Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 82.8k 213

• @ilkerkaynar90 hepimizin niyeti ortada inş mayısta o güzel cümleyi görüp hepimiz yavaş yavaş USA macerasına başlarız :)

• smesutS smesut bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar, salesforce eğitimi için Istanbul veya Amerika'da eğitim alan oldu mu ? Eşim eğitim almak istiyorum, eğitim alıp memnun kalan arkadaşlar kurum ismi önerebilrise çok memnun olurum.

• @smartcells Böyle iş bulmak herkes için geçerli mi? Ben öğretmenim ve İngilizcem A2 seviyesinde..Ne onerirsiniz?

• Merhaba benim merak ettigim bir konu var Türkiye de MYK gibi belgelendirme yapan yerler var mesela ben cnc operatörüyüm Amerika ya gidince belgeler geçersiz kalıyor orda belgelendirme yapan yerler varmı cnc gibi press gibi kaynak gibi

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Merhaba , yakın zamanda turist vizesi aldım . İngilizce seviyem yüksek diyebilirim.Yani en azından iletişimde pek bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.
    2023 temmuz ayında amerika'ya geçmek istiyorum ancak finansal anlamda kısıtlı şekilde gideceğim.Bundan dolayı nerdeyse gelir gelmez çalışabilmeye ihtiyacım var. bu konuda önerileriniz , yardımlarınız olabilirse çok sevinirim

• ⭐⭐⭐

@zbdgnzls turist vizesiyle çalışma statüsüne sahip olamıyorsunuz maalesef SSN kiralayıp çalışanlar var ancak bu durum yasal değil. Sorunsuz bi göçmenlik süreci için ileride size problem yaratabilicek her türlü eylemlerden uzak durmanızı forum olarak öneriyoruz.

• @waterman evet o durumu biliyorum :D teşekkürler cevapladığınız için

• Meraba. Hasan SAKIZCI Ben. Daha önce green card ile Amerikaya gittim, sudan çıkmış balık gibiydim. Ailevi durumlardan( annem yaşarken diyaliz hastasıydı) dolayı kısa süre içinde Turkiyeye geri döndüm. Fakat şartlar değişti, annemi kaybettik, deprem bölgesi Hataydayım. Şimdi geri dönüş vizesi ile tekrar Amerikaya gitmek istiyorum. Ancak oradaki sistem ile ilgili pek bilgim yok, irtibatım yok. Konaklama- iş bulma problemi yaşayacağım. Buradaki iş yetkinlik ve tebrübemi orada kullanabilmek istiyorum. Sorularıma sabırla cevap verecek, bir anlamda koçluk yapacak gönüllü arkadaşlar varsa whatsapp dan iletişime geçebilirse sevinirim. 0555 334 8418

• Merhaba, vize hal olduktan sonra en önemli konu iş tabi.
    Yeni gelenlerden DV2023 ilk işi ne kadar sürede buldunuz acaba? Bir de nasıl buldunuz?

• @zbdgnzls sadece cash yani nakit verecek yerler ile çalışabilirsiniz. Yasal dışı.. belki garsonluk günlük maaşla..başarılar

• @ugursway merhaba, hala eleman aranıyorsa ben ilgilenebilirim bilginiz olsun. sanırım önümüzdeki ay Boston'da olacağım.

• iş ararken en çok dikkat ettiğiniz ve başvurmaya karar verdiğiniz şey nedir peki?

• smartcellsS smartcells bu başlıktan bahsetti

• Tatlı ustasıyım Tr’de kendi işletmem var, bu ayın sonuna doğru New Jersey’e yerleşmeyi düşünüyorum gıda sektörü için tavsiyeleriniz nelerdir?

• ⭐⭐

SpaceX, Türkçe bilen, yasal çalışma izni olan ve Washington-California eyaletlerinde ikamet eden kişiler için pozisyon açtı! Meslek Customer Support. Akıcı şekilde İngilizce de gerekiyor. Saati 22 dolar ile başlıyor terfi alınırsa 24.50 dolar oluyor.

Bunun sebebinin Starlink'in Türkiye'de hizmet verecek olması sanılıyor.

https://www.linkedin.com/jobs/view/customer-support-associate-bilingual-turkish-at-spacex-3723930001/

• @incomprisa teşekkürler zaman ayırıp cevapladığınız için

• Merhaba,
    Bu yaz itibarıyla yeşil kart almaya hak kazanmış bulunuyorum. Mülakat vs her şey tamam yalnızca ABD'ne giriş yapmak kaldı. Tabi boş boş girmek de olmaz bir şekilde iş bulmak, çalışmak lazım. Ancak ne yapabileceğim konusunda ABD'ne çok yabancı olduğum için pek fikir yürütemiyorum ve bu sebeple tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Türkiyede bir dönem iktisat okudum, sonra hukuk fakültesini bitirdim (avukatlık yapıyorum), AÖF fotoğrafçılıkta kaydım var ve yaşım 35

ABD'nde 1 sene master yapıp baro sınavına hazırlanma sürecini bir kenara koyarsak, ortama adapte olabilme ve elimdeki sermayeyi tüketmeme adına bir süre çalışma niyetindeyim.

Çocukluğumdan beri bilgisayarla ilgilenmekteyim. İşletim sistemlerini iyi bilmekle birlikte programlama dillerine hakim değilim. Ne var ki bir kod dizinine bakınca okuyabiliyor, düzeltebiliyor ve çalıştırabiliyorum. Dolayısıyla bir websitesi dizayn etmek ya da chatgpt yardımıyla basit programlar yazmak benim için oldukça kolay şeyler.

Kısmen ve araç gerek dahilinde telefon tamir edebiliyorum

Satrançta gençliğimde Egede MEB turnuvalarında dereceler aldım. Satranç teorisini çalışmadım hiç ama temel şeyleri öğretebilirim.

Harita okuyarak trekking rotaları çıkarabiliyorum, çoğu zaman tek başıma yürüyüşe giderim. Yeri gelince gruplara önderlik yapabiliyorum.

Fotoğrafa ilgim var, profesyonel fotoğrafçı arkadaşlarım da var. Ben amatörüm, lakin kısa sürede iyi bir noktaya geleceğime dair inancım var.

İthalat ihracat işi ile de ilgilenmeyi düşünüyorum ama dropshipping amazon vs oluşumların dışında olaya yabancıyım.

İşin özü tam Türk işi (ortaya karışık) yeteneklerim var. Ne var ki mesleğim dışında hiçbir şeyde profesyonel değilim. Mesleğimi muteber hale getirene kadar bu ortaya karışık deneyimlerle ne yapabileceğimi de ABD'nde yaşamı bilmediğimden kestiremiyorum (tekrara düştüm. farkındayım :) ).

Tüm bu nedenlerle edineceğim her bilgi ne yapabileceğimi kestirebilmem adına oldukça değerli.
    Vaktiniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)

• @TonadaTriste herhangi bir ek gelirin sizin için faydalı olacağını düşünerek, Telusinternational veya appen gibi şirketler üzerinden online işler yapabilirsiniz. yaklaşık saatlik geliri 14-15$ seviyesinde oluyor ve haftalık 20-25 saat civarı çalışabiliyorsunuz. Aynı şirket ve proje olmamak kaydıyla birden fazla online iş yapmak mümkün.

• Selamlar arkadaşlar daha önce soran arkadaşlar olmuştu, yazılım sektörü ile ilgilenen hali hazırda kurs arayışı olan arkadaşlar için benim de Uber’in bildirimiyle haberdar olduğum ücretsiz bir kurs mevcut. Bahar kayıtları daha yeni açıldı. Kurs için belirli şartları mevcut en önemli olan şartı
    “ Live in the NY Metro Area (Connecticut, New York, New Jersey, and Pennsylvania) “
    bu bölgelerde yaşıyor olmak.
    Ben buraya link bırakıyorum şartları uygun olan arkadaşlar değerlendirebilir.

https://pursuit.smapply.io/prog/11spring/?utm_campaign=Fellowship&utm_medium=email&_hsmi=283329557&_hsenc=p2ANqtz-92QFalHk9V2qtDgdxG7TOMYqxU3Vl7RylqDAkSzz-WN3J9B1h-_xBS98CqzjlkkfqMW_EikojGVkPleF2sdsJbzKOGGw&utm_content=283329557&utm_source=hs_email

• ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

• dostlar yazılım işindeyim ama her işi yaparım ehliyetim de var , 2024 ocak sonunda amerikadayım yardımcı olacak varsa çok iyi olur.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Tornacılık ve Hidrolik mesleği iş alanları ?

İş Alanları ve Meslekler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    930 Bakış
    MySeaM
    @ayzzs Su linkten islere bakabilirsiniz: https://www.indeed.com/career/salaries/hydraulic pneumatic technician
  • Amerika'da tasarımcı olmak...

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    174 Bakış
    H
    Herkese merhaba bu sitedeyeniyim. Amerika ile ilgili sormak istediğim çok şey var. Şimdilik aklıma gelenleri sıra ile sormak istiyorum: 1- 2 üniversite diplomam var. Hem matematikçiyim hem de yat tasarımcısıyım. Diplomalarımın orada geçerli olması için nasıl bir yol izlemme gerekir. Girmem gereken sınavlar, denklik için dersler nelerdir? 2- Sizce matematikden mi ilerlemek daha mantıklı olur yoksa yat sektöründen mi?
  • Amerika'da Ticaret ile Uğraşmak

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    14
    1 Oy
    14 İleti
    2k Bakış
    T
    Soru cevapta kalmış başlık malesef. Ben de Türkiye’den tedarik edeceğim çarşaf, yastık kılıfı vs gibi tekstil ürünleri satmak istiyorum. Marshallsta vs gördüğüm havlu tekstil ürünleri hep Türkiye’den. Bir yerden başlamak istiyorum. Ticaret geçmişim yok en mantıklı nerden adım atabilirim?
  • Amerika'da Tır Şoförlüğü?

İş Alanları ve Meslekler tır amerika şöför
    462
    3 Oy
    462 İleti
    83k Bakış
    I
    @Serapp çok teşekkür ederimm.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k