Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

Emlak
535 177 82.1k 186
  • ⭐⭐⭐

@ozgurcc Evet, mutlaka haberlesin. Mumkunse de sadece airb&b uygulamasindan yazisin.

• @lumos çok tşkler tekrar, evet sadece airbnb üzerinden yazışacağım, uyarınız için tşkler.

• Ev kiralamalarında daha önce küçük evlerin çocuklu ailelere verilmediği ile ilgili bir yazı okumuştum. Ben, eşim ve küçük çocuğum için yine 1+1 veya bu düzeydeki küçük bir evi tutma konusunda emlakçı veya ev sahipleri problem yaratıyor mu?

Paylaşımlı evler aileler için güvenli olacsk mıdır?

• @Ercan-Geçgin Ben rastlamadım çocuk sorunu yaratana kendi deneyimimde. Sadece kişi sayısını merak ettiler. 4 kişilik bir aileye 1+1 vermek istemeyen emlakçılar var çünkü.
    Facebook gruplarını takip edebilirsiniz. Durumunuzu anlatan bir post yazın. Bazen sadece emlakçılar değil, bölge sakinleri ya da şuan TR de uzun süre kalması gereken kişiler de ( 3-6 Ay gibi) kısa süreli evlerini ya da odalarını kiraya verebiliyor.
    O süreçte de sizin adress proof gerektiren işleriniz hallolmuş olur. Eyalete karar verdiyseniz, hangi kasaba ve şehirse daha mikro gruplar da bulunabilir yine Facebooktan. Bize bir emlakçı 12 ay peşin bile olsa zor olduğunu söylemişti. Başka bir emlakçı oldurmaya çalışmak için elinden geleni yaptı. Yukarıda arkadaşlarımız yazmış olabilir belki, garantör şirketleri ile de çözen çok kişi var.
    Kolaylıklar dilerim

• @Apsaras-0 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet facebooktan gruplara bakmaya başladım. Dediğiniz gibi durumumuzu anlatan bir post yazmak yararlı olabilir. Kısa süreli kiralar için bakabilirim ilk etapta. Uzaktan tutup gittikten sonra oralara hakim olmaya başlayınca bizlere uygun daha farklı evler bulabiliriz. Bilgilendirmeleriniz sağ olun.

• @Ercan-Geçgin eyalet yasalarına bakmak lazım bazı yerlerde izin vermiyor çocuk varsa en az 2 oda şartı var bazılarında

• @Rhonster, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

@Ercan-Geçgin eyalet yasalarına bakmak lazım bazı yerlerde izin vermiyor çocuk varsa en az 2 oda şartı var bazılarında

Eyalet yasaları ile ilgili olduğunu düşünmedim. Biraz eyalet yasalarına göz gezdireyim, umarım NJ için böyle bir kıstas yoktur. Teşekkürler.

• Örneğin evin 6 aylık kirasını peşin verme durumunda, aranan şartlar kredi skoru,kefil v.s gibi çok dikkat ediliyor mu ?

• @sibrikoz Bazi ev sahipleri kabul edebilir ama eger condo yada town house gibi bir siteden kiralayacaksaniz, genelde bir garantor istiyorlar. Belki kabul eden yerler de olabilir. Bilemiyorum. Genellikle istenen, kredi skoru yoksa kredi skoru iyi olan vatandas veya green cardli birinin garantorlugu. Akliniza yatan bir ev varsa simdiden bir mail atin bence, sartlarinizi sunun. Bir fikriniz olur gidene kadar. Kolayliklar diliyorum.

• @dpdemir Anladım teşekkür ederim.

• @sibrikoz Merhaba ben bu ayın başında 6 ay kirayı peşin vererek tuttum. Ama daha fazla parayı da banka hesabında gösterdim. Deneyimlerimden ayrıntılara bakabilirsin. İlk ay deneyimine yazdım.

• 3 aylık paycheck gerekıyor diyelim ben newyorkda bir işyerinde 3 aylık paycheck oluşturduktan sonra chicago ya taşınıp bu 3 aylık paycheck i göstersem ev bulabılırmıyım ?

• Merhaba New Jersey Bloomfield’da 2023 DV kazananı 2 arkadaş ev kiraladık. 2+1 evde bir kiralık odamız var ilgilenenler ulaşabilir.

• 7 Aralık itibariyle New Jerseye giriş yaptık. 3 yaşındaki kızımızla geçici bir yerde kalıyoruz. Ev arıyışı içindeyiz. Fiyatlar yüksek görünüyor.
    Beraber ev tutmak isteyen bir aile varsa veya evini, kiraya ve masraflara ortak açacak olan varsa büyük stresten bizi kurtarmış olur.
    İlk zamanlar forumda okuduğum üzere sıkıntılı olacağını biliyordum ama yaşaması elbette farklı.

• @dpdemir Selamlar, garantör ile cosigner aynı şey midir yoksa garantörlük daha çok sponsorluğa mı benziyor? Birde garantör illa ki green card sahibi ya da US vatandaşı mı olmalı. Örneğin orada çalışma vizesi olup birkaç yıldır yaşayan kişiler olamaz mı?

• @ridetowild Merhaba, evet sanirim co-signer ile ayni. Size kefil olacak biri demek. Oncelikle ABD vatandasi olmasi tercih ediliyor. Bazi apartment yonetimleri kredi puani yeterli olan herkesi degerlendiriyor. Kefil olacak kisinin mevcut gelirinin genelde kiranin en az 3 kati, kredi puaninin da 700’un uzerinde olmasi isteniyor.

• Murat 4M Murat 4 bu başlıktan bahsetti

• Merhaba arkadaşlar, herkese iyi şanslar. Sormak istediğim soru şu ki Normalde Greencard'ı kazanan bir insan nerede kalır? Benim evinde kalabileceğim bir tanıdığım yok, nasıl halledebilirim?

• Merhaba arkadaşlar. Evimizin boş odası için bir ev arkadaşı arıyoruz. Ev Wicker park ve noble square arasında, pulaski parkın karşısında.guvenli ve guzel bır yer
    Ev 3 oda 2 banyolu. Evin kirası kişi başı 934+elektrik,gas ve internet. Evin ortak alanları eşyalı, gelecek olan arkadaşın odası boş olacak. Evde 1 erkek ve 1 kız yaşıyoruz. Boş odamız icin kız arkadaş arıyoruz. İlgilenenler [email protected] mail atabilir

• @eren-çomak Chicago?

• Merhaba , Banka ve Ehliyet için airbnb ve hotel adresini kabul etmiyorlar. Fiziksel adres olarak ev kiracısı olursak kabul ediliyor sanırım. Fakat amerikaya ilk girişte nasıl ev tutacağız SSN gelmemiş ve kredi skoru oluşmamış oluyor. Bu durumu nasıl atlatabiliriz?

Benzer Başlıklar

• Sıfır ev almak (anahtar teslim ev)

Emlak
    24
    2 Oy
    24 İleti
    1k Bakış
    A
    @Rookie , cok tesekkurler bilgilendirme icin. Ucuz malzemeler kullanildigini bende fark ettim hatta eşim genel olarak Amerikadaki evleri lego oyuncak eve benzetiyor :) Bir takim upgradeler yaparak evler hem kalite hem gorsel acidan daha cekici goze hos gelir olabiliyot. Kismetse bizde seneye bu surece girme niyeyindeyiz bakalim nasil olacak merakla bekliyorum :)
  • Mobile home (prefabrik evlerde yaşam)

Emlak
    18
    0 Oy
    18 İleti
    1k Bakış
    ?
    ..........
  • Kısa süreli kontratlı ev veya oda kiralamak

Emlak
    53
    6 Oy
    53 İleti
    7k Bakış
    N
    Merhaba, Los Angeles 'ta paylaşımlı veya özel oda arıyorum. Kiralamak isteyenler lütfen iletişime geçsin. Giriş 4 Kasım olacak.
  • Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Taşındı Emlak
    650
    7 Oy
    650 İleti
    117k Bakış
    smartcellsS
    @geçmiştengeleceğe, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak @smartcells merhaba, hayirli olsun eviniz. surec ilk andan imzaya kadar kac gun surdu acaba? Tesekkurler. Eve verdigimiz teklifin kabul edilmesinden imza atmaya kadar gecen sure 50 gun kadar. Bizden kaynaklanan bir 10 gun gecikme de oldu. Mortgage kredisi ile ev alindigi zaman islemler en az 1 ay suruyor. 1-1,5 ay normal sureler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k