Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar soyle bir sorum var gectigimiz ay amerika vatandasi esim ile evlendik ve formlari doldurmaya basladim ve suanda medical formu da digerleri ile gonderdigimizi gordum fakat butun doktorlar minimum 2 ay sonraya randevu veriyor soyle ki sorum su benim ise statumun bitmesine 1 ay ay kaldi eger ki medical formu gondermessem herhangi bir sorun yasarmiyim ?


  • Merhabalar tahminimce on gun icinde paketimi yolluyorum soyle bir sorum var biliyorsunuz ki i 130 online olarak doldurabiliyoruz eger online doldudursam mail yolu ile yollayacagim pakete i130 den gelen bir notification eklemem gerektigini biliyorum bu notificationun gelmesi uzun suruyormu ve online olarak file etmemin artisi var midir yoksa direkt mail yolu ile mi yollamaliyim tesekkurlerrr


  • Merhaba herkese,

    Yakin zamanda evlilik yoluyla AOS icin basvurmus olanlar icin sorum: work permit (EAD) biometrics alindiktan ne kadar sonra geldi?


  • Merhaba, turist olarak geldiğim Amerika'da Usa vatandaşı eşimle geçtiğimiz hafta Nevada'da evlendik ve yaklaşık 1 ay kadar daha yasal olarak kalabiliyorum. Şu anda evlilik sertifikamızın gönderilmesini bekliyoruz ve ardından bütün evrakları hazırlayıp süreci başlatacağız. Size sorum olacak;

    Paylaşılan bilgiler güncel mi?

    Türk konsoloslugundan alacaginiz birth certificate (nufus kayit ornegi ve cevirisi) bu sadece konsolosluktan mı alınabiliyor? Başka bir alternatif veya işimizi kolaylaştıracak bir alternatif mevcut mu?

    Teşekkür ederim, iyi günler dilerim.


  • Hocam oncelikle hayirlisi olsun bende sizin yolunuzdan gectim. Size tavsiyem islemlerinizi avukat yolu ile devam etmeniz.En ufak bir yanlislikta butun islemler yeniden basliyor ve tekrar para oduyorsunuz. Birth certificate konslolusluk harici alamiyorsunuz. Ayrica sizden turkiye de oldugumuz asilar ile ilgili okul cagi ozellikle kanit isteyecekler aksi halde hepsini tekrar olmak durumunda kalacaksiniz. Benim arkadasim hepsini ne yazikki tekrar oldu. Bu oldugumuz asi kayitlarini e devlet te bulamadim ben ankara da saglik bakanligi olmasi lazim ordan almaniz gerekecek. Bol sans..


  • @Musician_Turk Merhabalar, Birth certificate yerine edevletten alinan Nüfus Kayıt Örneği Belgesi kabul oluyor. Yeminli tercumana tecume ettirirseniz kabul olacaktir.


  • @Musician_Turk hayırlısı olsun hocam umarım dilediğiniz gibi olur.


  • @GokhanSaygin yakında bende o yoldan geçeceğim hocam umarım benim süreçte kolay olur


  • Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama ile edevletten dogum kayit ornegi almayi basardim bu arada bir cok dilde veriyor hem de acaba uygun olacak midir? @crazycells


  • @researchescholar bütün belgelerim hazır, sağlık raporu için aşılarımı da oldum birkaç gün içinde elime ulaşacak sağlık raporunuda bütün paket ile yollayacağım,umarım önümüzdeki hafta paketi yollamış olurum fakat tüm paketi daha önce aynı süreçten geçmiş birisi ile tekrar kontrol etmek istiyorum eğer mümkünse yardımcı olabilir misiniz. ?


  • Arkadaslar herkese kolay gelsin benim 2 sorum olacak
    evlilik yolu ile green kart basvurusunda bulunacagim
    Birth certificate e devletten mi alaytm yoksa konsolosluga gitmek mi gerekiyor? e devlette verilecek kurum ( isteme sebebi ) soruluyor uscis mi yazmamiz gerekiyor eger e devletten alirsak? avukat eger turkce getirirseniz biz cevirisini yaparaiz dedi.
    2. sorum avukat tum dosyayi bir arada yollayacagiz dedi fotoraflar kira sozlesmesi vs. daha once herseyi ilk basta yollayip basvuran oldumu bu sekilde ? saygilar


  • @jackjones Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama ile edevletten dogum kayit ornegi almayi dene onda her dile ceviri de var ama bunu kullansak sorun olur mu bir kontrol et istersen avukatla


  • @musthawe Isterseniz topladiginiz tum formlari ayri kategoriler halinde kisisel bilgilerinizi saklayarak bu basliga postlayin ben ya da forumdaki baska biri yardimci olabiliriz.


  • @EfeNevada Teşekkür ederim, Nevada'da ehliyet için de doğum sertifikası istemişlerdi ve Türk ehliyetimi yeminli tercümana çevirtip vermiştim kabul etmişlerdi. Acaba aynı şekilde göçmenlik işlemlerinde de kullanabilir miyim? Ayrıca daha önce Nevada'da aynı işlemleri yapan arkadaşlarımdan bir tanesi T.C. kimliğin ingilizce olduğu için onu da kabul ediyorlar dedi ama tabi ki bir çok ses çıkıyor insan arada kalıyor. Avukatlar çok fahiş fiyatlar talep ettikleri için avukat yoluyla değil de kendimiz yapacağız işlemleri.


  • @aristocrat Teşekkür ederim, hepimiz için...


  • @Musician_Turk Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama ile edevletten dogum kayit ornegi almayi dene onda her dile ceviri de var ve birth certificate tum dillerde ben onu kullanacagim


  • @Musician_Turk, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @EfeNevada Teşekkür ederim, Nevada'da ehliyet için de doğum sertifikası istemişlerdi ve Türk ehliyetimi yeminli tercümana çevirtip vermiştim kabul etmişlerdi. Acaba aynı şekilde göçmenlik işlemlerinde de kullanabilir miyim? Ayrıca daha önce Nevada'da aynı işlemleri yapan arkadaşlarımdan bir tanesi T.C. kimliğin ingilizce olduğu için onu da kabul ediyorlar dedi ama tabi ki bir çok ses çıkıyor insan arada kalıyor. Avukatlar çok fahiş fiyatlar talep ettikleri için avukat yoluyla değil de kendimiz yapacağız işlemleri.

    Ben zaten evlilik nedeniyle soyadım değiştiği için konsolosluktan yeni pasaport çıkartmaya gitmiştim. Oraya gitmişken birth certificate da almıştım. Ama yine TC vatandsşj olan eşimin de birth certificate’ı gerekiyormuş ve onunkini almamıştık. Biz Las Vegas’tayız, en yakın konsolosluk Los Angeles ve git gel zor oluyor. Biz avukatımıza sorduğumuzda edevletteki nüfus kayıt örneğini onaylı tercüme ettirin dedi. Biz öyle yaparak çeviriyi gönderdik.


  • @lavita Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Biz de Las Vegas'dayız. İşlemlere yeni başlıyoruz bakalım kendimiz forumlar ve videolarla doldurup işlemleri başlatacağız. Avukata o paraları vereceğimize tatile gideriz dedik)) Eğer fırsatınız olurda avukatınızın sizden istediği belgeleri yazarsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim tekrar


  • Arkadaslae bu is gercekten avukatsiz yapilabilecek kolaylikta mi?
    Cunku su an abd ici evliliklerde 5/6bin$ arasi istiyor avukatlar.


  • Bence detaylara dikkat ederek avukatsız da yapılabilir. Özellikle bu forumda ve İngilizce birkaç sitede çok yararlı bilgiler var. Biz kafamız biraz rahat olsun diye avukatla devam etmek istedik açıkçası. Bir de çalıştığımız avukata evlenme aşamasında da danışmak istediğimiz sorular için seans alıp danışmıştık, faydalı bilgiler vermişti. Aynı avukatla devam ediyoruz. @Berkay-Kılıç


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

196
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum