DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@misha90, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@stclouds Hayır 2024 icin degil 2023 kazananları icin bahsedilen şey. 2024 için daha resmi olarak başlamadı süreç.
çok teşekkür ederim. Arkadaş aradı herkesin iptal edilmiş kota dolmuş deyince dedim acab ben bir yerde yanlışlık mı yaptım çünkü dosya numramız çok düşüktü.
-
@Emre-Kurtulmuş her ikisi icinde dua ediyorum acikcasi cunku kendi acimdan ankarayi takip etmiyorum,orda girmeyecegim icin,ama orada girecek arkadaslar icinse her sey olumlu ilerlesin istiyorum
-
@SeyfettinB tek umudu ankara olanlara sabir ve bol bol sans diliyorum. Keske bizde gogsumuzu gere gere Ankara super bir performans sergiledi diyebilsek. Maskat,Viyana,Hongkong vs gibi.
-
@stclouds Merhabalar, öncelikle foruma hoşgeldiniz. Lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin ,paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
-
@gucarslan merhabalar, az çok hikayemi hatırlarsınız belki hemen özetleyecegim kendimizi, yol gösterebilirseniz cok seviniriz, asıl talihli Rus eşim, mülakat tarihimiz 13.10 Varşova, schengen basvurusu yaptık bugun sonuc geldi onaylanmadı, Eşim ds260 gönderdiginde bekar olarak göndermiştik formunu, sonrasında evliligimizi yaptık ve benim formumu add aplicant ile ekledik, eşimin ds260 formunu degiştirmeleri için Varşova konsolosluguna mail attık ve Ekim-1 itibariyle talebinizi tekrar iletin süreç ekimde baslayacak diye formumuzu henuz acmadılar ve duzenleyemedik. Şuan konsoloslugumuzu Avrupa dısında baska biryere taşımak daha mantıklı olacaktır schengenlerimiz onaylanmıyor cunku, Ankaraya taşımayı denemek mantıklı geliyor ben Türk oldugum için belki Ankara konsoloslugu eş statüsüyle dosyamızı taşımayıı kabul eder diye düşünüyoruz, ne önerirsiniz çıkmaza giriyoruz yardımcı olabilirseniz cok seviniriz
-
@canym 1 ekim'de DS260 formunuzu açtırıp güncelleyin ve tekrar submit edin.
mülakat tarihine kadar schengen alamazsanız ki zor görünüyor, ankara'dan talep etmenizi tavsiye ederim.
ancak bu schengen almaktan zor olacaktır bunu unutmayın..şimdiden [email protected] adresine konuyu anlatan bir mail paylaşın.
rusya'daki savaş sebebiyle, rus vatandaşı eşinize schengen vizesi verilmediği için 13.10.2023 tarihinde varşova'da olacak mülakata katılamadığınızı ve şuan hali hazırda yerleşik bulunduğunuz türkiye'de mülakata girmek istediğinizi, mülakat almış dosyanızı varşova konsolosluğu'ndan talep etmelerini rica edeceksiniz.mailin içeriği genel hatlarıyla bu olacak yani.
hazırladığınız maili özelden bana gönderin, kontrol edeyim.
bir şekilde size vize aldıracağız, içiniz rahat olsun ;) -
2024 yılı kazananı 2025 yılı için çekilişe katılsa mülakat alırsa sıkıntı yaşarmı çok merak eden vardır
-
@salih-atilla :D :D hiç aklıma gelmezdi güzel soru :D 2. defa çıkar mı ki
-
@salih-atilla yasamaz endiselenmeyin. Bende surecim devam ederken 2024 icin basvurmustum.
-
@salih-atilla bir sorun olmaz kesinlikle başvurun hatta iki sene üst üste kazanan bir çok kişi oluyor
-
@ferhatdemirhan şans işi sana çıkmış bana çıkmış gene çıkar
-
Bu ileti silindi! -
@stclouds sürecinizi imzanıza taşır mısınız hangi yılın kazananısınız göremiyoruz. sorularınıza cevap alma performansınız düşer.
-
@salih-atilla diyelim çıktı bu süreç devam ederken ne olacak peki ?
-
@ferhatdemirhan Normalde konsolosluklar aracılığı ile taşımak isterseniz cut off olmanız gerekmektedir. Eğer ki dosyanız cut off olmadan taşımak isterseniz de KCC ile iletişime geçmeniz gerekecektir. Ancak
dosya taşımanızda oturum-çalışma veya vatandaşlık gibi yasal statüleriniz olmadan KCC dosyanız taşımayı yapmayacaktır. Genel olarak bu şekilde işlemekle birlikte DV2023 döneminde Viyana cut off olmayan ve Avusturya da yasal oturum-çalışma izni ve vatandaşlığı olmamasına rağmen bir çok arkadaşımızın dosyasını taşıdığını gördük. Dosya taşımayı Viyana konsolosluğu KCC den talep ediyor tabi ki. Ama sonuçta Viyana'nın böyle bir zorunluluğu yoktu. Bu da bize gösteriyor ki her yolu denemekte fayda olabileceğidir. Yani bunu yaparsam olur mu demekten ziyade onu yapmanız ve sonucunu (olumlu-olumsuz) görmenizdir. Kendinizi sınırlamadan elinizden ne gelirse yapmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Yapmadığınız bir hareketin veya çabanın sonucunun olumlu veya olumsuz sonuçlanacağını da bilemezsiniz. -
@Mr-Dexter Teşekkür ederim bekleme yapmadan çalışmalara ekimde başlıyoruz tabi ki :)
-
@salih-atilla DV dönemleri birbirinden bağımsız olduğu için kazanan birisi tekrar DV katılışına başvuru yapabilir.
Ayrıca DV2024 kazananı ola ki DV2025'te de kazanır ise bunu olumsuz etkilemeyecektir. Bizim DV2023 kazananlarından DV 2024 talihlisi olan arkadaşlar var. Bu arkadaşlardan bazıları vizeyi aldıkları için DV2024 sürecini başlatmayacaktır. Ancak vizesini alamayan arkadaşlar DV2024'te sürecine yeniden devam edecektir ve vizesini de DV2024 talihlisi olarak almayı çabalayacaktır. Bunun için DV2024 kazananları DV2025 çekilişi için de başvuru yapmalarında bir sakınca yoktur. -
Merhaba arkadaşlar, başka bir ülkeye oturum almaya çalışıyorum dosyamı cut off olmadan kcc aracılığıyla taşımak için ; ama oturum alabilmek için sigorta yatıracaklar ve ben devlet memuruyum bu sıkıntı yaratabilir mi burda memur olarak çalışıp başka Bi ülkede sigortam yattığı için
-
@erme11 Cn 4 k olan kişilere bile ''Numaranız bence iyi fakat siz yine de dosya taşımayı aklınızda bulundurun. Ankara'ya güven olmaz.'' şeklinde yaklaşımda bulunuluyor. Biz millet olarak bazı konuları abartmayı, aşırı tepki göstermeyi, huzursuz etmeyi severiz. Fakat sizin numaranız bence de riskli seviyede. Yerinizde olsam taşıma için araştırma yapıp süreci başlatırdım.
-
S selamibasaran bu başlıktan bahsetti
-
@ferhatdemirhan ben söyle yaparım en kısa sürede ds 260 doldurur ve gönderir önceki süreçte problem yaşarsam onu hallederim 2024 vize alırsam mülakata girmem şimdi bazı arkadaşlar derki başkasının hakkına girdin öyle değil ne malum benim yerime kazanacak olan belkide ab ülkelerinden olacak
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum