DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@svsucr, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ashtrem yapmışsınız zaten yanlızca 2025EU dan sonra sadece son 2 veya 3 rakamı gizleyerek sıralama da hangi dilimde olduğunuzu belirtin ds 260 submit tarihinizi de belirtirseniz tamamdır.
Kazanırsa yazacak😉
-
@Serapp 😄
-
Arkadaslar merhaba, irlandada yasiyorum. dublin konsoloslugundan gorusme mailini aldim fakat iki tane vatandasligim var turk ve bulgaristan. gorusmede bulgaristan pasaportumu verecegim vize icin. toplanmasi gereken evraklari sicil kaydi vb. iki ulkedende mi almam gerekiyor hatta irlandadanda. bu konu hakkinda bilgisi olan var mi acaba?
-
@trtl çok teşekkürler evrak tesliminde söylemesem mulakatta görevli sorarsa sıkıntılı olurmu belkide hiç önemsemeyecekler
-
Merhaba, Yurt dışından alınan sicil belgesinin geçerliliği 6 aydır, onu herkes biliyor. Fakat sormak istedim şu eğer o ülkede artık yaşamıyorsanız ve gitmediyseniz, belgeyi aldıktan sonra 6 ay geçse bile geçerliliği vardır, doğru mu bilgi?
-
@meecittt Eğer o ülkeye tekrar giriş yapmadığınız sürece 2 yıl geçerliliği var.
-
her birey için ds-260 formu doldurduktan sonra her birininiz için onay sayfası oluyor mülakat için belge hazırlarken her birey içn ayrı dosya oluşturuyorsunuz bu onay sayfarında belglere ekliyorsunuz
-
@fucho2 merhaba tüm paranızı vadesiz bir hesaba katraıp mülakata yakın bir tarihte imza sürkülesi ile birlikte bankadan 6 aylık hesap dökümü almanız yeterli olacaktır ben mülakattan 2 3 ay öncesinde bir dolar hesabı açıp tüm paramı oraya atmıştım mülatata 5 gün kala hesap dökümü almıştım imza sürkülesi ile birlikte
-
@rebul59 teşekkürler cevabınız için, o zaman seneye mülakata gireceksem şimdiden belgeyi alabilirim doğru mu?
-
@meecittt evet alabailirsiniz bu konuda içiniz rahat olsun. 2 yıla kadar kabul ediliyor.
-
@semihistanbul bu süreçte en önemli şey sabır cidden :)
-
@salih-atilla Ben risk almaz, söylemeyi tercih ederdim. Bu tip hataları konsolosluk çalışanı gerek görürse ve düzeltilebilecek bir şeyse zaten o an düzeltiyor.
-
@brcnl1822 Merhaba, Viyana,Hong-Kong ve Maskat'a dosya taşıyanlar CN'leri aktif olmadan mı taşıdılar?
-
@Fatih-Kaymak merhaba, biz Viyana’ya taşıdığımızda aktifti numaramız fakat current olmadan dosyasını taşıyan çok arkadaşımız oldu. Sadece case numaranız current olduktan sonra mülakat tarihiniz verilir ancak dosyanızı taşıyabilirsiniz.
-
@Fatih-Kaymak CN aktif olmasını beklemeden de taşıma yapabilirsiniz. Örneğin bu elçiliklere dosyasını taşımış olup case numarası 32000 üzerinde olan birçok arkadaşımız için süreç dosyalarını taşıyabilmiş olmalarına rağmen ne yazık ki olumsuz tamamlanmış oldu.
-
@Fatih-Kaymak Lutfen deneyimleri ve baslikalri okuyun, daha once defalarca cevaplanan sorular size de zaman kaybettirir.
-
@Mesut-Isler Belgrad/Sırbistan’tan aldım. Değerli adminlerimizin tavsiyesiyle vatandaşlığım olduğu için dosya taşıma yaptım.
-
@Not_Born_Yesterday ben de abd ye gidip böyle deneyimlerimi aktarmak istiyorum 🥹
-
DS260 Açtırmak ve Vize Mülakatına Etkisi
The American Immigration Lawyers Association (AILA) her iki üç ayda bir Department of States (DOS) ile soru cevap niteliğinde bir etkinlik yaparak sıklıkla gelen soruları cevaplıyor.
son yaptıkları etkinlikle "DS260'ı açtırmanın mülakat almak sırasına etkisi nedir?" ve "DS260 formunun ne zaman açtırılması gerek?" sorularına açıkça cevap verdi.
CEAC Issues Updating Form DS-260 18. Once Form DS-260 is submitted, it cannot be changed. Applicants submit DS-260s at the NVC stage for the case to become documentarily qualified and then wait for one to two years for an interview. In some cases, the information on the form becomes outdated during this time. However, given that the document is locked and there is no option to submit a new DS-260, please confirm how DOS prefers applicants update the information included to reflect updates from after submission but before the IV appointment?
Response: Our systems are not designed to allow a DS-260 to be reopened after it has been received and reviewed by NVC. Reopening would take the case out of the intended processing path and further, if NVC were to re-open a DS-260 after a case was documentarily complete, the case would lose its ‘spot in line’ for scheduling, as a new documentarily complete date would be applied to the case. Instead, once the case has been scheduled the post can be informed that there are changes that need to be made to the DS-260, and the post can reopen the document to allow updates to be made through the CEAC portal. Likewise, the visa applicant can and should inform the officer at the interview of any information on the form that has become outdated so that the form can be annotated or reopened to be amended by the applicant, as appropriate (see 9 FAM 504.5-3(A) for more information).
yine, yeni, yeniden belirtmiş olayım ki;
DS260 formunu açtırmak açıkça mülakat alma sırasını ciddi şekilde etkiliyor ve hiçbir şekilde bunu tavsiye etmiyoruz.
bunu zaten DV2022 ve DV2023 sürecinde açıkça gördük.ayrıca, DS260 formunda değişikliği ne zaman yapmak gerektiğini de çok açık şekilde belirtmiştik ki, onlar da bunu tekrar belirttiler.
bu değişiklikleri, mülakat aldığınızda; ya konsolosluğa mail atarak ya da mülakat sırasında evrak teslim ederken konsolosluk görevlisine bildirerek yapabilirsiniz.bütün DV2024 kazananları arkadaşlarımızın konu için azami önem göstermesi dileğiyle!
-
@meecittt doğru, alabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum