@dpdemir
Burada yanlış yönlendirme olmaması açısından, bu sizin başvurunuza konu olan Professional için geçerli. Unskilled worker da tecrübe örtüşmesi vs diye bir kriter yok. İstediğiniz meslek ya da tecrübeye sahip olabilirsiniz. İlandaki şartları sağlamanız (giriş seviyesi üzeri bir İngilizce, yük kaldırabilme ya da işin nitelikleri her neyse) yeterli. Burada McDonalds'a başvurabilmek için illa Türkiye'de de McDonalds çalışanı olmanıza gerek yok yani. Sonuçta bir McDonalds çalışanının hayali bile McDonalds'da kasiyer olarak ömrünü geçirmek değil. İnsan doğası gereği terfi etmek, tecrübe kazandıkça farklı dallarda uzmanlaşıp yükselmek ister. ABD yetkilileri de bunun farkında. Önemli olan size sağlanan işin gerçekten ihtiyaçtan açılmış ve uygun nitelikteki ABD vatandaşlarının bu pozisyonlara rağbet göstermiyor olması. Sizin de iyi niyet çerçevesinde, taahhüt ettiğiniz süre boyunca işvereninize taahhüt ettiğiniz sorumlulukları yerine getirmeniz.
Tufan Bey'in dediği gibi, gidip de kendi uzmanlık gerektiren mesleğiniz ve işiniz olmasına rağmen benim hayalim işçi olmak derseniz bu haliyle yalan beyan olacaktır. Önemli olan dürüstçe ve şeffaflıkla yanıtlar vermek bence, sonuçta illegal bir durum değil yapılan. Örneğin siz doktor olsanız ve konsolosluk size neden bahçıvanlık işine başvurdunuz dese, siz de yanıt olarak; "Önüme öncelikle bu iş imkanı çıktı ve vakit kaybetmeden başvurmak istedim. Bunun kariyerimde bir farklılık ve ABD'deki yeni hayatıma alışmak açısından da iyi bir deneyim olacağını düşünüyorum."; ya da "İngilizce dilbilgisi seviyem bir süre daha temel seviye bir işte çalışmamı gerektiriyor." deseniz size vay sen mühendissin doktorsun neden buna başvuruyorsun diyecek ya da bunun için reddedecek hali yok diye düşünüyorum. Reddin makul, haklı bir sebebi olmalı ve duruma göre itiraz hakkı da olacaktır.