Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Busra-Akdag dosyanızı aktif olarak inceledikleri anlamına geliyor :)) yeni mi başvurdunuz? Öyleyse yaklaşık 8 ay öyle gözükmesi muhtemel. Sonra department of state yani nvc ye gönderiliyor. Daha sonra nvc giriş bilgileriniz ile giriş yapip dosya yüklüyorsunuz. En sonda gorusme maili bekliyorsunuz. Basvuru tarihiniz nedir?


  • @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Berkan-Duru çok teşekkür ederim bir sorum daha olacaktı dosyanızı aktif olarak inceliyoruz yazıyor bu ne anlama geliyor acaba ?

    Merhaba. Dosyaniz bir memura atanmis ancak memur daha bakmamis anlamina geliyor. Servis merkezlerine gore degisiyor sureler. Ikinci "Actively Reviewing" mailinden sonra onay/red durumu belli oluyor.


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Busra-Akdag dosyanızı aktif olarak inceledikleri anlamına geliyor :)) yeni mi başvurdunuz? Öyleyse yaklaşık 8 ay öyle gözükmesi muhtemel. Sonra department of state yani nvc ye gönderiliyor. Daha sonra nvc giriş bilgileriniz ile giriş yapip dosya yüklüyorsunuz. En sonda gorusme maili bekliyorsunuz. Basvuru tarihiniz nedir?

    Ilk Actively Reviewing aktif olarak inceledikleri anlamina gelmiyor aslinda. Sadece "basvurunuzu aldik, herhangi bir eksik ya da hataniz yok bu nedenle de dosyanizi bir memura sirasi geldiginde kontrol etmesi icin zimmetledik" anlamina geliyor. Ikinci mailde "Case is Being Actively Reviewed By USCIS" denmesi dosyanin acilip bakildigi ve durumun red ya da onay oldugu anlamina geliyor.. :))


  • @Berkan-Duru teşekkür ederim başvuru tarihimiz 13 ocak eşim amerikan vatandaşı yinede 8 ay sürermi ya ☹


  • Merhabalar, dosyamız California eyaletine atanmış. Bu eyaletteki süreç ortalama ne kadar sürüyor? Bilgisi olan biri cevap verebilirse sevinirim.


  • @efsun uscıs 2023 te her ay 50.000 dosyayı inceleyip bitiriyor şu anda Eylül ve Ekim 2022 dosyaları üzerinde yoğunlukla çalışıyor


  • @efsun California servis merkezindeki dosyaların %80’i USCIS resmî sitesine göre ortalama 14.5 ayda tamamlanıyor. Kimse net olarak bir şey söyleyemez. VisaJourney gibi yabancı forumlarda buraya nazaran daha fazla ve dünyanın her tarafından üye olduğu için oradaki tahminler aşağı yukarı çıkıyor. Oraya göre de CSC şu an Eylül 2022 dosyaları üzerinde çalışıyor. Ancak yine de bu kesinlikle doğru olmayabilir. Orası da bazen ileri geri gidiyor. Orada tamamen üyelerin güncellemeleri baz alınarak tahminler yapılıyor. Bunu da söylüyorlar.

    Düzeltme: Sanırım sizin eşiniz Green Card sahibiymiş. Bu durumda California servis merkezinin bekleme süresi -USCIS resmî sitesine göre— 32.5 ay. Bol şanslar🤞🏻


  • @Busra-Akdag Eşinizin Amerikan vatandaşı olması bir artı ancak yine de bu durumda başvurunuzun kısa süreceği anlamı olmaz. USCIS resmî sitesine göre Amerikan vatandaşlarının eşleri için yaptıkları başvuruların %80’i bütün merkezlerde ortalama 13.5 ay ile 15 ay arasında tamamlanıyor. Bu süreler kısalıp uzayabilir. Tamamen dosyanın içeriğine, servis merkezinin yoğunluğuna ve dosyanızın atanmış olduğu memura bağlı. Bol şanslar.


  • @Naerys çok teşekkür ederim


  • @efsun surecinizi imzaniza tasirsaniz daha net cevaplar alabilirsiniz. Sanırım vize turunuz f2a ilgili basligida takip edip fikir sahibi olmanızı öneririm. Böylece aynı vize türünden arkadaşlarla surecinizi karşılaştırma şansınız olur. Ayrıca sizden sonra başvuracak insanlara belkide deneyimlerinizle yardımcı olabilirsiniz.


  • @Naerys Cevap için çok teşekkür ederim. Ama avukatımız bize green card ile abd vatandaşı arasında ki süreç için;

    • Eğer Abd de olabilseydim şuan vatandaş ile evlilik sürecinin daha hızlı sonlanacağını

    • Türkiye'de olduğum için Vatandaş veya Green Card sahibi arasında fark olmadığını iletti. Sadece green cardsahibi kişiler için belirli bir kota koyuyorlarmış. Türkiye zaten bunu birkaç yıldır dolduramadığından süreç Abd vatandaşı ile aynı imiş.

    Ama yine de 32.5 ay... Kalbimizden vurulmuşa döndük... Site en son 2020 yılında güncellenmiş bu oran doğrultusunda. Umarım hızlanırlar.


  • @efsun siz abd vatandaşı ile mi evlisiniz green card sahibi ile mi?


  • @ecom Green Card sahibi ile


  • @efsun, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ecom Green Card sahibi ile

    Sizin vize kategorileriniz f2a o halde.
    Bu başlığı tabiki takip edebilirsiniz benzer kategoriler ama sürecinizi takip edemezsiniz yanıltıcı olur. Avukatinizin söylediğini anlayamadim çünkü asla vatandaş eşleri ve green card sahiplerinin eşleri aynı sürelerde sonuçlanmiyor. Imzamda göreceğiniz üzre ben 2020 de başvurdum ve hala bekliyorum benim gibi bekleyen bir çok arkadaş var. Ama abd eşleri kolay kolay bu kadar beklemez. Bir kez artık current değil f2a bülten 2017 yılına geriledi. Herkes ekim bulteninde kotanin sifirlanip bultenin ilerlemesini umuyor şuan.
    Tamda bu sebeple size ilgili başlığı takip edin diyorum çünkü sizin kategorileriniz cr1 değil f2a o başlığa arada göz atarsaniz bu güncel bilgilerden ve geçmiş deneyimlerden okuyarak faydalanabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları?page=1


  • @ecom Çok teşekkür ederim.


  • @Busra-Akdag benim eşimde amerikan vatandaşı ilk asama 17 ay sürdü


  • @efsun bizimde californiaya atandi ve cok kisa sürede sonuçlandı california hızlıymış


  • @Nailaysegul 17 ay sürdü yazmışsınız. Toplam süreç mi? En kötüye hazırım ama iyi bir şey duymakta hiç fena olmaz 🙂


  • @efsun, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys Cevap için çok teşekkür ederim. Ama avukatımız bize green card ile abd vatandaşı arasında ki süreç için;

    • Eğer Abd de olabilseydim şuan vatandaş ile evlilik sürecinin daha hızlı sonlanacağını

    • Türkiye'de olduğum için Vatandaş veya Green Card sahibi arasında fark olmadığını iletti. Sadece green cardsahibi kişiler için belirli bir kota koyuyorlarmış. Türkiye zaten bunu birkaç yıldır dolduramadığından süreç Abd vatandaşı ile aynı imiş.

    Ama yine de 32.5 ay... Kalbimizden vurulmuşa döndük... Site en son 2020 yılında güncellenmiş bu oran doğrultusunda. Umarım hızlanırlar.

    Rica ederim. @ecom aslinda cevaplamis her seyi, nacizane birkac sey diyeyim ben de. Bildigim kadariyla kota mevzusu green card sahiplerinin kardesleri ve ebeveynleri icin gecerli. Esler baska kategoride ve onlarda kota yok. Green Card sahipleri ve ABD vatandaslari es basvuru sureleri farkli. Avukatlar musteriyi elinde tutmak icin her seyi diyecektir diye dusunuyorum.

    Amerika'da olsaydiniz onaylanma sureleri biraz daha kisa oluyor evet ama yine de cok kisa degil. Burayi da tabii ki takip edebilirsiniz ancak denildigi uzre burasi ABD vatandaslarinin esleri icin acilmis olan baslik. Umarim her sey kisa zamanda gonlunuzce olur ve esinize kavusursunuz. 🙏


  • @Busra-Akdag Rica ederim. Surecinizi imzaniza tasirsaniz daha net cevaplar alabilirsiniz. Ayrica tabloya da kendinizi ekleyin.. Oradan takip edebilirsiniz. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum