Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ipman şöyle ki cutt-off olmadan dosya taşıma işlemi için oturum izni gerekli diye biliyorum bunu sormuştum öyle söylendi


  • @stclouds Hayır 2024 icin degil 2023 kazananları icin bahsedilen şey. 2024 için daha resmi olarak başlamadı süreç.


  • @ipman Hocam ciddi bir hata yapıldığını düşünmüyorum, KCC aracılığıyla taşıyabilmek için yasal bir oturum izni ya da bahse konu konsolosluğun göçmen vizeleri kapsamında sorumluluk sahasında olan bir ülkede vatandaşlık belgesi olması gerekiyor. Başka bir ülkede iş-yaşam anlamında hazırlığa sahip olmadan yasal oturum izni alabilmek ziyadesiyle hem ekonomik hem de sosyal anlamda zor malumunuz. Cut off olmadan taşımak tabi ki geçen senelerde örnekleri var ama kendisinin ya da eşinin yasal oturum veya vatandaşlığı olmadan KCC ile iletişime geçip KCC aracılığıyla dosya taşıyana ben şahit olmadım şimdiye kadar okuduğum deneyimler itibariyle.(Eğer spesifik bir sebebe dayanmaksızın bir örneği varsa okumak isterim, birçok kişinin de faydasına olur.) Belki DV2024 talihlileri için de cut off olmadan kabul edecek konsolosluklar vardır lakin DV2023 döneminde birçok talihlinin vizelerini almasına vesile olan ve cut off içinde olup olmadığına bakmaksızın dosya kabul eden Avusturya'da bulunan ABD konsolosluğu şuan dosya eğer KCC'de ise onlarla iletişime geçilmesini istiyor. Sizin yaşamış olduğunuz örnek ise Cut off olmadan önce KCC ile iletişime geçmiş olsaydınız bence Montreal'deki konsolosluğun oyalamalarına maruz kalmazdınız. Anladığım kadarıyla konsoloslukların bu konuda kendi kararlarını verebilecek iradeleri var. Şükür ki numara itibariyle başlarda olmanızdan mütevellit Ankaradan mülakat alabildiniz.Yanlış ya da eksik bir nokta varsa düzeltirseniz sevinirim, doğrusunu öğrenmek biz sürece yeni başlayacaklar için çok kıymetli. Bu mesaj bahanesiyle yeni yaşamınızın daha güzel olmasını temenni ederim.


  • @salih-atilla 4500 tum EU icin


  • @Revolter cok tesekkurler bu konuya dikkat cektiginiz icin. Ben gerekli duzenlemeyi yaptim iletimde. Sunu da eklemem gerekir eger bir konsolosluktan bir sekilde tamam biz sizin dosyanizi kabul ediyoruz gibi bir cevap alabilirseniz bu maili de ekleyerek cut off olmadan KCC ile sansinizi deneyebilirsiniz. Tabi dosya tasima islemini forumda bu konuda yazilan iletileri, mulakat deneyimlerini ve konsolosluk performanslarini tam olarak gormeden yapmaya calismaniz cok saglikli olmayabilir. Temel olarak demek istedigim dosya tasima islemi cut off olmadan once de olduktan sonra da yapilabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @eray26 bunu 23 süreci içinde söylemiştik ama, yüksek cutoff açıklanması aslında bir yandan sizler içinde kötü bir şey oluyor. Çünkü ankara yavaş ilerlemeye devam ederken diğer konsolosluklar daha fazla kişiye mülakat veriyor ve vize sayılarını erkenden doldurmaya başlıyorlar. Bültenin yüksek açıklanmasından çok ankaranın bülteni yakalayabilmesi için dua edin


  • @ipman Rica ederim hocam,ben teşekkür ederim. Açıkçası bence ekim ayı ile beraber süreci başlatmak mantıklı gibi duruyor bu senenin istatistiklerine bakınca. Cut off beklemeden başlayıp en azından her konsolosluk özelinde ne tarz bir yaklaşıma sahipler bunu ölçmek, akabinde gelişen koşullara göre pozisyon almak mantıklı olacak gibi. Umarım cut off olmadan taşıyabilirim ki cut off olmam bile sürecin ortalarına tekabul ediyorken sürecin yarısını boşa geçirebileceğimi sanmıyorum 🙂


  • @eray26 her yıl daha kötüye gidiyor. Dosya taşıyabilen dosyasını taşısın. Ankara'ya zaten güvenmedik ama bu yıl merkez de tozu dumana kattı mülakat tarihi belli olan arkadaşlarımız için tam bir hüsran.


  • @misha90, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @stclouds Hayır 2024 icin degil 2023 kazananları icin bahsedilen şey. 2024 için daha resmi olarak başlamadı süreç.

    çok teşekkür ederim. Arkadaş aradı herkesin iptal edilmiş kota dolmuş deyince dedim acab ben bir yerde yanlışlık mı yaptım çünkü dosya numramız çok düşüktü.


  • @Emre-Kurtulmuş her ikisi icinde dua ediyorum acikcasi cunku kendi acimdan ankarayi takip etmiyorum,orda girmeyecegim icin,ama orada girecek arkadaslar icinse her sey olumlu ilerlesin istiyorum


  • @SeyfettinB tek umudu ankara olanlara sabir ve bol bol sans diliyorum. Keske bizde gogsumuzu gere gere Ankara super bir performans sergiledi diyebilsek. Maskat,Viyana,Hongkong vs gibi.


  • @stclouds Merhabalar, öncelikle foruma hoşgeldiniz. Lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin ,paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.


  • @gucarslan merhabalar, az çok hikayemi hatırlarsınız belki hemen özetleyecegim kendimizi, yol gösterebilirseniz cok seviniriz, asıl talihli Rus eşim, mülakat tarihimiz 13.10 Varşova, schengen basvurusu yaptık bugun sonuc geldi onaylanmadı, Eşim ds260 gönderdiginde bekar olarak göndermiştik formunu, sonrasında evliligimizi yaptık ve benim formumu add aplicant ile ekledik, eşimin ds260 formunu degiştirmeleri için Varşova konsolosluguna mail attık ve Ekim-1 itibariyle talebinizi tekrar iletin süreç ekimde baslayacak diye formumuzu henuz acmadılar ve duzenleyemedik. Şuan konsoloslugumuzu Avrupa dısında baska biryere taşımak daha mantıklı olacaktır schengenlerimiz onaylanmıyor cunku, Ankaraya taşımayı denemek mantıklı geliyor ben Türk oldugum için belki Ankara konsoloslugu eş statüsüyle dosyamızı taşımayıı kabul eder diye düşünüyoruz, ne önerirsiniz çıkmaza giriyoruz yardımcı olabilirseniz cok seviniriz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @canym 1 ekim'de DS260 formunuzu açtırıp güncelleyin ve tekrar submit edin.
    mülakat tarihine kadar schengen alamazsanız ki zor görünüyor, ankara'dan talep etmenizi tavsiye ederim.
    ancak bu schengen almaktan zor olacaktır bunu unutmayın..

    şimdiden [email protected] adresine konuyu anlatan bir mail paylaşın.
    rusya'daki savaş sebebiyle, rus vatandaşı eşinize schengen vizesi verilmediği için 13.10.2023 tarihinde varşova'da olacak mülakata katılamadığınızı ve şuan hali hazırda yerleşik bulunduğunuz türkiye'de mülakata girmek istediğinizi, mülakat almış dosyanızı varşova konsolosluğu'ndan talep etmelerini rica edeceksiniz.

    mailin içeriği genel hatlarıyla bu olacak yani.
    hazırladığınız maili özelden bana gönderin, kontrol edeyim.
    bir şekilde size vize aldıracağız, içiniz rahat olsun 😉


  • 2024 yılı kazananı 2025 yılı için çekilişe katılsa mülakat alırsa sıkıntı yaşarmı çok merak eden vardır


  • @salih-atilla 😃 😃 hiç aklıma gelmezdi güzel soru 😃 2. defa çıkar mı ki


  • @salih-atilla yasamaz endiselenmeyin. Bende surecim devam ederken 2024 icin basvurmustum.

  • ⭐⭐⭐

    @salih-atilla bir sorun olmaz kesinlikle başvurun hatta iki sene üst üste kazanan bir çok kişi oluyor


  • @ferhatdemirhan şans işi sana çıkmış bana çıkmış gene çıkar


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum