Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @Redbeard değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

1. Evet 3 aylık süreyle ilgili çok bir bilgi bulamadım ben de ama öyle söylemişti yakın zamanda Amerikadan GC alan bir arkadaşım.
    2. AOS ve CP hakkında bilgisi olan forumdaşlar var ise, çok yardımcı olur.
    3. Anladım, o halde I-485 bir nevi yepyeni bir süreç gibi işliyor.
    4. Aynı düşüncede olmamıza sevindim.
    5. Eğer bu süre Eylül 2024'e kadar bitmezse GC hakkımız yanıyor sabit konudan anladığım kadarıyla. Aslında biraz da o yüzden CP hakkında bilgi edinmek istiyorum.
    6. Evet uzunca bir süre, ancak bu benim için çok problem olmayacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta bu büyük bir karar ve bu riski almaya değer. Daha önce 3 kez gittim Amerika'ya turist olarak. Hepsinde de 6 aylık kalma süresi verdiler. İlk ikisinde 1'er ay, son gittiğimde 3 ay kaldım. Herhangi bir ihlal yapmadım. O sebeple kalma süresiyle ilgili bir sorun yaşamam diye düşünüyorum. Emin olun yanlış yada doğru hepimiz birbirimize yardımcı olmaya, bir bakış açısı sunmaya çalışıyoruz. Bu süreç oldukça sancılı, ve fikirleriniz benim için oldukça değerli. Tekrardan teşekkür ederim, eğer başka arkadaşlar da fikir sunmak yada tecrübe paylaşmak isterse memnuniyet duyarım.

Son olarak avukat görüşlerinden bahsetmişsiniz. Çalıştığınız bir avukat var mı yoksa süreci tamamen bireysel mi yürütüyorsunuz?

Ayrıca 10XXX oldukça iyi bir CN. Umarım hiç gerek kalmadan Ankara'dan mutlu sona ulaşırsınız.

• ⭐⭐⭐

Arkadaşlar 3 ay kuralı turist vizesi ile girip e2 F1 gibi statülerde daha çok önem taşıyor. Greencard talihlileri daha kısa sürelerde bile başvurup onaylarını aldılar bu tamamen iyi niyet göstergesi olarak kabul ediliyor.
    I 485 dediğiniz gibi tamamen başka bir süreç ds260 da ne doldurduğunuzun önemi kalmıyor konsoloslukla işiniz olmadığı için.
    Maddi konular elbette önemli ama böyle bir fırsat yakalamışken gerekirse kredi çekip gidip orda şartları biraz zorlamak lazım diye düşünüyorum ben.

• @tolgasatir Bilgi için teşekkürler. Bir de Amerikaya turist vizesiyle gelip başvuru yapabilirsin ama daha sonradan karşına bu sorun olarak çıkabilir şeklinde bir video izledim. Sonuçta gezmeye geliyorsun ama kalmaya çalışıyorsun, niyet sıkıntılı. Ne gibi bir sıkıntı olabilir sizce?

• ⭐⭐⭐

@avc o işte bu 90 gün iyi niyet göstergesinin temeli sen girip 1 hafta sonra da başvurabilirsin ki bunu yaşayanlar bu gibi hareketlerde bulunanlar burdaki mantık şu sen 1 haftada statü değiştirmek istediysen buraya geliş amacın turist değil yalan beyanda bulundun ve bu yalan beyanı her yerde verebilirsin vergi vs gibi o yüzden sevmiyorlar ama 90 günde yeni insanlarla tanışıp belli bir çevre edinip burda kalmaya karar vermiş olabilirsin fikrin değişebilir iş bulabilirsin vs gibi bir durum var. 90 gün olayı dediğim gibi kural değil iyi niyet göstergesi diye söyler avukatlarda

• @tolgasatir şimdi tamamen anladım, çok teşekkürler.

Ayrıca AOS ve CP ile ilgili olarak da anladığım;
    AOS: turist vizesiyle gidip, bir süre kalıp (3 ay) sonra fikir değiştirmiş gibi greencard için I-485 yoluyla Amerikada başvurmak,
    CP: bildiğimiz, olağan, hali hazırdaki DS-260 formuyla Türkiye'deki konsolosluk aracılığıyla bu sürece dahil olmak demek , ayrıca bir yöntem değil AOS gibi.

• Ayrıca sormak istediğim bir konu var. Örneğin ben AOS için Ocak 2024'te Amerikaya turist vizesiyle giriş yaptım ama beklediğim gibi Mart-Nisan gibi current olamadım da Mayısa kaldı. Bildiğim kadarıyla I-485'i de current olduktan sonra doldurmamız gerekiyor. Bu durumda Ocakta girdiğim için (6 ay kalış verildiğini varsayarsak) Temmuzda kalış sürem bitiyor. O zamana kadar current olunca gönderdiğim I-485'ten bir haber gelmezse dönmek zorunda mıyım? Bir arkadaşımın dediğine göre I-485'i gönderdikten sonra status'um pending oluyor ve ilk girişte verilen kalış süresinin bir önemi kalmıyor. Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

• ⭐⭐⭐

@avc arkadaşın doğru bilgi vermiş I485 i verdiğin zaman çıkış tarihinin bir önemi kalmıyor artık göçmenlik başvurun yasal olarak alındığı için çıkıştan muafsın o an için olası bir refused durumunda bile belli bir süre tanıyorlar

• @avc Süreci bireysel yürütmeyeceğim çünkü yeterli derecede ingilizce bilmiyorum. Dolayısıyla bir avukatın danışmanlığını alarak ilerleyeceğim. Ancak forumda okuduğum kadarıyla süreç zorlu bir süreç değil, sadece formları doğru doldurmak ve takip etmek gerekiyor. (Form + Dosya paketiniz, sanırım ek belgeler vb.) Bir de süreç bir yerde takılıp kalırsa sorgulama yapmak gerekiyor. Sonuç olarak yeterli ingilizcem olmadığı için ben işlemleri kendim yapmayacağım. İnşallah bir avukat ile çalışarak bu süreçte yaşayacağım stresi min dereceye indirmek istiyorum. 🙂 Bu arada avukat ile çalışmayarak "Figen" hanımdan "profesyonel danışmanlık ve destek alan" çok kişiyi gördüm forumda. "Figen Hanım" şuana kadar okuduğum tüm yorumlarda profesyonelce herkesi GC sürecinin başından sonuna kadar mutlu etmiş. (Reklam gibi oldu)

• @tolgasatir Teşekkürler. Tabii o durumda artık türkiyedeki başvurumun da (DS-260 formu göndererek) bir önemi kalmıyor değil mi? Olası bir refused durumunda Türkiye'deki hakkımızı da kaybediyoruz.

• @Redbeard Teşekkürler. Ben de acaba bir profesyonel ile çalışmam gerekir mi diye düşünüyorum. Tabii bu Amerika'da ve tecrübeli bir profesyonel olsa daha iyi olur gibi duruyor. Ancak şunu da belirteyim her ne kadar avukat yada bu konuda birinden danışmanlık alsak bile bilgileri bizim de dikkatlice kontrol etmemiz ve hatta aklımıza yatmayan yerleri sorgulamamız gerekiyor. Zira bir çok videoda avukat yanlış bilgi girmiş şeklinde serzenişler duydum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Umarım bu süreci minimum stresle atlatırız.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar,

AOS için I-485 formunu incelediğimde, A number yazmamız gerekiyor, onu nasıl temin ediyoruz acaba ? Sonuçta ülkeye turist olarak girmişiz ve Ankara ile işimiz olmamış. ya da Alien numberı yazmadan mı formu gönderiyoruz ?
    Herkes avukatla ilerle diyor ancak bir form doldurulması için (ki İngilizcem var) avukata 7 8 bin k dolar ödemek istemiyorum. Belgeler zaten liste halinde yazıyor, istenen belgelerin dışında da, elimde olan ve sorulabileceğini düşüneceğim tüm belgeleri İngilizce çevirili, apostilli, noter onaylı vs olarak yanımda götüreceğim.

• @avc Çok haklısın hem de sonuna kadar. Ben sorumluluğu Avukat yada danışmana atarak rahat olmayacağım, sadece yoluma ışık tutacak profesyonel bir destek arıyorum. Sonuçta süreç bizim sürecimiz ve biz ne kadar önem verirsek o kadar süreç rahat geçecektir. Hepimiz için hayırlı olsun. Umarım gerçekten GC isteyenler işlerini bir şekilde hallederler. Saygılarımla..

• Herkese Merhaba,

Ben Mayis itibariyle AOS yapma karari verdim. 23 Haziranda dosyami gonderdim,8 Agustos ta parmak izimi verdim lakin ogun bugundur bi gelisme yok. Ilgili birimlere durumumu bildirdim gerekli inclemeler icin 4-6 hafta icinde bilgi vereceklerini soylediler. Zaman azaliyor ,stressten ve panikten iyi bi durumda maalesef ki degilim. Bugunu de saymazsak 25 gun kaldi. Ne yapmaliyim ??

• @erenotti A number ilk basvurunuz oldugu icin olmayacak bos birakacaksiniz. Ayrıca o belgelerin hepsini yaninizda goturmenizi tavsiye etmem. Olasi bir secondary inspect olursa giris yaparken problem cikarabilir size o belgeler.

• @bsb061 field office neresiydi sizin ?

• @erenotti Merhaba, bana önerilen şu şekildeydi. Turist olarak gittiğim için yanımda her hangi bir belge götürmem risk olabilirmiş. Dolayısıyla belgeleri Amerika'ya gittikten sonra Kargo ile göndermeniz daha doğru diye düşünüyorum. Bu arada Kargo ile ilgili sanırım forumda bir kötü geri bildirim görmüştüm. (Yalan söylemeyeyim, belgeler neredeyse yırtılıyordu vb. kötü bir yorum.) Dolayısıyla kargo seçiminde dikkatli olmakta fayda var. Nasıl dikkatli olunur onu da bilmiyorum 😞

Not: Öneri olarak, güvendiğiniz yakın bir akrabanıza tam bir vekaletname vermenizi öneririm. Olası her hangi bir resmi kurumda sizin adınıza belge çıkarılması gönderilmesi gerekebilir. Örneğin; siz gittiniz aradan 3 ay geçti , güncel bir imzalı banka dökümüne ihtiyaç oldu. Vekaletname verdiğiniz kişi bu işlemi rahatlıkla yapabilir. Güvendiğiniz kişi olması önemli tabii.. Ben bu konu özelinde kardeşime vekaletname çıkaracağım, olası her hangi bir belgeye ihtiyaç olması halinde çıkarması ve gerekli işlemleri yapması için..

• @Redbeard Evet aynısını ben de okudum ama sanırım o biraz olur da memur girişte belgeleri görür ve irdelerlerse diye. Tabi risk almaya gerek yok ama aslında çok belge de göremedim Türkiye'den. Türkiye'den ihtiyacımız olabilecek yegane şey para gibi duruyor onu da bir yerde özetle şu şekilde okudum:

"9000 USD nakit getirmiştim (ki girişte memur bunu da görse şüphenelebilir) sonra da bir miktar SWIFT ile gönderdim. " Zaten hesap dökümünü de parayı amerikadaki bankaya yatırdıktan sonra alıyoruz anladığım kadarıyla, Türkiye'deki hesaplardaki para pek bişey ifade ediyor mu emin değilim.

Onun dışında başka Türkiye'den alınacak pek bir şey göremedim en azından crazycells'in sabit konusunda.

• SeyfettinB.S SeyfettinB. bu başlıktan bahsetti

• @onami Alabama

• Yakın zamanda I-765 Application for Employment Authorization çalışma izni kabulü alan var mı? EAD kartınızın gelmesi ne kadar sürdü?

Not: California'dayım USCIS processing time için ortalama 7ay diyor. Evlilik sonucunda I-485 ile birlikte başvurdum.

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    540 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k