DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Perihan-0 vizeniz hayırlı olsun


  • @SeyfettinB hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. 2024 talihlisiyiz. Rica etsem dosya taşımak için konsolosluklara gönderdiğiniz mail formatı paylaşabilirmisiniz?


  • @Nurca hayırlı olsun, zorlu bir sürecin ardından gelen mutluluk bambaşka bir şey. Amerika’da başarılar


  • @Nurca 2 ay önce aldım vizemi ama olsun iyi dilekleriniz için teşekkür ederim 🙂


  • @Yıldıray81 iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Allahim hayırlı olacaksa nasip etsin olmayacaksa etmesin.(son ana kadar bunu soyluyorum)


  • @jordan iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Allahim hayırlı olacaksa nasip etsin devamını 🙏


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar.7 Ağustos 2023 tarihinde Umman/Muscat’ta gerçekleşen Sağlık Muayenesi deneyimimi aktarmak isterim.

    6 Ağustos günü @R-Mutt arkadaşım ile Muscat’a giriş yaptık. Havaalanından Otaxi uygulamasını kullanarak Airbnb üzerinden rezervasyon yaptırdığımız odaya gittik. Mülakat günü 9.30 da olan randevum için saat 9.45 civarlarında hastanede ( NMC Specialty Hospital’da) ) oldum. Burada 3. kat 311 no’lu Immigrant işlerinden sorumlu bölüme gittim. Gittiğimde orada henüz işlemlerini gerçekleştiren yine Muscat grubundan bir aile ile karşılaştım. Onlar işlemlerini devam ettirirken bir süre sohbet etme fırsatı buldum ve yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra sıra bana geldi. Odaya girdiğimde görevli muayene için gerekli belgeleri vermemi istedi.Belgeler şu şekilde;

    • Original Pasaport ve 1 Adet Pasaport kopyası (Fotoğrafın bulunduğu sayfa)
    • 5 Adet Amerika vize boyutlarında fotoğraf
    • Antikor Testi
      Antikor olarak istenilen testler;

    Kızamık lgG
    Kabakulak lgG
    Rubella lgG
    Varicella lgG
    Anti-Hbs ( Hepatit B )
    Hav Total

    • Aşı Belgesi;

    2 doz Covid-19 Aşısı ( Sputnik kabul edilmiyor )
    Tdap aşısı ( Tetanoz-Difteri-Boğmaca )
    Influenza ( Grip aşısı)

    • 2NL vize görüşme sayfası
      Ek olarak yanımda getirdiğim Covid-19 Aşı kartını verdim. ( E-nabız )

    Belgeleri verdikten sonra işlemleri yapan görevli doldurmam gereken iki farklı form verdi. Birisinde Kimlik bilgilerini, TR adresini ve ABD’de gideceğim adresi yazdım. Diğer form da Yes/No şeklinde geçmişte ve halihazırda sağlık soruları olan kutucukları tik atarak doldurdum. Bu işlemler bittikten sonra görevli 75 OMR muayene ücretini istedi ve nakit olarak ödememi yaptım.( Kartla da ödeme yapılabiliyor, bir de sadece Riyal olarak ödeyebiliyorsunuz yani nakit Dolar kabul edilmiyor. ) Ardından bekleme yerine geçtim ve bir süre sonra sağlık işlemlerini yapmak için (yine aynı oda da) bir hemşir geldi. Sırasıyla; boy ve kilo ölçümü, tansiyon ölçümü ve kan alım işlemleri yapıldı. Sonrasında aynı hemşir rehberliğinde bir Doktor odasına gittik. Burada doktor steteskop ile göğüs dinlemesi yaptı.Buradaki muayane bittikten sonra son olarak göğüs filmi çektirmek üzere başka bir odaya gittim.Bu işlemler boyunca rehber olan görevli mülakattan bir gün önce sonuç raporumu alabileceğimi ve muayene işlemlerimin bitmiş olduğunu söyledi.

    Benim için sorunsuz ve kolay şekilde geçen bir deneyim oldu.Bu işlemler yaklaşık 1 saat kadar sürmüştür. Görevliler güleryüzlü ve size yardımcı oluyorlar. İngilizce olarak takıldığınız yer de translate kullanarak işlerinizi halledebilirsiniz.

    Sırada 22 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Mülakat deneyimimi yazmak kaldı 🙂 Bu deneyim gibi baş ağrısız ve sorunsuz geçen bir gün olmasını diliyorum. Yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım faydalı bir yazı olmuştur.


  • @Borankartl Hayırlı olsun şimdiden. Muayene randevusunu Vize randevu tarihine yakın bir tarih seçme şansınız yok muydu? Yoksa bu Muscat'a özel bir durum mu?


  • @Borankartl hayırlı olsun umarım vize mülakatını da sıkıntısız bir şekilde geçersin


  • @Yıldıray81 maskattan dolayı böyle maalesef, 10-15 gün önce veriyorlar mülakat zamanına yakın bir vakitte verilmiyor maalesef.


  • Teşekkür ederim @R-Mutt . O gün hep birlikte geçeceğiz umarım 🙏🏻


  • Hayırlı olsun @R-Mutt . 22 Ağustos mülakatın için başarılar diliyorum.


  • @Yıldıray81 Teşekkür ederim. Ben aslında mülakattan 1 hafta öncesi için talep de bulundum (14 Ağustos) fakat en erken 15 gün öncesine planlama yaptıklarını söylediler. Bu yüzden 7 Ağustos oldu.


  • Merhaba 2023 Eylül ayı bülteni current olmadı olarak görüyorum. Ankara Eylül ayı için mülakat dağıtır mı ki ne dersiniz,! ?


  • @Emy-0 Ankara Eylül ayı mülakatlarını Temmuz bülteni ile dağıttı. Tekrardan bir dağıtım olması pek mümkün görünmüyor çok büyük bir sürpriz olması lazım.


  • Merhaba herkese 7 ağustos(mülakatım 7 eylülde) sağlık randevusu deneyimimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle randevu saatinizden önce orda bulunursanız, uygunluk durumlarına göre gittiğiniz saatte de işlemlerinize başlıyorlar. (biz on dakika falan bekledik.)
    Doktor dahil bütün çalışanlar güler yüzlü ve anlayışlı davrandılar (gerilmenize hiç gerek yok)
    Danışmada işlemlerime başlarken sadece pasaport ve covid aşı belgesini istediler. (Ayrıca case numarasının yazılı olduğu belgeye de baktı ama sadece kontrol etmek için) Belgeleri kontrol ettirdikten sonra oturduğum sandalyeden fotoğrafımı çektiler. Daha sonra göğüs röntgeni ve kan alma işlemi için düzen laboratuvarına gönderdiler.
    Laboratuvara indiğinizde ilk olarak danışmaya gidip ödeme yapıyorsunuz.(48 dolar ödeme yaptım ve nakit verdim ben)Daha sonra bekleme salonunda bekliyorsunuz ve kan almak için isminizle sesleniyorlar.
    Kan alma işleminden sonra tekrar bekleme salonuna geliyorsunuz. Göğüs röntgeni için isminiz okunana kadar bekliyorsunuz.(göğüs röntgeni çekerken üstünüzü tamamen indirip giymeniz için bir tişört verecekler ve kabinde üstünüzü değiştikten sonra çekeceksiniz)
    Düzen laboratuvarında işlemler bittikten sonra tekrar giriş yaptığınız kata çıkıp elinizdeki formu onlara tekrar veriyorsunuz ve doktor kontrolü için bekliyorsunuz.(işlemlerin yapıldığına dair imzanız oluyor formda.)
    Doktorun odasına alındığınızda , iç çamaşırlarınız kalacak şekilde üstünüzü çıkarıp önlük giyiyorsunuz ve doktoru bekliyorsunuz.
    Doktor geldiğinde seri bir şekilde sağlığınızla ilgili sorular soruyor.(kanser geçmişin var mı ? Alkol kullanıyor musun? Sigara kullanıyor musun? Hamilelik şüphen var mı? Karaciğer rahatsızlığın var mı? Bağırsak rahatsızlığın var mı? Kalp rahatsızlığın var mı? Kronik hastalığın var mı? Psikolojik tedavi gördün mü? Depresyon tedavisi gördün mü? Kendine zarar verdin mi hiç? Başkasına zarar verdin mi ya da düşündün mü?....) Bu sorulara hızla cevap vermeye çalışırken doktorun yaptığı aşıları takip edemiyor insan. Çıkınca kaç aşı yaptığından emin bile değildim.(Sorular bittikten sonra rahatlatmak ve sohbet etmek için bir şeyler soruyor. Bana mesleğimi ve hangi okuldan mezun olduğumu sordu. Kız kardeşiyle aynı okuldan mezun olmuşuz ,onun üzerine konuştuk.)
    Doktorun yanından çıkınca danışmada ücreti ödeyip çıkıyorsunuz. (ben 310 dolar ödedim.)
    Raporun ertesi gün 3-5 arası çıkacağını söylediler fakat biz öğleden sonra 1.30 gibi gittik. Raporumuz 2 gibi hazırdı. Zarfı teslim alıp çıktık.

    ***Bazen cümleleri çoğul kurduğumu farketmişsinizdir 🙂 Ben tek başıma sürecime devam ediyorum ama randevuyu gruptan tanıdığım bir aileyle birlikte almıştık.(Tahsin abi, Tuğçe abla ve Bulut). Ayrıca yanımızda yine forumdan deneyimli arkadaşımız Musa da vardı. Biraz da onun sayesinde biz sorunsuz hallettik. Bekleyen herkes için öyle olur umarım.


  • @Borankartl teşekkür ederim bilgi için , bunu kazanmakta bir mucizeydi ,mucizelerimiz bitmesin 🙏, size mülakatınızın hayırlısıyla güzel geçmesini diliyorum.


  • @segulay76 iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Mail içeriklerini herkes kendi özelinde oluşturdu. Ama size genel kullanılan taslağı iletiyorum. İçeriğini kendinize göre doldurabilirsiniz. Umarım Ankara DV24 için iyi performans gösterir de buna ihtiyacınız kalmaz.

    TO U.S. EMBASSY IN UMMAN
    Name - Surname:
    Date of Birth: month / day / year
    Case Number: 2023EUXXXXX

    Dear Government Officials,
    Good afternoon,

    I am one of the 2023 EU Greencard winners. Ankara US Embassy has not given enough interviews for the last 5 months. Since my case number is 17k, the probability of receiving an invitation from the Ankara US Embassy is decreasing day by day.

    For this reason, I request that the file be transferred to the American Consulate in Muscat.

    Thank you for all your help.
    Kindest Regards,
    name, surname


  • @SeyfettinB Mail örneğini yazmanız çok iyi oldu gerçekten. Mutlaka birçok kişinin işine yarayacak ve dosya taşınmasına vesile olacaktır. Mülakatta başarılar size tekrardan


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum