• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. efsun
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 31
    • En İyi 14
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

efsun

@efsun

22
    İtibar
    95
    Profil Görüntülemeleri
    31
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

efsun Takip etme Takip Et

efsun tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@misha90 Biz 2022 Temmuz’da evlendik ve bu süreci en ağır haliyle yaşayanlardan biriyiz. İlk başlarda eşim bir haftalığına bile olsa sık sık geliyordu ama zamanla hem maddi yük hem de manevi yorgunluk bu sıklığı ister istemez azalttı. Üstelik şimdi bir de çocuğumuz var; mesafe ve zaman farkı bir noktadan sonra gerçekten bel büküyor.
      ​Ben başlarda çözümü, eşimin müsait olduğu saatlerde uyanık kalabilmek için işi bırakmakta buldum. Her gün görüntülü de olsa görüşebilmek tek tesellimiz oldu. İşin en zor kısmı ise dışarıdaki insanların bitmek bilmeyen 'Neden gidemiyorsun? Seni niye almıyor?' şeklindeki baskısı ve merakı. Türkiye’de bu durumu insanlara anlatmaya çalışmak, süreci beklemekten bazen daha yorucu olabiliyor.
      ​Evet, evliliğimizin en güzel yılları böyle sınanıyor ama bu yolun sonundaki o kalıcı kavuşmaya odaklanmaktan başka çaremiz yok. Hepimize sabır ve güç diliyorum 🙏

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      efsun
      efsun

Biz bugun Nvc den onay mailini aldık. Mülakat randevusu için beklemedeyiz tekrar. Darısı bekleyenlerin başına 🙏

efsun
      efsun
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mertcan-Karatepe dönüş alan buradan haber verirse harika olur o halde 🙏

efsun
      efsun
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@crazycells Hayır, Türkiyedeyim ve sürece burdan devam etme durumundayım. 2 F1 + 1 B1 Vize reddinden sonra avukatla işimizi halledelim dedik. Araştırınca bazı isteklerin erken ve saçma olduğunu farkettim... Farkettiğimi de belirttim ama oldukça yordu beni.... Avukat terörü resmen...

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      efsun
      efsun
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar, bizde eşimle bu sürece yeni girdik. Ben Türkiyedeyim eşim Amerika da. İşin en başındayız, Formda yazılan yorumları olabildiğince okudum, sanırım bir çok kişi kendi belgelerini kendisi düzenliyor. Biz avukat tutmak istedik konu ile alakalı lakin görüştüğümüz avukatlardan süreyi 8,9 ayda hallerim diyende oldu. 15 aydan önce zor diyende oldu. Gerçekten bu işin oluru nedir? Avukatlar süreci kısaltabiliyorlar mı? Bu konuda deneyimi ve bilgisi olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.

efsun
      efsun

@naja Çok ama çok teşekkür ederim 🙏🏻 Hazırlığa başlıyım ben 😁

efsun
      efsun

@ecom Çok teşekkür ederim.

efsun
      efsun

Fikir vermesi açısından yazıyorum. 2023 Eylül ayında başvurumuzu yaptık. Bültende sıramız Ekim ayı itibariyle geldi falan henüz onay almadık. Forumu ara sıra takip ediyorum umarım onay alanlar buradan bilgi verir.

efsun
      efsun

@Oguz-Talan Tebrik ederim. Umarım bundan sonraki süreciniz su gibi akıp geçer. Ve darısı bizim başımıza

efsun
      efsun

@beso iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bizim bazı sebeplerden ötürü 2023 Eylül ayını buldu başvurumuz. Bizimde dosyamız California da ...

efsun
      efsun

efsun tarafından gönderilen son iletiler

@futuredoctor06 biz avukatka çalıştık. Ama avukatın arkasını toplamakta ayrı bir görevimizdi. Sürekli formlarda hatalar yapıyorlar vs. Kendimiz halletsek çok daha sorunsuz olurdu. Size tavsiyem yapay zekadan destek alın.

efsun
      efsun

Biz bugun Nvc den onay mailini aldık. Mülakat randevusu için beklemedeyiz tekrar. Darısı bekleyenlerin başına 🙏

efsun
      efsun

@Mertcan-Karatepe çok sevindim sizin adınıza. Bizimki haftaya kaldı sanırım. Umarım sizinki gibi sorunsuz bir onay olur 🙏

efsun
      efsun

@Mertcan-Karatepe dönüş alan buradan haber verirse harika olur o halde 🙏

efsun
      efsun

@Mertcan-Karatepe bizde 25 Nisanda dosyalarımızı submit ettik. Dediğiniz gibi NVC takminine göre çoktan okunması lazımdı. Muhtemelen takvimin daha gerisinden geliyorlar. Ama biz yine de Public Inquiry formunu doldurduk. Zaten onunda okunması 10 gün sürüyormuş. Umuyoruz bu hafta bir cevap gelecektir.

efsun
      efsun

@Aziz-KILIÇ
      Kendi deneyimimden yola çıkarak kısaca şunları söyleyebilirim:

Sürecin en başında biz de tam olarak sizin gibi düşünüyorduk. Hatta bir avukatın 'önce öğrenci veya turist vizesiyle gelin, daha kolay olur' tavsiyesine uyarak sürece başladık.

​Turist vizesi randevuları kapalı olduğu için öğrenci (F1) vizesine başvurdum; reddedildim. Bir ay sonra tekrar denedim; yine reddedildim. Ardından turist vizesini denedim; o da reddedildi.

Tüm bu retlerden sonra mecburen asıl yapmamız gereken şeye dönüp nikahımızı yapıp F2A sürecine başladık.

Ancak F2A sürecimiz devam ederken ve ben hamileyken, uzaklığa daha fazla dayanamadım. Göçmenlik sürecinde olup üçüncü ülkelerden turist vizesi alabilenleri duyduğum için, bir umut kalkıp Katar’a gittim ve oradan turist vizesi almayı bile denedim (maalesef o da reddedildi).

Sonradan anladık ki, insanlar bu 'önce vizeyle gidip sonra statü değiştirme yöntemini çok fazla suistimal ettiği için konsolosluk asıl niyeti anında anlıyor ve affetmiyor.

Şimdi, önceki bu 4 vize reddinin F2A mülakatında karşımıza çıkıp sorun yaratmamasını umut ediyoruz.

Şimdiki aklım olsa ve sürece sıfırdan başlasaydım, ayrı kalmak ne kadar zor olursa olsun hiç böyle maceralara atılmaz, en başından risksiz ve yasal olan süreci başlatır ve beklerdim. Karar sizin.

efsun
      efsun

@beso iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bizim bazı sebeplerden ötürü 2023 Eylül ayını buldu başvurumuz. Bizimde dosyamız California da ...

efsun
      efsun

@misha90 Biz 2022 Temmuz’da evlendik ve bu süreci en ağır haliyle yaşayanlardan biriyiz. İlk başlarda eşim bir haftalığına bile olsa sık sık geliyordu ama zamanla hem maddi yük hem de manevi yorgunluk bu sıklığı ister istemez azalttı. Üstelik şimdi bir de çocuğumuz var; mesafe ve zaman farkı bir noktadan sonra gerçekten bel büküyor.
      ​Ben başlarda çözümü, eşimin müsait olduğu saatlerde uyanık kalabilmek için işi bırakmakta buldum. Her gün görüntülü de olsa görüşebilmek tek tesellimiz oldu. İşin en zor kısmı ise dışarıdaki insanların bitmek bilmeyen 'Neden gidemiyorsun? Seni niye almıyor?' şeklindeki baskısı ve merakı. Türkiye’de bu durumu insanlara anlatmaya çalışmak, süreci beklemekten bazen daha yorucu olabiliyor.
      ​Evet, evliliğimizin en güzel yılları böyle sınanıyor ama bu yolun sonundaki o kalıcı kavuşmaya odaklanmaktan başka çaremiz yok. Hepimize sabır ve güç diliyorum 🙏

efsun
      efsun

@Oguz-Talan Tebrik ederim. Umarım bundan sonraki süreciniz su gibi akıp geçer. Ve darısı bizim başımıza

efsun
      efsun

Fikir vermesi açısından yazıyorum. 2023 Eylül ayında başvurumuzu yaptık. Bültende sıramız Ekim ayı itibariyle geldi falan henüz onay almadık. Forumu ara sıra takip ediyorum umarım onay alanlar buradan bilgi verir.

efsun
      efsun