DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @senamd Teşekkür ederim öyle yapacağım🙏🏻🌸


  • @Perihan-0 teşekkürler onu buradan dönünce yazacağım henüz dönmediğim için harcamaya devam ediyorum.


  • @beyzakr mülakat sırasında istenilen belgelerin sırası herkeste aynı mı acaba ? Yoksa değişiyor mu ?


  • @Cancan çok sevindim sizin adınıza .yeni hayatınızda mutluluklar dilerim :)) herşey gönlünüzce olsun


  • @ozgurcc teşekkürler


  • @Ercan-Geçgin çok sevindim.vizenizi almış olmanıza .etiketlediginiz mesajı geç fark ettim kusura bakmayın .yeni hayatınızda mutluluklar dilerim herşey gönlünüzce olsun 🙂


  • @sibrikoz Murat Bey öncelikle yeni hayatınızda başarılar. Sonrasında ise tanıştığımıza çok memnun olduk. Sizler olmasaydınız o uzun bekleme süreleri tatil gibi geçmezdi bizler için.


  • @R-Mutt degisebiliyor siz hangisini isterse onu veriyorsunuz


  • @beyzakr hayırlı olsun vizeniz baş hayatında başarılar dilerim uzun uğraşlar sonucu çok şükür başardınız yolunuz açık olsun inşallah 🙏


  • @cebrailoz sağolun 🙏 sizede hayatınızda güzellikler diliyorum🙏


  • @R-Mutt ben körüklü dosya kullandım her belge için ayrı bir yer ayırdım ve üstlerine yazdım sıralı değildi ama hepsinin yeri belliydi o yüzden kolay oldu, tavsiye ederim


  • Herkese merhabalar. 15400 lerdeki sıralamamla Umman'a dosya taşıma ve mülakat sürecini anlatmaya çalışacağım. Nasıl olsa bana sıra gelir düşüncesiyle rahat hareket etmenin stresini son aylarda yaşadım. Sonraki yıllarda çekilişi kazananlar @gucarslan Uğur beyin "Ankara'ya güvenmeyin" sözünü mutlaka dikkate alsınlar. Nisan ayı gibi artık bana sıra gelmeyeceğini anlayınca Viyana'ya dosya taşıma için mail attım ancak kapasitelerinin dolu olduğu yanıtı gelince daha çok stres oldum. Dünyanın çok farklı yerlerine dosya taşıma için mail attım, olumsuz dönüşler oldu. Sonunda çok şükür ki Umman olumlu dönüş yaptı. Bu sürecin nasıl geliştiği tarihsel olarak şöyleydi:

    17 Mayıs: Dosyamı Umman'a taşımak için https://om.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/immigrant-visa-online-inquiry-form/ üzerinden form doldurup gönderdim.
    18 Mayıs: Umman'daki ABD konsolosluğundan Vize gerektiğini belirten mail geldi.
    19 Mayıs: 40*60 boyutlarında arka fon mavi olan fotoğraf çektirdim ve dijitalini bilgisayarıma attım, çünkü vize başvurusu için gerekliydi. https://evisa.rop.gov.om/en/loginportal sitesine üye oldum ve "36B Visit Visa Multi-Entry 1 yıl" yazan vizeye başvuru yaptım. 131 dolar karşılığı Türk lirası kredi katımdan çekildi.
    20 Mayıs: Vize başvurumun yanıtı mail ile geldi. Gelen yanıtta bu vizeyi neden istediğimi sordular, bize daha fazla kanıt gönderin yazdılar. Bunun üzerine evisa.rop.gov.om sitesine üyeliğimle girip başvurumu çevrimiçi olarak güncelledim. Greencard için ABD konsolosluğunda mülakata gireceğimi, bunun için 1 yıllık vizeye ihtiyaç duyduğumu yazdım ve konsolosluğun vize isteyen mailinin ekran görüntüsünü ek kısmına ekledim. 1 saat geçmeden olumlu yanıt geldi ve vizemin dijital hali mailime geldi. Vize tek sayfa, üzerinde bilgilerim yer alıyor, sol üstte fotoğrafım var ve en altta vizenin geçerli olması için bir ay içinde Umman'a giriş yapılması gerektiği yazıyordu. (Ben vizeyi dosya taşımak için kullandım ve bir ay içinde Umman'a girmedim. Vize yandı ama sorun değil çünkü yeşil pasaportumla vizesiz girebilecektim. 30 gün içinde Umman'a girmeyen vizesi yananlar tekrar aynı siteden vize başvurusu yapıp yeniden vize aldılar. Bu konularda sorun yaşanmadı)
    23 Mayıs: Güzel haber sonunda geldi. Umman konsolosluğu dosyamı Umman'a taşıyacağını bildiren maili yolladı. Birkaç gün sonrasında KCC'ye mail attım ve dosyamın nerde olduğunu sordum. Dosyamın Umman'da olduğunu öğrenince rahatladım.

    Bu süreç sonunda @lumos Tuğba hanımla haberleştim ve beni DV2023 Maskat Telegram grubuna aldı. Burada çok iyi bilgi alışverişi oldu, çok fazla yardımlaşma oldu o yüzden yeri gelmişken Tuğba hanıma, Uğur beye, dosya taşıma aşamasında yardımcı olan @cebrailoz ve o grupta bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yesilkartforum olmasa ne dosya taşımadan haberimiz olurdu, ne de Umman'ın dosya taşımayı kabul ettiğinden.

    Umman'a gitmeden önce sağlık raporu için Türkiye'den antikor testi yaptırmam ve eksik aşılarımı olmamın faydalı olacağını az önce bahsettiğim Telegram grubundan öğrendim. Devlet hastanesine gidip durumu anlattım antikor testlerimi oldum ve eksik aşılarımı yaptırdım. Hastaneden belgemi aldım.

    Normalde 1 yıllık vizemin yanmaması için 1 ay içinde giriş yapmak gerekiyordu fakat benim hem yeşil pasaportum hem bordo pasaportum olduğu için vizemi yaktım ve mülakat için mail bekledim.

    22 Haziran'da mülakat mail geldi. 15 Ağustos'a mülakat vermişlerdi. Çok sevindim ve Umman'da bulunan NMC Specialty Hospital isimli sağlık kuruluşuyla + 96895230546 numaralı whatsap üzerinden iletişime geçtim 6 Ağustos'a sağlık randevusu alabildim. Normalde mülakat tarihiyle arasında 15 gün öncesine randevu veriyorlar, yakın tarihe randevu vermiyorlar fakat rica ettim beni kırmadılar. Aşılarınızı gelmeden önce olursanız kabul ederiz dediler ben de aşılarımın tam olduğunu yazdım.

    Evraklarımı gitmeye yakın tarihlerde tamamladım. Türkçe olanları çeviri, noter onayı ve apostil yaptırdım. Artık her şey hazırdı. 5 Ağustos'ta eşimle birlikte İstanbul Sabiha Gökçen havalimanından Maskat'a gittik. Sabaha karşı havalimanındaydık, otaxi uygulamasını Türkiye'deyken telefonuma kurup aktif etmiştim. Otaxi uygulamasından taksi çağırıp otelimize vardık, kısa bir dinlenmenin ardından sağlık kuruluşuna gittik. İngilizcemiz yeterli olmamasına rağmen çok yardımcı oldular. Türkiye'den getirdiğm aşı evraklarımı ve covid aşı belgemizi verdik, her birey için abd vizesi boyutlarında 5 adet fotoğraf verdik, kişi başı 75 Umman riyali ödeme yaptık. Boy kilo ölçümü, tansiyon ölçümü yapıldı. Oradaki görevli eşliğinde röntgen çektirdik ve doktorla görüştük. O an orada bizim gibi sağlık raporu almaya giden @airyucel bey bize tercümanlık yaptı sağolsun. Kısa bir muayeneden sonra işlemimiz tamamlandı ve mülakattan bir gün önce sağlık raporunu buradan alabileceğimiz söylendi.

    15 Ağustos'a kadar Umman'da bir otelde kaldık. Bizim için biraz kafa dağıtmak için tatil gibi oldu. Umman çok sıcak, dışarısı sanki sauna gibiydi. Genellikle otelde havuz, spor vs derken günler geçti.

    15 Ağustos sabah 09:30'daki mülakatım için 06:00'da uyanmıştık 🙂 Gerçi her ne kadar gece heyecandan sürekli uyansam da bir şekilde uyumaya çalıştım 🙂 Sabah güne telefonuma gelen motive edici bir sesli mesajla uyandım. Telegram grubundan iletişimde olduğumuz ve bizimle aynı gün mülakata girecek olan @sevilt Sevil hanım, yanında bulunan Beyza hanımla birlikte bize moral verici ses kaydı atmıştı 🙂 Az önce bahsettiğim telegram grubu gerçekten bilgi/fikir alışverişi ve yardımlaşma anlamında muazzamdı. İngilizcemiz iyi değildi ve yine telegram grubundan tanıştığımız aynı gün mülakata girecek olan @pensieve Nalan hanım bize yardımcı olabileceğini söyledi (Ona çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldu). Form aracılığıyla Umman ABD konsolosluğuna mülakata tercüman ile girmek istediğimi yazdım, kabul ettiler, Nalan hanımın bilgilerini verdim onay maili geldi. Bu mailin çıktısını yanıma almıştım.

    Sabah 09:00 gibi ABD büyükelçiliği önündeydik, bizim gibi mülakata girecek arkadaşlarla beklemeye başladık. Mülakat saatimize göre içeri sırayla girdik. Ben, eşim ve tercümanımız Nalan hanım güvenlik kontrolü ardından içeri girdik. Güvenlik görevlisine tercüman için mail çıktısını gösterdik ve içeri girdik. İçerideki salonda beklemeye başladık, bu salon klimadan dolayı çok soğuktu, üzerinize hırka tarzı giyebileceğiniz bir şey alırsanız çok iyi olur. 1 numaralı bankoda cashier kısmında evraklarımızı verdik ve kişi başı 330 dolar ödeme yaptık. Evraklarımızı verirken Nalan hanım da yanımızdaydı ve anlamadığımız kısımlarda bize yardımcı oldu. Bir sıra numarası verdiler ve sıramızı beklemeye başladık. 11:30 civarında bize sıra geldi ve hemen yan tarafta 2 numaralı bankoda yer alan sarışın güleryüzlü hanımefendi bizi mülakata tabi tuttu 🙂 Burada beklemediğimiz bir şey oldu ve yanımızda tercümanlık için bulunan arkadaşımızı kabul etmedi, biz mail çıktısını göstermemize rağmen. Bu sırada biraz panikledim çünkü tercümanla gireceğim için kendimi daha rahat hissediyordum. Neyse ki tedbirli davranıp çıkabilecek sorulara çalışmıştım ve hiç zorlanmadan yanıtladım.

    Elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi, yemin ettik. Parmak izlerimiz alındı.
    Şunları sordu:
    -Mesleğiniz nedir?
    -Ne zaman evlendiniz, çocuğunuz var mı?
    -Başka bir ülkede bulundunuz mu? (Ben bu soruya evet deyince police sertifikamı sordu, ben polis sertifikam var deyince evraklar arasında buldu ve ok dedi. Zaten mülakat yaparken bir yandan evrakları inceliyor bir yandan ara sıra önünde bulunan bilgisayar ekranına bakıyor ve bize gülümseyip sorular soruyordu)
    -Hiç tutuklandınız mı?
    -ABD'de nereye gideceksiniz? Orada bir tanıdığınız var mı?
    -ABD'ye gidince ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?

    Asıl talihli bendim ve eşime hiçbir şey sorulmadı.

    Tüm bunların sonunda o meşhur "approve" kelimesini duyunca sevincimi tarif edemem 🙂

    Umman'a hiç vize almadan yeşil pasaportumla giriş yaptım, 10 gün kaldım ve mülakat esnasında bordo pasaportumu verdim. Şimdi yine yeşil pasaportumla Türkiye'ye döndüm ve vizemin basılacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.

    Buraya kadarki süreci anlatmaya çalıştım. Vize basıldığında buradaki yazımı güncelleyeceğim. Bu platformu kuran ve yardımını esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ederim.

    Güncelleme: Pasaportlarımızın hazır olduğuna dair mail 23 Ağustos'ta geldi fakat ben Türkiye'de olduğum için 27 Ağustos'ta gidip vize basılı pasaportları ve sarı zarfları aldım. Buraya tek gittim ve tüm pasaportları aldım. Zaten sadece asıl talihliyi içeri alıyorlar.


  • @Cancan gerekli belgeler nelerdi viyana konsoloslugu icin?


  • @sibrikoz hangi evraklari talep ettiler acaba?

  • ⭐⭐

    @Turco Tebrik ederim Ertan bey, vizenizin en kisa surede basilmasini dilerim, simdiden hayirli olsun.


  • @lumos çok teşekkür ederim


  • @Turco hayırlı olsun vizeniz slmlar ☺☺☺️ ABD hayatında başarılar dilerim daima 🙏🙂


  • @Turco Tebrik ederim hep beraber yolumuz açık olsun size ve eşinize Amerika hayatında başarılar mutluluklar diliyorum 🙏🌸


  • @cebrailoz Viyana olmadı nasip Umman'daymış. Desteğin bilgi paylaşımın için çok teşekkürler 🙂


  • @beyzakr teşekkür ederim aynı dileklerle. Umarım hepimiz için ABD serüveni çok güzel olur 🙏🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum