@Cansu1254 Merhaba. Size tavsiyem evliliğinizi bir an önce tescil ettirip başvurunuzu yapmanızdır. USCIS başvurunuzda kızlık soyadınızla olan pasaportunuzu kullanıp daha sonra yeni pasaport başvurusu yapabilirsiniz. Biz de öyle yapmıştık. Zaten orası sorun olmuyor. Eski pasaport konusu ya da neden onunla ilk başvurumu yaptım gibi bir konu hiç olmadı. Ama evliliğinizi tescil ettirmezseniz Türkiye’den başvuru yapabileceğinizi sanmıyorum. “State of Changeability” Almanya olur sanırım o da bekleme sürenizi uzatır. Ve ayrıca, evet tescil ettirmediğiniz için bekar görünürseniz zaten evlilik vizesine başvuru hakkınız olmaz. Bence o kısmı iyi araştırın. E-devletten kontrol edin önce evli görünüyor musunuz yoksa görünmüyor musunuz. Ona göre yetkililere sorun. Eğer evli görünmüyorsanız dediğim gibi büyük ihtimalle evlilik vizesine başvuru yapabileceğinizi sanmıyorum.
Pasaportunuzu değiştirdiğinizde de kalan süreniz boşa gitmez. Sadece yeni pasaport başvurduğunuz tarihten başlayıp öncekinin kalan süresine kadar geçerli olur. Yani benimki 17 Aralık 2018’den 17 Aralık 2028’e kadardı. 2022’de pasaportumu değiştirince yine son geçerlilik tarihi 2028 idi.