Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @misha90 Çok teşekkür ederim , darısı başınıza.


  • @Yıldıray81 5 eylülde giren ve onaylanan herkes vizesini aldı evet.


  • @yunoxxw vizeniz hayırlı olsun


  • Bugun itibari ile acisiyla tatlisiyla DV Dönemini daha neredeyse geride bıraktık . Talihini GC a çevirebilen tüm Arkadaşları tebrik ederim . Bugun size DV23 talihlilerinin AOS Sureclerinde yasadigimiz tecrübeleri paylaşmak istiyorum . Umarim aydinlatici ve faydali olur .
    Bu Sene giden Dosyalarin neredeyse %75 i son çeyrekte gitti . Son 5 Dosya is son 6 hafta kala gitti . Yaklaşık %90 i B1/B2 girişler .

    Bu sene Dosya alindi/kabul edildi mesajlarinin gelmesi ortalamada tam 10 İs gunu oldu . Bundan tam 30 gun sonra gibi ise Biometrics randevuları verildi . Biometrics sonrasi Mulakat tarihleri ise ortalamada 30/45 gun olmakla beraber , Dosyayi isleme alan Field Office in yogunluguna gore yine fark etti . 15 gun sonra alanda oldu 75 gun sonra Mülakat alanda.

    Bahsi geçen verdigim surelerin hepsi ortalama olup , hepsi duruma , yogunluga , eyaletine gore degisiklik gosterebilir tabiki .

    Bu sene Toplamda 32 GC aldik . Bunlarin 1 TX dan , 2 FL dan , 2 MA den olmak üzere Toplam 5 Dosya ve 8 kişiye Mulakatsiz olarak GC Onayi alabildik .

    1 adet NOID aldik TX dan . Turist vizesi ile giris yapip cok kisa surece AOS sureci baslatildigi icin , surec hala devam ediyor .

    Bu hafta itibari ile kotanin bittigi aciklamasinin gelmesi ile maalesef mulakat yapmis olmasina ragmen bekleyen , mülakat tarihi almis olmasina ragmen iptal edilen , ve parmak izi verip mülakat bekleyen birçok Dosya duraklamaya ve Red almaya basladi . Verilen bilgiye göre Kota 55 Bin olmasina ragmen bu sene 56038 GC basilmis .

    Gecen senelerden farklı olarak bu sene DV Fee PAİD belgesini sorup Mülakatta ibraz edilmesini istediler hatta bu konuda bir RFE bile aldik , ayni zamanda geçen sene pek konu edilmeyen AOS yapildigina dair KCC E-mail Onayi bu sene sikca istendi ve soruldu .
    Bu sene benim icinde ilklerin yasandigi , zaman zaman tovbeler tovbesi dedirten olaylar , aksaklıklar , ilginclikler yasandi 🙂 Biometrics oncesi gelen Mülakatlar , İkinci kez Mülakata çağırmalar , Mülakata çağırıp yoldan arayip iptal edip GC onayi vermeler , 14 yas alti Cocuklara tekrar tekrar ve israrla parmak izi verdirtmeler , Ailesi TR kalip kendi AOS yapanlara Aile üyeleri ile ilgili yazılı açıklama istemeler , Aileleri ayirip çapraz sorguya almalar vs vs .. Hareketli , Sıkıntılı , gergin bekleyiş , bolca soru işaretli , heyecanın dorukta olduğu bir surec atlattik . Benim için de Dosya hazırlamaktan cok Ablalık , Annelik , Psikologluk yaptigim evrak yerine sakinleştirici onerdigim bir surec oldu .

    Bu Yolu bu sene beraber yurudugumuz tum Arkadaslar , ve burada olmayan diğerleri , Hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum , yeni hayatinizda şans hep yanınızda , yolunuz hep acik olsun.


  • Nerden başlayacağımı bilemiyorum duygularım o kadar karman çorman ki. O yüzden en baştan alacağım kısaca. DV 2023 ün başvurusunu yaparken kendi bilgilerimi girişini yapıp submit ettiğimde bağlantı kesildi ve submit yapabildim mi yapamadım mı anlayamadım iki seçenek vardı ya tekrar deneyecektim yada denemeyecektim. Ben tekrardan submit ettim. Çekiliş sonuçları açıklandığında zaten çok umutsuzdum. 16. Başvurumdu. Önce eşime ve oğluma bakmıştım çıkmamıştı. Bu arada bir arkadaşımla telefon ile konuşuyorduk. Hadi kendine bak dedi. Onlara çıkmadıysa bana zaten çıkmaz benim başvuru sorunluydu dedim. Tüm bu konuşmlar sonrası karşımda ki ekranı ilk defa görüyordum. Kazanmıştım ☺️ Bizim için çok önemliydi, sonkez başvurmuştum, oğlumun 21 yaş öncesi son şansıydı, kızım liseden mezun oluyordu üniversite ye orada başlayacaktı. Mükemmel bir zamanlama. O zaman herşeyin bir zamanı olduğuna inandım. Buraya kadar herşey güzel.
    Bizim aksilikler aslında mülakat konsolosluğumuzun covid dönemi kapanıp bir daha açılmamasıyla başladı. Turist vizelerimizide orada almıştık ama Kıbrıs Kuzey ofis tüm maillerimize rağmen ilişlemlerimizi kabul etmedi bizde da 260 formunda Ankara yı seçmek durumunda kaldık. Gerisi bildiğiniz süreç Ankara çok az randevu verdi. Dosyamızı taşımak için milyon tane mail attık başarılı olamadık. Bir tek Umman vizenizi alırsanız ok dedi. Hemen vize aldık yolladık. Kapasitemiz doldu dedi bu sefer de. Bu sırada artık bahar gelmişti. Kızımın sınavlarının bitip mezun olmasını bekledik. Bu arada Figen hanımla iletişime geçtik evet son çareydi Aos yapacaktık. Neyse ki vizemiz vardı. Arkadaşım Houston da yaşadığı için biletimizi buraya almıştık ama sonradan okuduklarım geldi bir anda aklıma hemen Figen hanımlada konuştum ve kalabalık havalimanlarına girişin daha kolay olduğuna karar verip bileti Miami giriş olarak değiştirdik bütün işlemlerimizi hemen tamamladık ve sonrasında bekleme süreci başladı. O arada biraz başka eyalet ve şehirleri gezmeye karar verdik. Nerde yaşayacağımıza karar vermeye çalışıyorduk. Sanırım bu greencard kazanmanın en sancılı süreci beklemek. Son olarak Biometrik randevumuz geldiğin de geç kalmayalım diye öne çekip 5 Eylül’de tamamladık. Artık interview bekliyorduk ki 6-7 Eylül’de kabus başladı. Yine de burada ki mülakatların devam etmesi bir umuttu bizim için. Her birimiz kongre üyleri ve senatörler ile görüşüyorduk hepsi sizin süreciniz iptal olmaz diyordu ama 11 Eylül pazartesi artık cancel ve denied lar başlayınca sürecin bizim için sona erdiğine ikna olduk. Dönüp baktığımda acaba nerde hata yaptık diyorum. Bence elimizden gelen herşeyi kendi şartlarımız doğrultusunda yaptık. Hiç birinden pişman değilim en azından keşkem kalmadı. Çocuklarımın geleceği için çıktığımız bu yolda başarılı olamasak bile bence onlara çok büyük bir deneyim oldu bu yaşadıklarımız. Biz elimizden geleni yaptık artık bayrağı onlara devrediyoruz. Umarım bizim endişelerimizden uzak harika bir hayatları olur. Bu forum uzun yıllardır hayatımın bir parçası oldu. Bu satırları okuyan herkese teşekkürler, hepinizin yolu açık olsun. Umarım hayellerinize kavuşursunuz. @crazycells Ali Bey bu forum ve emekleriniz için tekrar teşekkürler. @Figen hanım @gucarslan bey @Muhtaradana @loser ve şimdi aklıma gelmeyen değerli hanımefendi ve beyfendiler sizlerede teşekkürü bir borç bilirim. Sevgiyle kalın….


  • @yunoxxw vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @Famel Öncelikle hayırlı olsun. O kadar başvuru yapıp çıkmayınca pes etmeden bir daha deneyenleri takdir ediyorum. Çocuklarınızın adına çok sevindim. Kim bilir belki de evren size bekle zamanı var mesajı veriyordu hep ve 16.ıncı başvuruda artık tamam dedi. Ailenize ve size oradaki yeni yaşantınızda başarılar ve mutluluklar dilerim. 🙂


  • Merhaba arkadaşlar herkese esenlikler dilerim, size dosya taşıma ve Umman Muscat'ta girdiğim mülakat deneyimimi anlatmak istiyorum.
    Mülakat gününü tek okumak istiyorsanız direkt aşağıdaki mülakat günü paragrafından başlayın.
    Dv 23 talihlisi biri olarak 25K dolaylarında bir case numaram vardı, ilk başlarda geçmişe yönelik yaptığım araştırmalar sonucunda bana mülakat gelebilcegini düşünüyordum, ama zamanla Ankara'nın çok az mülakat dağıttığını ve Uğur Gucaslan beyin sürekli olarak Ankara'ya güvenmeyin demesi üzerine bende dosya taşıma kararı aldım. Nisan ayından itibaren 3-4 farklı ülkeye mail attım, onlar da ya dönmediler yada olumsuz cevap verdiler.
    Dv 23 Telegram grubundan Aysel hanımın dosyayı Ummana taşıdığını okudum, bunun üzerine bende önce Umman için e vize aldım Muscat Amerikan konsolosluğunun sitesinde inqury formu doldurdum, bir gün sonra dosyamı taşıyacaklarını mail ile bana bildirdiler. Umman için aldığım 1 yıllık vizenin 1 ay içerisinde ummana giriş şartı vardı, gruptan tanıştığım 4 arkadaşla Haziran ayında beraber gidip geri döndük, döndüğümüz gün mulakat maili aldım. Mail aldıktan bir süre sonra evrakları toplamaya başladım, sağlık evraklarını sadece yeminli tercüman ile tercüme ettim ama diğer belgelerin hepsini önce çeviri sonra noter ve en son da apostil yaptırdım. Derken 13 Ağustos için aldığım sağlık randevusu için evraklar ile Ummana gittim, doktor ve çalışanlar çok nazikti, 1 saat içinde muayene oldum ve gerekli tahlilleri verdim. 13 Ağustostan 22 Ağustosa kadar mülakat için ummanda bekledim.
    Belgeler
    Aşı kartı: Türkçe/İngilizce ( ıslak imza kaşe)

    Antikor testleri:Türkçe/İngilizce (ıslak imza kaşe)

    Askerlik belgesi: Türkçe/ingilizce + noter+ apostil

    Sabıka kaydı : direkt ingilizce çıkartıp adliyede apostil yaptım

    Vukuatlı nüfus kayıt örneği: Türkçe/ingilizce + noter+ apostil

    Formül a belgesi: çok dilli olarak çıkardım+ apostil

    Lise diploması: ingilizce çeviri+ noter+ apostil

    Üniversite diploması: ingilizce olduğu için, noter+ apostil yaptım

    Banka hesap dökümü : ziraatten ingilizce olarak çıkardım

    Mülakat günü
    Sabah saat 9.00 da mülakatım vardi erkenden kalkıp konsolosluğun önüne gittim gittiğimde orda bekleyen Türk arkadaşlarda vardı beraber bekledik ve bizi sırayla içeri almaya başladılar. Aslında ingilizcem idare ediyor B1 dolaylarında ama ne olur ne olmaz tercüman tutmuştum, beraber evrak verme bölümüne geçtik, teker teker dosyaya koyduğum bütün evrakları verdim, lakin şöyle bir hata yapmıştım; vukuatlı nüfus kayıt örneğini kendim anne babam ve kardeşlerim dahil ederek çıkarmıştım, kardeş sayısı da çok olduğu için evrakları alan hanımefendinin kafası biraz karıştı meğer diğer Türkler sadece kendileri için yada varsa çocukları ile beraber çıkarmışlar. Nihayet hanımefendi evrakları kabul etti ve bana Interview görüşmesini beklemek için bana bir sıra numarası verdi 10-15 dakika sonra numaranın yandığını görünce mülakat bölümüne geçtim önce sağ elimi kaldırıp yemin ettim ve parmak izlerimi verdim sonra, daha önce hiç evlendiniz mi, çocuğunuz var mı, hiç tutuklandınız mı gibi klasik sorular sordu. Sonra ne iş yaptığımı nereye gitmek istediğimi falan sordu bunları da cevaplayinca, şimdi size bir şey açıklayacağım dedi ve maalesef şuan vizenizi onaylayamıyorum dedi. Ben biraz tedirgin ve üzüntülü soru sorunca hiç bir sorun yok herşeyiniz tamam sadece 1-2 hafta sizi bekleteceğiz dedi ve gün içerisinde size bir mail atacağız dedi. Çok üzülmüştüm onca emek ve uğraşın boşa gittiğini düşünmüştüm bunun üzerine Pasaportumu da alıp tercumanla dışarı çıktık ve otele geçip diğer gün için Türkiye'ye bilet aldım. Aynı gün bana konsolosluktan bir mail geldi ve ekstra soruların olduğu bir word belgesini doldurmami istediler DS 260 formu ile benzer sorulardi ama bunların kapsamı biraz daha genişti, hepsini cevaplayip sisteme yükledim. 22 Ağustos Salı günü girdiğim mülakat sistemede refused (reddedildi) olarak görünüyordu, ama değerli yöneticimiz @gucarslan beyle görüştüğümde bana durumun düzeleceğini ve relax olmam gerektiğini söyledi ve dediği gibi 5 gün sonra Pazar günü sisteme baktığımda dosya durumunun AP'ye döndüğünü gördüm. Pazartesi günü vizemin hazır olduğunu, pasaportumu getirmem gerektigini söylediler, olumsuz durum hemen çözülmüş ve beni çağırmışlardı.Galiba grupta ummanda AP süreci en hızlı çözülen kişi bendim.
    İki gün sonraya bilet alıp tekrar ummana gittim ve pasaportu içeriye verdim, bir süre sonra vizem basılı halde pasaportumu ve sarı zarfı aldim herkesin bu mutluluğu yaşaması ümidiyle...
    Umarım yol gösterme babında birilerine rehberlik eden bir yazı olmuştur, herkese bol şans.
    Okuduğunuz için teşekkürler


  • @Famel vizeniz hayırlı olsun Amerika daki hayatınızda başarılar


  • @zehraoz merhabalar yakın zamnda konsolosluk randevusu bekliyorum merak ettim ; mülakat İngilizce mi türkçemi? sorular nedir ? tecrübenizi paylaşa bilirmişsiniz.


  • @Famel Sürecin sonu için üzüldüm, en önemli şey kişinin pişmanlığının kalmaması bence de. Umarım başka güzellikler hiç beklemediğiniz zaman ailenize gülümser ve bu günleri daha anlamlı kılar.


  • @Famel Hayırlı olsun demiş birkaç arkadaş ama süreci tamamladığınızı düşünmüşler sanırım. Ben hakkınızda hayırlısı böyleymiş demek ki diyorum. Dilerim çocuklarınızın geleceği sizlerin istediği yönde gelişir.

  • Yasaklı

    @hsn-kartal, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Prm-oguzhan siz paremedikmisiniz?

    Evet hocam paramediğim 112 de çalışıyorum


  • Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @Hamuchera, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba değerli yeşilkart forum üyeleri.
    Lotoyu kazandığımızı öğrendiğim gün hayatımın değişeceğini düşünmüştüm ama aradan geçen bir yıldan fazla zamanda yaşayacaklarımı asla tahmin edemezdim. Ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra artık tüm hayatımızı harcamalarımızı maddi ve manevi her anlamda bu sürece odakladık. Tabi ki her günümüz yeni hayaller kurmakla ve youtube videoları izlemekle geçiyor, geçmiş yıllara şöyle iyimser bir bakış atınca nisan mayıs gibi mülakata gireceğimizi ve yaz aylarında huzurla işlerimizden ücretsiz izne ayrılarak Amerika yolculuğuna çıkacağımızı ümit ediyorduk. Mali yılın ilk aylarında mülakatlar yavaş ilerlese de yaz dönemine doğru bunun hızlanacağını ve bir yandan da vize bülteninin hızla yükselmesine bakarak sıranın bize rahatça geleceğini düşünmüştük. Ocak ayında numaramız current oldu. Şimdi birkaç ay içinde o davet mailini alacaktık ve hayatımız değişecekti. Ne yazık ki hayallerimiz 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17’de bir toz bulutuyla kaplandı. Hayatımız gerçekten inanılmaz bir hızla değişti ve üzerimizde tek parça kıyafet ve kucağımızda 1,5 yaşında bebeğimizle üzerimize kar yağarken ve sokaklarda koşturuyorken bulduk kendimizi. Zorlu yolculuklar sonucunda kendimizi güvende hissedebileceğimiz bir yere ulaştığımızda artık tek derdimiz vardı. Hayatta kalmak. İnsanın öncelikleri, planları ve hayat standartları ne kadar hızlı değişebiliyormuş. Hiç tanımadığımız insanlardan birçok yardım gördük. Forumdan da Gökçe Hanım ulaştı, forum yöneticileri ve üyeleri adına geçmiş olsun dileklerini iletti sağolsun. O süreçte yaşadığımız duyguları kelimelerle anlatmak mümkün değil. Artık uzatıp başınızı ağrıtmayayım. Günler aylar geçti ve maalesef mülakatlar ilerlemedi. DV2023 Ankara için büyük bir hayal kırıklığı olma yolunda ilerledi ve bu süreçte bizim maalesef bir dosya transferi için mücadele edecek ne maddi ne de manevi gücümüz artık kalmamıştı. Kaderimize razı olduk ve artık greencard hayalini de aklımızdan çıkardık. Depremden hasar gören ve üzerine bir de yıkık çatısından su basan evimizden kurtarabildiğimiz eşyalarımızı kurtardık. İşlerimiz için başka şehirlere tayin isteğinde bulunduk. Eşimin bekleyen doğu görevi için doğuya gitmeye karar vermiştik ve bir kez daha kader hayatımıza imzasını attı, planlarımızı alt üst etti. 14 Temmuz günü eşimin tayin sonucunu öğrendik. Yüksekova/Hakkari. Aslında sevinmiştik. Doğal güzellikleriyle ve fena olmayan imkanlarıyla doğu görev için güzel bir ilçeydi. Sadece birkaç saat sonra eşim farklı bir yüz ifadesiyle geldi ve konsolosluktan mail geldiğini ve 6 Eylül için randevu verildiğini söyledi. Büyük bir şokla birkez daha bütün planlarımız değişti.
    9 Ağustos Unganlar
    Mülakat mailini aldıktan sonra en erken şekilde randevu almaya çalıştık. Çünkü mali yıl sona yaklaşıyordu ve muayenede çıkacak bir problem, balgam testi vs sürecimizi olumsuz sonuçlandırabilirdi. Unganlar muayenehanesinin ilk olarak 4. Katına çıktık ve kapısında Prof.Dr. Mehmet Ungan yazan daireye girdik. İçeride ciddi bir kalabalık vardı ve bekleyenlerin neredeyse tamamı İranlıydı. Bir süre bekledikten sonra ilk kayıt için pasaportlarımızı ve aşı belgelerimizi istediler. Bunun dışında hiçbir belgeye gerek olmadı. E nabızdan aldığımız aşı belgeleri ve ekran resimleri de herhangi bir onay veya ıslak imzaya gerek olmadan geçerli sayıldı. Sonrasında hızlıca 3. Kata indik, ben ve eşim kan verdik ve göğüs röntgeni çektirdik. 2 yaşındaki çocuğumuz için bir işlem yapılmadı ve 95 dolar ödeme yaptık. 4. Kata döner dönmez bizi hiç bekletmeden muayeneye aldılar. Mehmet Bey muayenede sadece amerikada ne iş yapacağımla ilgili biraz sohbet etti, ameliyat ve ağır hastalık geçirdin mi şeklinde sorular sordu ve hızlıca aşıları yaparak muayeneyi bitirdi. Ben ve eşim için 4 er aşı ve çocuğumuza 1 aşı yapıldı. Toplamda buraya da 790 dolar ödeme yaparak ayrıldık. Neyse ki sağlık muayenesinde bir problem yaşamadan raporlarımızı aldık.
    6 Eylül Mülakat
    Mülakat günü yaklaştıkça ciddi anlamda artık uykumuzu kaçıracak durumlar ortaya çıkmıştı. Yıllık DV kotası dolmak üzereydi ve vize sayısı 55 bine ulaştığında süreci bitirecekler mi yoksa geçen yıl olduğu gibi fazladan vize basacaklar mı bunu kimse bilmiyordu. Ağustos ayının son haftası bittiğinde ceac verilerinde artık sadece 800-1000 civarı vize kaldığı bununda birkaç günde tükenebileceği konuşuluyordu. 4 Eylül günü Amerikan işçi bayramı olduğu için elçilikler kapalıydı. 5 Eylülde mülakatlar yapılmaya devam edecekti ve artık vizelerin bitmesi için sadece saatler kalmıştı. 5 Eylül gecesi eşimin çalıştığı kurumun misafirhanesinde konakladık ve inanılmaz stresli ve uykusuz bir gece geçirdik. 6 Eylül 09:15 mülakatı için sabah 8:15 gibi elçiliğin önündeydik. Park sorunu olmayan ve kolay bulunabilecek bir yer. Elçiliğin önünde 20 metre civarında bir kuyruk vardı. Çağırmalarını mı beklesek yoksa hemen sıraya girsek mi diye düşünürken eşim bu sıra bitinceye kadar zaten bizim saatimiz gelir diyerek sıraya girdi ve iyi ki girmiş çünkü sonrasında sıra yola kadar taştı ve çok uzadı. Sıramız gelince büyük camlı bölmenin önündeki çekmecenin kapağını kaldırarak pasaportlarımızı bırakıp kapattık. Birkaç dakika sonra soldaki giriş kapısına yönlendirdiler ve tek tek arama bölümünden geçtik. Görevliler çok nazik ve ilgiliydi. Uzun taşlı yoldan geçerken ve binanın önüne geldiğinizde gerçekten amerikaya gelmiş gibi hissediyorsunuz. Ağır demir kapıyı geçip içeri girdiğinizde soldaki danışmaya doğru ilerleyen bir sıra oluyor. Bu sıra çok çabuk ilerliyor. Diğer vize türleri için gelenler burada bazı evraklarını ve fotoğraflarını hazırlıyor. DV için geldiyseniz sadece pasaportunuz olması yeterli. Danışmadaki personel pasaportunuzun arkasına bir etiket yapıştırıp geri veriyor ve tekrar hemen önünüzdeki ikinci kuyruğa giriyorsunuz. Burası da ödeme sırası. Ödemelerde yaşanan aksaklıklar vs sebebiyle biraz ağır ilerliyor. Ödeme yaptıktan sonra üzerinde aynı numaranın yazdığı biri büyük biri küçük iki sıra no kağıdı veriliyor. Biz gittiğimizde 13-14-15-16 nolu bankolar belge teslimi için çalışıyordu. Belge teslimi sırasını beklerken oğlumun içeride koşuşturup oynaması ve biraz yaramazlık yapması nedeniyle 13 nolu bankoda oturan hanımefendi tatlı sert bir uyarıda bulundu. Ne var ki sıramız da 13 nolu bankoda geldi ama eşim belgeleri teslim için gitti biz karşısına çıkmadık. Eşim evrakları konsolosluktan gelen hatırlatma mailinde yazdığı şekilde hazırlamıştı ve bu sayede hiç zorlanmadan belgeleri teslim etti.
    Evraklar:
    Sıra numaralarından küçük olanı
    Pasaport (fotokopi istenmedi)
    Nüfus Kayıt Örnekleri
    Adli Sicil Kayıtları
    Eşim için askerlik belgesi
    Diploma ve fotokopisi
    Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi (ilk 3 sayfa)
    Banka evrakları
    Sağlık raporları
    2 şer adet 5*5 fotoğraf

    Evrakları teslim alan hanımefendi İngilizce mülakat yapabilir misiniz diye sormuş eşim evet demiş. Biz burada özellikle sıranın çabuk gelmesi için İngilizce seçtik. Ve gerçektende evrakları teslim edip bekleme bölümüne dönmek üzere daha yürürken 19 nolu bankodan konsolosluk memuru isimlerimizi okuyarak çağırdı. Çok kibar ince yapılı esmer bir beyefendi bizi gülümseyerek karşıladı. Kendisi de camın arkasında bizim gibi ayakta duruyordu. Önce parmak izlerimizi aldı ve çocuğumuz için benim sol elimden tekrar aldı. Sonrasında bir yandan dosyada evrakları çevirerek soruları sormaya başladı.

    Sorular:
    Hangi bölümden mezun oldunuz?
    Şuan ne iş yapıyorsunuz( Bana ve eşime ayrı ayrı)
    Şuana kadar sadece birbirinizle mi evlendiniz?
    Daha önce yurtdışında yaşadınız mı?
    Bankada ne kadar paranız var?
    Amerikada nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
    Amerikada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz (Bana ve Eşime Ayrı ayrı)

    Soru cevap sadece bir iki dakika sürdü ve sonrasında Türkçe olarak “Tebrikler vizeniz onaylandı 1 hafta ptt” dedi.Teşekkür ederek bankodan ayrıldık ve çok sevindik ama hala içimizde bir tedirginlik vardı. Çünkü forumdan ve telegram gurubundan takip ettiğimiz kadarıyla vize biterse ne olursa olsun basılamazdı, o yüzden yarı sevinçli yarı tedirgin binadan ayrıldık. Kahvaltı yaptık ve akşam 17:00 ye kadar ankaradan ayrılmadık. Eşim bu arada sürekli olarak ceac sitesinden statümüze bakıyordu ve tam ankaradan ayrılacakken akşam 5 gibi ceac statümüz administrative process oldu. Bunun aslında olumlu bir şey olduğunu biliyorduk ama yinede heyecanlı ve gergin beklemeye devam ettik. Ve sonunda birkaç saat sonra ceac statüsü issued oldu ve derin bir nefes aldık. 7 ve 8 Eylülde mülakatı olan ve iptal edilen arkadaşların üzüntüsünü kendi içimizde hissettik çünkü süreçte çok emek veriyorsunuz ve maddi manevi büyük bir stresle mücadele ediyorsunuz. Umarım hayat onlara daha büyük fırsatlar sunar. Bu süreçte forum ve telegram gurubu bizim için bir kütüphane gibiydi. Aradığımız her şey her bilgi hazırdı. Mülakata giderken o kadar her şeye hakim olmuştuk ki kapıdaki güvenlik görevlisi eşimin üzerinde kemer dahi olmayınca şaşırdı. Adım adım her şeye hakimdik. Bu platformu kuran yöneten katkı veren ve deneyimlerini paylaşan herkese gönülden teşekkürler.

    Yaşadığınız olumsuzluklar için üzüldüm ama sonunda vizenizi alabilmiş olmanıza çok sevindim şimdiden ABD de ki hayatınızda başarılar dilerim


  • @Celaledin-Doğan tebrikler darısı bizlere


  • @Engin2841 Dilekleriniz için teşekkürler ama sanırım tam okumamışsınız biraz uzun tabi haklısınız maalesef alamadık vizemizi dönüyoruz .@Cancan


  • @Revolter Cok tesekkurler. Sizin surecinizde basarilar dilerim. Umarim hayallerijize kavusursunuz.


  • @Yıldıray81 Cok tesekkurler guzel temennileriniz icin.


  • @Famel Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, sağolun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum