Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Sy61 Pasaport sorusu cevaplanmış. Askerlik konusunda : bana mülakatta askerlik yaptınmı diye bire soru sorulmadı. Sadece e devletten aldığım evrağı verdim. Siz de o şekilde yapacaksınız. Soru gelirse yaptım veya yapmadım yerine başınızdan geçen süreci kısaca özetleyin yeterli. Eğer elinizdeki evrakta muaf yazıyorsa, muaf oldum demeniz bile yeterli. Sorular da, cevbaplar da çok kısa oluyor zaten. Uzun uzun anlatmaya kalkmayın. Şu rahatsızlığım vardı, muaf oldum. Bitti bu kadar.


  • @Sy61 DV2023 mülakat deneyimleri başlığında gerekli belgeler ve deneyimler bolca mevcut. Vakit ayırıp foruma göz atmalısınız. Öncelikle Sağlık randevunuzu alın ve Ais kaydınızı gerçekleştirin.


  • @stagerlee Tebrikler, yesilkartforum Dv kazananları için büyük bir nimet süreciniz boyunca takip etmeniz her zaman yararınıza olacaktır. Gördüğüm kadarıyla Cn numaranız yüksek. Ankara’nın 2023 performansı göz önüne alındığında dosyanızı taşımak yada AOS imkanınız varsa süreci başlatmak sizin adınıza daha iyi olacaktır.


  • @lutfitunca teşekkürler. Randevu oluşturdum , ais kaydını da yaptım . Baya okudum fakat bu hastalık ile alakalı birşey göremedim . O yüzden paylaşmak istedim . Negatif tüberküloz ile ilgili sıkıntı yaşayan oldu mu diye ?


  • @Serkan-YILDIZ teşekkürler Serkan abi . Geçmişte bir de negatif tüberküloz geçirdim . O sorun teşkil eder mi onu bilmiyorum . Zaten muaf olduğum kağıtları ve evrakları da yanımda götürücem


  • @Sy61 Forum’da arattım ama cevap bulamadım. Zaten bu konuda en iyi cevabı Unganlar verecektir. Mutlaka evraklarınızı yanınızda götürünüz. Sağlık randevusunu bu gibi durumlarda en erken güne almakta fayda var malum sürecin sonuna yaklaşıyoruz. 30 eylül son vize basım tarihi.


  • @Begum hanim bizde makedonya ya mail attık olumsuz dönüş oldu.

  • ⭐⭐⭐

    @Sy61 Merhaba, gecmis olsun. Umuyorum ki, klinik randevunuz erken bir tarihtedir. Saglik kontrolune gittiginizde hazirladiginiz tum evraklar yaninizda olsun, zaten tekrar radyografi cekiminiz yapilacak, tum yetiskinlere yapilmak zorunda, o vakit bir sey gorunurse islemleriniz uzayabilir. Yani bu surec tamamen doktorlarin takdirine bagli. Size kesin olarak onlar disinda hic kimse bir yorumda bulunamaz sureciniz baglaminda.

    Imzaniza DS-260 gonderim tarihi ve mulakat tarihi gibi bilglerinizi de girerseniz daha anlasilir olur herkes icin vize sureciniz.


  • @Sy61 Tüberkiloz konusunun sorun olup olmayacağı konusu mülakattan çok sağlık kontrolünde netleşir. Sağlık kontrolüne gittiniz mi, bunu onlara sormalısınız. Ama devam eden bir tüberkiloz probleminiz yoksa, sıkıntı olacağını sanmıyorum.


  • @Sy61 Bence sağlık randevunuzu en kısa sürede alıp yaptırın. İlave tetkik vs. istenecek olursa, mülakata kadar tamamlamış olursunuz. Son günlere bırakmayın.


  • @Serkan-YILDIZ devam eden bir sorun yok abi , 2014 de geçirmiştim . O da taşıyıcı , bulaşıcı değildi . Çoktan geçti bitti hastalık . Şuan bir problemim yok çok şükür


  • @Serkan-YILDIZ 11 Ağustos ta abi randevum hastane için . 1 hafta erkenden aldım


  • @lumos teşekkürler 2014 senesinde geçirdim ben hastalığı ve negatif olarak . Bulaşıcı değildi . Askerdeyken olmuştu ve muaf tutulmuştum


  • @Gül-Kazancioğlu Makedonya'ya bizde mail iletmiştik henüz dönüş yapmadılar.

  • ⭐⭐⭐

    @Sy61 Karar klinikte goruseceginiz hekimlerin, tekrar gecmis olsun.


  • @Sy61 O zaman sıkıntı olmayacaktır. Ama lütfen unganlar sağlık kontrol randevunu olabildiğince erken tarihe al ki, olurda ilave tetkik vs. isterlerse, mülakattan önce zamanın olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Serkan-YILDIZ Sikinti olup olmayacagini bilemeyiz, mesele sikinti olmasi da degil, fazladan tetkik istenirse ki TB genelde bu istegin talep edildigi bir hastalik, surec uzar, mesele o. Lutfen saglikla ilgilgili konularda bu sekilde kesin konusmamaya calisalim.

    @Sy61 Bey, saglik kontrolunden onay alabilirsiniz ama ileri tetkikler icin sure kalmamis olabilir, o nedenle dogrudan klinikle iletisim halinde olun, sizi kaygilandirmak ya da rahatlatmak icin soylemiyorum, gercekten cevap burada degil.


  • Mülakata girecek erkek arkadaşlar askerlik durum belgesini e-devletten alsınlar. Barkodlu belge olmaması yüzünden (benim askerlik yaptığım zamanda internette yoktu), konsolosluk benden barkodlu asjerlik durum belgesi istedi. Bu yoksa da askerlik şubesinden bendeki terhis belgesinin aslı gibidir diye ıslak imzalı mühürlü kopyasını istedi ama esas istedikleri e-devletten barkodlu askerlik durum belgesi.


  • Sonuçta Ankara benden bugün ek belge istedi. PTT ile gönderin dedi.


  • @Sy61 eşim bu durumdan geçtiği için bir kaç şey yazmak istedim. İçinizin rahatlaması için doktora gidip röntgen çektirebilirsiniz. Balgam testini ciğerinizdeki lekeye göre karar veriyorlar. Ve en erken tarihe almak sağlık raporunu sizin için daha iyi olur. Olabilecek bir balgam testi sonucu çünkü 8 haftada çıkıyor


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum