DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@erenotti Cevabınız için teşekkürler. Tabii ki daha da masraflı da olabilir. O konuda dün baktığım fiyat endeksi dışında net bir bilgim yok. Sadece bütün opsiyonları düşünüp doğru planlamaya çalışıyorum. AOS konusunda haklısınız, her ne kadar AOS bütün CP yollarını kapatsa da zaman olarak CP ile uğraşırken aslında bir nevi AOS'a da geç kalmış oluyoruz. Amerika'ya daha önce 3 kez gittim, hatta dolaylı yoldan buradaki bir şirkete çalışıyorum diyebilirim ancak tabii ki ne kadar erken gidersem o kadar iyi. AOS kesinlikle mantıklı bir süreç ama diğer yolları da araştırıp en zahmetsiz ve garanti yolun muhakemesini yapıyorum kafamda bir nevi. Benim dosya numarası 16binlerde. Önceki yıllara baktığımda şu şekilde current olmuş:
2016-Ocak
2017------Şubat
2018-------------------------Mayıs
2019------------------Nisan
2020------------Mart
2021-------------------------Mayıs
2022-----------------Nisan
2023-----------MartOldukça değişken ama sanırım ortalama alırsak (ve tabii olağandışı bir durum olmazsa) Mart-Nisan arası current olduğumu varsayıyorum.
Ocak gibi ülkeye girsem girsem mantıklı çünkü current durumumun Mayıs'a kalması ihtimal dahilinde. Ayrıca Arkadaşlarım çoğunlukla VA, MA ve MN'de. Bunlardan birinde başvurmam benim için ekstra kolaylık sağlayacaktır ancak bu field officelerle ilgili henüz detaylı bir araştırma yapmadım.Fikir alışverişlerine devam edelim derim çünkü hepimiz burada okumalar yapıyor, birşeyler öğreniyoruz. Belki birimizin gördüğünü diğerimiz atlıyor. Farklı bakış açıları her zaman önemli. Uzun oldu ancak zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
-
@Ümit-Karabayır toplamda 2 kez gittim. Bende 2 pasaport var, bordo ve yeşil pasaport.
1- Sağlık raporu ve mülakat: (5 Ağustos'ta Umman'a eşimle birlikte giriş yaptık, 6 Ağustos'ta sağlık raporu randevumuz vardı. 15 Ağustos'ta greencard mülakatımıza kadar orda kaldık. Mülakata girdik, bordo pasaportlarımızı vize basılması için konsolosluğa bıraktık ve 15 Ağustos'ta Türkiye'ye döndük.
2-Vize basılı pasaportları teslim almak: 23 Ağustos'ta vizeniz hazır diye mail geldi. Bunun üzerine ben tek olarak yeşil pasaportumla Umman'a giriş yaptım, kendimin ve eşimin vize basılı pasaportunu alıp aynı gün dönüş yaptım.
Benim özel sebeplerden mecburiyetten Türkiye'ye dönmem gerekiyordu. Normalde 5 Ağustos'ta gidip 23'üne kadar Umman'da kalsam tek seferde her şeyi halletmiş olacaktım.
-
@avc dosya taşımak için kabul aldıktan sonrası zor gibi görünse de, bu forumdaki yardımlaşma ve dayanışma sayesinde kolaylaşıyor. Sağolsunlar oraya giden herkes tüm tecrübelerini paylaşıyor. Bu sayede sanki daha önce oraya gidip tüm süreci halletmiş gibi detaylara hakim oluyorsunuz. Forumdaki ve o zaman açılan telegram grubundaki paylaşımlar olmasaydı her şeyden bi haber Ankara’yı bekleyecektik ve bu fırsatı kaçırmış olacaktık. Size bol şans diliyorum.
-
@Turco Çok teşekkür ederim. Tekrardan hayırlı olsun, umarım her şey gönlünüzce olur.
-
@lumos selamlar bu ay su ana kadar dağıtım yapılmadığından boş geçtigini düsünebilir miyiz bu ay için?
-
Hala mülakatlardan haber yok garip
-
@symbi0te Henuz dusnunemeyiz, daha hafta bitmedi. :crossed_fingers: :crossed_fingers:
-
@lumos hafta bittikten sonra mi karar verebiliyoruz yani önümüzde ki hafta da buna dahil mi yoksa bu haftayı kapsayan bir durum mu
-
@Seher-Yvz-Gülsever sorun olmaz, mulakat aldiktan sonra maille sorarsiniz, gerek gorurlerse acarlar formunuzu, acmayip mulakatta da guncelleyebilirler. Bunlar Ankara icin sorun olan seyler degil, onemli olan mulakat dagitmasi, mulakat aldiktan sonra hepsi hallolur. Surecinizde bol sans!
-
@Seher-Yvz-Gülsever ben de aynı sorun olmuştu mülakat günü evrakları teslim ederken annemin kızlık soyadını değiştirdim
-
@datanist evet arnavutluk vatandaşı
-
Arkadaşlar bakıyorum herkeste bi karamsarlık var tamam dv23 korkutucu bir şekilde geçmiş olabilir ama forumdaki deneyimli arkadaşların da ısrarla söylediği bir şey var her sene dv süreci kendi içinde parametreler barındırıyor ve ayreten şuna dikkat çekmek isterim excel tablosundaki kişi sayısı bir bana mı az geliyor tamam zamanla arttığını söylediler tecrübeli arkadaşlar ama yine de az geliyor işte. Bilmiyorum geçen sene bu zamanlarda excele kayıtlı olan kişi sayısını tabi.Ben yine karamsarlığa kapılmadan tedbirler alınması taraftarıyım şahsi görüşüm en kötü senaryoda Ankara’nın 12k ları görüceğidir.3k,5k,7k CN numaralarına sahip olan arkadaşların panik yaptığını görünce şaşırıyorum.Herkese stressiz başarılı süreçler diliyorum umarım isteyen herkes alır o vizeyi.
-
@avc merhaba, mail adresim [email protected] mail atarsanız iletişim bilgilerimizi paylaşalım, süreç boyunca aldığımız bilgiler çerçevesinde süreci beraber değerlendirip durum değerlendirmesi yapabiliriz. Durumumuz çok benzer.
-
@islambjk vatandaslik degil de dogum ulkesi onemli. DV lottery’de kazananlar dogduklari yere gore belirleniyor. Sizin yazdiginiz detaylara gore asil talihlinin Arnavutluk dogumlu olmasi gerekiyor. Eger boyle ise problem yok.
-
Eşimin ehliyetinde kızlık soyadı yazıyor, amerikada ehliyet yenilerken bu herhangi bir sorun yaratırmı ? New jerseyde sadece yazılı sınava girerek ehliyet değiştirmek istiyoruz ama problem olur mu ? Ehliyeti yenilememiz gerekir mi ?
-
@symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@lumos selamlar bu ay su ana kadar dağıtım yapılmadığından boş geçtigini düsünebilir miyiz bu ay için?
Geçen yıl 8 Eylül'de bülten açıklanmış, 16 Eylülde mülakat mailleri gelmiş. Boş geçeceğini düşünmek bile istemiyorum. Evrene olumlu mesaj gönderelim lütfen :) Umarım en kısa sürede dağıtım gerçekleşir.
-
@Serapp bu tarz bilgileri nereden görebiliriz serap hanım
-
bu hafta mail atılırmı sizce
-
@Serapp cevap için teşekkür ederim boş geçeceğini düsünmek tabiki de istemiyorum hatta bolca mülakat dağıtılır herkesin hayallerine kavuşmasını dilerim evrene bol bol mesaj gönderiyorum 🥰 yani son güne kadar zaman var demek bu
-
@Prm-oguzhan sorunuzu bu başlığa yazarsanız belki daha net yanıt alırsınız.
https://www.yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum