Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Dv2023 serüvenimizi detaylı bir şekilde paylaşıyorum. Olabecek herşey gerçekleştiği için, sonraki yıllar için de ışık tutacak tecrübelerimiz oldu.

    Başvuru
    Her yıl olduğu gibi 3 Kasım 2021 tarihinde dv çekilişi sitesinden eşim ve kendi adıma ayrı ayrı başvuruyu yaptım.

    Boşanma
    Ocak 2022'de eşim boşanma kararı aldı. Mart ayında mahkememiz görüldü. Uzun süren ilişkilerin bitimi acılı ve sancılı oluyor. O dönemde 'Çıkmaz ya, olaki çıksa bile ne gidicem' gibi tuhaf düşünceler dönüyor kafamda.

    Çekiliş sonucu
    Mayıs ayının 12'sinde boşanma kararının kesinleştiği kağıt geldi elime. Green card başvurusunu unutmuşum. O gün öğleden sonra dur bir bakayım dedim. Kendi hesabıma girdim. You have been randomly selected filan diye başlayan bir sayfa yazı.

    Eski eşimin hesabına giriş yapiyorum 'Has not been selected' yazıyor. Sonra Google'dan bakınca anladım ki 6700'lü bir sıra numarasıyla çekilişi kazanmışım. Ofisteki arkadaşlara döndüm ve 'Arkadaşlar bana green card çıktı' dedim. Sonrasında hemen aklıma eski eşim geldi. Ona da soyledim. Oğlumuz için sevineceğini düşünürken tepkisi 'O kadar yıl başvurduk çıkmadı da bu sene mi çıkacağı tuttu' oldu.

    Boşanma işi kafamı kurcalıyor bir taraftan. Ben de yesilkart forumun telegram gurubunu bilmiyorum. Kopya bir guruba üye oldum. Bilgi sıfır. Bu arada ds-260 diye bir form doldurmam gerektiğini öğrendim. Üç tane danışmanla görüştüm form doldurmakta yardımcı olsunlar diye. Birini hiç unutmuyorum. Adam şöyle dedi:

    • Ya keşke çocuğu eklemeseydiniz başvururken.
    • Neden?
    • Boşanmış olduğunuz ve velayet sizde olmadığı için sorun olur. (Yanlış bilgi 1: Boşanmış olmanızdan bağımsız olarak çocuklarınızı başvuruda yazmamak mülakatta red sebebi)
    • Ama başvururken evliydik.
    • Ha, doğru (Dinlememiş). O zaman onun formunu doldurmayın.
    • Neden?
    • Velayet sizde olmadığı için çocugun başvurusunu reddederler. Muhtemelen sizinkini de reddederler.
      (Bu noktada tepem atıyor)
    • Beyefendi, ben Elektronik muhendisiyim ve Türkiye'de ve İngilterede iki adet yüksek lisansım var. ABD beni velayetimde olmayan çocuğumu götürmek istiyorum diye red ederse kendileri bilir. Benim için böyle birşey söz konusu değil.
      (Bu sefer danışman bozuntusu çark etti. Zaten bu bilgi de yanlış).
    • Haaa, sizi alırlar. Zaten Biden hükümeti greencard başvurularında üniversite mezunu olmayı şart koşmayı konuşuyor. (Bu bilgiyi araştırdım. Doğru idi. Sonra bir değişiklik olmadı).
      ABD'deki arkadaşlarla konuşuyorum. Eski eşinle yeniden evlenin vs telkinleri, bunu da ciddi ciddi konuştuk eski eşimle.

    Sonra Muhammed Üzüm (avukat) ile iletişim kurdum. Günler geçiyor, olmuş ayın 20'si. Ben halen yeşilkart forum telegram sayfasını bilmiyorum. Avukatı arama sebebim de başvururken evliydik, şimdi ayrıyız. Ne yapıcaz?

    Eskiden boşansanız da, eski eşten formu doldurması isteniyormuş. Muhammed bey 'Şimdi forma divorced' seçeneği eklendiği için gerek yok. Siz sadece kendiniz ve çocuğunuz için doldurun yeterli dedi.

    Kritik Bilgi-1: Asıl talihli ile eşi başvuru ile sonuç açıklanması arasında boşanırlarsa, eski eşin formu boş bırakılacak.

    Bir de acele edin, çünkü artık gönderim tarihi önemli. Numaranız iyi. Ama hakkınızı kaybedersiniz, danışmana veya bize de para vermenize gerek yok. Zaten İngilizceniz var. Kendiniz doldurun, basit bir form diye telkin etti. Bu tutumunu çok beğendim.

    Neyse, hemen kendimin ve oğlumun formlarını doldurdum, 26 Mayıs tarihinde submit ettim.

    Bilgi-2: Eski adres bilgilerine çok takılıyor kazananlar. Hiç gerek yok. Tarihler arası boşluk olmadan, 16 yaşından itibaren kaldığınız ve hatırladığınız adresleri yazın.

    Yabancı Ülkelerden Adli Sicil Belgesi
    Irak'ta dört yıl çalıştığım için, bu konunun başımı ağrıtacağını düşünerek hemen oradan nasıl adlı sicil belgesi alabileceğimi araştırmaya başladım. Ve malesef Türkiye'den daha önce ugraşıp da alabilen olmadığını öğrendim. Önce Irak'taki Türk konsolosluğuna yazdım. Onlar da Irak makamlarından bunu yazıyla istediklerini söyleyen bir yanıt verdiler. Ben yine de ben de almaya çalışayım dedim. İyi ki de öyle demişim. 15 aydır halen bizjm konsolosluk yanıt verecek.

    Önce Irak'taki eski firmanın personel müdürü vs aranıp durdum. Yardımcı olalım demelerine rağmen sonuç alamadım.

    Basraya gidip kendim almayı bile düşündüm fakat Irak pandemi sebebiyle turist vizesi vermiyordu ve bu belge bir haftada çıkabiliyordu. Araştırırken Bağdat'ta bir avukatın bu işi yaptığını yazan web sayfasına ulaştım. (Detayları yabancı ülkelerden adlı sicil belgesi alma konu başlığı altında yazdım).

    Bu arada yeşilkart forumun telegram gurubuna da üye oldum.

    Devam edelim. Şimdi iş, bu avukata uluslararası vekalet vermek ve Irak konsolosluğu veya büyükelçiliğinden ilgili evrakları temin etmekteydi. İstanbul'daki konsolosluk 'Biz sadece Iraklılara hizmet veriyoruz' diyerek kapıyı kapadı.

    Büyükelçiliği aradım. Önce onlar da öyle dedi. Durumu izah ettim. Üç hafta boyunca haftada iki üç kere aradım. Ve sonunda 'Bağdatı arayıp soralım, haftaya bir daha arayın' dediler. 3 haftada öyle geçti.

    Sonunda dediler ki gelin işleminizi yapalım.

    Bastım Ankara'ya gittim. Sıra numarası aldım, bekliyorum. Konsolos geldi. Öğrendim ki Bağdatı aramamışlar. Konsolos demesin mi 'Biz yabancılara bu işlemi yapmıyoruz'.

    Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Dedim 'Turist vizesi verseniz, ben gidip yapacağım işlemi. Ama vermiyorsunuz pandemi sebebiyle. Bu yüzden ben Bağdat'tan avukat buldum, vekalet verdim. İlgili evrakları verirseniz sarı zarfla, ben ona göndereceğim. O da halledecek'.

    Konsolos 'Yarım saat oturun. Ben Bağdat'ta dışişleri Bakanlığını arayıp size bilgi vereceğim' dedi. Yaklaşık iki buçuk saat bekledim. 2 saat sonra elçilik kapanacak. Irak dışişleri bakanlığı sitesinden büyükelçilik ve konsoloslukların yabancılara bu belgeyi nasıl vereceklerini anlatan bir yazı buldum. Web sayfasının çıktısını yakındaki bir kırtasiyeden aldırttım. Sonra götürdüm konsolosa ulaştırdım. On dakika sonra konsolos 'İşleminizi yapacağız' dedi. Orada Arapça arzuhalciler, elçilik çalışanları şaşkın. Daha önce Irak vatandaşı olmayan kimseye yapmamışlar bu işlemi.

    Neyse, belgeleri aldım, Irağa gönderdim ve 3 aylık koşturma sonucunda Şahadat Adam Mahkumiye belgesini aldım. Bunu Türkiyede yapabilen ilk kişiydim. Ama sonuncu olmadığımı biliyorum.

    Sonra da 2023 mülakatları dağıtılmaya başlasın diye beklemeye başladım.

    Mülakat Bekleme ve Mülakat
    Mülakat bekliyoruz ama iyice endişelenmeye başladım. Ocak Şubat gibi geleceğini düşündüğüm mülakat bir türlü gelmiyor. Birkaç vizesiz gidilebilecek ülke elçiliğine email attım. Yok.

    Ve Nisan ayında '23 Haziran' tarihli mülakat davetiyesi geldi.

    Ola ki tüberküloz çıkarsa vakit kaybı olmasın diye 1 Hazirana (ki doğum günüm) Unganlar randevusu aldım.

    Muayene sorunsuz halloldu. Çok yakında Cinnah otel var. Orada kaldık. O gün tam 50 olduğum için, kan tahlili de yapılmadı.

    Sonra finansal belgeleri toplamaya başladım. İş bankasında birkaç hesap, araba, özel emeklilik sigortası ve çocuğum için gelecek sigortası dahil hepsini alt alta koydum. Karışmasın ve kolay ayırt edilebilsin diye her birini ince seperator etiketlerle işaretledim. Ve bunlara bir de kapak sayfası yaptım. Bu düzenli durum hoşlarına gitmiş olacak ki finansal durum ile ilgili hiçbir sorgulama yapmadıkları gibi, belgelere bakmayacaklarını söylediler.

    Hazırladığım kapak sayfasına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Önerim bunu yapmanız yönünde.

    23 Haziran'da mülakata gittik. Belgeleri Türkçe bilen ABD'li hanımefendi aldı. Diğer bahsedilen Türk görevliye göre çok nazikti. Diploma sorunca, bir lisans iki yüksek lisansım olduğunu, hepsini vereceğimi söyledim.

    Sadece en sonuncusunu verin lütfen deyince, Liverpool Üniversitesinde yaptığım yüksek lisans diplomasını uzattım. Kadın baktı baktı 'İngilterede ne kadar kaldınız?' diye sordu. Sebebi, İngiltere'den adlı sicil belgemin olmamasıydı ve ben bunu tahmin ediyordum. 'Yuksek lisansımı online yaptığım için fazla kalmadım. Bir hafta on gün kadar' diye yanıtladım. Siz İngilizce biliyorsunuz o zaman dedi. Evet dedim. O zaman mülakatınız ingilizce olacak deyince, ben iyi olur dedim. Konuşmaya da ingilizce devam ettik.

    Kendiaine 'Normalde 12 ay ve üzeri kalınan ülkelerden adlı sicil belgesi istiyorsunuz. Ben Cezayirde 11 ay on gün kaldığım için her ihtimale karşı aldım' dedim. O belgeyi de istedi.

    Sonra gidip mülakat çağrısını beklememizi söyledi. Burada amaç, saklayacak birşeyim yok, ben temiz vatandaşım vurgusunu yapmak.

    Mülakat çağrımız gelince pencereye gittik. Yemin ettikten sonra, mülakatı yapan sarışın gözlüklü genç bey de 'İngilterede ne kadar kaldınız' diye sordu. Aynı açıklamayı ona da yaptım. Türkiye'de dereceniz var mı diye sordu. Bir lisans ve yüksek lisans da Türkiyede yaptığımı ifade ettim.

    Amerika'da nerede yaşayacaksınız?
    Sorusuna 'Houstonda yaşayacağım' dedim.

    Sebebini sorunca 'Petrol ve gaz sektöründe elektrik ve otomasyon işlerinde çalışıyorum. Aynı işi yapmaya devam edeceğim' dedim.

    Irak'ta ve Cezayirde neden bulunduğumu sordu. İş sebebiyle olduğunu ifade ettim.

    Oğlumun biyolojik çocuğum mu üvey çocuğum mu olduğunu sordu. Biyolojik oğlum olduğunu söyledim.

    Nerede kalacağımı veya ABD'de tanıdığım olup olmadığını sormadı.

    Vizenizi onaylıyorum, önümüz bayram olduğu için vize basılı pasaportunuz biraz gecikebilir, merak etmeyin dedi.

    Oradan çıkarken yüz ifadelerimizi gören herkes 'Hayırlı olsun' dileklerini ilettiler. Nasıl sevindiysek artık.

    Biz de güle oynaya İstanbul'a döndük.
    Artık herkese vedalar vs başladı.
    Derken, bayramın ertesi günü moral bozucu bir e-posta ile 'DS-5535' formunu yirmi gün içinde doldurup iletmemi istedi elçilik. Ya İngiltere'de gerçekten altı aydan daha kısa kalıp kalmadığımı öğrenmek, ya da Irak ve Cezayirde çalışmalarım sebebiyle istendi. Bilemiyorum.

    Uğur bey ile (gucarslan) özelden yazıştık. Hemen gönderin, beklemekten başka yapacak birşey yok dedi.

    Ben de hemen doldurup yolladım formu. Bir taraftan içim içimi yiyor. Bu formun ortalama işlem süresi 8 ay görünüyor. Üç ay sürse vizeyi alamıyacağız. Bekledik. Üç gün sonra benim vize issued olurken, oğlumun vizesi rejected oldu (221g).

    Pasaportlar geldi. Benim vizem basılmış, oğlumun pasaport boş.

    Tekrar Uğur beyle konuştuk. Sağolsun hem sakinleştiriyor, hem motive ediyor 'Merak etmeyin alacaksınız vizeyi, ABD büyükelçiliğine email atın 'Onüç yaşındaki oğlumun AP süreci için destekleyici doküman istiyor musunuz' diye sorun. Yaşını vurgulayın diye açıkladı. Yazdım. Ertesi gün oğlumun pasaportunu istediler. Gönderdik ve vizesi basılıp geldi.

    Bu arada biz tatile çıktık. Tatildeyken pasaport 28 temmuzda İstanbulda postaneye geldi. 31 temmuzda teslim aldık ve 11 Ağustos tarihine aktarmalı uçuşla ABD biletinizi aldık. 12 Ağustos tarihinde 32 saatlik yolculuk sonunda NY JFK'dan girişimizi yaptık.

    Neden JFK?
    Göçmen girişinin en sık olduğu havalimanı olduğu için giriş sorgusu çok fazla olmuyor diye duymuştuk.

    İndikten sonra JFK kuyruğunu görünce benim sigarasızlık iyice başıma vurdu.

    Kuyruğu hızlandırmak için ek memur koydular. Bu memur aynı zamanda göçmen sorgu memuru olduğu için ayrı bir yere gitmemize gerek kalmadan evraklarımızı aldı, fotoğrafımızı çekti, I-551 damgasını pasaportlara vurdu, 'Amerikaya hoş geldiniz' dedi ve ta taaaa... İşte ABD topraklarındayız.

    THY ile gidiş dönüş iki kişi 4500 USD iken biz nasıl 1909 USD'ye hallettik, green cardlilarin transfer vizesi durumu, ABD de banka hesabı açma (girişimizin dördüncü günü hesap açtım), SSN, SSA ile görüşme, ehliyet alma (bugün sınavı geçtim) gibi konuları ayrı ayrı yazacağım.

    Öncelikle gucarslan (Uğur bey) ve tüm adminlere, yeşilkart foruma ve edindiği bilgileri paylaşanlara teşekkürler.

    Mülakatı olanlara başarılar, transfer yapmak isteyenlere ise bol şanslar diliyorum.

    Selam ve sevgiler


  • @warmgrey ayrıntılı ve spesifik bir deneyiminiz var eminim birçok kişiye yardımcı olacak.


  • @warmgrey tebrikler vize sonrası hayatınızda başarılar.


  • @Jiyan-Zoroğlan tebrikler

  • ⭐⭐

    @warmgrey Tebrikler, gozunuz aydin olsun, bir kac adim onden gitmek hep avantaj oluyor gercekten, her ne kadar tuketse de kisiyi... buna degecektir. Yollariniz acik olsun.


  • @warmgrey Çok güzel ve detaylı bir anlatım olmuş. Teşekkür ederiz oğlunuzla Amerika'da bol şans ve mutluluklar 🙂


  • Çok beklediğimiz mülakat gününde AP’ye kaldık..
    Üzüldük tabi. Hemen formu gönderdik, net cevaplar yazdık, bekliyoruz.
    Evraklara baya dikkatlice baktı.
    Maskat’ta Mülakata girecek olan arkadaşlar
    Förmül A ve Förmül B tercüme ettirin. Bir de vukuatlı nüfus kayıt örneği her kişi için ayrıca tercüme ettirin. Biz sadece 1 tanesini ettirdik, ama evrakları alan bayan baya ciddi bakıyor evraklara.. hatta kendisi - his own dedi..yani 1 nüfus kayıt tercümesi herkes için kabul etmedi. Aynı gün içinde getirin dedi.
    AP’ye kalınca da gerek yok dedi.

    Mülakatta bunları sordular

    • başka vatandaşlık var mı?
    • ilk evlilik mi?
    • sadece 2 çocuk mu var?
      -Hiç suç işlediniz mi?
    • Amerika’da tanıdık var mı?
    • benim Rusya’dan police sertifikaya tekrar baktılar (ben asıl talihli’nin eşiyim)
    • seyahat ilgili email geldi mi? (Bu soru garip geldi- sonra da hemen AP dedi)

    Bir de enteresan detay eşim asıl talihli ama benimle hep konuştu..
    Bakalım. Umarım olumlu bir mesaj da yazarım en yakın zamanda. O zaman bu 4 Maskat’a 4. Seyahat olacak 🙂

    09.09.2023 update
    kısacası
    22.08 AP
    30.08 Ok. pasaportlar getirin.
    04.09 pasaportları getirdim
    06.09 İssued
    10.09 pasaportlar vizelerle aldık

    30.08 email aldık pasaportları getirin ben hemen uçak biletleri bakmaya başladım. ne yazık ki o gün biletler yoktu. ertesi gün ancak öğleden sonra biletler vardı. yani perşembe gidip cuma saba gelecektim ama cuma ve cumartesi tatil. oyüzden cumartesi bileti alıp pazar sabahı oradaydım. ama ne yakı ki pazar günü da Labor day nedeniyle tatildi. pazartesi geldi nihayet ve sabahtan konsolosluktaydım. pasaportlatı verdim. ve yine beklemeye başladım.
    nihayet çarşamba akşamı 06.09 önce eşimin (asıl talihli) ve çocuklarımın bir 30 dk sonra benim de issued oldu durumum. ceac websiteden kontrol ettim.
    perşembe saat 11 gibi konsolosluğa gittim ama maalesef mail çıktısı olmadan pasaportlar vermediler. ve yine araya Omanın haftasonu geldi.. şimdi pazar günü umarım mail alıp artık pasaportları alırım.
    ama iyi ki durumumuz issued.

    butün bu süreçte Tuğba Hanıma ve Gucarslan Beye teşekkürler sonsuz.
    Vize alamayan arkadaşlara çok geçmiş olsun daha iyi şeyler size gelsin inşallah. bu süreç ne kadar uzundu o kadar da stresli idi. hiç kolay olmadı ne maddi ne manevi anlamında. Umarım her şeye değer olacaktır.


  • @incomprisa inşallah istediginiz olumlu dönüşü alırsınız. Seyahat ilgili mail'den kastı neymiş sordunuz mu?


  • @misha90 İşte o gelen form.. sorular çoğu seyahatle ilgilli. standart ap form değil bizimki. bakalım hayırlısı artık


  • @Perihan-0 Belli bi süresi yok ama 6 aydan fazla ABD dışında kalmayın deniyo genelde


  • 08.08.2023 MASKAT SAĞLIK MUAYENESİ (NMC HOSPITAL)
    8 Ağustos 2023 tarihinde saat 9.30 da sağlık kontrolü için NMC Hospital da randevum vardı. Bu Maskat’a 2. Gelişimdi. İlki Umman vizemi onaylatmak için 12 haziran tarihinde girip 13 haziran tarihinde çıkış yapmıştım. Bazen çıkış tarihini yanlış yazıyor gümrükteki polisler onlara dikkat etmeniz lazım. Sağlık kontrolüm saat 9.30 da idi saat 9.20-9.25 gibi hastanedeydim. Immigrantlar için sağlık kontrolünün nerde olduğunu sordum beni 3.kata yönlendirdiler. İlgili kişinin yanına gittiğimde sizi çağıracağım lütfen bekleyin dedikten sonra beklemeye başladım. O sırada Ahmet bey geldi kendisinin de sağlık kontrolünün olduğunu söyledi. Yaklaşık bir yarım saat muhabbet ettikten sonra. Beni içeri çağırdılar. Form doldurmamı istediler. Formda ilk başta adımız soyadımız telefon numaramızı yazmamızı istiyorlardı ondan sonraki sorular ise Kullandığınız ilaç var mı ?, daha önce ameliyat geçirdiniz mi ?, kronik bir rahatsızlığınız var mı vs. Benden istenilen belgeler antikor testimin sonuçları, aşı karnem, mülakat maili aldığım sayfanın fotokopisi ve 5 adet Amerika vize boyutlarında(5x5) fotoğraf istendi tabi ki en başta pasaportumu verdim. Ds-260 confirmation page istemediler onu da yanıma almıştım. DS-2054,3025,3026,3030 formlarını da getirmiştim onları da istemediler, kendilerinde zaten vardı. Oda bu arada aşırı soğuktu klimayı kısabilir misiniz diye rica ettim kıstılar. Aşılarım tam olduğu için sadece normal muayene ücreti olan 75 omr nakit olarak verdim. Daha sonra diğer görevli aynı odanın arka tarafına alıp boy, kilo ölçümü yaptı. Daha sonra tansiyonumu ölçüp kan alımı yaptı. O odada işimiz bittikten sonra röntgene gideceğimizi belirtti. Röntgen için de birkaç dakika bekledikten sonra odaya aldılar üstümüzü çıkarmamı istediler. Akciğer röntgeni aldılar fakat burası biraz karışık. Adam tam röntgeni çekerken nefes al diyor bırak diyor bazen duyamıyorsun tekrar çekiliyor falan derken bitti. İçim rahat etmediği için sordum her şey tamam mı ? Tekrar çektireyim mi ? Çünkü yarın ülkeden ayrılacağımı belirttim bunun üstüne bilgisayar başındaki görevli çekilen röntgenlere baktıktan sonra tam olmadığını tekrar çekilmem gerektiğini söyledi sormasam araya gidecektik 😉. Aynı işlemler yapıldıktan sonra her şey tamam dendi. En son olarak da doktor ile görüşme kalmıştı, normalde doktordan sonra röntgene geçiliyormuş fakat doktor dolu olduğu için beni önce röntgene aldılar. Doktoru baya bir bekledikten sonra sonunda doktorla görüşebildim. Üst vücudumu muayene ettikten sonra sürekli kullandığın bir ilaç var mı diye sordu. Ben de arada ağrı kesici, kas gevşetici ve mide ağrılarım için ilaç kullandığımı söyledim, onların sıkıntı olmadığını söyledi. Daha sonra tekrar başka bir ilaç kullanıyor musun diye sordu, bunlar dışında yok dedim. ‘ Everything is fine, you are good to go’ dedikten sonra sonuçlarımı mülakatımdan bir gün önce alabileceğimi söylediler, teşekkür edip odadan ayrıldım. Tüm işlemler bittiğinde saat yanlış hatırlamıyorsam 12-12.15 gibi bir şeydi yani baya bir uzun sürdü.


  • @incomprisa geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda süreciniz sonuçlanır ve vizenizi alırsınız. Benim eşim de yaklaşık 100 gündür Apde. Viyana’da girmiştik mülakata hala bekliyoruz. Sizinki umarım çok beklemeden olumlu sonuçlanır.


  • @bernat teşekkür ederim! Geçen maskattakilerin iki haftada çözüldü..bizim 100 gün yok artık..
    Açıkçası hiç ihtimal vermedim..oyüzden baya üzüldüm oyüzden her ihtimale karşı hazır olun. Biz aileyiz hiç suç vs yok evraklar da tam ve APye kaldık..
    Ama umarım olumlu sonuçlar


  • selamlar, banka dökümü alırken hesabın bulunduğu şubeden almak şart m yoksa herhangi bir şubeden de alabilir miyiz?


  • @Pepebey biz başka şubeden aldık ama bankadan bankaya değişir durum diye düşünüyorum.


  • @Önder-Bilgiç teşekkürler darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah


  • @warmgrey tebrikler. vizeniz hayırlı olsun


  • @warmgrey Tebrikler, hayırlı olsun, biraz sıkıntılı olmuş ama sonu güzel olmuş,ABD süreçlerinizi bekliyoruz..

  • ⭐⭐

    @mehmet-ein-avanaş Tebrikler Mehmet Bey, vizeniz hayirli olsun. Bu mesaj vesilesiyle de goruyorum ki son bir kac gundur forumu da aktif kullaniyorsunuz.

    Forum kurallari geregi vize surecinizi imzaniza aktarmaniz onerilmektedir, hatirlatmak isterim, bu kapsamda lutfen vize surecinizi imzaniza aktarin.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum