Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Turco merhaba,

    Tüm mülakat dosyalarını Türkçe iletmeyi düşünüyordum.
    İngilizceye çevirip mi iletmek gerekiyor?
    Bu çeviri için yeminli müşavir kullanmak gibi bir şart var mı?

    Bir yerde yazıyorsa atlamış olabilirim, kusuruma bakmayın,
    İyi günler dilerim.


  • @segulay76, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @yusufalak Bey sizin CN gayet iyi bence Ocak ayını bulmaz mülakat verilir. Darısı bizler için

    İnşallah hocam, ama insan tedirgin olmuyor değil. Çünkü bir çoğumuz gibi bende bu tarz şanların insanın başına kolay kolay gelme şansının az olduğunu düşünüyorum.


  • @erenotti evet onay veriyor. Çünkü dosya taşıma talebini konsolosluklar yapıyor. DV2023 yılında Viyanaya dosyasının current olmadan taşıyan arkadaşlarımız vardır. Maalesef current 32k da kalınca bazı arkadaşlarımızın dosyaları aktif olmadan süreci bitirmiş oldular.


  • @akincetin Mülakatta sizden istenen evraklar eğer Ankara'da mülakata girecekseniz Türkçe veya İngilizce (Arşiv kaydında sonuçlanmış mahkeme kararı varsa kesinlikle İngilizce Tercümeli olacak) eğer ki yurtdışında herhangi bir ABD konsolosluğunda girecekseniz de o ülkenin dilinde veya İngilizceye tercümesi yapılarak götürmek ve teslim etmek gerekmektedir.


  • @akincetin Mulakata Ankarada girecekseniz Turkce ve/veya Ingilizce olmasi yeterli. Dokumanlarin cogunu edevletten cikti alacaksiniz, orijinal haliyle teslim edebilirsiniz. Tercume ettirilmesi gereken bir dokuman olursa ornegin mahkeme karari gibi, yeminli Ingilizce tercume yaptirmaniz gerekir, noter onayina gerek yok.


  • @akincetin sayın @deebee nin yazmış olduğu gibi mülakata Ankara’da girecekseniz evrakların çoğunu e devlet'ten çıktı olarak alacaksınız. Bu konuda endişe etmeyin. Eğer sunmanız gereken Türkçe yada İngilizce dışında bir evrak varsa (örneğin üçüncü bir ülkeden alacağınız farklı dildeki bir evrak) bunu ingilizce yeminli tercümana çevirisini yaptırmanız yeterli olacaktır.


  • @akincetin Ayrıca şu linke tıklayın:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/dv2023-mülakat-deneyimleri
    İlk sayfada Gereken Belgeler kısmı var. Orada evrakların neler olduğu ve nasıl hazırlanacağı detaylı şekilde yazılmış.


  • @erenotti 80k adet case number olmasi gerektigini ilk defa sizden duyuyorum. Case ler arasindaki bosluklar her yil degiskenlik gosteriyor.


  • @datanist neden 80 bin adet case number olmasın ki? Çekilişi tüm dünya genelinde her yıl 80 bin civarında kişi kazanıyorsa, sistemleri kazanan kişi sayısı kadar, yani 80 bin farklı case number üretmiyor mu sonuç olarak?


  • @erenotti Her case number, 1 talihli demek degil. Aile uyelerinin her birinin case numarasi farkli olmuyor. Ayni zamanda, talihli sayisi case number’dan daha fazla oluyor.

    Excel dosyalarina bakarsaniz bunu anlayabilirsiniz. Ornegin, 300 Case number vardir ama buna karsilik 600 vize vardir

    Edit: DV 2022'de Sarajevo dosyalarina bakarken case number lari incelemistim. Her case icin issued rakamlarini gorebilirsiniz:

    screen-shot-2022-06-03-at-15.18.34-resized.png

  • ⭐⭐

    Mali yılın başlamasına az kaldı. Gönül ister ki hepiniz Ankara’dan mülakat alın ama geçmiş yıllar gösteriyor ki bu çok zor. Mecburen bir kısmınız AOS yapacak bir kısmınız dosyasını taşıyacak.

    Dosya transferi düşünenler için bazı bilgiler vermek istiyorum.

    Önce vizesiz (*) masrafı az olması açısından yakın mesafedeki ülkelere mail atın. Daha sonra cevap geldikçe duruma göre yazdığınız ülke sayısını artırırsınız.

    2022’de yardımcı olan ülkeler 2023’de cevap bile vermemişti. 2023 yılında yardımcı olan ülkeler de bu yıl yardımcı olmayabilir. O nedenle ABD Konsolosluğu bulunan tüm ülkelere (**) mail atın.

    Mailinizde sade, anlaşılır, resmi bir dil kullanın. ChatGPT sitesini kullanmanızı öneririm.

    Kesin olarak reddetmeyen iş yoğunluğundan vs bahseden konsolosluklara 10-15 gün sonra ikinci bir mail, hatta duruma göre üçüncü bir mail yazın.

    Mailde Ankara’yı şikayet etmeyin, sonuçta hepsi ABD Konsolosluğu.

    Kendinize bir excel dosya hazırlayın. Yaptığınız tüm işlemleri bu tabloya işleyin.

    Oğlum 66 ülkeye mail yazmıştı. Çok zor oldu. Çok yıprandık gecemiz gündüze karıştı ama şükür ki Hong Kong’dan alabildi vizesini. Yaşadığımız tecrübeleri sizlere bir nebze olsun işe yarar umuduyla paylaşıyorum.

    Hepinize kolaylıklar diliyorum.

    (*) Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları: https://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

    (**) ABD Konsolosluğu bulunan yerlerin listesi https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html


  • Ah bide kasım için bir mülakat verseler

  • Yasaklı

    @symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ah bide kasım için bir mülakat verseler

    Yarın son gün bu hafta için bakalım ne olacak Kasım ı pas geçecekmiyiz

  • ⭐⭐⭐

    @Prm-oguzhan yarın son gün olduğunu nerden biliyorsunuz


  • @datanist aynı şeyi söylüyoruz işte.

    Dünya genelinde selectee - talihli sayısı kadar case number var, ancak her case number vize - issued alamıyor tabiki, reddedilen, numarası yüksek olup mülakata çağrılmayan vs.
    Bir case number’a birden fazla vize (issued) verilebiliyor, ve 55,000’lik kotadan düşüyor. Bende en başından beri bunu söylüyorum.
    Dv lottery 80,000 kişiye çıkıyor talihli olarak, ve o kadar sayı adedinde yani 80,000 case number oluşuyor. Lakin bu 80,000 kişi içinden kaçının DS-260 formunu doldurup sürece devam ettiğinin istatistiklerini bilmiyoruz, yayınlamıyorlar, Eylül bülteninde yayınladıkları şey aşağı yukarı 143,000 applicant olduğu, yani talihli olup sürecine aile üyelerini de ekleyen başvuru yapmış kişi adedi;
    mesela diyelim ki 80,000 selectee içinden 62,000’i formu doldurdu yolladı aile üyelerini de ekledi ve başvurdu, 143,000 kişiye ulaşmış böylece başvuran applicant sayısı.
    80,000 talihli kişi içerisinden 62,000 talihlinin yani selectee ‘nin formu doldurduğunu varsayarsak (rakam afaki, örnek olması açısından veriyorum), 62,000 case numberın 55,000’i vize alamayacak, örnek veriyorum 30,000 case number vize alacak diyelim, aile üyeleri ile beraber o 55,000 vize kotasını dolduracak. Bu örneklemede sürecin sonunda başvurup da visa issued olamayan talihli-selectee-case number sahibi 32,000 olmuş olacak. Aile üyelerini de dahil ettiğinde, 143,000 applicant içerisinden 88,000’i vize alamamış olacak.

  • ⭐⭐⭐

    @erenotti 80bin kişi kazandığını bilmiyoruz ki ama bizim bildiğimiz açıklanan nokta 143bin kişinin vize mülakatı alma hakkı ettiği bu sayıya çocuk ve eş sayılarıda dahil olarak. Yani evet bu tahmini 75-90bin ortalama bir CNye denk gelir ama sayı tam açıklanmadığı için maalesef bilemiyoruz. Tabi benim kaçırdığım bir resmi açıklama varsa bu noktada bilemiyorum ama visa bulletin sayılarında DV24 bilgilerinde cn adet sayısını görmüyoruz


  • @Emre-Kurtulmuş evet orası doğru, bir yerde okumuştum tam hatırlayamıyorum, lakin rakamın aşağı yukarı 80,000 olduğu söylenir. 90 da olabilir 75 de 65 de net bilmiyoruz evet.


  • @Emre-Kurtulmuş 30 kasım a kadar zaman var bence

  • Yasaklı

    @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Prm-oguzhan yarın son gün olduğunu nerden biliyorsunuz

    Bu haftanın mesai bitimi hocam yarın cuma bu haftaiçin son gün cuma

  • ⭐⭐⭐

    @Prm-oguzhan ben kasım mülakatları için yarın son gün olarak anladım ilk yazdığınızda onun için merak ettim daha 1 hafta daha var belli olmaz diye


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum