Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @emredemirelgeo, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Bugün USCIS aşamasında onayımızı aldık. Darısı bekleyen arkadaşlarımıza.

Tebrikler. Onay Texas SC den mi geldi?

• @Busra-Akdag işlemleri Amerika içi mi yaptınız?Yani siz Amerikadamısınız?

• @yasmin982 hayır ben türkiyedeyim eşim amerikada başvuruyu eşim amerikada bir avukat ile birlikte yaptı

• .............................

• @Busra-Akdag evet onay alındıktan sonra nvc aşamasına geçip, gerekli evrakları yükledikten sonra dq bekliyorsunuz. Sonrası mülakat beklemek. Umarım hızlı ve sorunsuz sonuca ulaşırsınız.

• @ecom merhaba, süreci imzaya taşımak ne oluyor? Nerden yapılır? Şimdiden teşekkür ederim cevap için.

• @Busra-Akdag altı ayda mı NOA2 oldunuz bu sevindirici bir durum hangi ofis

• @ecom sizin süreciniz neden bu kadar uzun sürdü

• .............................

• @ksmdgn iki kez iletimi düzenlemek zorunda kaldım. İmzaları karistirmisim başka bir arkadaşla. Evet arkadaşımız baya kısa sürede almış noa2 . Darısı bekleyen diğer arkadaşların başına.

• @Hava profilinize girip sağ üst köşede üç nokta var tıklayıp düzenle kısmını seçin. Imza kismi bu sayfada vize surecinizi ve kategorinizi bu kısma yazıyorsunuz.

• @ksmdgn benim eşim green cardli arkadaşımızında açıkladığı gibi.

• @yenibasladim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Bu arada onay aldıktan sonra amerika'ya girer girmez çalışmaya başlayabiliyor muyuz? Yoksa green card'ın elime gelmesini mi beklemem lazım? SSN alma süreci nasıl oluyor bilen var mı ?

Amerika'ya giris yaptiktan sonra 3 hafta icerisinde SSN elinize ulasmali ancak bazen sorunlar olusabiliyor ve bu sure uzayabiliyor. Green Card suresi biraz daha uzun olabiliyor.

• @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar, bugün pasaportumu teslim aldım lakin yine bir sorum olacak. Vize geçerliliği 6 ay gösteriyor bu normal sanırım? 6 ay içinde giriş yapmak için bu vize anladığım kadarıyla. Daha sonra green card fee ödeyip adresimize gelmesini bekleyeceğiz değil mi? Bir de son olarak vize üzerinde böyle bir ibare var " 212(g) (2) (b) " bu ne oluyor tam olarak?

CR1 vizesi 6 ay gecerlidir, vize suresi saglik muayesiyle baslar. Bu sure icerisinde de Amerika'ya giris yapmamiz gerekli. 212(g) (2) (b) ibaresi bazi asilarin ikinci ve/veya ucuncu dozlarinin yapilmadigi anlamina geliyor. Cok da muhim degil. Sorun teskil etmez yani.. benim vizede de aynisi var. :)

• @cufer, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese merhaba;
    NVC için belge yükleme aşamasındayız.

IMG_0533.jpeg

Benden istenen belgeler bunlar.
    “Fotoğraflar” dediği, eşimle birlikte olan, ilişkimizi kanıtlayıcı fotoğraflar mı demek istiyor? Eğer doğru anlamışsam, kaç tane fotoğraf yüklemeliyim?
    “Doğum Sertifikası” dediği, “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” sanırım?
    “Evlilik Belgesi” nin hangi sayfalarını taratıp, “pdf” olarak yüklemeliyim? Tercüme ettirmeli miyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgili @cufer : Photographs dedigi kisim sizin Amerikan pasaport standartlarindaki vesikalik fotografiniz. Lutfen iliski kanit fotograflari yuklemeyin oraya.. :)

Dogum belgesi dedigi: Olaylari gosteren Vukuatli Nufus Kayit ornegi. Aile olarak da sayfa 2'de tum aileyi de koyun. Biz o konuda Aileyi koymadigimiz icin red yemistik. Ve mutlaka döndürme sartlarina uyun. Nufus kayit ornegi yatay bir belgedir ancak taramada dikey oluyor. PDF dondurme sitelerinde onu yatay olarak döndürün. Bu konuda da bizim ağzımız yanmıştı.. :)

Evlilik belgesi: Tabir-i caize üzerinde yazı, imza, mühür olan bütün sayfalarını taratıp (renkli olarak) yükleyin.

Bütün dosyalarınız PDF olsun. Sadece vesikalık fotograf jpg formatında olmalı. Belgelerinizi tercüme ettirmek zorunda değilsiniz. Biz hiçbir belgemizi - adli sicil kaydı hariç - İngilizce yüklemedik ve bu konuda sorun yaşamadık.

• @ecom 1 ay sonra aktif olarak inceleniyor yazması ne ifade ediyor peki

• @Emly, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Busra-Akdag Merhaba @ecom beyfendi sorunuza cevap vermiş zaten ama bende paylaşmak istedim. Bizde avukatımızın yanlış yönlendirmesi ile ilk F1 (dil okulu vizesi)’ ne başvurduk ve red yedim maalesef sonrasında nikah yapıp o şekilde ilerledik ve red ile alakalı hiç bir sorunla karşılaşmadık.

Bu arada girişte hiç bir sorun yaşamadım sadece green card’ımın gönderileceği adresle alakalı ufak bir sorun vardı onu memur beyle düzelttik. Geleli 18 gün oldu geçen hafta SSN’im geldi. LAX havalimanından gelecek arkadaşlara tavsiyem hiç oyalanmadan pasaport kontrol sırasına girin neredeyse 1,5 saat bekledim çok kalabalıktı. Birde havalimanında ücretsiz wifi var ben heyecandan bakamadım sonradan farkettim eşimi zor buldum. :) Bekleyen herkese sabır ve kolaylık diliyorum.

Bilgi için çok teşekkürler. Ben de 15 Eylül'de LAX'ten Amerika'ya giriş yapacağım. Direk sıraya geçerim. Zaten panik bir insanım, eşimi bulamazsam herhalde ortaya oturur ağlarım :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:

• @Busra-Akdag Iki sorunuza da tek yerden cevap verelim; biz ilk Actively Review ibaresini 13 ay boyunca gorduk (imzamda mevcut hepsi ve biz Nebraska'daydik :) ) Zaten ikinci actively reviewing durumu onay/red anlaminda oluyor normal sartlarda ancak sizin esinizin statusu degistigi icin nacizane fikrim kategoriniz degisti ve bu nedenle ikinci "actively reviewing" uyarisini aldiniz. Eger ikinci actively reviewing mailinden sonra dosyalar kisminda Approval Notice gormediyseniz dedigim sekilde olmus olabilir.

Sureniz kategoriniz degistiginde sifirlanmaz. Sadece hizlanir. Ama ne kadar hizlanir kesin bilinmez. Dosyanizin icerigine, basvurunuzun bulundugu servis merkezine ve hatta dosyaniza bakan/bakacak olan memura gore degisir. Yani ayni servis merkezindeki dosyalarin hizlari da oradaki memurlarin calisma hizlarina gore de degisiyor maalesef.

Umarim en kisa zamanda onayinizi alirsiniz. Bol sans.. :smiling_face:

• @Naerys peki diyelim ABD de 6 ay kaldık ve elimizde ki vizenin tarihi geçti. Ama green cardim geldi o da 2 yillik. Bu durumda Türkiye ye herhangi bir zaman geri gidip dönebilir miyim sorunsuz? Süreç nasıl işliyor? ABD geri girişinde green card i mi gösteriyoruz pasaport kontrolünde?

• @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Naerys peki diyelim ABD de 6 ay kaldık ve elimizde ki vizenin tarihi geçti. Ama green cardim geldi o da 2 yillik. Bu durumda Türkiye ye herhangi bir zaman geri gidip dönebilir miyim sorunsuz? Süreç nasıl işliyor? ABD geri girişinde green card i mi gösteriyoruz pasaport kontrolünde?

O surecte Green Card'iniz geldiyse, ki gelir, pasaporttaki vizenin suresinin gecip gecmemesinin herhangi bir onemi kalmaz. ABD'ye giriste Green Card'inizi gosteriyorsunuz. Turkiye'ye gelirken pasaport lazim olacagindan o da yaninizda olur zaten, sorun olmaz. Ve Green Card'iniz olduktan sonra ABD - Turkiye arasinda gidip gelmenizde hicbir sorun olmaz. CR1 vizesinin anlamlarindan birisi zaten seyahat ozgurlugu. Green Card demek oy kullanmak disinda, Amerikan vatandaslarinin elde ettigi hemen hemen butun haklara sahip olmak. :)

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

6

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k