Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Berkan-Duru normalde göçmen vize olduğu için aslında odememeniz lazım ama bazi memurlar odenmesinde ısrarcı olabiliyor uğraşmak istemeyen ödeyip geçiyor uğraşan bazı insanlarda ya ikna edip yada üst bir sorumluya kadar sordurup ödemiyorlar. Malesef şansa biraz. Bu arada green card ücretini giriş yapmadan odemenizi öneririm , giriş yapmadan ödeyenlerin kartlarinin daha hızlı geldiği söyleniyor.


  • @ecom bilgilendirme için teşekkürler. Ucreti erken odeyince yaklasik ne zaman geliyor adresimize? Bir diger soru ise ilk girisi adresimizden farkli bir eyalete yapmak sorun teşkil eder mi? Ayrıca mevcut basılı vizemiz ile çalısma olanagimiz oluyor mu yoksa greencard in gelmesi mi gerekiyor önce?


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ecom bilgilendirme için teşekkürler. Ucreti erken odeyince yaklasik ne zaman geliyor adresimize? Bir diger soru ise ilk girisi adresimizden farkli bir eyalete yapmak sorun teşkil eder mi? Ayrıca mevcut basılı vizemiz ile çalısma olanagimiz oluyor mu yoksa greencard in gelmesi mi gerekiyor önce?

    Rica ederim. Adresinize ne zaman ulaşacağını asla tam tarih olarak bilemeyiz. Ama bugüne kadar paylaşılan deneyimlerden gördüğüm en erken diyebilecegimiz bir ayda gelmesi ve bu sürede kartini eline alanlarin çoğu gitmeden ücreti ödeyenler. Çünkü bir yanlışlık yada aksilik olmazsa siz giriş yapınca ücreti odediyseniz kart basımı yapılıyor. Mantık olarakda zaten ücretini henüz odemediginiz karti basmazlar buda tabiki süreyi uzatır.
    Başka eyaletten giriş yapanlar oldu sorun yaşayan duymadım.
    Çalışma izni konusu şöyle aslında evet vizeniz göçmen vize ama yinede benim okuduğum deneyimlerde ssn istiyor iş yerleri. Green cardi isteyeni pek duymasamda ssn kesin olmalı diye biliyorum. Ssn zaten kısa sürede geliyor genelde 2 haftada falan.


  • @ecom cevaplar için teşekkürler


  • Herkese merhaba;
    NVC için belge yükleme aşamasındayız.

    IMG_0533.jpeg

    Benden istenen belgeler bunlar.
    “Fotoğraflar” dediği, eşimle birlikte olan, ilişkimizi kanıtlayıcı fotoğraflar mı demek istiyor? Eğer doğru anlamışsam, kaç tane fotoğraf yüklemeliyim?
    “Doğum Sertifikası” dediği, “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” sanırım?
    “Evlilik Belgesi” nin hangi sayfalarını taratıp, “pdf” olarak yüklemeliyim? Tercüme ettirmeli miyim?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @cufer yeterli bulduğunuz 5-6 resim yeterli olur sanırım. Evet nufus kayıt örneği birth certificate olarak geçiyor. Evlilik cüzdanının kesinlikle çevirisini yapıp yukleyin. Tek pdf halinde hem orijinali tüm sayfalar okunur şekilde,hemde çevirisini de eklemeyi unutmayin. Resimleri düzgün biçimde yüklemek önemli, örneğin: yatay resmi düz yüklemeyin. Görüşme günü de daha fazla kanıtlar ile gidersiniz.


  • @Berkan-Duru Teşekkür ederim, bilgiler için. Hata yapmamak için, bilsen de emin olmak gerekiyor.


  • @cufer rica ederim


  • @cufer @Berkan-Duru çok garip. Bizim bu asamamizda forograf falan yuklemedik, boyle bi başlık yoktu yani.. ben fotolarimizi ilk defa mulakata giderken goturucem.


  • @Payakan DQ aldıysanız sorun yok, mülakata da götürebilirsiniz


  • @Busra-Akdag Merhaba @ecom beyfendi sorunuza cevap vermiş zaten ama bende paylaşmak istedim. Bizde avukatımızın yanlış yönlendirmesi ile ilk F1 (dil okulu vizesi)’ ne başvurduk ve red yedim maalesef sonrasında nikah yapıp o şekilde ilerledik ve red ile alakalı hiç bir sorunla karşılaşmadık.

    Bu arada girişte hiç bir sorun yaşamadım sadece green card’ımın gönderileceği adresle alakalı ufak bir sorun vardı onu memur beyle düzelttik. Geleli 18 gün oldu geçen hafta SSN’im geldi. LAX havalimanından gelecek arkadaşlara tavsiyem hiç oyalanmadan pasaport kontrol sırasına girin neredeyse 1,5 saat bekledim çok kalabalıktı. Birde havalimanında ücretsiz wifi var ben heyecandan bakamadım sonradan farkettim eşimi zor buldum. 🙂 Bekleyen herkese sabır ve kolaylık diliyorum.


  • Merhabalar şuanda nvc aşamasındayız bizden yuklememiz gereken evraklari istediler. Evraklari gonderdikten ne kadar süre sonra mülakata girerim bilgisi olan yazabilirmi son zamanlarda kaç ay sürüyor?


  • @Nailaysegul 2-3 ay denenebilir


  • @cufer, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Herkese merhaba;
    NVC için belge yükleme aşamasındayız.

    IMG_0533.jpeg

    Benden istenen belgeler bunlar.
    “Fotoğraflar” dediği, eşimle birlikte olan, ilişkimizi kanıtlayıcı fotoğraflar mı demek istiyor? Eğer doğru anlamışsam, kaç tane fotoğraf yüklemeliyim?
    “Doğum Sertifikası” dediği, “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” sanırım?
    “Evlilik Belgesi” nin hangi sayfalarını taratıp, “pdf” olarak yüklemeliyim? Tercüme ettirmeli miyim?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Bende kendi deneyimimi paylaşayım nvc den sorunsuz onay aldık.
    Avukatimiz bizden evlilik kanıtı sadece uscis aşamasında istedi nvc aşamasında yuklemedik. Ama amerikan pasaport ölçülerinde fotoğraf istedi. Hiç bir evrak çevirisi yaptirmadik. Evlilik cüzdanının işlem görmüş tüm sayfalarıni ön kapak dahil gönderdik. Ve evrak yönünün önemli olduğunu söyledi ve o şekilde yukleyecegini.
    Ayrıca sponsorun doldurması gereken formun çıktısını alip ıslak imza ile imzalandiktan sonra taratip yuklenmesi gerektiğini söylemişti. Umarım sorunsuz onay alırsınız kolaylıklar diliyorum.


  • @ecom Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler 🙏


  • @cufer Merhaba, ben de belgeleri yuklerken baya bi arastirmistim fotograf adi altinda ne istediklerini. Malesef resmi olarak net bir cevap bulamadim. Fotograflar dedigi icin ilk aklima gelen benim de iliski kaniti icin fotograflar olabilecegiydi fakat bulabildigim cevaplarda pasaport fotografi istediklerini gordum. Pasaport fotografi yukledim ve approve ettiler belgeyi.


  • @kadargo Teşekkürler bilgi için 🙏


  • Photographs kısmına ben de kendi fotoğrafımı yükledim NVC aşamasında ve şuan beklemedeyim.


  • Arkadaşlar dosyanız aktif olarak inceleniyor bildirimini ne kadar süre gördünüz? Tahmini nvc aşamasına ne zaman gelir 12 temmuzda bu yazmaya başladı


  • Arkadaşlar bir sorum daha olacaktı herkese şimdiden teşekkür ederim eşim green cardlıyken başvuru yaptık ve 5. Ayda eşim vatandaş oldu ve başvurumuzu güncelledik, merak ettiğim birşey var bizim bu 5 ay çöpe mi gidiyor şimdi 🙂 vatandaş olduğu tarihten itibaren mi 1 senelik süreç başlıyor, aynı şeyi yaşayan arkadaşlar varmı yazarlarsa çok sevinirim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum