Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Pasha sıfırdan DS160 formunu dolduruyorsunuz güncel bilgiler ile , cocuk bilgisi yok ama adres vs değişen bilgiler önemli. AİS sitesinde ( Randevu aldığınzı site) isminizin yanındaki ayar kısmından DS160 numaranızı yeni aldığınız DS160 numarası ile değiştirebilirsiniz.


  • @tolgasatir teşekkür ederim kisa bir bilgi geceyim ben boyun bel fıtığı yüzünden Amerika'da ameliyat olacam onun uzerinden basvuru yaptin annemde 61 yasinda refakatci olarak diye basvuru yaptik siteye girdigimizde ikimizinde bilgileri cikiyor ikimizden birinin vize almama durumu varmi oda benimle yaşıyor onunda adresini guncellicem


  • Arkadaşlar selam, 2023 Work and Travel programına ocak ayında kaydolmuş ve vize ücreti dahil bütün parayı yatırmıştım. Daha sonra bilenler vardır 2023 J1 vizesi için açılan randevu sayısı talebi karşılamadı ve yaklaşık 5bin kişi wat için vizesini Türkiye'den alamadı. Red yeme ihtimalim olduğu için yurt dışına çıkıp şansımı denemek istemedim ve 2024 wat için hakkımı kullanırım diye düşünerek programdan şubat ayı başında ayrıldım. Ancak Türk lirasının inanılmaz değersiz olması 2024 yılı WaT programının da -Ağustos 2023 için- yaklaşık 140 bin tlye yaklaşması sonucu programa katılmaktan vazgeçtim. Daha önce yurtdışına çıkmadığım için vize konusunda hiçbir bilgim yok maalesef. Şimdi öğrendiğim kadarıyla ödenen Amerika vizesi ücreti olan 160 dolar hiçbir şekilde iade olmuyor ancak 1 sene içerisinde kullanılabiliyormuş. Bilen arkadaşlara sorum şu; ödediğim 160 dolarla 10 senelik turist vizesi olan B2 ye başvurabiliyor muyum? Başvurabiliyorsam şartlar nedir? ve J1 için hazırlanan ds-160 belgesini değiştirmem gerekiyor sanırım, o işlemi nasıl yapacağım? Yardımlarınızı bekliyorum.

  • ⭐⭐

    herkese iyi günler arkadaşlar en son turist vizesi alan birileri varsa durumun ne olduğunu anlatabilir mi bana acaba? redler onaylamalar ne kadar süre sonraasında mülakat için tarih veriliyor...bir dna testi isteniyor hikayesi çıktı o nedir? bir sürü yılan hikayesine dönen anlatılanlar var ortada ama buradan daha realist cevaplar alacağıma eminim:)


  • @tasulku Merhabalar. Eğer yatırdığınız ücret ile bir J1 randevusu almadıysanız, ayarlar kısmından vize kategorinizi J1'dan B1/B2'ye çevirebilirsiniz. Ve evet ds160 formunuzu değiştirmeniz gerekiyor. Siz en iyisi yeni bir ds160 formunu TURİST vizesine göre doldurun. Daha sonradan ais'teki AA ile başlayan ds160 numaranızı, turist ds160'ındaki AA ile başlayan numara ile değiştirin. Bol şans.


  • Herkese merhaba ben ekim 2022 de Amerikaya giriş yapmıştım ve 6 aya yakın orada kaldım. Neredeyse tüm ülkeyi gezdim diyebilirim. Bu sene eylül gibi yeniden gideceğim ve bu sefer 2 hafta kadar kalacağım. Girişte herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?


  • Merhaba,

    Cuma günü Amerika vize randevum var. Tabii randevuyu 1 sene önce aldığım için değişiklik yapmam gereken bilgiler var.

    Bu yüzden yeni bir DS160 formu doldurmaya çalışıyorum fakat fotoğraf kısmına geldiğimde fotoğrafı yüklüyorum. Fotoğrafınız başarıyla yüklendi diye bir ibare çıkıyor. Review dediğim de ise bu sayfayla karşılaşıyorum.

    Farklı fotoğraf, farklı tarayıcı ile denediğim halde bu hatayı alıyorum.

    Bu tarz bir hata alan oldu mu hiç? Ve nasıl düzeltmeyi başardı.

    Cumaya kadar yanıtlarınızı bekliyorum.:)

    alt metni


  • @melihguney Evet aynı sorunu bizde yaşıyoruz, çözümü bulamadık.

  • ⭐⭐

    @tuncayarat bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. sonuçta çıkış tarihiniz ile tekrar giriş tarihiniz birbirine çok yakın değil. gidiş dönüş biletiniz de varsa bu konuda bir sıkıntı çıkma olasılığı düşük.

  • ⭐⭐

    @melihguney çözünürlük veya dosya boyutu ile ilgili bir sorun olabilir. Dilerseniz fotoyu burada test edebilirsiniz https://tsg.phototool.state.gov/photo


  • @melihguney bu sorun bazı zamanlarda CEAC sitesinde olabiliyor. Lütfen vpn ile amerikaya bağlanıp yüklemeyi deneyin.


  • Sorun kendiliğinden çözüldü.
    Başka bir bilgisayarda denedim ve oldu.:/


  • merhaba vize mülakatı tarihim kasım 2024 dü ondan dolayı ds 160 formuna amerika gidiş tarihini tahmini ekim 2024 diye belirtmiştim ama bu süreçte randevu tarihini erkene çekme fırsatı buldum yarın randevum var abd ye ne zaman gideceksiniz diye sorarlarsa yine seneye ekim ayında diye mi belirteyim yoksa daha erken bir tarih mi söyleyim bir de ben turistik amaçlı ziyaret etmek istiyorum ama daha tam tarih belirlemedim ziyaretimle ilgili bir hikaye oluşturmalı mıyım gezeceğim yerleri ezberleyip öyle mi gideyim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim


  • @tufank merhaba vize mülakatı tarihim kasım 2024 dü ondan dolayı ds 160 formuna amerika gidiş tarihini tahmini ekim 2024 diye belirtmiştim ama bu süreçte randevu tarihini erkene çekme fırsatı buldum yarın randevum var abd ye ne zaman gideceksiniz diye sorarlarsa yine seneye ekim ayında diye mi belirteyim yoksa daha erken bir tarih mi söyleyim bir de ben turistik amaçlı ziyaret etmek istiyorum ama daha tam tarih belirlemedim ziyaretimle ilgili bir hikaye oluşturmalı mıyım gezeceğim yerleri ezberleyip öyle mi gideyim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim


  • @ASFALTREİS bana mülakatta tarih sormadılar nereye ve kaç gün gideceksiniz diye sordular. Benden önceki kişilere de bu şekilde sormuşlardı. Sorarlarsa durumunuzu belirtirsiniz sorun olmaz bence.


  • @meno_07 teşekkürler cevap için alabildiniz mi vizeyi acaba onay oran nasıldı

  • ⭐⭐

    @ASFALTREİS ziyaretiniz bir plan çerçevesinde olmalı. yani ne kadar kalacağınız nereleri gezeceğiniz önemli. bunları DS-160 formunda da belirtebilirsiniz veya görüşme esnasında da söyleyebilirsiniz. Önemli olan bir planınızın olması. Formda belirttiğiniz tarih geçmiş bir tarih olmadığı sürece sorun yok. Zaten orada belirtilen tarihlere uymanız beklenmiyor, sadece ziyaret amacınız ve genel hatlarıyla bunu nasıl planladığınızı görmek istiyorlar.


  • Bu ileti silindi!

  • @tufank teşekkür ederim cevabınız için


  • @ASFALTREİS formda belirttiğiniz tarihi iletmenizde fayda var. Çelişki barındırır aksi takdirde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum