Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 500 dolar limitli Discover kredi karti kullaniyorum. Borclarimi ertesi gun yansidiktan hemen sonra direkt kapatiyorum banka hesabimi kullanarak. Atiyorum 500 dolarlik limiti olan kartimdan bir ay icinde ayri ayri 400 dolar harcadim %30luk dilimi fazlasi ile gectim ama bu parayi tek seferde harcamadim ve surekli borcumu direkt kapattim. Bu benim kredi skorumu olumlu mu yoksa olumsuz yonde mi etkiler?


  • @kaanvercetti, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    500 dolar limitli Discover kredi karti kullaniyorum. Borclarimi ertesi gun yansidiktan hemen sonra direkt kapatiyorum banka hesabimi kullanarak. Atiyorum 500 dolarlik limiti olan kartimdan bir ay icinde ayri ayri 400 dolar harcadim %30luk dilimi fazlasi ile gectim ama bu parayi tek seferde harcamadim ve surekli borcumu direkt kapattim. Bu benim kredi skorumu olumlu mu yoksa olumsuz yonde mi etkiler?

    Bu durum kredi skorunuzu olumlu veya olumsuz etkilemez. Ay sonunda ekstre kesildiğinde, kredi limitinizin yüzde kacini kullandıysanız, kredi skorunuz ona gore etkilenir. Ay icinde harcayip yatirdiklarinizin bir onemi yok. Kredi kullanmaya ihtiyacınız yok anladigim kadarıyla. Sizin yapmanız gereken hesap kesim tarihinde 50 doların altında borc bırakmak, ama borcu sifirlamamak. Yani liminitiniz %1-%9 u arası borc ile ekstre kesilecek, son odeme tarihinden once o borcun tamamini odiyceksiniz, sonra yine hesap kesim tarihinde %1-%9 arası borc birakicaksiniz. Mesela hesap kesim tarihinden once (genelde son odeme tarihinden 3-5 gun sonra olur) 400 Usd harcadıysanız, hesap kesilmeden 360 Usd yatırın, 40 dolar borc kalsın ve o sekilde o ayin ekstresi kesilsin. Kaç kartiniz olursa olsun, bunların toplam limitlerinin %1-%9 u arası borc birakirsaniz her birine, en çok puanı kazanirsiniz zaman içerisinde. %30 un altında kalmak iyidir, %1-%9 arası kalmak daha iyidir.


  • Selam arkadaşlar,
    1 ay önce BOFA'dan kredi kartı aldım(travel rewards). 4bin dolar limitli verdiler. SSN yok.
    En hızlı şekilde kredi skoru nasıl oluşturulabilir? İlk ekstre geldi ve hepsini ödedim, lakin trdeki gibi anında aktarma diye birşey yok gördüğüm kadarıyla.


  • Selam arkadaşlar,
    1 ay önce BOFA'dan kredi kartı aldım 4 bin dolar limitli. En hızlı şekilde kredi skoru nasıl oluşturabilirim?
    Ekstre geldi dün, hepsini ödedim. Bunun dışındaki yollar nasıldır? SSN yok bu arada.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon Size tavsiyem ekstre gelmeden direkt olarak harcama yatığınız günün ertesi günü ödemeniz. Ben öyle yapıyorum. Kredi skorum 736 şu an. Geçen şirket kredi kartı aldım. 5000 dolar şirketin hesabına para koymuştum sonrasında 23bin dolarlık kredi kartı verdiler bunun da sebebi benim kredi kartı ödemelerini zamanında yapmam. Size de bunu tavsiye ederim.


  • Merhabalar.

    Gecen ay is degistirdim, su an calistigim sirket yonetici pozisyonumda oldugum icin sirket kredi karti verdi bana. Kart Wells Fargo’dan. Uzerinde bizim sirketin logosu ismi falan var ama ayni zamanda benim de ismim var. Kartin limiti $15,000. Bu kart sirket karti olmasina ragmen benim kredi skorum uzerinde arti eksi bir etkisi olur mu?

    Experian’dan baktim bu kart kayitlarinda gorunmuyor ama bu ayin basinda geldi kartim, yani daha erken de olabilir bilmiyorum. Sonucta bu karti odeyen ben degilim, evet benim adima ama kredi skorunda etkisi olamaz diye varsayiyorum ben.

    Benim su an elimde 4 adet kendi kredi kartim var, toplam limit $11,500. Bunlar kendi kartlarim.

    Baska bir konu da, benim kredi skorum fico olani 780 civarindaydi gecen aya kadar. Utilization’i hep %1-5 arasi turuyorum hesap kesiminde, tavsiye ederim. Sadece agustos’ta turkiye’ye gittik tatile, odeme disiplinimi bozdum, %13 kredi kullanimi ile girdim hesaplama donemine kredi skorum 738’e dustu bir anda ama sorun degil. Yine 1-5% disiplini ile kisa surede geri donecektir diye dusunuyorum, zaten kisa surede kredilik bir durumum yok cok sikinti degil acikcasi. Ama bilgi olsun arkadaslara, bir ay icinde bile olsa borc/limit oraniniz biraz artsa bile 40-50 puanlik dusus olabiliyor. Tabi benim kredi yasim 2 yil yaklasik o yuzden dusus bu kadar drastic olmus da olabilir


  • @eire Detayli bilgi icin sirketin size verdigi kredi kartinin sozlesmesine bakmaniz gerekiyor. Ben de is gezilerimde bana verilen kredi kartini kullaniyorum ve benim kredi skoruma direk etkisi var.


  • @eire Credit utilization rate'in hafizasi yok, eski 1-5%'lik orana dondugunuzde kredi skorunuz 738'den 780 civarina geri ziplayacaktir.


  • @eire corporate cardin kisisel kredinize bir etkisi olmaz. Creditkarma vb… sitelerden de kontrol edebilirsiniz sizin uzerinize kayitli degildir.


  • Amerika tecrübem yok ama Türkiye’de daha önce bankacılık yaptığım için aslında dikkat edilecek birkaç nokta var. Çünkü kredi skoru gibi şeyler için ülkeden ülkeye birkaç küçük farklılık olabilir ama genelde evrensel bankacılık kuralları hakim olur.

    En temelden başlayalım. Öncelikle banka hesabınızın olduğu bankadan kredi kartına başvurun. Eğer cari hesabınızda onlar için yeterli nakitiniz varsa skor geçmişiniz olmasa da size kredi kartı verebilirler.

    Ayrıca bazı bankalar zaman zaman skor geçmişi olmayan hatta hesabınında hiç parası da olmayan potansiyel müşterilere ulaşmak ve onları bir çeşit kampanyalara dahil etmek için daha kolay bir şekilde kredi kartı verebilirler.

    Bu seçeneklerden her ikisine de dahil olamadıysanız yani hiçbir şekilde size kredi kartı vermiyorlarsa, Türkiye’de adı nakit ödemeli kredi kartı olan Amerika’da secured credit card denilen karta başvurmanız gerekiyor. Bu kart için ne kadar limit istiyorsanız, o kadar tutardaki paranızı bloke ettirmeniz gerekir. Bu kart aklınızı karıştırmasın. Kredi skorunuz yükseldiği an bu kartı iptal edebilir, blokesiz normal bir kredi kart sahibi olabilir ve bloke paranızın tamamını geri alabilirsiniz.
    Ayrıca ilk başta 200-300$ yerine 1.000$-2.000$ arası paranızı bloke ettirirseniz kredi skorunuz daha çabuk yükselecektir.

    Çünkü borçlanma endeksinizin yüksek olması ve onu düzenli ödemeniz skorunuzu artıran en önemli faktörlerden biri olacaktır. Örneğin Amerika’da mortgage ödemelerinizin kredi skoru üzerinde büyük önemi olduğunu herkes bilir. Türkiye’de konut kredisi gibi düşünebilirsiniz. Yani vurgulamak istediğim şey borç tutarının yüksek olması.

    Onun dışında nakit ödemeleriniz her zaman kayıt dışı olacağı için faturalarınız gibi sabit giderlerinizi kredi kartına talimat verin, herhangi bir kuruma uzaktan ödeme yapacak iseniz havale yerine kredi kartı tercih edin ya da marketten sakız alsanız bile kredi kartı ile ödemeye çalışın ve tabi ki gününde geri ödeyin gibi şeyler.

    Banka sizin borçlanmanızı ve risk algınızı bilmek ister. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde kredi skorunuzun yükselmeme ihtimali yok. Küçük ayrıntılarda boğulmaya gerek yok.

    Sadece bu konuya yazan bazı arkadaşların da dediği gibi skor üretimine başlanması için SSN’i karta işletmek gibi şeylere dikkat edin. Sonrası kolay.


  • Merhabalar ben bir soru sormak istiyorum daha önce cevaplandıysa gözümden kaçmış olabilir. 2018 yılında Work and Travel ile ABD 'ye gitmiş 4 ay boyunca TD Bank'ın debit kartını kullanmıştım. Önümüzdeki hafta kalıcı olarak taşınıyorum. Geçmişte kullanmış olduğum bu debit kart deneyiminin kredi skoruma bir etkisi olur mu. Hali hazırda açılan ve hesaplanan bir kredi skorum var mıdır. araba alama süreçlerini bu bilgiler ışığında planlamayı düşünüyorum. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @taylan172 aşağıdaki linkten giriş yapmaya çalış eski bilgilerle belki hesaplarına ulaşabilirsin.

  • ⭐⭐⭐

    @taylan172 debit kartın etkisi yok maalesef


  • @taylan172 debit kartin kredi skoruna hic bir etkisi ne yazik ki yok, esim 12 aydir debit kart kullaniyor, kredi karti istemedi, kredi skoru olusmadi, bu nedenle gelince hemen kredi karti alip 6 ay sonra kredi skorunuz olusur, kolay gelsin,


  • Herkese merhaba bir şey sormak isterim. Yazılanlara baktım forumuda inceledim ama bulamadım. Kredi skorumuzu öğrenmek için Experian sayfasına profil oluşturdum ama skor öğrenmek istediğim zaman “bilgileri eşleştiremedik” diye yanıt veriyor. Chase Bank uygulamasından girip bakayım dedim onda da aynı şekilde bilgiler eşleşmedi diyor. Sebebi ne olabilir? Ya da aynı durumu yaşayan var mı? Ya da bunu nasıl düzeltebilirim?


  • @icf, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Herkese merhaba bir şey sormak isterim. Yazılanlara baktım forumuda inceledim ama bulamadım. Kredi skorumuzu öğrenmek için Experian sayfasına profil oluşturdum ama skor öğrenmek istediğim zaman “bilgileri eşleştiremedik” diye yanıt veriyor. Chase Bank uygulamasından girip bakayım dedim onda da aynı şekilde bilgiler eşleşmedi diyor. Sebebi ne olabilir? Ya da aynı durumu yaşayan var mı? Ya da bunu nasıl düzeltebilirim?

    Credit Karma uygulamasini denediniz mi hocam?


  • @kaanvercetti başka bir uygulamadan bakmadık. Kontrol edicem diğer uygulamalarıda.


  • Henüz skor oluşmamış olabilir mi diyeceğim ama eşleşme hatası diyor.. ben BofA kullanıyorum ücretsiz gösteriyor. Varsa ordan bakabilirsiniz ama sanırım zaten her banka gösteriyor


  • @Femini92 teşekkür ederim.


  • Esim yaklasik 5 bucuk aydir Bank of America secure credit card kullaniyor ama bank of America uygulamasinda halen kredi skoru olusmamis gozukuyor, bu normal midir ? 6 ay sonrasinda mi kredi skoru olusmaya basliyor?

    Ek olarak 2 kere Bank of America'dan secure kredi kartinin unsecure'e cevrilmesi ve limit arttirimi talebinde bulunduk ama malesef olumlu yanit alamadik. Capital One'in kredi karti daha kolay verdigini duydum acaba esim adina ordan da basvurmak mantikli olabilir mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

33
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum