Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT yani önermek için tecrübe lazim. Ben hic gitmedigim icin sadece hemen hemen 2 yillik internet arastirmasi sonucu nacizane fikrimi soyleyebilirim. Florida icin en iyi seceneklerden biri gibi duruyor Orlando, biz tercih etmesek de. Esinizin durumunun da Amerikada bir sikinti yasatacagini hic ama hic dusunmuyorum. Bu tip ayrimciliklarin hos gorulmedigi bir ulke ama 5 parmagin besi de bir degil tabi. Arada, bir kilcik cikip can sikabilir. Bu sadece sizin icin degil oraya gocmen olarak giden hepimiz icin gecerli bir durum zaten.


  • ..........


  • ..........


  • Merhaba,

    Bugun eksi'de bir yazi gordum ve kisa bir bolumunu asagiya birakiyorum.

    ''benim california dream'im (büyük) bir ev/arsa satın alıp, 110 derecede ailemle onun içinde yaşamak olsaydı ben de texas'ı tercih ederdim. fakat benimkisi, başka eyalette mortgage'a vereceğim miktarı ca'de tek başıma kiraya verecek ve single income ile istediğim şehrin istediğim mahallesinde ev alamayacak da olsam; yaşadığım şehrin mükemmel havasında yaz-kış motor sürüp, yaz-kış çeşitli outdoor aktiviteleri yapmak, okyanusa, beache, doğaya ve yeşile yakın olmak, daha iyimser, daha pozitif ve daha friendly insanlarla birlikte chill ve laid-back şekilde yaşamak olduğundan benim caifornia dream'im hala canlı.''

    Tabiki yeni gelecek ve burada bir hayat kuracak insanlar icin oncelikli durum gecinebilmek. Ozellikle belirli bir butce ile buraya gelenler. Ancak yukaridaki yazida belirtildigi gibi siz nasil bir hayat istiyorsunuz. Buraya gelis amaciniz nedir? Bunu kendinize sorun ve bunun cevabina gore yasanacak sehir uzerinde ayrica bir dusunun derim. Yukarida bir arkadas belirtmis ben denizsiz yasayamam ve bu sebeple Florida'yi tercih edecegiz diye. Cok hosuma gitti. Texas'a gelenlerin youtube'da cektigi videolara bakin. H.E.B market fiyatlarindan Ross'ta ucuz kiyafet fiyatlarindan oteye gitmiyor. Cunku pek baska birsey yok. (Austin'i bu konuda biraz disarida birakiyorum). Ama sizin icin Amerikan ruyasi uygun fiyatlar, buyuk bir evde aile ile uygun kirada yasamak, diger eyaletlere gore uygun fiyatlara ev sahibi olabilmek ve genelde ev ve is arasi gecen sakin bir hayat ise tercihiniz Texas ve benzeri eyaletler olabilir. Is imkanlarina girmedim, onun icin bambaska bir yazi yazmak gerekir.


  • @Laçin-Boz, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Merhaba, ben yeni mezun bilgisayar mühendisiyim ve yazılım alanında iş arıyorum. Tek başıma olacağım için yaşamayı seçeceğim eyaletlerdeki kriterlerim suç oranının az olması, havaalanına yakın olması, ikliminin çok aşırı soğuk olmaması, doğal afetlerin az olması (fırtına vb), çok aşırı pahallı olmaması ve harita bakımından Türkiye'ye en yakın yani doğu şeridinde olması.
    Bunlara baktığımda Boston en güzeli gibi geliyordu, fakat kesinlikle başvurabileceğim tek bir iş bile bulamadım (nedenini de anlamadım) . Onun dışında New yorku düşündüm ama çok pahallı geldi.
    Yani siz ne önerirsiniz ne yapacağımı bilemedim?

    Büyük firmalar on binlerce yazılımcı çıkardığı için şuan çok acayip bir rekabet var


  • @Laçin-Boz North carolina, virginia bolgesine bakabilirsiniz, Boston bu eyaletlere gore daha pahali, vergi dilimi yuksek ve daha soguk. Ayrica yakin olacaginiz icin daha sonrasinda Bostonu gezip, gorup tasinabilirsiniz.


  • Benim tercih böyle oldu. İlk önce aşırı kalabalık şehri istemedim, NY ya da CA da olmazdı, daha sakin aile dostu eyalet şehirler istedim. Sonra da tabi işsizlik oranı. Eşimin İngilizce zayıf olduğu İçin Dallas iyi seçenek olarak gördüm. Bir de tanıdığım bir arkadaş orada yaşıyor. Bakalım. İlk Dallas ile başlarız

  • ⭐⭐

    areavibes.com
    Seçeceğiniz şehir hakkında yaşama endeksi puanı ve detaylı bilgiler veriyor.


  • @Serapp Düzeltme; Areavibes.com

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Borankartl Borankartl 
  • ⭐⭐


  • ........


  • Merhaba, GC sonrası eyalet seçimi aşamasındayım,27 yaşındayım Türkiyede Tıp mezunuyum fakat kendi işimi uzun süre belkide hiç yapamayacağım. Asgari ücretli basit işlerle başlamam gerekiyor. Aklımda New jersey, Chicago, Houston-austin bölgeleri vardı. Bunları genel olarak yaşam maliyetinin düşük olması sebebiyle seçmiştim. Şuanda özellikle kuzey new jersey daha ön planda. Aklımdaki soru bu bölgelerde iş bulma açısından sorun yaşar mıyım? Genel olarak şehirleri incelerken buralar ön plana çıkıyor ama şehrin güvenliği, yaşam maliyetleri ve iş imkanları açısından önerileriniz olur mu? Amerikada tanıdığım yok ve yalnız olma ihtimalim var

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heycan sana ve diğer tüm üyelerden rica ediyorum. Bunun gibi cümleler kurmayın.
    "Amerikada tanıdığım yok ve yalnız olma ihtimalim var"

    Sen burada forumda sadece gidene kadar yardım ettiğimizi mi düşünüyorsun. Gideceğin yere karar verdikten sonra orada yaşayan kişilere merhaba nasılsınız diye selam verdin mi ki sana yardımcı olmadılar mı böyle cümle kurdun. Biz bu forumda aileyiz. Herkes birbirine yardımcı olmak için çabalar. Lütfen bir daha böyle cümleler kurmayın. Sağlık dediğin zaman forumda tüm oklar @knnrn gider. Tıp mezunusun hemen mesaj atar mısın özelliklerini elinde ki sertifikaları belgeleri gönderirsen sana müsait bir zamanda yardımcı olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heycan Bahsettiğiniz türde işler bulmakta hiçbir zaman zorluk çekmezsiniz. Eğer İngilizce seviyeniz iyiyse tıp eğitimi ile sağlık sektöründe hekimlik dışında da güzel işler bulabilirsiniz. Medikal transkripsiyon mesela.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S selamibasaran 

  • Umarım DV-2025 şanslılarından biri olurum ve eyalet seçerken buradaki birçok arkadaşla fikir alışverişinde bulunurum diyerek söze başlamak istiyorum.

    Amerika hakkında araştırmalar yapmayı çok seviyorum. Araştırmalarımı da kendime saklamak istemiyorum. Bilgi paylaştıkça büyür. Ama doğru eyaleti bulmak gerçekten zor. Birçok faktörü düşünmek gerekiyor. Örneğin benim için önemli olan bazı faktörleri(eğitimi önemsemedim vb) “sıra gözetmeksizin” aşağıya yazıyorum. Konu başlıklarını daha fazla detaylandırmaya çalışacağım. Bu bilgileri mümkün olduğunca güncel kaynaklardan almaya çalıştım ama herhangi bir yerinde yanlış olduğunu düşünüyorsanız bana iletirseniz, düzeltirim. Ayrıca peşin not; her eyalette tabi ki birçok şehir var. Eyalette karar kıldıktan sonra şehir araştırılmalıdır. Çünkü görünen o ki aynı eyalet olmasına rağmen bölgesine göre her şey bambaşka olabiliyor. Ama şimdilik sadece eyalete odaklanmaya çalıştım.

    Here we go! Uzun bir yazı olacak.

    • Asgari Ücret
    • Eyalet Ekonomisi
    • Tecrübemize Göre İş Sahası (Bu çok özel olduğu için detaylandırmayacağım)
    • En Yoksul Eyaletler
    • Vergiler
    • Kripto Vergisi Almayan Eyaletler
    • Kira Fiyatları
    • Yaşam Maliyeti
    • Hava Durumu
    • Siyasi Görüş
    • Türkiye’ye Direkt Uçuş
    • Suç Oranları
    • Irkçılık

    Siyasi Görüş

    Yani belki birçoğunuz bunu önemsemiyor ama bence hayatımıza etki edebilir. Tabi ki Türkiye’deki kadar etki etmesi mümkün değil. Ama yine bazı şeyleri bilmek iyidir. Orada biliyorsunuz Democratic Party ve Republican Party diye temelde iki karşıt görüş var. Bazı temel farklarını belirtmek gerekirse; Cumhuriyetçiler daha geleneksel görüşe sahipler. Daha dindar bir kesime hitap ediyorlar vs. Demokratlar ise tam tersi. Ayrıntıya girerek siyaset yapmak istemiyorum. Ama farklarını araştırmanızı tavsiye ederim. Diğer unsurlarda olduğu gibi şehirden şehire farklılık göstereceğini unutmayın.

    2020 seçimleri Joe Biden(Demokrat)’in çoğunluk elde ettiği eyaletler:

    1. California
    2. New York
    3. Illinois
    4. Pennsylvania
    5. Michigan
    6. New Jersey
    7. Virginia
    8. Massachusetts
    9. Washington
    10. Maryland
    11. Wisconsin
    12. Minnesota
    13. Colorado
    14. Oregon
    15. Connecticut
    16. Nevada
    17. New Mexico
    18. Hawaii
    19. New Hampshire
    20. Rhode Island
    21. Delaware
    22. Maine
    23. Vermont
    24. District of Columbia

    2020 seçimleri Donald Trump(Cumhuriyetçi)’ın çoğunluk elde ettiği eyaletler:

    1. Texas
    2. Florida
    3. Ohio
    4. North Carolina
    5. Georgia
    6. Arizona
    7. Indiana
    8. Missouri
    9. Tennessee
    10. Kentucky
    11. Alabama
    12. South Carolina
    13. Oklahoma
    14. Utah
    15. Kansas
    16. Nebraska
    17. Arkansas
    18. Mississippi
    19. Idaho
    20. North Dakota
    21. South Dakota
    22. Montana
    23. Wyoming
    24. Alaska

    Asgari Ücret

    Asgari ücretin en fazla olduğu bazı eyaletler bunlar;

    1- Washington 15.74$
    2- California 15.5$
    3- Massachusett 15$
    4- New York 14.20$
    5- New Jersey 14.13$
    6-Connecticut 14$
    7- Arizona 13.85$
    8- Maine 13.8$
    9- Colorado. 13.65$
    10- Oregon. 13.50$
    11- Maryland 13.25$
    12- Vermont 13.18$
    13- Rhode Island 13$
    14- Illinois 13$

    Aşağıdaki sitede diğer eyaletlerdeki güncel durumu ve ek ayrıntıları bulacaksınız.

    Eyalet Ekonomisi

    Aşağıda ekonomisi en güçlü olan ve en zayıf olan eyaletlere göz atabilirsiniz. Bu durum iş bulma durumunuzu doğrudan etkileyebilir.

    IMG_7887.jpeg
    IMG_7886.jpeg

    En Yoksul Eyaletler

    İstatistiksel olarak yoksulluğun en fazla ve en az olduğu yerleri aşağıdan görebilirsiniz. İlginçtir en yoksul yerlerde daha lüks arabaları ve geniş evleri görmek mümkün. Gelir adaletsizliği böyle yerlerde daha çok hissediliyor gibi görünüyor. Kimine göre fırsattır, kim bilir.

    IMG_8038.jpeg IMG_8037.jpeg

    Vergiler

    Fedaral vergi, her eyalette verilir. Bunun dışında gelir vergisi, emlak vergisi, satış vergisi, benzin vergisi, kişisel gelir vergisi, miras vergisi , market alışverişi vergisi gibi ek vergiler bulunur. Ama bunlar eyaletten eyalete farklılık barındırır. Bazı eyaletlerde hiç olmayabilir. Ya da daha düşük ya da skalaya göre vergilendirmeler olabilir.

    Genel olarak en az vergi alınan eyaletler bunlar;

    1. Wyoming
      2- Nevada
      3- Tennessee
      4- Florida
      5- North Carolina
      6- Alaska
      7- Arizona
      8- Washington
      9- South Dakota
      10- Louisiana

    Aşağıdaki haritada tüm eyaletlerdeki dağılımı görebilirsiniz.

    IMG_7883.jpeg

    Benim için önemli bir unsur kripto.

    Kripto vergisi almayan eyaletler bunlar;

    Alaska, Wyoming, Nevada, Texas, Florida, South Dakota, Washington vb) kripto vergisi vermiyorsunuz. Çünkü bu eyaletlerde gelir vergisi alınmıyor.

    Ev Kiraları

    Aşağıdaki veriler 2023 eyalet ortalamalarıdır. Şehirden şehire her şeyde olduğu gibi farklılık gösterebilir.

    En Pahalı Olanlar

    1- California 1.901$
    2- Hawaii 1.734$
    3- New Jersey 1.700$
    4- Virginia 1.600$
    5- Massachusetts 1.587$

    En Uygun Olanlar

    1- West Virginia 800$
    2- Indiana 862$
    3- lowa 892$
    4- Arkansas 934$
    5- Wisconsin 954$

    Aşağıdaki görselden tüm eyaletlere göz atabilirsiniz.

    IMG_7876.jpeg

    Bu görselde ise eyaletin pusulasına göre ortalama dağılımı görebilirsiniz. Kuzeydoğu ve Batı dikkat çekici.

    IMG_7877.png

    Bu görsel ise bize daha çok şey anlatıyor. O eyalette yaşayan insanların ortalama gelirinin kiraya oranını gösteriyor.

    IMG_7879.png

    Yaşam Maliyeti

    Bu veriler o şehirdeki alım gücünü gösteriyor. Örneğin Hawaii’nin ilk sırayı almasının sebebi bir ada olması ve birçok ürünün ulaşımdan ötürü daha pahalı mal olması diyebiliriz.

    IMG_8041.jpeg IMG_8040.jpeg

    Hava Durumu

    Bu unsur birçok insan için bence önemli olmalı. Çünkü kısa süre için oraya gitmeyeceksiniz. Aşağıdaki görsellerde detaylı gösterim mevcut.

    IMG_7881.jpeg IMG_7882.jpeg

    Türkiye’ye Direkt Uçuş

    Amerika çok büyük bir ülke ve çoğu yerden Türkiye’ye kısa sürede gidemiyorsunuz. Yani Türkiye’de sizin için acil durum vb şeyler olabilir. Bunun için bence bu veriler gayet önemli.

    Georgia/Atlanta
    Massachusetts/Boston
    Illinois/Chicago
    Texas/Houston
    California/Los Angeles
    Florida/Miami
    New York/New York
    New Jersey/Newark
    California/San Francisco
    Washington/Washington
    Texas/Dallas
    Michigan/Detroit
    Washington/Seattle

    Colorado/Denver
    Nevada/Las Vegas

    Suç Oranları

    Aslında bu veriler de tartışılır. Çünkü büyük bölgelerde suç oranının da fazla olması normal. Ama yine de aklınızda bulunması iyi olacak.

    Bu görseller incelenebilir;

    IMG_7889.jpeg IMG_7888.jpeg

    Irkçılık&Nefret Suçu

    Bu verilerin tam olarak ölçülmesi zor ama özellikle bazı gruplaşmalar nefret suçu olarak adlandırılıyor.

    Nefret suçunun en fazla olduğu eyaletler bunlar;

    1- Montana
    2- Tennessee
    3- Nebraska
    4- Arkansas
    5- New Hampshire
    6- Alabama
    7- Virginia
    8- Güney Carolina
    9- Idaho
    10- Nevada

    Türklere karşı en fazla Ermenilerin ırkçılık yaptığı bilinen bir gerçek. Ermenilerin hepsini aynı kefeye koymak haksızlık olur. Ama yine de ben araştırmak istedim.

    En Fazla Ermeni Bulunan Eyaletler;

    1. California - Especially in the Los Angeles area, where Glendale has a substantial Armenian community.
    2. Massachusetts - Particularly in the Greater Boston area.
    3. New York - Especially in the New York City metropolitan area.
    4. New Jersey - Especially in cities like Fort Lee and Bergen County.
    5. Michigan - The Detroit metropolitan area has a notable Armenian population.

    Bulunduğunuz yerde daha fazla Türk görmek istiyorsanız bu veri ilginizi çekebilir.

    En Fazla Türk Bulunan Eyaletler;

    1. California - Particularly in the Los Angeles and San Francisco areas.
    2. New York - Especially in the New York City metropolitan area.
    3. New Jersey - Cities like Paterson and Clifton have substantial Turkish communities.
    4. Texas - The Dallas-Fort Worth and Houston metropolitan areas have Turkish populations.
    5. Illinois - Chicago is home to a Turkish community.

    ——

    Sanırım şimdilik bu kadar. İleride eklemeler yapabilirim.


  • @Olası-Jonny Emeğinize sağlık, Teşekkürler.


  • @Revolter Rica ederim. Her zaman.


  • Sayın @Olası-Jonny , vergi olayına bir bütün olarak geniş açıdan bakmak gerekir. Evet bazı eyaletlerde gelir vergisi yok ama o eyalette vergi bir şekilde dengelenmiştir. Ya şirket vergileri yüksek ya KDV emsali satış vergileri ( eyalet + county ) yüksek yada emlak ve servet vergisi yüksektir. Gelir ve Satış vergisinin olmadığı ülkemizin 1/3 i büyüklükte ama 500 bin nüfuslu , yılın büyük bölümü karlar altında olan Wyoming eyaletine de kimse vergi yok diye gitmez, zaten nüfusundan belli. Her halükarda Federal gelir vergisini ödemek durumundasınız buda gelir düzeyine bağlı olarak dilimlendirilmiştir ve % 10 dan başlayıp % 37 ye kadar gider , ortalama bir yaşam sürenler için % 22 - 24 arası gelir vergisi dilimi öngörülebilir.
    Amerika'nın Tanrısı IRS dir. IRS kripto ile ilgili bir sürü yeni düzenleme yaptı , bütün dijital varlıkları bir kefeye koydu. Öncelikle bütün dijital varlıklarınızı IRS ye bildirmek, beyan etmek durumundasınız. Bundan sonra bunlarla ilgili bir kazanç var mı yok mu? gelir vergisi çıkar mı? bu artık uzmanlık alanına girer, iyi bir muhasebeci arkadaş bulmak lazım.
    Hassas bir konu olduğu için IRS'nin resmi sitesini incelemek lazım.


  • @DonTurcos Katılıyorum. Demek istediğinizi anladım. Vergi konusu spesifik bir konu ve içinde çok detay barındırıyor. Ama Wyoming örneğinizde olduğu gibi California ve New York gibi popüler eyaletlerde de verginin daha yüksek olmasının sebebi belli. Vergi konusunu tabi ki tek başına değil ama diğer unsurlar ile farklı farklı kümelere koyarak değerlendirmenin zararı olmaz diye düşünüyorum.

    Kripto sektörü içinden internetten tanıştığım Amerikalılarla daha detaylı sohbetler kurmak için çaba gösteriyorum. Yukarıda belirttiğim gibi gelir vergisi alınmayan eyaletlerde ilk başta kripto daha cazip gözüküyor. Ama arka plana daha hakim olmak gerekiyor. Yeni bir şeyler öğrenebilirsem, burada paylaşım yapacağım.

    Katılımınız için teşekkür ederim.


  • @Olası-Jonny Emeklerinize sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş.. En azından bazı şeyler de yolumuza ışık tutmuş..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum