Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @meecittt oturumunuz veya vatandaşlığınız olan ülkenin pasaport veya oturma iznini eke koyup dosyayı neden tasımak istediğinizi kısaca belirtin orada öğrenci,işci veya vatandaslığınız vardır bunu açıklayın tekrar gonderin


  • @fahri26 ankara bu konuda esnek rahat olabilirsiniz bu durumu yasayan önceki talihlilerde vardı ve suan amerıkadalar :)


  • @ozzi evet ds submitiniz çok geç alternatif yolları aramaya başların derim zira yerinizde olsam hemen baslardım


  • @gucarslan imzama ekledim bilgilerimi, uyarı icin tesekkürler. eklemem gereken başka bir bilgi varsa onu da eklerim.


  • @rebul59 iyi akşamlar, dosyayı taşımak istediğimiz ülkenin vatandaşlığı var bizde ve pasaportumuzun resimlerini ekledik, açıklamasını da yaptık. Yine de red geldi. Size bir daha mı mail atmalı mıyız?


  • @meecittt adres eklediniz mi eklemediyseniz bir adres belirtmeniz lazım kcc ye


  • @meecittt Evet kesinlikle tekrar ve tekrar kabul ettirene kadar atın. Ben 10-12 mail sonrası taşıtabildim vatandaşlığım olan ülkeye. Yalnız adres eklemeniz lazım. Ben seçtiğim bir otelin adresini yazıp burada kalacağım vs diye kısaca özetledim. Tabi otel olduğunu belirtmedim :) KCC genelde okumadan otomatik cevap atıyor, uğraşmıyor falan. Ama mutlaka belirli aralıklarla kibar ve makul bir dille vatandaşlığınız olan ülkeye transfer talebinizi iletin. No Pain No Gain yani ☺️


  • @evrimooloji çok teşekkür ederim, bir kaç gün sonra tekrar mail atacağım. Adres eklemedik önceki mail’de bu sefer adresi de ekleyeceğiz.


  • @evrimooloji rica etsem KCC’ye attığınız mailin örneğini atabilir misiniz?


  • @meecittt 2023 mali yilinda da cok yasandi. Surekli mail atarak durumunuzu belirtmeniz gerekiyor. Sonunda alacaksiniz mulakatinizi, sansiniz bol olsun


  • @meecittt Aşağıda örnek olması açısından kendi dosya taşıma mail’imi 2024 için revize edilmiş olarak paylaşıyorum.
    Siz ve dileyen herkes faydalanabilir 🙏🏻
    ( pasaport yada oturum izni fotolarını eklemeyi unutmayın)

    Dear KCC Officer,

    I am writing to you to request changing my consular district from US embassy in Ankara Turkey (ANK) to US embassy in …..(taşımak istediğiniz ülke) (ülke kodu).The reason for this is that I moved to (taşımak istenen ülke) to continue my business and got a legal residence permit in city ………(taşımak istenen ülke ve şehir bilgisi)Since my consular district is ……..now, I will need to attend my Diversity Visa interview here.

    I already got in touch with US embassy in (…….ülke adı) and they agreed to accept my case through KCC. I attached my passport photo. as a proof of legal residence permit in ………. to change my consular district.

    Principal Applicant's Name:

    Principal Applicant's Surname:

    Complete date of birth:
    MM/DD/YYYY

    New address of residency:

    Case Number:
    2024EUxxxxxx

    Best Regards,


  • @cicek resmi olarak bir açıklama olmasada bu tarz siyasi nedenlerin etkisi olabilir


  • @ozzi submit tarihi ile ilgili ilk toplu mulakat dagitildiginda surec biraz daha netlesir. Case numaraniz dusuk sayilir. Bence biraz surec gozlemleyip o sekilde hareket edebilirsiniz. Schengen bolgesine dosya tasiyip da vize alamazsaniz dusuk case numaranizin da pek anlami kalmayabilir.


  • @evrimooloji tekrar teşekkür ederim


  • @ozzi bunun için önerim viyana dışında kalan diğer yüzlerce konsolosluğada mail atmak. Bir konsolosluk bir sene yardımcı oldu diye sonraki senede aynısını yapacak diye bir durum yok. DV22de mesela bosna ve barbados yardımcı olmuştu ama DV23te kabul etmediler. DV23te yardımcı olan ülkelerde DV24 için aynısını yapması muhtemeldir


  • @meecittt Rica ederim ne demek. İnancınız tam olsun, hakkınız olan mülakatı koparmaya bakın 👊🏻🙏🏻 Tüm süreç herkesin gönlüne göre ilerler umarım 🌸


  • Sayın @meecittt 2023 yılı excel tablosunu incelemenizi ve dosyanızı taşımak için elçiliklere mesaj atmanızı tavsiye ederim. Dosya taşıma elçiliklerle irtibat kurularak yapılmaktadır.


  • @bloom123 Yanlışınız var. Current olmamış bir dosya KCC aracılığıyla taşınır. Benim konsoloslukla tek muhatap olduğum gün mülakat günümdü. Tüm dosya taşıma sürecini KCC ile yürüttüm.


  • ingiltere için sağlık muayenesi sürecinde hangi aşıları istiyorlar bilgisi olan var mı?

    Bir aşı listesi var ona baktım, ekte de paylasmış olayım ihtiyacı olan olursa diye.
    ama asıl sormak istediğim şu: bir aşı listesi var ama hangilerinin olması gerektigine medical examination sırasında doktor karar veriyormuş galiba. İngiltere için hangi aşıları kesin yapılmasını istiyor onu öğrenmek istedim. listede 16 civarı aşı var ve bu aşılar muayene esnasında çok pahalıya yapılıyormuş. Malum Türkiyede aşı kaydı tutulmuyor ve ingilterede de delil sunamadığımız için aşılarımızı işletemiyoruz. Dolayısıyla hiçbir aşımız yok.

    Özetle öncelikli/olmazsa olmaz bir aşı listesi varsa eğer, muayeneye gitmeden önce eczaneden yaptırıp gitsek, süreci daha ucuza kapatabilir miyiz acaba?
    Tüm aşılarıda olmak istemiyoruz gereksiz yere. Hem ayrıca bir masraf hem de cok sağlıklı değil.

    Bu konuda başka önerisi olan var mı? Başka ne yapabiliriz acaba?

    image.png


  • @evrimooloji hayir, current olmadan da dosyalar elciliklerin talepleriyle tasinabiliyor. Excel listesine bakarsaniz eger viyana muscat gibi yerlere current olmadan dosyasini tasiyan kisileri gorursunuz. O kisiler malesef bu mali yilda current hic olmadilar ve mulakat alamadilar. Ama dosyalarini tasidilar


Benzer Başlıklar

  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

    Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum