DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • frankfurt aktarma kotu degil. gate ler arasi mesafe var yalniz, yurumek zaman aliyor, bazen de mini rail almaniz gerek ama goz korkutucu bir durum degil. Almanlar hizli ama soguk davraniyorlar, bilinki arada Turk guvenlik ya da Turk bir calisan cikar karsiniza 🙂


  • @bozyuruk 30 ağustos rezerve ettim biletimi ancak benimkisi frankfurt aktarmalı değil new york aktarmalı, frankfurttayım zaten buradan aldım biletimi, deneyimimi paylaşırım tabii ki. Sizin uçuş tarihiniz ne zaman?


  • @myna mülakatta ap kalma durumu olmaz ise 22 ağustos diye düşünüyoruz.


  • @bozyuruk kalmazsınız umarım, şansınız bol olsun. O halde ilk deneyim sizden bekliyorum 😃


  • Merhabalar herkese, uzun süreden sonra ilk iletim ancak gerçekten ilk girişle beraber aşırı bir yoğunluk içine giriyor insan 😃
    Biz ilk girişimizi eşimle beraber 11 Temmuzda Seattle SEATAC havalimanından yaptık. İstanbuldan direkt uçuşla geldik 12 saat sürdü. Çok yoğun bir havalimanı değildi ancak bagajların gelmesi biraz uzun sürdü.
    Vatandaşlar ve green card sahiplerinin olduğu sıraya girdik. İlk girişimiz olduğunu söyledik polise o da sarı zarfı istedi. Ardından bir yere yönlendirdiler burada biraz bekleyin dediler. Bizim dışımızda bekleyenler de olduğu için hiç gerilmedik, hatta amerikan vatandaşları da vardı birkaç tane. Ardından başka bir polis ismimizi okumaya çalıştı 🙂 pasaportlarımızı bize uzatıp gidebilirsiniz dedi, biz de bu kadar mı diye sorduk şaşırdık. Bavullarımızı hiç açtırmadı, içinde ne var ne yok diye sormadı. Baya bir ilaç, biraz isot biraz da tarhanamız vardı 🙂 Keşke daha fazla koysaydık diye pişman olduk 😃 Bizimle ilgilenen polisler bize karşı hep kibarlardı, bir problem yaşamadık. Ancak bazı insanlara daha sert olduklarını gördük. Valizlerini açtırıp didik didik bakıyorlardı bunlardan bazıları da abd vatandaşıydı (pasaportlarından gördüm).
    Herkese bizim gibi kolay bir giriş dilerim 🙌
    Şuan 15. günümüz Amerikada. Beğendiniz mi diyen amerikalara söylediğimi söyleyeceğim ''So far so good''.
    İlk ayımız dolduktan sonra biriken tecrübelerimizi de diğer başlıklara yazacağız inşallah.


  • ....amerikanin her hava alaninda gozcu gumruk gorevlileri vardir,cok tecrubelidirler, gozleri devamli gelen yolcularin uzerlerinde olur,adama veya kadina dikkat ederler terliyormu, zoraki mi gulumsuyor endiselimi,biraz suphelenirlerse didik didik ararlar.


  • Uzun uğraşların sonunda 28/072023 tarihinde Amerika'ya giriş yapmış bulunmaktayız. Mülakatımız Hong Kong'da olduğu için direk uçuş ile tek yer olan John F Kennedy havalimanına son dakika bilet aldık. Bileti online Check in yapamadık maalesef bunun nedenini 2 3 cümle sonra anlayacaksınız. Uçaktan 3 saat önce havalimanındaydık. Cathay pasificin kontuarından biletlerimizi aldık. Bu sırada görevli göçmen vizesiyle çok karşılaşmadığı için sanırım bana spouse kısmını gösterip tek giremeyeceğimi söyledi 🙂 ben de eşimin yanında olduğunu söylediğimde bir sıkıntı olmadı. Eğer yurtdışından direk girecekler olacaksa böyle bir şey sorabilir belki görevli. Uçuş için kapıların olduğu kısma geçtik. Hong Kongda hem pasaport ile geçerken yüz okuması oluyor hem de uçağa girerken bileti gösterip yüz okuması oluyor. 2. Kısımda uçağa girerken eşim sıkıntısız girerken beni kenara çektiler meğer biletime sss damgası vermişler(bu yüzden online Checkin de yapılmamış). Bunun sebebi biraz şans sanırım bileti son dakika almak veya şans eseri sistem de sizi bu duruma sokabiliyormuş. Uçağa alırken ekstra güvenlik önlemlerinden geçiyorsunuz çanta arama, pantalon cebi arama gibi ama tabi sıkıntı olmadığı için geçiyorsunuz sadece o an ilk defa karşılaşınca insan stres olabiliyor. Uçağa aramaların sonunda binebildik. Hong Kongdan direk uçuşla 17 saate JFK havalimanına vardık. Vize sırası maalesef uzundu. Başa yaklaştıkça oradaki bir görevli her polis için de ayrı 1 2 kişilik sıra oluşturuyor. Tabi şansımıza çok yavaş çalışan bir polis ablamız bize denk geldi 😂 en sonunda sıra bize geldiğinde herkes aile olarak beraber girebilirken polis eşimi uzaklaştırıp sadece benimle işlem yapacağını tek tek gelmemizi söyledi(biraz agresif ve suratsızdı). Tabi el mahkum tamam dedik. Zarfı açması sadece 10 dk sürdü ve yavaş yavaş bilgileri girdi. Yanımızda ne kadar para olduğunu sordu(13 bin dolar ile girdiğimizi belirttim) ve Greencard için adres sordu sadece. Valizle ilgili bir soru gelmedi. Daha sonra eşimi aldı ve beni bir görevli ile bir odaya yolladı. Orada 1 2 dakika bekledikten sonra polis eşimle beraber gelip bizi başka bir polise devretti(bu arada eşimden parmak izi almadığı için sormaya gittiğimde sinirlendi ve Hasbin Allah der gibi just go dedi :). Yeni gelen polis bizi bagaj kısmına götürüp valizlerinizi alıp benim yanıma gelin diyerek bizi bagaj kısmında bıraktı. Tabii biz uçaktan ineli neredeyse 2 saat olduğu için valizlerimiz inmişti ve kenara konmuştu. Valizleri alıp görevlinin yanına gittiğimizde sadece para bildirimi yapılan bir evrak doldurduk ve işimiz artık bitmişti. Resmi olarak artık Amerika'ya girmiştik. Tek tavsiyem sıkıntılar olsa da sakin kalıp işleri halletmek. En zor kısımları geçerek bu vizeyi alıyoruz zaten burası artık son yemek kısmı 😀

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozzgedenizz senin evrak polisi buldum 20. saniyeden sonra videoda yer alıyor.


  • @ayvalik10 😂😂 + agresif ve sinirli versiyonu


  • @Anka bana göre aktarmasız uçuş önemli bir rahatlık, hem zaman açısından hem yorgunluk açısından


  • @ozzgedenizz Tebrikler. Green Card tüm aşamalarında başından sonuna kadar sakin kalıp süreci yönetmenin gerektiğine güzel bir örnek olmuş


  • @Şener-Uysal teşekkür ederiz 🙏🏻


  • Herkese merhaba.
    28 temmuzda İstanbul’dan Atlanta’ya direkt uçuş ile geldik.
    Uçaktan indiğimizde Kanada ve Amerika vatandaşları için ayrı, diğer ülke vatandaşları için ayrı pasaport kontrolü yapılıyordu. Diğer ülke vatandaşları için olan sıraya geçtik. Pasaport kontrolü yapan görevli kameraya bakmamızı istedi ve ordan birkaç işlem yapıp eşimin ve benim pasaportlarımızı değişik bir şeffaf dosyaya koyup başka bir görevliye verdi ve onu takip etmemizi söyledi. Görevlinin peşine takıldık. Bizi ayrı bir odaya geçirdi ve beklememizi söyledi.
    Odada 3-5 kişi daha vardı. Beş on dakika sonra dışardan adımız söylendi ve polisin yanına gittik. Sarı zarflarımızı istedi verdik. Hiç zarflara bakmadan dönüp arkasındaki masaya bıraktı ve pasaportlarımızı uzattı. Gidebilirsiniz dedi. Ben şaşkınlıkla hepsi bu kadar mı diye sordum. Ve evet dedi.
    Daha sonra valizlerimizi aldık ve havaalanından ayrıldık.
    Valizlerimizi kontrol etmediler, hangi adrese gideceğimizi, yanımızdaki parayı vs sormadılar. Çok şaşırdık. Kural dışı bir şeyimiz olmamasına rağmen gergindik ve bu duruma çok sevindik.
    Umarım herkesin bu kadar kolay bir giriş süreci olur😊
    Atlantadan North Carolina’ya geldik. Burada arkadaşlarımıza yakın, bir aylık bir airbnb’ye yerleştik. Bu hafta ssn ofisine gidip sonra da bankadan hesap açtıracağız.
    Deneyimlerimizi birkaç ay sonra tekrar detaylı yazacağım.
    Herkese bol şans!


  • @tak3517 İlk girişteki gibi bundan sonraki işleriniz kolay hallolsun.


  • @tak3517 Havaalanının kalabalık ya da çok sakin az yolcu olması ilk girişte önem arz etmiyor sanırım


  • @Şener-Uysal Sanmıyorum. Bizim girişimizde havaalanı oldukça kalabalıktı. Ama bu durum negatif ya da pozitif etkiliyor mu bilmiyorum.


  • @tak3517 Yolcu sayısından kalabalıktan ziyade görevlinin o anki psikolojisi, duygusal durumu diyelim o zaman, eşref saatine denk gelmeyi umalım 🙂


  • İnsanın olduğu yerde malesef psikolojik etken önemli.


  • @ozzgedenizz Hayırlısı olsun. İnşallah bundan sonraki süreçleriniz daha kolay olur...


  • @Redbeard çok teşekkür ederiz umarım 🙏🏻 seneye de sizin süreci okuruz inşaallah


Benzer Başlıklar

  • 23
  • 11
  • 10
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum