Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

herkese mülakat gelmesi dileğiyle mülakata giderken bazı evrakların fotokopisini renkli yada siyah beyaz vermekte bir sakınca varmı bir mülakat deneyiminde
    renkli fotokopi verdim demişti bir talihli ben renksiz hazırlıyorum sıkıntı olurmu saygılar

• @yusufalak bekliyoruz bakalim

• ⭐⭐⭐

@salih-atilla Sorun olmaz, renk fark etmez.

• @lumos çok faydalı bilgiler, elinize sağlık. Teşekkür ederiz.

• ⭐⭐⭐

@Turco Rica ederiz, kucuge de mutlu bir omur.

• @lumos Çok teşekkürler. Oluşabilecek senaryoya karşı bu bilgiyi edinmek çok önemliydi. Sağolun

• Mülakat için gelen mailler kcc üzerinden mi ankaradan mi belirleniyor yani mülakat mailini bize yollayan hangi taraf?

• @symbi0te mailler KCCden geliyor

• excel tablosunda hala az kişiyiz. 23e göre yarıdan bile az neredeyse
    bu yıl Türkiye'den kazananların sayısı az olabilir mi

• ⭐⭐⭐⭐

@symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mülakat için gelen mailler kcc üzerinden mi ankaradan mi belirleniyor yani mülakat mailini bize yollayan hangi taraf?

Bu mesajımda detaylıca anlatmıştım :
    https://yesilkartforum.com/forum/post/378569

• @Emre-Kurtulmuş ve @Serapp cevap için teşekkür ederim ikinizede

• @Ümit-Karabayır resmi rakamlara gore degil, ancak excelin yavas yavas arttigini ben goruyorum. 3 ay once 145 lerdeyken siram simdilerde 195 lerde. %30 civarinda artmis, belkide benim siralardan oncekiler cok giris yapti bilemem 😁

• @bedosamka DV2023de ilk olarak submiti mayıs ilk iki haftası olanlar mülakat aldı. Daha sonra submit tarihi ilerledi.

• @avc DV2023 mülakat deneyimleri kısmına bakabilirsiniz

• @salih-atilla biz lise diplomalarimizi ve evlilik cüzdanını renkli fotokapi aldık.

• @symbi0te mülakat mailleri kccden geliyor.

• @Nurca Merhaba, bir sorum olacaktı bu konuyla ilgili. Dosya taşıma yaparken gideceğimiz ülkede uzun süre bulunmamız mı gerekiyor? Sürece hakim değilim ancak konsolosluğa mail atarken neden oraya dosya taşımak istediğiöiz konusunda makul bir sebep mi sunmamız gerekiyor? Çünkü malum çok uzun süreli vize vermiyor genelde ülkeler. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

• @Serapp mülakat mailleri KCC den geliyor ise Ankara’nın performansına KCC mi karar veriyor.

• @avc çoğu konsolosluk oturum istiyor ama bazı konsolosluklar hiçbir şart istemeksizin talebinizi kabul edip dosyanızı taşıyabiliyor (bu sene Viyana örneğinde olduğu gibi).
    Bazı konsolosluklar en az 1 yıllık oturum izni isteyebiliyor (bu sene Umman örneğinde olduğu gibi, internetten ödeme yapılıp 1 yıllık multi visa kolaylıkla alınabiliyor).
    Bazı konsolosluklar ise oturum izni olduğu halde dosya taşımadı. Bazı konsolosluklar dosya taşımak için gönderdiğimiz maillere dönüş bile yapmadı.

Bu bahsettiklerim bu yıla özgüydü. Önümüzdeki dönem konsolosluklar nasıl bir yol izler bunu dosya taşımak için mail atanların tecrübelerinden öğreneceğiz. Eğer sizin de dosya taşıma düşünceniz varsa forumu iyi takip edin çünkü kabul eden konsolosluklar zamanla kapasitemiz dolu deyip kabul etmemeye başlıyorlar.

Dosya taşımak için mail atarken Ankara’da mülakat için sıra gelmeyeceğini, bu sebeple dosyanızı ilgili konsolosluğa taşımak istediğinizi belirtebilirsiniz. Başka sebep yazan var mıydı bilmiyorum ben öyle yaptım.

• @avc

Ayrıca benim dosya taşıma için gönderdiğim yazıyı örnek olması açısından buraya aktarıyorum. İleride dosya taşımak isteyenlere belki faydası dokunur.

XX olarak belirttiğim kısımlara kendi kişisel bilgilerinizi yazarsınız.

Hello,

Dear Sir/Madam,

Case Number: 2023EU000XXXXX

First Name: XXXX

Last Name: XXXX

Date of Birth: (AY) /(GÜN) /(YIL)

I hope this email finds you well.

I am a citizen of TURKISH and I recently received the good news that I have been selected as a winner of the DV-2023 Lottery. I would like to request the transfer of my Green Card file from the United States Embassy in Ankara to the United States Embassy in Oman.

If you transfer my file, I will be physically present, able to attend the interview in person and be present in OMAN for the entire application processing time, which can take several weeks, I will be there until the whole process is over. Time consuming. Getting an interview is really important to me and my family.

Thank you for your time and I look forward to your prompt response.

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    676k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • Hangi eyalet?

Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k