Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @ecom gerçekten çok zor bir durum Allah yardımcımız olsun. İnşallah sizinde bir an önce gelir çok uzun sürmüş gerçekten🙏


  • Arkadaslar merhaba, amerikaya giriş yaptıktan sonra hemen F2A sürecimizi başlatmak istiyorum. 24 Ekimde Philadelphia’ya giriş yapacağım bu konuda bize yardımcı olacak güvenilir bir avukat arıyorum. Önerebileceğiniz, güvenilir biri var mıdır?


  • @meryem-b çok teşekkürler güzel dilekleriniz için. Açıkçası sabır ne demek ben bu süreçte anladım. İnşallah hepimiz güzel haberler alırız artık.


  • @bernat biz avukatla çalıştık sagolsun hiç sorunda yaşamadık kendisiyle ilgili işinin ehli. Ama forumda bir çok arkadaş kendi basvuru sürecini kendi götürdü. Buradaki bilgilerle.
    Buradan yazmayayim adını çünkü o sorumluluğu almak istemem ama illaki bir avukatla çalışayım derseniz özelden adını yazarım. Bir arastirirsiniz


  • @ecom kesinlikle ya insanın psikolojisi gidiyor. Bir de ben depremzedeyim Gaziantep’te depremi çok kötü yaşadık. Hızlandırma talebimiz kabul olmadı :( üzerine hala bekleniyor, psikoloji kalmadı. İnşallah güzel haberler alırız da mutlu oluruz 🙏


  • @meryem-b çok geçmiş olsun😔 biz bile hala depremi atlatamadik bölgede olmadığımız halde gördüklerimiz duyduklarimiz perişan etti. Sizi düşünemiyorum bile.
    Ama bu bülten ilerlemedigi sürece hepimiz askıda beklemeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Bakalım bu ay ki bülten ne olacak hepimiz bir fikir sahibi olabilecegiz en azından.


  • @ecom çok teşekkürler. Avukatla daha sorunsuz ve sağlam ilerler gibi geldi bize ama yine de biraz araştıralım öyleyse. Sürece baktığımda da çok detay var biraz kafa karıştırıcı yanlış bir şey yapmayalım istiyoruz.


  • @horoz herkes de aynı şey yazıyor onaylanana kadar, uscis tarafından aktif olarak inceleniyor diye. :(


  • @yasmin982 hızlandırmayı bilmiyorum ama green kartlılara göre süreç daha erken bitiyor


  • @ecom çok teşekkür ederim inşallah hepimiz mutlu oluruz bu sefer 🙏


  • Bilmiyorum nekadar umut verici ama uscis sayfasından baktım işlem süresi 38 ay gösteriyor 130 formu için geçen baktığımda 48 ay gösteriyordu


  • Ekim bülteni açıklandı.


  • @moonlight vee yine husran, Feb 08 2019 dan oncesine bakiyorlar kim bilir ne zaman sira gelir bize.


  • 1 ay oncesine Gore 13 aylik ilerleme var ama hala bizim PD'den hala 2,5 yıl geride. F2A icin acikca kotu niyetli oldukları Cin, Filipinler, Meksika ve Hindistan ile dünyanın kalan icin ayni tarihi uygulamalarından belli oluyor. Bu ülkelerdeki backlog ile Avrupa ülkelerindeki backlogun ayni olmasının imkanı yok.


  • @gembruce tam bir hayal kırıklığı. Ne denir ki. vermiyoruz green cardli yakinlarina vize deselerde artık onlarda rahatlasa bizde rahatlasak. Kaç yıl daha bekliycez.


  • @ecom
    Maalesef öyle. Bu aydan çok umutluydum açıkçası. Nisan ayına kadar Allah’tan umut kesilmez gözüyle bakıyoruz. Bir dahaki ay 2020 yılının başına geçerler diye düşünüyorum ben. Tabi en iyi ihtimal. Aksi halde biz 2020 yılında başvuru yapanların bilen an az 1.5 sene daha beklemesi lazım. Bir vize başvurusunun 3 yılı aşkın beklemesi olacak iş değil.


  • Onlardan bir iyilik beklemiyorum zaten de umarım çekilen acılar ilerde unutulmaz.

    #Ekim2023Bülten


  • @gizemaö çok yavaş olduğu söylenilen zamanlarda bile yok bu kadar bekleme süreleri. İyice suyu çıktı bu işin artık mantık yürütmek olmaz çünkü ortada mantıklı bir şey yok. Ankara konsolosluğu bizlere hizmet için değil adeta yabancilar için burada. Yabancilar olmasa heralde dükkanı kapatıp gidecekler. Dv kazananlarini bile perişan ettiler 2 yıldır insanlar vize alacak konsolosluk ariyorlar kendi ülkemizde yokmuş gibi. Kısmen normal sürelere sahip tek vize türü vatandaşların yakınları onlarada artık mecburlar yani.Çok tuhaf zamanlar...


  • Ben de çok ama çok üzgünüm 3 yılı geçti sürecimiz ve hala belirsizlik devam ediyor daha da geriye gitmediğine şükrediyorum ama daha ne kadar bekleyeceğiz yazıklar olsun böyle bir hayal kırıklığı olamaz


  • DQ'da bekleyenler olarak mandamus davası acsak mi? Artik zamanı geldi sanirim. Hakim gözüyle de yeterince ızdırap çekmedik mi? Ben hiç avukatla süreç yurutmedigim icin öneride bulunamıyorum. Aranızda önerebilecegi iyi bir avukat olan varsa ben varım çünkü normal yoldan hiç bir umidim kalmadı artık. Bu ay ileri gidip, gelecek ay geri de gidebilir. Bir standartları yok. Birlik olursak en azından masrafı düşürürüz.


Benzer Başlıklar

  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum