IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Niv Ben dün itibariyle Amerika’ya giriş yaptım. Benden de hiçbir şey istemediler. Hatta sağlık raporu çıktılarını götürün demişti Unganlar, onları alacak mısınız diye sordum hayır sende kalsın dedi görevli. Bana sadece evlilik cüzdanını getirdin mi diye sordu. Ben de kaybederim diye korktuğumdan getirmedim deyince peki dedi. Bir şey istemedi, sadece evlilik tarihimi, sponsorumun kimin olduğunu ve Green Card’ımı hangi adrese istediğimi sordu. Sonra da goy goy yaptı biraz. :D
-
@Naerys yeni hayatınızda mutluluklar dilerim
-
@Naerys Her şey gönlünüzce olsun🙏
-
@hulyarslan size hangi gerekçeyle 1 doz aşıyı kabul etmediklerini söylediler acaba?
-
Benim ilk doz aşı tarihimden çok daha önce bir tarih olsaymış kabul edeceklermiş, gerekçe buydu 😳
-
@hulyarslan ne kadar saçma bir gerekçe 🤦🏻♀️ Ne kadar önce olması gerekiyormuş? Ben geçen hafta ilk defa Covid aşısı oldum. Tarih bekliyorum henüz gelmedi ama 1,5- 2 ay sonra sağlık muayenesine gireceğim muhtemelen. Bana ne derler acaba💆🏻♀️
-
@ahsenas bende tel dozla gittim. 2 dozu sağlık kontrolünden sonra yaptırıp mail attım kabul ettiler. Sizde bu şekilde yapabilirsiniz bence. Ben bu süreçte anladım ki herkesin yolu aynı ama işleyişi çok farklı gidiyor.. 😕
-
@Naerys Yeni hayatında başarılar dostum :)
-
@Naerys Yolunuz açık olsun🌿 bu platformda ben de dahil herkese elinizden geldiğince çok yardımcı olmaya çalıştınız çok teşekkür ediyorum kendi adıma🙏🏻 Yeni hayatınızda mutluluk, huzur sizinle olsun 🍀
-
@ahsenas Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah sizin de işlemleriniz sorunsuz ve kısa sürede tamamlanır da ailenize kavuşursunuz. Herkes için aynı temennideyim. Ve ara ara yine kontrol edeceğim forumu. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. 🤍🍀
-
@Berkan-Duru @cufer Teşekkür ederim arkadaşlar. Darısı sizlere. 😊
-
@Samet-Ünlü Teşekkür ederim arkadaşım. Darısı en kısa zamanda ve hayırlısıyla sana da olsun. 😊
-
"Please submit every 2022 W-2, 1099, and Schedule form for ***** ****"
diye bi mesaj aldım ama NVC'ye yüklediğim bütün evidence'ler accepted oldu. DQ maili almadım. 1099 noluyordu bulamadım malesef.
-
@yenibasladim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
"Please submit every 2022 W-2, 1099, and Schedule form for ***** ****"
diye bi mesaj aldım ama NVC'ye yüklediğim bütün evidence'ler accepted oldu. DQ maili almadım. 1099 noluyordu bulamadım malesef.
Sirketlere 1099 veya w2 hangisiyle calistiysaniz o formlariniz vardir. Onlari gondermenizi istiyorlar. IRS ten transcriptleri alip gondermis miydiniz? DQ email olarak gonderilmiyor demisim ama burayi duzeltelim. Email olarak geliiyor. Mesajlar kisminda da goruyorsunuz.
-
Merhaba, forumda yeniyim. Amerikan vatandaşı esimle Almanya'da evlilik yaptık ve bunu henüz Türk makamlarına tescil ettirmedim. Evlilik tescili yaptırdığımda kanunen soyadım değişeceğinden pasaportumu da değistirmem gerekiyor. Ancak yeni pasaport çıkartmak şuan ortalama 4-6 hafta arası sürüyor ve biz başvuru yapmak icin bu süreyi beklemek istemiyoruz. Zaten pasaportumu daha gecen sene aldım ve daha 9 yıllık süresi de var. Bu durumda evliligimizi vizemi alıp Amerika'ya taşındıktan sonra Türk konsolosluğuna tescil ettirmeyi düşündük. Ancak vize görüşmesinde istenilen evraklar arasında vukuatlı nüfus kayıt örnegi de var ve bu belgede evliligimi tescil ettirmedigimden medeni durumum bekar görünecek. Evliligimi Türkiyede tescil ettirmemiş olmam vize memurunda evliligin gercek olmadığı kanaatini oluşturabilir mi? Sizlerin önerisi nedir? Teşekkürler.
-
@Berkan-Duru merhaba berkan bey dq yu nerden kontrol edebilirim mail gelmiyor diyorlar ama
-
@Nailaysegul merhaba ceac uzerinden bilgilerinizi girerek inbox kısmında gorebilirsiniz. Ayrica mail olarak gelmesi gerekiyor. Gelmediyse muhtemelen maili sisteme yanlis yazmissinizdir
-
@Nailaysegul Mail gelmesi lazım. En azından bana "Notice regarding your case becoming documentarily qualified" başlığı altında geldi. Ayrica Dq durumunu belgelerinizi yüklediğiniz ceac platformundan kontrol edebilirsiniz. Mektup ikonu olacak, messages. Oraya dq'yla alakalı mesaj göndermiş olmalılar.
-
@Berkan-Duru birisi grupta yazmış mail olarak gelmez siz girip mesajlara bakcaksiniz sistemden diye bu sekilde doğrusu siz yazmış oldunuz teşekkür ederim 🙏🏽
-
Arkadaşlar merhaba yine bir sorum olacak, ABD ye girmeden greencard fee yi ödedim ama merak ettiğim greencard ile birlikte ssn de gelecek mi adresime yoksa onun içinde bir yere başvuru mu yapmam gerek? Greencard ucreti disinda dışında her hangi bir yere odemem gereken veya başvuru gerektiren durum var mi? İleriki sürece tam hakim değilim o yüzden sorularım kulağa absurd gelirse üzgünüm.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum