Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 82.8k 213

• @mexido Şurayı da inceleyebilirsiniz. Göçmenseniz upwardly global'ı inceleyebilirsiniz. Yardımları dokunur.

• @haleluja
    @TMG

Teşekkürler malesef gocmen değilim tr deyim daha gitmeden birşeyler bulubilir miyim sponsor gibi o yüzden uğraşıyorum açıkça:)) keşke olsak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

günaydın herkese özellikle new jersey tarafında olanlar daha fazla bilgisi vardır. SMS delivery diye bir şirket var bu şirket iş teklifi sunmuş bizim forum aile üyemize bir kontrol eder misiniz. Bu şirket nasıl güvenilir mi şirket hakkında fikri olanlar yazabilir mi İş mektubu aşağıdadır

"Commercial Driver License at all times.

We are pleased to offer you employment with SMS DELIVERY LLC (the “Company”). This offer of
    employment is conditioned upon your satisfactory completion of certain requirements, as more fully
    explained in this letter.
    If this position is subject to the regulations of the United States Department of Transportation/ Federal
    Motor Carrier Safety Administration (DOT/FMCSA), then throughout the period of your employment you
    will be required to comply with all applicable DOT/FMCSA regulations, including remaining physically
    qualified and appropriately licensed under the regulations to operate a commercial motor vehicle in
    interstate commerce as evidenced by obtaining and maintaining a current valid medical certificate and

We would like you to start work no later than two weeks after this offer letter. Your position will be Driver
    Associate reporting to Michael Kriss. This position is a Full-Time position with regularly scheduled hours
    up to 40 hours for full time employees 4-5 days a week. Of course, actual hours may vary depending on
    the company’s and applicants’ business needs. A particular schedule or number of hours is not guaranteed
    and the number of hours may change from week to week.

This is a non-exempt position. Your hourly rate will be $21.25 (Twenty One Dollars 25/100) subject to
    appropriate tax withholdings and deductions, payable in accordance with the Company’s normal payroll
    cycle. Your overtime rate for hours worked over 40 hours in a workweek, or as otherwise required by
    applicable law, will be a minimum of 1.5 x REGULAR HOURLY RATE, unless higher on account of a pay raise
    or receipt of an additional payment that must be included in the regular rate of pay, subject to appropriate
    tax withholdings and deductions, payable in accordance with the Company’s normal payroll
    cycle. Currently, the Company processes payroll on a biweekly basis with paydays on Friday. You will be
    paid by direct deposit, unless you elect a different form of payment, such as check.

During your employment, you will be eligible for employee benefits consistent with the Company’s
    practices and applicable law, and in accordance with the terms of the applicable benefit plans as they
    currently exist and subject to any future modifications in the Company’s discretion. The Company’s
    benefit offerings and employee contribution to pay for benefit plans are determined annually. During
    your employment, you will be eligible to accrue Paid Time Off in accordance with Company policy. All
    employee benefits are subject to periodic Company review.

YOUR EMPLOYMENT WILL BE AT-WILL, MEANING THAT YOU OR THE COMPANY MAY TERMINATE THE
    EMPLOYMENT RELATIONSHIP AT ANY TIME, WITH OR WITHOUT CAUSE, AND WITH OR WITHOUT
    NOTICE.

This conditional offer of employment is contingent upon:

1. Verification of your right to work in the United States, as shown by your completion of the I-9
      Form upon hire and your submission of acceptable documentation (as noted on the I-9 Form)
      verifying your identity and work authorization. For your convenience, a copy of the I-9 Form’s
      List of Acceptable Documents is enclosed for your review. Please bring proof of your
      employment eligibility with you on your first day of work.
    2. Verification that you are at least 21 years of age and have a valid drivers’ license of the
      type required to operate the applicable motor vehicle or 18 years of age for the driver
      helper position.
    3. Satisfactory completion of a background check.
    4. Satisfactory completion of a motor vehicle/driving record check.
    5. Satisfactory completion of a four-panel drug test.

You will receive a letter or email from the company’s vendor to begin the background check process.
    This conditional offer is also contingent upon your execution of the following agreements, attached to this
    letter, which must be signed and returned to the Company before commencing employment:

1. Confidentiality and Non-Disclosure Agreement (Exhibit 1)
    2. Authorization and Consent for Shared Information (Exhibit 2)
      Additionally, you will be required to sign a Mutual Agreement to Individually Arbitrate Disputes during the
      onboarding process when you begin employment.

This offer will be withdrawn if any of the above conditions are not satisfied. Please do not resign from
    your current job until you have confirmation from the Company that these conditions have been satisfied.
    This letter is merely a summary of the principal terms of our employment offer and is not a contract of
    employment for any definite period of time. You acknowledge that this conditional offer of employment
    letter, along with the final form of any enclosed documents, represents the scope of the employment
    offer. No verbal or written agreements, promises, or representations not specifically stated herein are,
    or will be, binding upon the Company.

This offer will be held open for 5 business days. Upon expiration of that period, it will be deemed to
    be withdrawn.

We are excited at the prospect of you joining our team. If you are in agreement with the above
    employment offer details, please sign where indicated below and return this letter to the individual listed
    below. If you have any questions, please do not hesitate to call me. "

• @ayvalik10 Sirketi bilmiyorum ama is teklifi standard bir teklif. Hersey normal ve olmasi gerektigi gibi gorunuyor.
    Yalniz bence iletideki isimleri rakamlari silin, sonra sorun olmasin. Hatta bir kac gun sonra bence iletiyi de silin.

• @Senay-Sirin teşekkür ederim bu akşam sizin saate göre sabah olunca silicem

• Kendinize güvenin. 6 aylık s…dirik kurslarla dahi iş bulma garantili “SW Engineer” birkaç yıl sonra da SR SW Engineer alabileceğinizi unutmayın.

Buraya gelip kasım kasım mülakat tecrübelerini ve telefonlarım lanet olsun susmuyorducu tayfaya aldanmayın.

Hayatı boyunca yaptığı en iyi şey başkalarına tepeden bakmak, üst perdeden konuşmak olan ne iş yaptığı belli olmayan ama iş dezenformasyon ve manipülasyon olduğunda şeytana binbir takla atacak adamları hele hele hiç takmayın….

Unutmayın, bu adamlar gibi binlerce insan var. Hindistandan, Pakistan’dan gelip millete afedersiniz yiyecek gibi aç aç bakan adamlar da gidip ABD’de kurs alıyor büyük şirketlere giriyorlar. Çok matah bir şey değil. Gözünüzde büyütmeyin bu tipleri. Ne iş yaptığı belli değil ama adama gelmiş teknisyenliğin Welcome paketi üzerinden bile kendini övüyor adam hahahahahah. Diplomandan utan be kardeşim. İyi güldürdün yemin ederim. Bunlar bir başarı öyküsü falan değil. Haberiniz olsun.

Ha oradan mı mülakat alsam buradan mı ooo piti piti piti karemela sepeti…. deyip milleti keklemen güzel bi başarı öyküsüdür mesela. Onu yaz sen, o tutar.

bu yazı da boşa gitmesin ne anlatıyon sen diyenlere… eğer ABD’de iseniz, vaktiniz varsa, niyetiniz varsa gidip bootcamp alabilirsiniz. İş bulma garantisi veriyorlar ve iş bulduktan sonra maaşınızdan keserek ödeme yapabiliyorsunuz.

Basit bir örnek;

https://cydeo.com/get-started/

Not: bu adamları araştırmadım ama mantık belli, araştırıp güvenilir olanları bulabilirsiniz. kendinize yatırım yapmayı unutmayın…

• @ayvalik10 amazona eleman saglayan outsource firma sanirim, indeed de firma ismi afatince amazonun da ism cikiyor ilanda.

• @Fuat-Ergin Hic bir bootcamp size is garantisi vermez, verirse sakin inanipta başlamayım. Is kendinizde bitiyor. Paylastiginiz okulda ayni sekilde.

• BOSTON için iş ilanı,
    Haftada 4 günde 50 - 60 farklı markete ekmek ve lavaş benzeri unlu mamül ürünlerinin dağıtımı yapacak kişi aranmaktadır.
    Her hafta aynı marketlere gidilecektir.
    Çalışma günleri kişiye göre ayarlanabilir.
    Dağıtım saatleri sabah 6 ile öğlen 12 arasındadır.
    Haftalık 1000 -1200 dolar arası ödeme yapılacaktır.
    Çalışacak kişinin kendi aracı olması gerekmektedir. (Van ya da pickup truck) Araç yakıt masrafları iş veren tarafından karşılanmaktadır. İlgilenen arkadaşlar iletişime geçebilir, ben kendisini direk işverene yönlendireceğim.

• ⭐⭐⭐

@ugursway Merhaba, bu ilan çalıştığın iş yeri için mi yoksa kendi işini mi kurdun ? Merak ettim :) Daha yeni gitmiştiniz çünkü.

• @Programmer merhabalar, bir tanıdığımızın isteği üzerine paylaştım. Kendisinin şirketi.

• Supply Chain - Lojistik sektöründe kurumsal firmalarda çalışan arkadaşlar var mıdır aramızda?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zumrut şimdi yayınladığı videoda eşinin anlattığı işe bostondakiler bir göz atın isterseniz

https://www.youtube.com/watch?v=zjqwCMGBras

• Bu konu başlığını baştan sona tek tek tüm mesajlara bakarak okudum.. katıldıklarım katılmadıklarım oldu çok iyi şeylerde öğrendim. Şimdiden yazılım eğitimide almaya başlayacağım mesela.. neyse 18 19 sayfalarda bulunan mesajlar genelde iş hayatıyla alakalı (türkiyedeki) bilgilerle doluydu içimden geldi bende yazmak istiyorum birşeyler..
    türkiyede hayatım orta okul yaz tatillerinde çalışmakla başlayıp 33 yaşındayım çalışmakla geçiyor.. öyle ki bu yıl ilk defa green card başvurusunda bulundum ancak benim hikayem biraz farklı.. ben sıfırdan gelip kendi ülkemde bir sektörde oldukça iyi şeyler başarıp iyi kazançlara ulaşıp evimde artık bu kış soğuk olur çıkmayacağım çok dışarı dediğim dönemde başvurarak ilk farklılığımı yaptım.. rahat battı derdi eskiler birazda ancak eskilerin zamanından gelen en büyük kötülük bu.. insanlara göre dışarıdan yargılamak ah ne kolay.. 8 sene öncesine kadar üniversitelerin dış ticaret ve gümrükleme / uluslararası ilişkiler bölümlerinden mezun olup alanında iş bulamayıp bir demir çelik fabrikasında lojistik organizasyonlara bakan (mesai arkadaşlarımın birçoğu atanamamış öğretmenler) mobbing ile kahırdan kahıra giren sıradan birisiydim.. bulunduğum şehirin en iyi maaşını veren firmada beyaz yakalı ancak her işi o yapacak sorumlulukta onun dedikleri türden.. hatta öyle ki beyaz bareti takana sendika yok diyerek altımızdaki onlarca çalışana maaşın kadar konuş şef dedirtilen türden bir mobbing..
    herneyse 4 sene önce şarteli tamamen kapatmış hayata dair tüm umutlarını yitirmiş ve hiçbiryere cv bırakmayacağım diyerek gemileri yakmış bir işsiz olarak hobilerime yöneldim bastım istifamı ama aylarca borçları tazminat kapatsada kovulsam dedikten sonra oldu bu.. sonrasında 3 ay kadar önce düğünümüzü yaptıgım eşimlede evlilik planlarına başladım.. önce sıfır sermaye ile işimi kurdum hobilerimede devam ettim kurduğum iş ile birikim yapıp düğünümü evimi barkımı düzenimi herşeyimi yerine koydum.. ve sonrasında ise yine hobilerime.. hobim derken stok fotoğraf işi yapıyorum büyük firmalara evimde dışarıda vs çektiğim fotoğrafları yüklüyorum.. en basit örnekle burger markalarında ekrandaki hamburger menü fotoğraflarıda dahil hayatımızın her alanında karşımıza çıkan reklam amaçlı görsellerin üreticilerinden birisi olma çabam var (10.000 photo / 4 years) şimdi ise gelelim abd konusuna..
    toplamda 33 yaşındayım 20 seneden fazladır iş geçmişine sahibim bu yaşıma gelip kendi işimi kurup son 1 2 senedir alım gücü ne güzelmiş yahu dediğim zamanımı yaşıyorum istediğim herşeyi alabilirim alabilecek potansiyeldeyim borcum yok harcım yok yani normalde mütevazilikle büyüyünce istekler küçük oluyor o konuda birşey söylemeyelim.. ancak ben yeni evliyim ileride çocuğum olabilir bu kararı alabiliriz düşüncesi sarınca korkuyorum.. ben 4 senede kazandıklarımı önümdeki 4 senede malesef kaybedebilirim ve bu tamamen benim problemlerimden değil içinde bulunduğum ülkenin değişken durumlarından kaynaklanabilir.. ben 4 sene sonrasını geçiyorum 4 ay sonrasını dahi göremiyorum.. evet iyi kazanıyorum evet rahatım çok yerinde evet evet evet.. hayatım boyunca hayal dahi edemiyordum böyle olacağını çünkü son seneleri çıkartınca günde 16 saat çalışmaya varan çalışma geçmişi ve elde avuçta kalmayan para ve giden sağlık dışında bir geçmişim yok.. bu geçmiş diye bahsettiğim olayda bir neslin resmen tüm gençliği oldu.. peki biraz olsun sizede sorayım bu gençliğimizin tekrarını evlatlarımızın yaşayıp yaşamayacağının bir garantisi varmı ?
    Yani nasıl desem bilmiyorum son yıllarımı cıkartsam acaba hayatım boyunca yapmış olduğum işleri abd de yapsaydım ne olurdu ? Mesela sayayım orada olup aklından ucundan geçirmek isteyenler olabilir..

Eczane calısanı
    Sanayi traktör tamiri
    Sanayi branda kesim dikim tamir
    Cafe restaurant garsonluğu
    Kahvehane ocakcılıgı
    Giyim mağazası herşeycisi
    Kurumsal giyim mağazası md.
    Burger king
    Pazarcılık
    Koyunculuk ve hayvancılık(köyde büyümedim)
    Taşıma (balye işleri tarlada çuval işleri vs)
    Fotoğrafçılık
    Türkiyenin en büyük ağır sanayi firmalarından birisinde sevkiyat işleri (lojistik organizasyon)

Evet aklıma gelmeyenlerde vardır.. ne iş olsa yaparımın vücut bulmuş haliyim.. ben bunların hepsini yaptım ancak bunların hepsi ile tek yapabildiğim motosiklete atlayıp türkiyeyi gezmek ve son işimden ayrıldığımda borçlarımı ödemek için motorumu satıp sıfıra sıfır ayrılmak oldu.. bukadar denemeye karşılık olarak aldığım şeye bakınca başında vermiş olduğum emeğe ve azme (2 üniversite) masraflara strese sinire.. giden sağlığa..

Evet bunca şeye bakınca ben abd de çöp konteynırı olmak istiyorum.. çünkü ben son işimde şansım yaver gitmeseydi bu ülkede çöp kadar değer verilmeyen birisiyim. Yani rahatlık konusu değil ben konteynır olayım ki benim neslim devam ederken bana ; en azından yahu green card diye birşey varmış lanet olsun neden bari onu denemedinde bizi böyle bir yere getirdin demesin istiyorum..
    Yani öyle bir şans ki gelirmi gelmezmi bilinmez bu şans bize.. sadece başvurduk bekliyoruz ancak gelirse o hobim dediğim şey benim muhtemelen abd de en büyük kaynağım ve güvencem olacak..

Bu konuya genelde türkiyeden gitme hayalleri kuranlar girip daha green cardı onaylanmadan plan yapanlar giriyor ve bende onlardan birisiyim.. lütfen hobi edinin ve sevdiğiniz şeyleri ticaret ile harmanlayın..benim muhtemelen ülke değiştirsemde dünyanın neresinde olursam olayım hesabıma bu hobimin parası yatacak.. motivasyon konusmacılarının sürekli şu alanda çok para var şu alandaki şu işi çok iyi yapın diyenlere lanet olsun inanmayın herşeyden birazcık yapın ancak sevdiğiniz şeyi günde diğer şeylerden daha fazla yapın yeterli.. abd dahil çoğu ülkede iş trendleri değişiyor dönemsel sektörler patlama yapıp aşırı kazançlar sağlayabiliyor siz herşeye hazırlıklı olun.. ortalama ömüre bakınca sevdiğin şeyleri yapmak için gününün 3/2 sinden fazlasında başkalarına hizmet edip emek verip haftanın 1 günü dahi o sevdiğin şeyi yapmaya zaman ayıramadığın bir ülkede yaşıyorsan denemekten korkma.. en azından ben yapıyorum şanslı aileden geldim para var huzur var diyen arkadaşada tek kelimeyle şunu söyleyebilirim ki bu ülkede rüzgarın yönünün ne tarafa döneceğini mgmnın başındaki adam tutturamıyor.. adam çocuğuna açık havada yağmurlu havada düğün yaptı fıkra bukadar..

Ha birde şey… mayısta green card cıkarsa arkadaşlar benden herşey olur ne iş olsa yaparım diyerek çaresizlik içinde tavsiye içinde yazarım o zaman gelince.. fikir fikirden el elden üstün..

• Harika yazı
    Şansınız bol olsun.. Emek çok kıymetli

• @ilkerkaynar90 hepimizin niyeti ortada inş mayısta o güzel cümleyi görüp hepimiz yavaş yavaş USA macerasına başlarız :)

• smesutS smesut bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar, salesforce eğitimi için Istanbul veya Amerika'da eğitim alan oldu mu ? Eşim eğitim almak istiyorum, eğitim alıp memnun kalan arkadaşlar kurum ismi önerebilrise çok memnun olurum.

• @smartcells Böyle iş bulmak herkes için geçerli mi? Ben öğretmenim ve İngilizcem A2 seviyesinde..Ne onerirsiniz?

• Merhaba benim merak ettigim bir konu var Türkiye de MYK gibi belgelendirme yapan yerler var mesela ben cnc operatörüyüm Amerika ya gidince belgeler geçersiz kalıyor orda belgelendirme yapan yerler varmı cnc gibi press gibi kaynak gibi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    10 İleti
    681 Bakış
    R
    @damladav tesekkur ederim cevabınız için
  • Amerika'da işten kovulmak / çıkartılmak

İş Alanları ve Meslekler
    5
    1 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @strangereister Amerika'da işten kovulmak / çıkartılmak içinde söyledi: Merhaba. Bu konu hakkında deneymleriniz veya bilgileriniz var mı? Yasal ve kontratlı bir şekilde çalışırken kovulan kimselerin hakları nelerdir? Ben ilk işyerimden kovuldum. İlginç bir deneyimdi. Beni kovan yöneticiyi benden 2 ay sonra kovdular :) Haklar derken neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama fazla bir hakkınız yok. Eğer haksız yere kovulduğunuzu düşünüyorsanız dava açabilirsiniz. İşyerinin size yaptırdığı sağlık sigortasını COBRA gereği devam ettirebiliyorsunuz ama primler inanılmaz yüksek olduğu için hiç mantıklı olmuyor.
  • İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci

İş Alanları ve Meslekler
    65
    9 Oy
    65 İleti
    8k Bakış
    diana kateD
    Merhaba greencardla new yorka geldim iş arıyorum ingilizcem orta ama hala iş bulamıyorum yardimci olabilecek var mı
  • Security Clearance Nedir ve Süreçler

İş Alanları ve Meslekler
    19
    13 Oy
    19 İleti
    9k Bakış
    arnbltA
    Özellikle DC etrafındaki IT alanındaki işlerin çoğunda Clearence isteniyor. Bu ABD vatandaşları içinde geçerli bir durum. En düşük düzeyi Public Trust Security Clearence. Son 5 yıl içinde ABD den 90 günden fazla ayrılmayacaksınız şart olarak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k