IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@ecom merhaba öncelikle teşekkür ederim. burda yeni olduğum için henüz bilmiyorum ama imzaya taşıyacağım birazdan, başvurudan 8 ay sonra böyle olması ne anlama geliyor peki
Rica ederim. Imzanizdaki noa2 uscis onayı anlamina geliyor . Siz daha onay almadiniz doğru anladıysam.
Muhtemelen yakında onay alabilirsiniz. Genelde basvurudan uzun süre sonra gelen bu güncellemeden sonra onay alan çok arkadaş oldu. Umarım tahmin ettiğimiz gibi olur. -
..................
-
@ecom çok teşekkürler onay aldıktsn sonraki aşama nvc belge yükleme aşaması oluyor değil mi
-
@emredemirelgeo, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Bugün USCIS aşamasında onayımızı aldık. Darısı bekleyen arkadaşlarımıza.
Tebrikler. Onay Texas SC den mi geldi?
-
@Busra-Akdag işlemleri Amerika içi mi yaptınız?Yani siz Amerikadamısınız?
-
@yasmin982 hayır ben türkiyedeyim eşim amerikada başvuruyu eşim amerikada bir avukat ile birlikte yaptı
-
.............................
-
@Busra-Akdag evet onay alındıktan sonra nvc aşamasına geçip, gerekli evrakları yükledikten sonra dq bekliyorsunuz. Sonrası mülakat beklemek. Umarım hızlı ve sorunsuz sonuca ulaşırsınız.
-
@ecom merhaba, süreci imzaya taşımak ne oluyor? Nerden yapılır? Şimdiden teşekkür ederim cevap için.
-
@Busra-Akdag altı ayda mı NOA2 oldunuz bu sevindirici bir durum hangi ofis
-
@ecom sizin süreciniz neden bu kadar uzun sürdü
-
.............................
-
@ksmdgn iki kez iletimi düzenlemek zorunda kaldım. İmzaları karistirmisim başka bir arkadaşla. Evet arkadaşımız baya kısa sürede almış noa2 . Darısı bekleyen diğer arkadaşların başına.
-
@Hava profilinize girip sağ üst köşede üç nokta var tıklayıp düzenle kısmını seçin. Imza kismi bu sayfada vize surecinizi ve kategorinizi bu kısma yazıyorsunuz.
-
@ksmdgn benim eşim green cardli arkadaşımızında açıkladığı gibi.
-
@yenibasladim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Bu arada onay aldıktan sonra amerika'ya girer girmez çalışmaya başlayabiliyor muyuz? Yoksa green card'ın elime gelmesini mi beklemem lazım? SSN alma süreci nasıl oluyor bilen var mı ?
Amerika'ya giris yaptiktan sonra 3 hafta icerisinde SSN elinize ulasmali ancak bazen sorunlar olusabiliyor ve bu sure uzayabiliyor. Green Card suresi biraz daha uzun olabiliyor.
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhaba arkadaşlar, bugün pasaportumu teslim aldım lakin yine bir sorum olacak. Vize geçerliliği 6 ay gösteriyor bu normal sanırım? 6 ay içinde giriş yapmak için bu vize anladığım kadarıyla. Daha sonra green card fee ödeyip adresimize gelmesini bekleyeceğiz değil mi? Bir de son olarak vize üzerinde böyle bir ibare var " 212(g) (2) (b) " bu ne oluyor tam olarak?
CR1 vizesi 6 ay gecerlidir, vize suresi saglik muayesiyle baslar. Bu sure icerisinde de Amerika'ya giris yapmamiz gerekli. 212(g) (2) (b) ibaresi bazi asilarin ikinci ve/veya ucuncu dozlarinin yapilmadigi anlamina geliyor. Cok da muhim degil. Sorun teskil etmez yani.. benim vizede de aynisi var. :)
-
@cufer, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Herkese merhaba;
NVC için belge yükleme aşamasındayız.
Benden istenen belgeler bunlar.
“Fotoğraflar” dediği, eşimle birlikte olan, ilişkimizi kanıtlayıcı fotoğraflar mı demek istiyor? Eğer doğru anlamışsam, kaç tane fotoğraf yüklemeliyim?
“Doğum Sertifikası” dediği, “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” sanırım?
“Evlilik Belgesi” nin hangi sayfalarını taratıp, “pdf” olarak yüklemeliyim? Tercüme ettirmeli miyim?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgili @cufer : Photographs dedigi kisim sizin Amerikan pasaport standartlarindaki vesikalik fotografiniz. Lutfen iliski kanit fotograflari yuklemeyin oraya.. :)
Dogum belgesi dedigi: Olaylari gosteren Vukuatli Nufus Kayit ornegi. Aile olarak da sayfa 2'de tum aileyi de koyun. Biz o konuda Aileyi koymadigimiz icin red yemistik. Ve mutlaka döndürme sartlarina uyun. Nufus kayit ornegi yatay bir belgedir ancak taramada dikey oluyor. PDF dondurme sitelerinde onu yatay olarak döndürün. Bu konuda da bizim ağzımız yanmıştı.. :)
Evlilik belgesi: Tabir-i caize üzerinde yazı, imza, mühür olan bütün sayfalarını taratıp (renkli olarak) yükleyin.
Bütün dosyalarınız PDF olsun. Sadece vesikalık fotograf jpg formatında olmalı. Belgelerinizi tercüme ettirmek zorunda değilsiniz. Biz hiçbir belgemizi - adli sicil kaydı hariç - İngilizce yüklemedik ve bu konuda sorun yaşamadık.
-
@ecom 1 ay sonra aktif olarak inceleniyor yazması ne ifade ediyor peki
-
@Emly, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Busra-Akdag Merhaba @ecom beyfendi sorunuza cevap vermiş zaten ama bende paylaşmak istedim. Bizde avukatımızın yanlış yönlendirmesi ile ilk F1 (dil okulu vizesi)’ ne başvurduk ve red yedim maalesef sonrasında nikah yapıp o şekilde ilerledik ve red ile alakalı hiç bir sorunla karşılaşmadık.
Bu arada girişte hiç bir sorun yaşamadım sadece green card’ımın gönderileceği adresle alakalı ufak bir sorun vardı onu memur beyle düzelttik. Geleli 18 gün oldu geçen hafta SSN’im geldi. LAX havalimanından gelecek arkadaşlara tavsiyem hiç oyalanmadan pasaport kontrol sırasına girin neredeyse 1,5 saat bekledim çok kalabalıktı. Birde havalimanında ücretsiz wifi var ben heyecandan bakamadım sonradan farkettim eşimi zor buldum. :) Bekleyen herkese sabır ve kolaylık diliyorum.
Bilgi için çok teşekkürler. Ben de 15 Eylül'de LAX'ten Amerika'ya giriş yapacağım. Direk sıraya geçerim. Zaten panik bir insanım, eşimi bulamazsam herhalde ortaya oturur ağlarım :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum