DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@yusufalak yok şuanlık bir gelişme bu konuda beklemedeyiz halen
-
Merhabalar,
https://savediversityvisa.org/dv2023allconsulates/ sitesinden konsolosluk vize istatistiklerine baktığınız da Ankara DV2023 döneminde aşağıda ki tabloda göreceğiniz gibi 375 adet EU bölgesi dışından dosyaya görüşme vermiş. Muhtemelen bu kişilerin başvuru yerleri kendi ülkeler vie görüşmesi istedikleri yer ise ANK, çünkü bunlarda ülkemizde oturum izni bulunan göçmenler. Ülkemizde Asya asıllı göçmen sayısı her geçen dönem artıyor ve özellikle Asya bölgesinde olan Afganistana verilen CN sayısının da arttığını ( DV2023= 2724, DV2024= 4536) düşünürsek , DV2024 döneminin DV2023 döneminden , bizler için daha iyi anlamda farklı olma ihtimalini çok düşük. Aşağıdaki web sitesinde her bir konsolosluğun istatistikleri bulunuyor hangisi ne zaman hangi CN vize vermiş vs.. gibi incelendiğinde daha sağlıklı yorumlar yapılabiliyor. Benim gibi CN yüksek olanlar için CP veya AOS en sağlıklısı ve güvenlisi olacaktır diye düşünüyorum.
-
@yusufalak Lutfen yemeyin tuslari, saka bir yana maalesef sabirla bekliyoruz :crossed_fingers: :flexed_biceps: :right-facing_fist: :left-facing_fist:
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba arkadaşlar asıl talihli olan benim, ben bir ülkeye oturum alıp dosyamı oturum aldığım ülkeye taşırsam eşimin oturumu olmasına gerek var mı yoksa sadece ben oturum alırsam eşimde bundan faydalanıyor mu
-
@datanist her yıl +/- 80 bin case number olması gerekmiyor mu dünya genelinde? Bu kadar kişi DV’yi kazanıyorsa. EU bölgesinin kotasını bilemiyorum 80binin içinden 35 bin civarında olması lazım, tahmin sadece. Lakin dünya genelinde 80 bin +/- case number veriliyor.
-
@yusufalak Bey sizin CN gayet iyi bence Ocak ayını bulmaz mülakat verilir. Darısı bizler için
-
@Turco merhaba,
Tüm mülakat dosyalarını Türkçe iletmeyi düşünüyordum.
İngilizceye çevirip mi iletmek gerekiyor?
Bu çeviri için yeminli müşavir kullanmak gibi bir şart var mı?Bir yerde yazıyorsa atlamış olabilirim, kusuruma bakmayın,
İyi günler dilerim. -
@segulay76, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@yusufalak Bey sizin CN gayet iyi bence Ocak ayını bulmaz mülakat verilir. Darısı bizler için
İnşallah hocam, ama insan tedirgin olmuyor değil. Çünkü bir çoğumuz gibi bende bu tarz şanların insanın başına kolay kolay gelme şansının az olduğunu düşünüyorum.
-
@erenotti evet onay veriyor. Çünkü dosya taşıma talebini konsolosluklar yapıyor. DV2023 yılında Viyanaya dosyasının current olmadan taşıyan arkadaşlarımız vardır. Maalesef current 32k da kalınca bazı arkadaşlarımızın dosyaları aktif olmadan süreci bitirmiş oldular.
-
@akincetin Mülakatta sizden istenen evraklar eğer Ankara'da mülakata girecekseniz Türkçe veya İngilizce (Arşiv kaydında sonuçlanmış mahkeme kararı varsa kesinlikle İngilizce Tercümeli olacak) eğer ki yurtdışında herhangi bir ABD konsolosluğunda girecekseniz de o ülkenin dilinde veya İngilizceye tercümesi yapılarak götürmek ve teslim etmek gerekmektedir.
-
@akincetin Mulakata Ankarada girecekseniz Turkce ve/veya Ingilizce olmasi yeterli. Dokumanlarin cogunu edevletten cikti alacaksiniz, orijinal haliyle teslim edebilirsiniz. Tercume ettirilmesi gereken bir dokuman olursa ornegin mahkeme karari gibi, yeminli Ingilizce tercume yaptirmaniz gerekir, noter onayina gerek yok.
-
@akincetin sayın @deebee nin yazmış olduğu gibi mülakata Ankara’da girecekseniz evrakların çoğunu e devlet'ten çıktı olarak alacaksınız. Bu konuda endişe etmeyin. Eğer sunmanız gereken Türkçe yada İngilizce dışında bir evrak varsa (örneğin üçüncü bir ülkeden alacağınız farklı dildeki bir evrak) bunu ingilizce yeminli tercümana çevirisini yaptırmanız yeterli olacaktır.
-
@akincetin Ayrıca şu linke tıklayın:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/dv2023-mülakat-deneyimleri
İlk sayfada Gereken Belgeler kısmı var. Orada evrakların neler olduğu ve nasıl hazırlanacağı detaylı şekilde yazılmış. -
@erenotti 80k adet case number olmasi gerektigini ilk defa sizden duyuyorum. Case ler arasindaki bosluklar her yil degiskenlik gosteriyor.
-
@datanist neden 80 bin adet case number olmasın ki? Çekilişi tüm dünya genelinde her yıl 80 bin civarında kişi kazanıyorsa, sistemleri kazanan kişi sayısı kadar, yani 80 bin farklı case number üretmiyor mu sonuç olarak?
-
@erenotti Her case number, 1 talihli demek degil. Aile uyelerinin her birinin case numarasi farkli olmuyor. Ayni zamanda, talihli sayisi case number’dan daha fazla oluyor.
Excel dosyalarina bakarsaniz bunu anlayabilirsiniz. Ornegin, 300 Case number vardir ama buna karsilik 600 vize vardir
Edit: DV 2022'de Sarajevo dosyalarina bakarken case number lari incelemistim. Her case icin issued rakamlarini gorebilirsiniz:

-
Mali yılın başlamasına az kaldı. Gönül ister ki hepiniz Ankara’dan mülakat alın ama geçmiş yıllar gösteriyor ki bu çok zor. Mecburen bir kısmınız AOS yapacak bir kısmınız dosyasını taşıyacak.
Dosya transferi düşünenler için bazı bilgiler vermek istiyorum.
Önce vizesiz (*) masrafı az olması açısından yakın mesafedeki ülkelere mail atın. Daha sonra cevap geldikçe duruma göre yazdığınız ülke sayısını artırırsınız.
2022’de yardımcı olan ülkeler 2023’de cevap bile vermemişti. 2023 yılında yardımcı olan ülkeler de bu yıl yardımcı olmayabilir. O nedenle ABD Konsolosluğu bulunan tüm ülkelere (**) mail atın.
Mailinizde sade, anlaşılır, resmi bir dil kullanın. ChatGPT sitesini kullanmanızı öneririm.
Kesin olarak reddetmeyen iş yoğunluğundan vs bahseden konsolosluklara 10-15 gün sonra ikinci bir mail, hatta duruma göre üçüncü bir mail yazın.
Mailde Ankara’yı şikayet etmeyin, sonuçta hepsi ABD Konsolosluğu.
Kendinize bir excel dosya hazırlayın. Yaptığınız tüm işlemleri bu tabloya işleyin.
Oğlum 66 ülkeye mail yazmıştı. Çok zor oldu. Çok yıprandık gecemiz gündüze karıştı ama şükür ki Hong Kong’dan alabildi vizesini. Yaşadığımız tecrübeleri sizlere bir nebze olsun işe yarar umuduyla paylaşıyorum.
Hepinize kolaylıklar diliyorum.
(*) Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları: https://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa
(**) ABD Konsolosluğu bulunan yerlerin listesi https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html
-
Ah bide kasım için bir mülakat verseler
-
@symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ah bide kasım için bir mülakat verseler
Yarın son gün bu hafta için bakalım ne olacak Kasım ı pas geçecekmiyiz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum