Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nicksiz1i Çok teşekkürler, evet baya bekledim, excel listesine göre en fazla başvuru bende 🙂
    90 gün olayının bir kural olup olmadığı bende tam net değil. Bazı avukatların web sitelerinde 90 gün bekleme kuralını, USCIS'in çalışanlarına bir tavsiye olarak verdiği yazıyor. Dolayısıyla tamamen local USCIS ofisindeki sizinle ilgilenen görevlinin insiyatifine kalıyor gibi anladım. Bende sizin gibi herhangi bir aksilik olmadan süreci tamamlamak istiyorum. Bu sebeple 90 gün hadisesini netleştirmeye çalışıyorum. En kötü ihtimal gidip 90 gün bir otel odasinda boş boş bekleyeceğim.


  • @senaoner DV2023 senesinde malesef sizin cn'a yakın olan cn'ler hiç bir şekilde ankaradan mülakat alamadı excelde hangi şehirde mülakata girildiği gözüküyor biraz daha dikkatli incelerseniz bir hata yapmamış olursunuz


  • @buraktayiz Öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    mülakat maili dvprogram.state.gov linkinin bulunduğu bir mail ile size ulaşıyor fakat o mailin size ulaşması için öncelikle dosya numaranızın aktif olması gerekiyor


  • Kafama bir soru takıldı forumda aradım muhtemelen vardı ama gözümden kaçırdığımı düşünüyorum, vizeye onay gelmesi dahilinde askerlik yapmadan direkt gideceğim bu benim ziyaretlerimde asker kaçağı olmama sebep oluyor, askerliğimi satın almam için yurtdışında bir süre geçiriyoruz diye tahmin ediyorum, bunu direkt yapma şansımız mümkün oluyor mu acaba?


  • Dv2024 çok merak ediyorum, acaba nasıl geçer.. umarım gitmek isteyen herkes gider. Sadece forumu takip etmek bu konusa çok önemlidir. Kim mülakat aldı, kaç rakamlarda kaldı vs..
    Bol şans!

  • ⭐⭐

    @Umut-Şele, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Kafama bir soru takıldı forumda aradım muhtemelen vardı ama gözümden kaçırdığımı düşünüyorum, vizeye onay gelmesi dahilinde askerlik yapmadan direkt gideceğim bu benim ziyaretlerimde asker kaçağı olmama sebep oluyor, askerliğimi satın almam için yurtdışında bir süre geçiriyoruz diye tahmin ediyorum, bunu direkt yapma şansımız mümkün oluyor mu acaba?

    Mülakat alıp vizenizi aldıktan sonra ABD'ye gidince Türk Konsolosluğuna adres bildirimi yapıyorsunuz ve askerliğinizi tecil ettiriyorsunuz.
    Konuyla ilgili başlık:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/81/green-card-ile-askerlik-tecili

    İmzanızda CN yok sadece XXX olmaz. Eğer üç haneli ise ilk rakamı yazıp sonra XX yazın. Bir de excele kaydolun lütfen.


  • @Serapp çok teşekkür ederim 🙌🏻


  • @buraktayiz Mülakat dağılımı maili başlığı "Your immigrant visa appointment --" olarak geliyor. İçeriği hangi tarihte ve saatte mülakatınızın olduğu ve kişi bazında hangi evrakları getirmeniz gerektiğini içermektedir.


  • @buraktayiz [email protected] adresinden , You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.
    yazılı bir mail alacaksınız ve greencardı kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada mülakat bilgilerini görebileceksiniz


  • @OA-OA https://savediversityvisa.org/ bu sayfadan bakabilirsiniz.


  • @ibrahimhalılll Dosyayı asla mülakatı almadan açtırmayın.İş değişikliği gibi durumlar için hiç açtırmamanızı öneririm.Mülakatta isterseniz belirtebilirsiniz.


  • @Mehmet-Ali-Tüzün Evrak geçen sene istenmedi , bu senede istenmeyebilir.Başka yapacağınız bir şey yok.


  • Tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum, nişanlım doktor ve talihli olan kendisi. Amerika'nın sağlıkçı açığı da malum çok fazla. Sağlık çalışanı olarak, gerek dosya taşıma gerek mülakat verme işlemleri için konsolosluklar mesleki durumlara dikkat ediyorlar mı sizce? Bu konuda az çok bir şeyler fark eden oldu mu. Bilgilendirme yapanlara şimdiden teşekkürler 🙏🙏🙏


  • @Serkan-Kaya biz dosya taşıma maili attığımız çoğu konsolosluktan oturum izni varsa taşıyabiliriz cevabı aldık.


  • @Serkan-Kaya Gerek dosya taşıma gerekse mülakat açısından meslek grupları bir öncelik konusu değil malesef.

    Sayın @gucarslan dan öğrendiğimiz kadarıyla ancak şöyle bir durum var;

    Öncelik kazanabilmeniz için National Interest Waiver ( NIW ) kapsamında olmalısınız. Başka bir deyişle abd’ye, ülke çıkarlarına, vatandaşlarına, ulusuna fayda sağlayacak bilimsel, hukuksal, askerî veya diplomatik bir bilgiye sahipseniz ve talep edildiğinde somut olarak kanıtlayabilirseniz bir istisna yapılabiliyor.

    Bununla birlikte, dosya taşımayı talep edeceğiniz ülkenin vatandaşıysanız veya yasal oturum izniniz varsa, izni olmayanlara göre taşıma talebinize öncelik veriliyor.


  • @Serkan-Kaya Görüşme esnasında size mezuniyet durumunuzu ve gideceginiz yerde ne yapmayı dusundugunuzu soruyorlar , kendilerine kendi mesleginize devam etmek istediginizi söylediginiz takdirde size nasıl yapmayı dusunuyorsun diye ekstra bir soru yoneltmedikce mulakat esnasında mesleki yonden bir eleme yapacaklarını dusunmuyorum


  • @Güvenç Dosya numaranıza ve Ankaranın son senelerdeki performansını değerlendirirsek AOS yapabilme şansınız varsa mutlaka yapmanızı öneririm.Sürecin 8. ayında 96xx numaramla kendimi Dünyadaki bütün ABD konsolosluklarına mail atarken bulduğum için öneriyorum 😃


  • @atakandenek Talimatlar ibaresi dvlotterynin güncellenmemiş sayfasında görünse bile artık elektronik yolla dosya gönderimi olmadığı için öyle bir mail almayacaksınız.


  • @ozmell 6 ay (Sağlık raporunuzun geçerli oldugu tarihler aralıgı) içinde ABD ye giriş yapmalısınız.Vatandaşlık sürecinizin uzamaması için 5 senenin 3.5 senesinin üstünde ABD de bulunmalı , 6 aydan sürekli yurtdısında kalmamalısınız.Ayrıca 1 seneden fazla kalındığı takdirde greencardınızın geçerliliğini yitirme durumu var.


  • @jordan Geçen sene Viyana , Muskat ve Ashgabat oturum izni istemeden mülakat verdi.Mail attıgınız yerlerden zaten bu duruma gore reaksiyon alırsınız.Dosya tasıyacagınız ulkenin vize durumlarını degerlendirmenizi öneriyorum.Özellikle bekar erkekler son sene Schengenden çok büyük oranda red aldı ve dosya tasıyıp mulakata gidemeyenler oldu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum