DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!


  • @splendoured Ayni seyi ben de dusundum ama yazmak istemedim. Bugune kadar senede toplasan 10 tane basvuru olmayan vize kategorisinde, Ankara yuksek taleple karsilasinca nasil tepki verecek?
    Mulakatta ilk sorulan “bu isi nasil ve nereden buldunuz?” Bu soruya “danismanlik sirketi aracigiyla” deyince, sorular nasil devam edecek? Bunlari firmalarin aciklamasi lazim. Kagit ustunde hersey uygun olabiliyor ama reelde nasil sonuc verir? Bilmek zor.


  • @splendoured

    1 kişi de gitse fraud olup olmadığını sorguluyorlar diye düşünüyorum. Bunun sayıyla bir ilgisi yok bence. Sonuçta belirli bir sayıda eleman açığı, belirli sayıda da kontenjan mevcut. Gerekli kurallara uyulduktan sonra 1 kişi veya 50 kişi çok farketmez. En nihayetinde bunun yıllık 40 bin kontenjanı ve buna aracılık eden legal ABD li firmalar ve avukatlık ofisleri var. Ve ABD konsolosluklarının mevcutta bu şirketleri ya da süreçleri bilmemesi mümkün değil. Kişi sayısından bağımız konsolosluğun sorusuna, "Sadece danışmanlık ve avulatlık hizmeti aldım" demek bir problem yaratırmı bilmiyorum tabi.

  • ⭐⭐

    @splendoured henüz bu kategoride Türkiyeden çok fazla vize alımı yok. ileriki senelerde yığılma olsa bile aynı firma için, aynı dönemde ne kadar başvuru olur emin değilim. ajanslar, sponsor firmanın ihtiyaçlarına göre kotaları senelere yayıyorlar. süreç uzun ve maliyetli herkesin göze alabileceği bir yol değil. tabi ki işveren ihtiyaç dışında bir alım yapıyorsa burada bir sahtecilik olduğu düşünebilir. büyük firmalara ait franchise ların böyle bir yola girmeyeceği kesin. 1 sene çalışıp işten ayrılacak insanlar ve bu yüzden sürekli bir iş gücüne ihtiyaçları var. herkes bunu biliyor zaten bu bir "kazan - kazan "

  • ⭐⭐

    @emre911 bu arada sadece "EW" için 10 bin kota var. bu kota şimdiye kadar hiç dolmamış.


  • @tufank şimdiye kadar dediğiniz şimdi dolmuş mu bilginiz var mı


  • @tufank

    Aynen. Professional-Unskilled-Extraordinary vs hepsinin toplamı 40 bindi sanırım.


  • @emre911 valla paylaştığınız makalede var işte yazıyor en azından ek incelemeye tabi olabilir sahtecilik varmı diye. Buda süreci uzatabilir


  • Sonraki soru da su; “Burada ne is yapiyorsunuz. Buradaki is tecrubeniz nedir? Anlatin”. Siz burada yaptiginiz isi anlatiyorsunuz. Fast food elemani, yada market calisani degilsiniz. Basvurdugunuz isle, tecrubenizin ortusmesini istiyorlar. Diyelim ki siz hic alakasi olamayan cok da duzgun islerdesiniz. Bu durum nasil aciklanacak? Konsoloslar yeterince egitimliler. Herseyin fazlasiyla farkindalar.


  • @tufank eb3vize.comla başvuranların çoğu aynı dönem işleme giriyor ve 2 lokasyonu var 50-60 şar kişilik kontenjanları doldu. Bu kişiler nvc den aşağı yukarı aynı dönemlerde randevu gelecek ve aynı lokasyon ve firma için konsolosluğa gidip mülakat verecek.


  • @emre911 Oyledir. Cunku EW’in tum dunyadan 10 bin kotasi var.


  • Ayrica konsolosluk gorusmesinde uzerinde en cok durulan evraklar, Job Offer Letter (islak imzali) ve sizin CV’niz. Size teklif edilen isle sizin tecrubeniz ne kadar ortusuyor? Ona bakiliyor.

  • ⭐⭐

    @splendoured kimi LC audit alacak kimi almayacak. süreç içerisinde ek denetimler olabiliyor. işlem süreleri değişkenlik gösterebilir. kontenjan üstünde başvuru almıyorlardır, aynı dönemde aynı lokasyonda 50 kişiye ihtiyaç olmayacaktır muhtemelen, tabi kendileri bu konuda daha net cevap verebilir. aynı eyalette farklı şubelere veya farklı eyaletlerde kontenjan açmaları gerekiyor ki sanırım öyle yapıyorlar. BDV için konuşursak kontenjanlar sınırlı, dolunca kapanıyor zaten. belirli bir süre sonra tekrardan uygun hale geliyor.

  • ⭐⭐

    @dpdemir aslında unskilled kategorisinde işler için "overqualified" durumu yok. doktor, mühendis veya kalifiye bir işte çalışıyorsanız bu kategorideki işi neden tercih ettiğiniz elbette size soruluyor. "hayalimdeki iş fast food elamanı olarak çalışmak" şeklinde cevap vermiyorsanız sorun olmuyor. BDV bu konuda şu cevabı öneriyor. "bu iş benim için bir basamak, elimden geleni yapıp ailem için iyi bir gelecek kurmayı hedefliyorum ve sponsor firmama bu bağlamda hizmet etmeye hazırım". Yani sizden istenen 1 senelik süreçte işverene düzgün bir şekilde hizmet vermeniz, bu vizeyi kötüye kullanmamanız. onun dışında mesleğinizin hiçbir önemi yok. bu işler için deneyimli olmak veya deneyimsiz olmak diye bir durum yok. işi yapmak istiyor musunuz gerçekten bu önemli.


  • Bu basvuralara Consular Processing’le devam edecek arkadaslar; danismanlik sirketlerinin basari oranini incelerken, bu oranlarin Abd icinden mi yoksa Konsolosluk asamasindan mi oldugunu da sorgulamalilar. Konsolosluk tecrubeleri nedir firmalarin? Size soylenilen cogunlukla ucret ve hangi asamalardan gececeginiz oluyor. Konsoloslukta ne yasayacaksiniz, bunun bilgisi pek verilmiyor sanirim. Abd icinden islemler her zaman daha kolay diye dusunuyorum. Sanirim orada mulakat yapilmiyor. Mulakat kisminda olasi sorunlar icin bilgi almalilar.


  • @tufank Haklisiniz evet. Bir tecrube gerektirmeyen (unskilled) is oldugu icin boyle cevap verilebilir.


  • @tufank şimdiye kadar hiç dolmamıştan kastınız şimdi dolmuş olması mıdır bilgilenmek maksadıyla soruyorum


  • @dpdemir

    Burada yanlış yönlendirme olmaması açısından, bu sizin başvurunuza konu olan Professional için geçerli. Unskilled worker da tecrübe örtüşmesi vs diye bir kriter yok. İstediğiniz meslek ya da tecrübeye sahip olabilirsiniz. İlandaki şartları sağlamanız (giriş seviyesi üzeri bir İngilizce, yük kaldırabilme ya da işin nitelikleri her neyse) yeterli. Burada McDonalds'a başvurabilmek için illa Türkiye'de de McDonalds çalışanı olmanıza gerek yok yani. Sonuçta bir McDonalds çalışanının hayali bile McDonalds'da kasiyer olarak ömrünü geçirmek değil. İnsan doğası gereği terfi etmek, tecrübe kazandıkça farklı dallarda uzmanlaşıp yükselmek ister. ABD yetkilileri de bunun farkında. Önemli olan size sağlanan işin gerçekten ihtiyaçtan açılmış ve uygun nitelikteki ABD vatandaşlarının bu pozisyonlara rağbet göstermiyor olması. Sizin de iyi niyet çerçevesinde, taahhüt ettiğiniz süre boyunca işvereninize taahhüt ettiğiniz sorumlulukları yerine getirmeniz.

    Tufan Bey'in dediği gibi, gidip de kendi uzmanlık gerektiren mesleğiniz ve işiniz olmasına rağmen benim hayalim işçi olmak derseniz bu haliyle yalan beyan olacaktır. Önemli olan dürüstçe ve şeffaflıkla yanıtlar vermek bence, sonuçta illegal bir durum değil yapılan. Örneğin siz doktor olsanız ve konsolosluk size neden bahçıvanlık işine başvurdunuz dese, siz de yanıt olarak; "Önüme öncelikle bu iş imkanı çıktı ve vakit kaybetmeden başvurmak istedim. Bunun kariyerimde bir farklılık ve ABD'deki yeni hayatıma alışmak açısından da iyi bir deneyim olacağını düşünüyorum."; ya da "İngilizce dilbilgisi seviyem bir süre daha temel seviye bir işte çalışmamı gerektiriyor." deseniz size vay sen mühendissin doktorsun neden buna başvuruyorsun diyecek ya da bunun için reddedecek hali yok diye düşünüyorum. Reddin makul, haklı bir sebebi olmalı ve duruma göre itiraz hakkı da olacaktır.


  • @emre911 Haklisiniz, tecrube gerektirmeyen bir is basvurusu oldugu icin sizin kategoride bunu sorgulamazlar.


  • Eylul 13’de EW kategoride bir arkadasimizin konsolosluk gorusmesi olacak. En guncel detaylari kendisinden aliriz. Haziran 2021’de DQ olmustu. O gunden beri randevu bekliyordu. Danismanlik sirketi araciligiyla degil bildigim kadariyla.

  • ⭐⭐

    @dpdemir evet bu deneyimler çok kıymetli olacaktır sonraki adaylar için. bu arada paylaştığım video içerisinde konsolosluk görüşmesine girecekler için şöyle bir açıklama var ( unskilled kategorisi için) :

    Screenshot 2023-08-20 at 15.24.42.png

    yani bizim mevcut sosyo ekonomik durumumuza göre bu işi yapıp yapmayacağımıza kanaat getiremez görevli. önemli olan bu işi yapmaya olan motivasyon / niyetimiz.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1
  • 2102
  • 26
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

170
Çevrimiçi

41.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum