@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
Selamlar,
23 subat 2026da pasaportumuzla ilk girisimizi yaptik 13 mart 2026da ciktik bu surecte re-entry permit basvurumuzu yaparak cikmistik. 13 eylul de pasaportumuzla giris yapsak sıkıntı yasama ihtimalimiz nedir? Abd disinda kalis suremiz 184 gun oluyor. Giriste re-entry permit yaptigimizi ve islemde olduguna dair belgemizi de gosterebiliriz. -
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Redbeard Teşekkürler. Ben de acaba bir profesyonel ile çalışmam gerekir mi diye düşünüyorum. Tabii bu Amerika'da ve tecrübeli bir profesyonel olsa daha iyi olur gibi duruyor. Ancak şunu da belirteyim her ne kadar avukat yada bu konuda birinden danışmanlık alsak bile bilgileri bizim de dikkatlice kontrol etmemiz ve hatta aklımıza yatmayan yerleri sorgulamamız gerekiyor. Zira bir çok videoda avukat yanlış bilgi girmiş şeklinde serzenişler duydum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Umarım bu süreci minimum stresle atlatırız.
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar,
AOS için I-485 formunu incelediğimde, A number yazmamız gerekiyor, onu nasıl temin ediyoruz acaba ? Sonuçta ülkeye turist olarak girmişiz ve Ankara ile işimiz olmamış. ya da Alien numberı yazmadan mı formu gönderiyoruz ?
Herkes avukatla ilerle diyor ancak bir form doldurulması için (ki İngilizcem var) avukata 7 8 bin k dolar ödemek istemiyorum. Belgeler zaten liste halinde yazıyor, istenen belgelerin dışında da, elimde olan ve sorulabileceğini düşüneceğim tüm belgeleri İngilizce çevirili, apostilli, noter onaylı vs olarak yanımda götüreceğim. -
@avc Çok haklısın hem de sonuna kadar. Ben sorumluluğu Avukat yada danışmana atarak rahat olmayacağım, sadece yoluma ışık tutacak profesyonel bir destek arıyorum. Sonuçta süreç bizim sürecimiz ve biz ne kadar önem verirsek o kadar süreç rahat geçecektir. Hepimiz için hayırlı olsun. Umarım gerçekten GC isteyenler işlerini bir şekilde hallederler. Saygılarımla..
-
Herkese Merhaba,
Ben Mayis itibariyle AOS yapma karari verdim. 23 Haziranda dosyami gonderdim,8 Agustos ta parmak izimi verdim lakin ogun bugundur bi gelisme yok. Ilgili birimlere durumumu bildirdim gerekli inclemeler icin 4-6 hafta icinde bilgi vereceklerini soylediler. Zaman azaliyor ,stressten ve panikten iyi bi durumda maalesef ki degilim. Bugunu de saymazsak 25 gun kaldi. Ne yapmaliyim ??
-
@erenotti A number ilk basvurunuz oldugu icin olmayacak bos birakacaksiniz. Ayrıca o belgelerin hepsini yaninizda goturmenizi tavsiye etmem. Olasi bir secondary inspect olursa giris yaparken problem cikarabilir size o belgeler.
-
@bsb061 field office neresiydi sizin ?
-
@erenotti Merhaba, bana önerilen şu şekildeydi. Turist olarak gittiğim için yanımda her hangi bir belge götürmem risk olabilirmiş. Dolayısıyla belgeleri Amerika'ya gittikten sonra Kargo ile göndermeniz daha doğru diye düşünüyorum. Bu arada Kargo ile ilgili sanırım forumda bir kötü geri bildirim görmüştüm. (Yalan söylemeyeyim, belgeler neredeyse yırtılıyordu vb. kötü bir yorum.) Dolayısıyla kargo seçiminde dikkatli olmakta fayda var. Nasıl dikkatli olunur onu da bilmiyorum

Not: Öneri olarak, güvendiğiniz yakın bir akrabanıza tam bir vekaletname vermenizi öneririm. Olası her hangi bir resmi kurumda sizin adınıza belge çıkarılması gönderilmesi gerekebilir. Örneğin; siz gittiniz aradan 3 ay geçti , güncel bir imzalı banka dökümüne ihtiyaç oldu. Vekaletname verdiğiniz kişi bu işlemi rahatlıkla yapabilir. Güvendiğiniz kişi olması önemli tabii.. Ben bu konu özelinde kardeşime vekaletname çıkaracağım, olası her hangi bir belgeye ihtiyaç olması halinde çıkarması ve gerekli işlemleri yapması için..
-
@Redbeard Evet aynısını ben de okudum ama sanırım o biraz olur da memur girişte belgeleri görür ve irdelerlerse diye. Tabi risk almaya gerek yok ama aslında çok belge de göremedim Türkiye'den. Türkiye'den ihtiyacımız olabilecek yegane şey para gibi duruyor onu da bir yerde özetle şu şekilde okudum:
"9000 USD nakit getirmiştim (ki girişte memur bunu da görse şüphenelebilir) sonra da bir miktar SWIFT ile gönderdim. " Zaten hesap dökümünü de parayı amerikadaki bankaya yatırdıktan sonra alıyoruz anladığım kadarıyla, Türkiye'deki hesaplardaki para pek bişey ifade ediyor mu emin değilim.
Onun dışında başka Türkiye'den alınacak pek bir şey göremedim en azından crazycells'in sabit konusunda.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
SeyfettinB.
-
@onami Alabama
-
Yakın zamanda I-765 Application for Employment Authorization çalışma izni kabulü alan var mı? EAD kartınızın gelmesi ne kadar sürdü?
Not: California'dayım USCIS processing time için ortalama 7ay diyor. Evlilik sonucunda I-485 ile birlikte başvurdum.
-
@findiklahmacun Normal sartlarda 3/4 kadar surer . bagli bulundugunuz Office in yogunlugu en buyuk etken . Arkadasima 1 ayda geldi burada ( Miami ) bizde sasirdik . Bol Sans
-
Arkadaşlar merhaba. 2022 yazında J1 SWT vizesi ile amerikada çalıştım ancak herhangi bir tax return almadım şu zamana kadar. Şu an alabiliyor muyum ondan bile emin değilim ancak alabilirsem almalı mıyım? Bu olası bir statü değişikliğini etkiler mi?
-
bu sene AOS ile green card hakkımızı kaybettik sanıyorum, https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/update-on-diversity-visa-dv-program-2023.html
-
@crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
AOS (Adjustment of Status), gocmenlik basvurusu yapip ABD'de bulunan kisilerin tum sureci ABD icindeyken tamamlamalarini ve Green Card almalarini saglayan surectir.
AOS basvurusu I-485 formu USCIS'e gonderilerek yapilir. AOS yapabilmek icin ABD'de gecerli bir statude yasiyor olmalisiniz, yani out-of-status olmamaniz gerekiyor (Not: IR kategorisi vizeler icin bu durum sart degil!). ABD'de bulunmasina ragmen sureci ABD'deyken yetistiremeyecek kisiler AOS yerine Consular Processing (CP) yolunu tercih edebilirler.
Aile Sponsorlu Gocmenlik Basvurularinda I-130 formunu doldurduktan sonra
(IR kategorisinde basvuranlar I-130 ile beraber, F kategorisinde basvuranlar priority date'leri geldikten sonra I-485 formunu gondermeliler)
Is Sponsorlu Gocmenlik Basvurularinda I-140 formunu doldurduktan sonra priority date'leri aktif olunca
Cesitlilik Vizesi (Green Card Lotosu) talihlileri dosya numaralarinin aktif oldugu aciklandiktan sonra
K1 Nisanlilik Vizesi sahipleri, ABD vatandasi olan nisanlilariyla evlendikten sonraI-485 formunu doldurup USCIS'e gondermeliler. I-485 formunuz, bulundugunuz adrese gore 4 farkli Service Center'da islenebilir:
- California Service Center
- Nebraska Service Center
- Texas Service Center
- Vermont Service Center
Bu Service Center'larin yogunlugu sizin I-485 surecinizin ne kadar surecegini etkileyecek. Bekleme surelerini kontrol etmek icin su USCIS Processing Times sayfasini kullanabilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/processing-times/AOS Surecine Genel Bakis:
- AOS paketini (I-485 formu ve diger belgeler) USCIS'e gondermek
- USCIS'ten gelen Notice of Action (NOA, I-485 formunuzun alindigini gosteriyor.)
- USCIS'ten biometrics randevu tarihinin gelmesi
- Biyometrik randevuya gidip, parmak izi vermek ve fotograf cekimi
- USCIS'ten mulakat tarihinin gelmesi
- Mulakata katilmak ve AOS basvurunuzun onaylanmasi
- USCIS'in "Welcome Letter" gondermesi
- USCIS'in Green Card gondermesi
Not: Eger gerekiyorsa I-765 calisma izni basvurusunu ve yine gerekiyorsa I-131 Advance Parole basvurusunu I-485 formu ile birlikte gondermelisiniz. Ayrintili bilgi icin asagidaki bilgileri okuyabilirsiniz.
Form I-485 Adjustment of Status ve AOS Paketi
Form I-485 Application to Register Permanent Residence or Adjust Status formunu doldurup USCIS'e gondermelisiniz:
Gondereceginiz pakete su belgeleri eklemelisiniz:
Formlar:
- Form I-485 - Green Card alacak kisi tarafindan doldurulup imzalanacak
- Form I-693 - Saglik Raporu (ayrintili bilgi asagida)
- Form G-1145 - E-Notification of Application/Petition Acceptance
(https://www.uscis.gov/g-1145) - Form I-765 (ayrintili bilgi asagida)
- Form I-131 (ayrintili bilgi asagida)
- Form G-1450 (eger kredi kartiyla odeme yapacaksaniz)
- Moner order veya check (AOS icin $1140 form ucreti + $85 biyometrik islem ucreti = $1225 islem ucreti)
(guncel ucretler icin su sayfayi kontrol edebilirsiniz: https://www.uscis.gov/forms/our-fees )
Evidence of Eligibility (sartlari sagladiginizi gosteren belgeler):
- Neden Green Card aliyorsaniz, sartlari sagladiginiza dair belgeler
(eger esinizden dolayi aliyorsaniz evliliginize dair belgeler, eger cocugunuzdan veya kardesinizden dolayi aliyorsaniz aile iliskilerinizi gosteren belgeler, eger cekilisten dolayi aliyorsaniz kazandiginizi gosteren mektubun ciktisi) - Bu konuda ayrintili bilgi icin forumdaki ilgili -hangi kategoriden basvuru yapiyorsaniz o vize surecini anlatan- konulara bakabilirsiniz.
Identification Documents (kimlik ile ilgili belgeler):
- iki adet fotograf (GC alacak herkes icin)
- Turk konsoloslugundan alacaginiz birth certificate (nufus kayit ornegi ve cevirisi)
- Eger gerekiyorsa mahkeme karar fotokopileri
Proof of Status in USA (ABD'deki statunuzu gosteren belgeler):
- GC alacak kisinin pasaport biyografik sayfa fotokopisi ve varsa vize fotokopileri (vizeleriniz eski pasaportunuzda olsa bile fotokopilerini gonderin)
- GC alacak kisinin en sonki I-94 formu (https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search)
- Eger varsa EAD kartlarinin fotokopileri
- Eger varsa I-20 formlarinin fotokopileri
- Eger varsa okula kayit belgeleri
- Eger varsa statunuzu gosteren diger formlarin fotokopileri (I-797 vs.)
Eger esiniz veya cocugunuz da sizinle beraber Green Card aliyorlarsa:
- AOS ucretini
- Kendi adlarina doldurulmus formlari ( I-485, I-693 , G-1145, I-765 , I-131)
- Evlilik cuzdani fotokopisi
- Birth Certificate (vukuatli nufus kayit ornegi)
- I-94 fotokopileri
- Pasaport, vize ve ABD'deki statulerini gosteren belgelerin fotokopilerini
- 2 adet fotograf
- Eger gerekiyorsa mahkeme karar fotokopileri
Ayrica su belgeleri de gerekiyorsa veya tercihen ekleyebilirsiniz:
(Trump doneminde "Public Charge" nedeniyle eklenen belge)- Artik tum AOS yapanlardan I-944 formu isteniyor.
ilgili forum basligi surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3400/i-944-formunu-doldururken-nelere-dikkat-edilmeli
.
(Ozellikle IR ve F kategorilerinde AOS icin: )Sponsorluk Belgesi
- I-864 formu (ayrintili bilgi icin su konuyu okuyabilirsiniz)
.
(Ozellikle DV ve EB kategorilerinde AOS icin:)
Education Documents (egitiminize dair belgeler):
- Lise ve universite diplomalarinizin kopyalari ve cevirileri
- Onemli sertifikalarinizin kopyalari ve cevirileri
Employment Documents (isinize dair belgeler)
- SSN'in fotokopisi
- Is yerinizden "employment letter"
- Minimum son 3 aylik maas bordrosu
- Gecmis 3 yila ait W2 formlari
Evidence of Financial Support (mali kanitlar)
Not: Son I-485 formunun yonergelerinde artik mali belgeleri gondermenin zorunlu olmadigi yazsa da, Green Card alabilmek icin "public charge" olmamaniz gerektiginden bu durum USCIS field office'teki memur tarafindan sorgulanabilir. Hicbir risk almamak ve gecikmelere neden olmamak icin bu belgeleri de gondermenizi tavsiye ederim.
- Banka Hesap Bilgileri (Bank Statements)
- Son 3 yila ait tax return transcriptleri
- Sponsorluk belgesi (I-134 veya I-864) (ilgili forum konusu)
Ek Not: Bu belgelerin disinda gerekli oldugunuzu dusundugunuz belgeleri de yaninizda goturebilirsiniz, ayrica belgeler hakkinda ayrintili bilgi icin resmi I-485 yonergesini inceleyebilirsiniz.
Form I-693 Saglik Raporu
Form I-693 Report of Medical Examination and Vaccination Record
- Bu I-693 formunu, bir USCIS onayli doktordan alacaksiniz. Kapali ve muhurlu formunuzu AOS paketinize ekleyebilirsiniz ya da daha sonra RFE ile gonderebilirsiniz. Resmi USCIS sitesinde mulakatta da yaniniza alabileceginiz yaziyor ama dosyanizda gecikme olmamasi icin mumkunse AOS paketiyle beraber gondermenizi tavsiye ederim.
- Suradan yetkili bir doktor bulabilirsiniz:
- Odemeyi doktora yapacaksiniz, rapor fiyatlari doktordan doktora degisebilir.
- Saglik raporunun suresi 1 yildir, o nedenle raporun mulakat tarihinde de gecerli olduguna emin olmaniz gerekiyor; bu nedenle raporu cok onceden almamalisiniz.
- K1 vizesi sonrasi basvurulan AOS icin saglik raporu gerekmiyor, Ankara'dan aldiginiz asi belgenizi kullanabilirsiniz; ayrintili bilgi icin bu iletinin altindaki ek bilgileri okuyabilirsiniz.
Form I-765 calisma izni
Eger AOS sureciniz bitene kadar; calismaniz gerekiyorsa, calisma izni icin gereken I-765 formunu da I-485 ile beraber gonderebilirsiniz. Lakin AOS'den dolayi alacaginiz EAD statunuzu "adjustment pending"e cevirecektir. Eger AOS basvurunuz reddedilirse, statunuzu bir onceki gocmen olmayan statunuze ceviremezsiniz (Eger H1B, L1 gibi dual-intent statunuz varsa, o durumda tekrar cevirebilirsiniz).
Form I-765 Application for Employment Authorization
- Form I-765 - GC alacak es tarafindan doldurup imzalanacak
- iki adet fotograf (GC alacak herkes icin)
- GC alacak esin pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi
- GC alacak esin en sonki I-94 formu (https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search)
- I-485 formu ile beraber gonderildigi icin ayrica bir ucret odemenize gerek yok
Form I-131 Advanced Parole basvurusu (I-512)
Eger AOS sureciniz bitmeden yurtdisina cikmaniz gerekiyorsa, o durumda Advance Parole formu almalisiniz (I-512), bu formu alabilmek icin I-131 formunu doldurup basvuru yapmalisiniz. I-131 formunu, I-485 ile birlikte USCIS'e gonderebilirsiniz. Eger AOS sureciniz devam ederken Advance Parole almadan yurtdisina cikarsaniz, USCIS AOS basvurunuzu reddeder. (Not: eger H1B, L1 gibi dual-intent vizelere sahipseniz, Advance Parole olmadan da yurtdisina cikabilirsiniz!) .
Ayrica I-131 basvurusu hakkinda ayrintili bilgi icin su basligi okuyabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
Form I-131 Application for Travel Document (Advance Parole icin)
- Form I-131 - GC alacak kisi tarafindan doldurulup imzalanacak
- iki adet fotograf (GC alacak herkes icin)
- GC alacak kisinin pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi
- GC alacak kisin en sonki I-94 formu (https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search)
- Bu konudaki sorularinizi surada sorabilirsiniz. Ismi sizi yaniltmasin, re-entry permit basvurusu ile advanced parole basvurusu ayni sekilde yapiliyor. I-131 formunu doldururken, Advanced Parole icin doldurdugunuzu ilgili secenegi isaretleyerek belirtebilirsiniz.
- I-485 formu ile beraber gonderildigi icin ayrica bir ucret odemenize gerek yok
Her basvuru icin sitedeki guncel formlari kullanmalisiniz, aksi takdirde basvurunuz size geri doner ve yeni bir basvuru yapmanizi isterler. Su sayfalar da temel formlar icin gonderilecek adresleri belirtiyor, beraber basvurularda hepsini USCIS Chicago Lockbox 'a gonderiyorsunuz.
Adres:
-
For U.S. Postal Service (USPS):
USCIS
PO Box 805887
Chicago, IL 60680-4120 -
For FedEx, UPS, and DHL deliveries:
USCIS
Attn: FBAS
131 South Dearborn - 3rd Floor
Chicago, IL 60603-5517
Bunlar da gonderilecek adreslerle ilgili siteler:
Form I -485: https://www.uscis.gov/i-485-addresses
Form: I-131: https://www.uscis.gov/i-131-addresses
Form I-765: https://www.uscis.gov/i-765-addresses
AOS Mulakatinda Yaninizda Neler olmali?
- AOS Paketinde gonderdiginiz butun fotokopi belgelerin orjinallerini yaninizda mulakata goturmelisiniz.
- Eger cekilis talihlisi iseniz ve basvurunuzu numaraniz bultende aciklanir aciklanmaz yapiyorsaniz, asagidaki bahsedilen USCIS yonergesini de hem paketinize hem de mulakat sirasinda yaninizda bulundurun.
- AOS Mulakatini size en yakin USCIS Field Office'de yapacaksiniz, nelerle karsilacaginiz biraz sansiniza bagli. Dosyaniza bakan USCIS memuru, sizden yukaridaki belgeler listede olmamasina ragmen sizden bazi belgeler isteyebilirler. O nedenle acik bir sekilde yazmasa da durumunuzu ilgilendirdiginizi dusundugunuz butun belgeleri yaninizda goturmenizi tavsiye ederim.
- Belgeler konusunda ayrintili bilgi icin resmi I-485 yonergesini inceleyebilirsiniz.
Green Card Cekilis Talihlilerine Dair Ek Bilgiler:
Diversity Visa (Cekilis Vizesi) Surecindeyseniz su resmi linklerden de bilgi alabilirsiniz:
- https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/instructions-for-selectees/adjustment.html
- https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/adjustment-of-status-in-the-united-states.html
AOS yapmak isteyenler basvuru sirasinda uygun bir vize tasimak zorundalar ve bu formun kabulune kadar gecerli bir I-94'e sahip olmalilar. Dosya numarasi kucuk olan talihliler AOS'yi tercih edebilirler, dosya numarasi buyuk olan talihliler ise DV vizeleri kisitli bir zaman verilebilecegi icin CP'yi tercih etmeliler, cunku talihli oldugunuz yilin 30 Eylul'unden sonra vize almaniz mumkun degil. Bu tarihe kadar vizelerini alamayan AOS basvuranlari vize sansini tamamen kacirabilirler.
AOS yapmak icin DS260 formunda mulakatinizin olacagi yeri USCIS ya da BCIS olarak secmelisiniz. Bu durumda mulakat zamaniniz geldiginde adresinizdeki zip kod'a gore sizin dosyalarinizi size en yakin USCIS burosuna yonlendirileceksiniz.
DS260 formunu gonderdikten ve numaraniz aktif olduktan sonra I-485 formunu doldurup, surece baslayabilirsiniz. Dosya numaranizin aktif olup olmadigini, vize bulteninden takip etmelisiniz. Numaraniz vize bultenindeki numaranin altinda olmali. (Aktif dosya numarasi 12.345 olarak aciklanmissa, dosya numarasi 12.344 veya altinda olan kisiler surece baslayabilir demektir, numarasi 12.345 ve ustunde olan kisiler surece baslayamaz, bu konudaki USCIS yonergesine suradan ulasabilirsiniz.) I-485 formunu vize bulteni aciklandiktan sonra doldurup gonderebilirsiniz.
Cekilis talihlileri, mulakattan once DV Lottery fee ile ilgili belgeyi doldurup gerekli olan ucreti DOS'a (Missouri'ye) gondermeliler. DOS size "receipt" yani makbuz gonderiyor ve bu makbuzu mulakat icin gorusmeye goturmeniz gerekiyor. DV lottery fee'yi kendiniz ve vize alacak herkes icin odemeniz lazim. (Ayrica DOS'a gondereceginiz zarfa S.A.S.E. (yani Self Addressed Stamped Envelope) koymaniz gerek, daha sonra DOS makbuzu SASE ile size geri gonderiyor)
Ayrica su sayfayi da gozden gecirebilirsiniz, buradaki sayfaya gore AOS paketini hazirlarken su belgeler yeterli:
- Two passport-style photos
- Copy of birth certificate
- Form I-693, Report of Medical Examination and Vaccination Record
- Copy of passport page with nonimmigrant visa (if applicable)
- Copy of passport page with admission (entry) or parole stamp (if applicable)
- Form I-94, Arrival/Departure Record
- Certified copies of court records (if the individual has been arrested)
- Copy of the principal applicant’s selection letter for the diversity visa lottery from DOS
- Copy of the receipt from DOS for the diversity visa lottery processing fee
- Form I-601, Application for Waiver of Grounds of Inadmissibility (if applicable)
- Applicable fees
K1 Nisanli Vizesi sonrasi AOS icin Ek Bilgiler:
Su sayfayi gozden gecirebilirsiniz, buradaki sayfaya gore AOS paketini hazirlarken su belgeler yeterli:
- Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status;
- Copy of the Form I-797, Approval Notice for the Form I-129F filed on your behalf;
- Copy of your marriage certificate;
- Two passport-style photographs;
- Copy of your government-issued identity document with photograph;
- Copy of your birth certificate;
- Copy of your passport page with nonimmigrant visa;
- Copy of your passport page with your admission or parole stamp (issued by a U.S. immigration officer);
- Copy of Form I-94, Arrival/Departure Record or copy of the U.S. Customs and Border Protection (CBP) admission or parole stamp on the travel document (if applicable)
Note: If CBP provided you with an electronic Form I-94 upon you arrival/admission to the United States, you may print out a paper version of the Form I-94 from CBP website at www.cbp.gov/I94 ;
. - Form I-864, Affidavit of Support Under Section 213A of the INA or Form I-864EZ, Affidavit of Support Under Section 213A of the Act or Form I-864W, Intending Immigrant’s Affidavit of Support Exemption (whichever applies);
- Form I-693, Report of Medical Examination and Vaccination Record (you may submit this form together with Form I-485 or later, such as when we request it or in person at your interview, if any);
Note: If you received a medical examination before being admitted to the United States, you may not need to have another examination but you must still show proof that you complied with the vaccination requirements. See the Form I-693 Instructions for more information.
. - Certified police and court records of criminal charges, arrests, or convictions (if applicable);
- Form I-601, Application for Waiver of Grounds of Inadmissibility (if applicable);
- Form I-212, Application for Permission to Reapply for Admission into the United States After Deportation or Removal (if applicable); an
- Documentation of past or present J-1 or J-2 nonimmigrant status (if applicable), including proof of compliance with or a waiver of the 2-year foreign residence requirement under INA 212(e) (for more information, see Form I-612, Application for Waiver of the Foreign Residence Requirement).
Lutfen siz de surecinize dair butun ayrintilari ve bilgileri bu konuya aktarmayi unutmayin. Forum, uyelerinin bilgileri paylasmasina dayanarak varligini surdurmektedir. Forumda diger forum kullanicilarinin bilgi ve deneyimlerini okuyup bunlardan yararlandiginizi, ve sizin de bilgi ve deneyimlerinizden diger forum kullanicilarinin yararlanacagini unutmayin!
@atakandenek AOS hakkında tüm bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
-
@avc I-485’i gönderdikten sonra, size posta yoluyla bir mektup/receipt gönderiyorlar başvurunuzu aldık şeklinde (işleme konup mektup göndermeleri birkaç hafta sürüyor)
Mektubu aldıktan itibaren sonuçlanana kadar kalma hakkınız oluyor, öteki türlü over stay durumuna düşmüş olursunuz ve greencard alamazsınız. Over stay olmamak için ülkeden çıkayım derseniz I-485 süreci devam ederken ABD’den çıkmamalısınız, yoksa başvuru iptal olur
Yani, giriş tarihinizi iyi ayarlamalısınız. Zaten bülten 1-1.5 ay öncesinden yayınlanıyor, bülteni takip ederek ayarlayabilirsiniz
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
deep_blue
-
@nura Bilgi için teşekkür ederim. Evet giriş tarihi önemli. İyi niyet göstergesi 3 ayı da hesaba katarak iyi bi tarihte gitmiş olmak ve hemen sonrasında I-485'i göndermiş olmak lazım sanırım. İmzanıza baktığımda Acceptance SMS size I-485'ten 18 gün gibi kısa bir sürede gelmiş ama o SMS bu bahsettiğiniz mektupla aynı şey mi emin değilim. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
Tabii ki yoğunluğa göre değişiyordur ancak ortalama ne kadar sürede geliyor bu mektup, bir veri mevcut mu acaba forumda bununla ilgili?
Son dönemde o kadar kötü şeyler görüyorum ki (aktiflerin mülakat alamaması, hatta mülakat alanların bile iptal edilebileceği ihtimali, dosya taşıyanların da bu gibi sorunlarla karşılaşması gibi), acaba diyorum sıra AOS'a da gelir mi..
-
@nura ayrıca söylemek istedim, AOS tecrübenizi okudum ve durumunuzla benim durumum oldukça benzerlik gösteriyor. Ben de hali hazırda Türkiyede uzaktan çalışıyorum ve turist vizem var. Ben de mümkün olduğunca buradaki işime devam etmek istiyorum bu süreçte. Fark olarak dosya numaram biraz yüksek
16binlerdeyim ama AOS'ta bu fark yaratıyor mu emin değilim. Ayrıca deneyiminizde, diplomanın kargolanması, banka ile ilgili bilgiler vs. bana da bu süreçte ışık tutacaktır. Başkaca yardımcı olacağını dülündüğünüz, detaylandırmak istediğiniz bir husus olursa zevkle okuyacağımdan emin olabilirsiniz. Tekrardan teşekkürler. -
@avc Evet SMS mektupla aynı, genelde 2-3 hafta sürüyor işleme alıp SMS atmaları. SMS attıklarında ilgili mektubu (NOA) kargoya verecekleri anlamına geliyor, SMS tarihinden itibaren, süreç sonuçlanana kadar ABD’de kalma hakkınız bulunuyor
Eylül’e yaklaşıldığında tabii ki vize kalmama ihtimali oluyor ve vize kalmadıysa bu AOS süreci henüz sonuçlanmamış olanlar da vize alamayacak anlamına geliyor
Ama sizin case numaranız yetiştirmek için iyi, bültende aktif olur olmaz AOS sürecinizi başlatırsanız gelecek sene Eylül’e kalmazsınız
-
@avc Case numaranız bültende aktif olur olmaz AOS yapabilirsiniz, case numarasının bunun haricinde bir önemi yok AOS için
Benzer Başlıklar
136
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum