Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
Merhaba,
Öncelikle bilgilendirme teşekkürler.
Yazılanlardan anlaşılıyor ki ilk girişten sonra ki 1 yılın en fazla 6 ayını ABD dışında geçirebilirsiniz. Bu durumda, ABD de 1 yıl içersinde en fazla 6 ay ABD dışında kalmayı gerektiriyor. Bu kuralı ihlal etmemiz durumda vatandaşlık süresi sıfırlanıyor.Sormam gereken 2 soru var .
Ben 20 Ağustos 2018 JFK den ABD ye ilk girişimi yaptım ve 30 Ağustos 2018 de ise gene JFK'den çıkışımı yaptım.
Bu durumda 28 şubata kadar ABD ye yerleşmem gerekiyor. ABD 'ye benim tam olarak yerleşmem iş durumlarımdan dolayı Haziran 2019 da olabilecek.
Aslında 25 Şubatta vatandaşlık süresi 6 ayın bozulmaması için ABD ye bi gir-çık yapmayı düşünüyordum. Fakat şubat ayından haziran ayına kadar olan süreçte de abd toprakları dışında olacağımdan vatandaşlık sürecimin 6 aydan önce gir-çık yapsam bile bişey ifade etmeyeceğimi yazılanlardan öğreğim için bu durumda 25 şubatta abd ye gir-çık yapıp masraf yapmamın da bir anlamı kalmayacak ve haziran 2019 da direk yerleşmem daha mantıklı gözükmekte. İlk girişim de ki 1 yıllık sürem ise 30 ağustos 2019 da dolmakta bense zaten haziran da ABD topraklarına yerleşmiş olacağım nasip olursa. Bu arada Green card ve ssn'im geldi ve Türkiyede elimde mevcut vede bekar tek başına bir erkeğim yani aile ve çoçul durumum yok.
Bilgisi olan arkadaşlara 2 sorum şu ki ;
- Haziran ayında ilk giriş tarihimden bu yana yaklaşık bi 10 ay olmuş olacak Houstan George W. Bush Havalimanından giriş yapmayı planlıyorum. Bu durumda giriş te bi sıkıntı bana yaşatırlarmı ne yapmam lazım yada herhangi bi evrak yada nasıl bi tam açıklama yapmam gerekir ?
2.Sorum ise 28 şubattan önce Abd'ye tam yerleşmediğimden ve şubat-haziran arası Abd dışında olduğumdan benim bu durumda vatandaşlık sürem sıfırlanmış olur, dolayısıyla vatandaşlık sürecim ne zaman başlamış olur. Yani misal 15 haziran da girş yaptım. 15 haziran 2019 dan mı itibaren start yaparlar bu süreyi yoksa . Direk 30 ağustos 2018 - 30 ağustos 2019 arasını direk yok sayıp. 30 ağustos 2019 dan mı itibaren bu süreci start yapmış olacaklar. Bilgi ve yaşanmış tecrübelerini arakdaşlar paylaşırsa sevirim. Teşekkürler . . .
-
@1877ru Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
Merhaba,
Öncelikle bilgilendirme teşekkürler.
Yazılanlardan anlaşılıyor ki ilk girişten sonra ki 1 yılın en fazla 6 ayını ABD dışında geçirebilirsiniz. Bu durumda, ABD de 1 yıl içersinde en fazla 6 ay ABD dışında kalmayı gerektiriyor. Bu kuralı ihlal etmemiz durumda vatandaşlık süresi sıfırlanıyor.Sormam gereken 2 soru var .
Ben 20 Ağustos 2018 JFK den ABD ye ilk girişimi yaptım ve 30 Ağustos 2018 de ise gene JFK'den çıkışımı yaptım.
Bu durumda 28 şubata kadar ABD ye yerleşmem gerekiyor. ABD 'ye benim tam olarak yerleşmem iş durumlarımdan dolayı Haziran 2019 da olabilecek.
Aslında 25 Şubatta vatandaşlık süresi 6 ayın bozulmaması için ABD ye bi gir-çık yapmayı düşünüyordum. Fakat şubat ayından haziran ayına kadar olan süreçte de abd toprakları dışında olacağımdan vatandaşlık sürecimin 6 aydan önce gir-çık yapsam bile bişey ifade etmeyeceğimi yazılanlardan öğreğim için bu durumda 25 şubatta abd ye gir-çık yapıp masraf yapmamın da bir anlamı kalmayacak ve haziran 2019 da direk yerleşmem daha mantıklı gözükmekte. İlk girişim de ki 1 yıllık sürem ise 30 ağustos 2019 da dolmakta bense zaten haziran da ABD topraklarına yerleşmiş olacağım nasip olursa. Bu arada Green card ve ssn'im geldi ve Türkiyede elimde mevcut vede bekar tek başına bir erkeğim yani aile ve çoçul durumum yok.
Bilgisi olan arkadaşlara 2 sorum şu ki ;
1.Haziran ayında ilk giriş tarihimden bu yana yaklaşık bi 10 ay olmuş olacak Houstan George W. Bush Havalimanından giriş yapmayı planlıyorum. Bu durumda giriş te bi sıkıntı bana yaşatırlarmı ne yapmam lazım yada herhangi bi evrak yada nasıl bi tam açıklama yapmam gerekir ?
2.Sorum ise 28 şubattan önce Abd'ye tam yerleşmediğimden ve şubat-haziran arası Abd dışında olduğumdan benim bu durumda vatandaşlık sürem sıfırlanmış olur, dolayısıyla vatandaşlık sürecim ne zaman başlamış olur. Yani misal 15 haziran da girş yaptım. 15 haziran 2019 dan mı itibaren start yaparlar bu süreyi yoksa . Direk 30 ağustos 2018 - 30 ağustos 2019 arasını direk yok sayıp. 30 ağustos 2019 dan mı itibaren bu süreci start yapmış olacaklar. Bilgi ve yaşanmış tecrübelerini arakdaşlar paylaşırsa sevirim. Teşekkürler . . .
-
Daha yeni gocmen oldugunuz icin sorun olmamasi lazim. ABD'ye tamamen yerlesmeye geldiginizi soyleyebilirsiniz.
-
ABD'de araliksiz yasamaya basladiginiz gunden 6 ay oncesine gidip hesap yapabilirsiniz, hala sartlari sagliyor olursunuz. Vatandaslik konusu surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization
-
-
Merhabalar, 19 Ekim günü JFK dan girişimizi yaptık. 1 haftalık bir süreden sonra 26 Ekim günü Türkiye’ye tekrar döndük. Dönüşte pasaportlara herhangi bir damga vurulmuyor. Bir dahaki gidişte çıkış tarihimizi nereden görüyorlar. Yani ABD den ne kadar ayrı kaldığımızı görmeleri veya bizim vatandaşlık işlemlerimiz açısından bu çıkışa ait kayıtları nereden görüyorlar veya biz nasıl kanıtlayabilceğiz.
Selamlar -
@arnblt Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
Merhabalar, 19 Ekim günü JFK dan girişimizi yaptık. 1 haftalık bir süreden sonra 26 Ekim günü Türkiye’ye tekrar döndük. Dönüşte pasaportlara herhangi bir damga vurulmuyor. Bir dahaki gidişte çıkış tarihimizi nereden görüyorlar. Yani ABD den ne kadar ayrı kaldığımızı görmeleri veya bizim vatandaşlık işlemlerimiz açısından bu çıkışa ait kayıtları nereden görüyorlar veya biz nasıl kanıtlayabilceğiz.
SelamlarKanitlamaniza gerek yok, beyan etmeniz yani soylemeniz yeterli. Listeleri havayolu sirketlerinden aliyorlar.
-
@arnblt Temelli yerleşmeyi ne zaman düşünüyorsunuz?
-
Haziranda oğlanın okul biter bitmez düşünüyoruz. Muhtemelen Vienna, Virginia olacak.
-
@arnblt Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
SelamlarBen de daha önce ABD'den çıkış yaparken ABD çıkışında damga vurulmamıştı ve bu sorunun cevabını ben de o zaman merak etmiştim. Türkiye'ye girişte damga vuruluyordu o zamanlar, hala vuruluyor ise o damga ile kanıtlanabilir.
-
merhaba, yeşilkartım var ama türkiye pasaportumun bitmesine az kaldı 23 ocakta bitiyor 13-20 kasım arası amerikaya gidip dönmeyi düşünüyorum problem olur mu? giriş yapabilir miyim yoksa pasaport süresi önemli değil midir green card sahipleri için bilginiz var mı? teşekkürler
-
@selito Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
merhaba, yeşilkartım var ama türkiye pasaportumun bitmesine az kaldı 23 ocakta bitiyor 13-20 kasım arası amerikaya gidip dönmeyi düşünüyorum problem olur mu? giriş yapabilir miyim yoksa pasaport süresi önemli değil midir green card sahipleri için bilginiz var mı? teşekkürler
turist vizesi olmadigi icin sorun degil, bu sekilde ABD'ye girebilirsiniz. Fakat bazen havayolu sirketleri belli bir sure olmasini gerektirebiliyor, o nedenle gideceginiz havayolu sirketiyle kontrol etmenizi tavsiye ederim.
-
Merhaba gençler, benim içim içimi yiyen bir soru bu başlık altında sormak istiyorum.
DV2018 vizesiyle ABD ye gidip, geri dönüşümden bu zamana 125 gün geçti. kafayı toparladık bir plan yaptık geç de olsa.
kültür şokundan olsa gerek GCKartını yukardaki mahallede kalan arkadaşa geldiğini bile bile almadan geldim. ancak vefakâr başka bir arkadaş posta veya uçakla bugünlerde gönderecek Tr ye.
sorum şu:
geri dönmek için 55 günüm mü var? yoksa 55gün+6 ay mı ?
geri dönmem enkötü ihtimalle 2 ayı geçebilir. bazı süreçleri bekliyoruz. yukardaki avukatın dediğine katılır mısınız ?
şimdi 60-70 gün sonrasına ikinci girişi ve kesin kalıcı olma niyetiyle greenkart ile yaptıgımda border polisi GC yi iptal edip girişe izin vermeyebilir mi?
planları uygulamaya geç de olsa koyduk ama? geceleri uyuyabileceğim bir cevabınız var mı ? çünkü 55 gün değilde 70-80 güne uzayabilir ikinci ve kesin geri dönüşüm, ailevi,sağlık ve maddi durumlardan dolayı. ne dersiniz ? -
@kturkay Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
Merhaba gençler, benim içim içimi yiyen bir soru bu başlık altında sormak istiyorum.
DV2018 vizesiyle ABD ye gidip, geri dönüşümden bu zamana 125 gün geçti. kafayı toparladık bir plan yaptık geç de olsa.
kültür şokundan olsa gerek GCKartını yukardaki mahallede kalan arkadaşa geldiğini bile bile almadan geldim. ancak vefakâr başka bir arkadaş posta veya uçakla bugünlerde gönderecek Tr ye.
sorum şu:
geri dönmek için 55 günüm mü var? yoksa 55gün+6 ay mı ?
geri dönmem enkötü ihtimalle 2 ayı geçebilir. bazı süreçleri bekliyoruz. yukardaki avukatın dediğine katılır mısınız ?
şimdi 60-70 gün sonrasına ikinci girişi ve kesin kalıcı olma niyetiyle greenkart ile yaptıgımda border polisi GC yi iptal edip girişe izin vermeyebilir mi?
planları uygulamaya geç de olsa koyduk ama? geceleri uyuyabileceğim bir cevabınız var mı ? çünkü 55 gün değilde 70-80 güne uzayabilir ikinci ve kesin geri dönüşüm, ailevi,sağlık ve maddi durumlardan dolayı. ne dersiniz ?180 gunu gectiginiz surece risk vardir, bu sorularin net cevaplari yok, ilk iletilerdeki yonlendirmeleri bir daha okuyun isterseniz.
Ayrica su konuda da faydali bilgiler var:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/389/abd-sinirlarindaki-guvenlik-uygulamalariSiz yeni gocmensiniz o nedenle su an o kadar telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok kanimca, 1 yila yakin olsa da biz ABD'ye temelli yerlesmeye geldik deyip girerseniz yine de alacaklardir. Istemedikleri durum, surekli gir-cik yapip ABD'de yasamamaniz. "Yukaridaki avukatin dedikleri" derken ne demek istediginizi anlayamadim...
-
Konuyla ilgili olarak Facebook grubunda 1.1.2019 tarihinde yapılan bir deneyim paylaşımını, yararlı olabileceği düşüncesiyle bu başlık altına da almak istedim:
"Green kartımızı 2015 te almıştık. 6 ayda bir giriş çıkış yapıyorduk. Bu seferki girişimizde polis uyardı artık yerleşmemiz gerektiği konusunda. Vergi veriyormusunuz diye sordu. Amerikada henüz yaşamıyoruz bu nedenle vermediğimizi söyledim. Bazı işlerimiz bitince geleceğiz buda 6 ay daha sürer dedim. Re entry permit alın dedi. 6 ay sonra geleceksek niye alalımki 1000 dolarmış kişi başı. Vergi için ne yapabiliriz"
6 ayda bir girildiğinde sorun olmayacağı düşüncesinin yanlışlığına dair bir örnek niteliğinde...
-
sayın @saulgoodman paylaşımı direk aktarmanız mümkün mü ben Facebook kullanmıyorum. Benim gibi kullanmayan arkadaşların okuya bilmesi açısından güzel olurdu.
-
@rüzgar Direkt aktarmıştım, tamamını kopyaladım mesajın... Yorumlarda ek bir bilgi olarak son girişin Florida'dan yapıldığını okudum, onu da böylece eklemiş olayım.
-
@saulgoodman Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
@rüzgar Direkt aktarmıştım, tamamını kopyaladım mesajın... Yorumlarda ek bir bilgi olarak son girişin Florida'dan yapıldığını okudum, onu da böylece eklemiş olayım.
Sayın @saulgoodman teşekkürler sorun bendeymiş sayfayı yenileyince gözüktü sağ olun.
-
@rüzgar Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
sayın @saulgoodman paylaşımı direk aktarmanız mümkün mü ben Facebook kullanmıyorum. Benim gibi kullanmayan arkadaşların okuya bilmesi açısından güzel olurdu.
merak etmeyin, forumu guncelledikten sonra; bu facebook mesajlarinin hepsini ilgili konulara aktaracagim ben.
-
bir arkadaş burada GC ile sık sık giriş yaptığını son girişinde ise görevlinin hala neden yerleşmediğini ve ilaveten ABD de vergi verip vermedğini (ev kiralamak) sormuş.Ev kirlamak ve dolayısıyla vergi vermek geçerli ve ikna edici bir sebebmi?
-
@hakisalapaki Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
bir arkadaş burada GC ile sık sık giriş yaptığını son girişinde ise görevlinin hala neden yerleşmediğini ve ilaveten ABD de vergi verip vermedğini (ev kiralamak) sormuş.Ev kirlamak ve dolayısıyla vergi vermek geçerli ve ikna edici bir sebebmi?
Evet, ikna edici olur. ABD'de yasama konusunda ciddi oldugunuzu bir sekilde gostermeniz yeterli olur.
-
selam..ben gc ve ssni goturdukden sonra Azerbaycana geri donsem ne kadar zaman Azerbaycanda kala bilirim..eyer ben bir yil muddetinde 3 ay kalirsam amerikada ve 4 yil boyle yapsam sonra daimi meskunlassam benim gc benden goturulurmu? .ve eyer goturulurse ne etmeliyim ki benden geri alinmasin? amerikada kalmadigim zamanlarda veergi odersem ve kira parasi odersem bu kecerli sebeb olurmu?
-
@ilkin-93 Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
selam..ben gc ve ssni goturdukden sonra Azerbaycana geri donsem ne kadar zaman Azerbaycanda kala bilirim..eyer ben bir yil muddetinde 3 ay kalirsam amerikada ve 4 yil boyle yapsam sonra daimi meskunlassam benim gc benden goturulurmu? .ve eyer goturulurse ne etmeliyim ki benden geri alinmasin? amerikada kalmadigim zamanlarda veergi odersem ve kira parasi odersem bu kecerli sebeb olurmu?
Dediğinizi yapmanın en güvenli yolu reentry permit almaktan geçiyor: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1
Bu şekilde 2+2 yıl hiç ABD'ye giriş yapmadan kartınızı koruyabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum