DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@melikemim bir daha açtırmadıysanız submit ettiğiniz tarih geçerli.
hiçbir konu için formunuzu açtırmayın. -
@melikemim Ds260 formunda yapacağınız değişiklikler varsa bunları mülakat aldıktan sonra konsolosluğa yazıp yapabilirsiniz. Öteki türlü hiçbir şekilde formunuzu açtırmayın.
-
DS-260 formunu doldurmamın üstünden 1 aydan fazla süre geçti. Ancak hala gerekli talimatlarla alakalı gelecek olan e posta gelmedi. Bu kadar gecikmesi normal mi yoksa bir sıkıntı var mıdır ? bir şey yapmam gerekir mi ?
-
@melikemim Mayısın ilk haftaları submit için iyi bir tarih, case numaranızda büyük değil. Bazen insanlar aylar sonra tekrar açabiliyor. Submit tarihine göre sıralama olduğu için öyle dedim
-
@melikemim Mesela benim case no küçüktü fakat temmuzda submit ettiğm için bana sıra gelmedi ve dosya taşımak zorunda kaldım
-
Selam,
Öncelikle forum kuralları gereği lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.DS-260 formunu doldurduktan sonra kendi kendimize gönderdiğimiz bilgilendirme e-mailinden bahsediyorsanız bunun bir önemi yok. Formu doldurduktan sonra çıkan ekranda e-posta adresimizi girdikten sonra sistem tarafından otomatik gönderilen bir mail. Ayrıca e-posta ile evrak talebi ve gönderimi aşaması DV2024 sürecinde uygulanmayacak. Kısacası bu aşamada tarafınıza ulaşması gereken bir e-mail yok endişe etmeyin. Mülakat e-postasını bekleyin.
-
@atakandenek Case numaranızı göremiyorum fakat aşağıdaki linkten hangi numaraların current olduğunu takip edebilirsiniz.
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
-
@erczmm
Öncelikle yazınızın formatı önemli yoksa dikkate alınmaz.
Yazınızın basında aşağıdaki bilgileriniz olsun. Daha sonra kendinizi tanıtıp neden dosya taşımak istediğinizden, vizenin sizin için öneminden bahsedersiniz.Case Number : 2024EU000xxxxx
Principal Applicant : SOYİSİM, İSİM
Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY
Date of Birth : MM/DD/YYYY -
Ankara Konsolosluğu'nda mülakata gireceklerin dikkatine!
sürekli, ankara konsolosluğu'nun performansı hakkında sizleri bilgilendirmeye ve imkanı olanların AOS yapması ya da farklı konsolosluklarda mülakata girmesi / dosya taşıması hakkında telkinlerde bulunduğumu okumuş ya da şahit olmuşsunuzdur.
bugün; ankara konsolosluğu bunu destekler nitelikte bir mail ile türk kazananları hayal kırıklığına ugratacak bir mail gönderdi, kendisinden mülakat talep eden talihlilere.
mali yılın bitmesine 2 ay kala, kapasitelerinin dolduğunu ve artik dv mülakatı veremeyeceklerini bildirmeye başladılar.
daha 60 gün varken, Ready statüsündeki dosyalara dahi mülakat vermeyerek, hayalleri yıkmaya yemin etmiscesine üzerine koyarak devam ediyorlar.
bir kez daha, imkanı olanların kesinlikle AOS yapmasını ya da farklı ülkelerden mülakat alma imkanlarını değerlendirmesini tavsiye ediyorum.
çokça dile getirdim, çok fazla tekrarladım belki ama doğru bildiğimi asla saklayacak değilim.
ankara'ya güvenmeyin!
.
*SaveDiversityVisa, bizler tarafından kurulmuş, dünyadaki bütün DV talihlilerine destek olan bir platformdur. hesabınızı takip edip destek olmak, sizlerin sesinizi duyurmak için kendinize yapabileceğiniz en doğru hareket olacaktır ;)
-
@gucarslan rezalet,....
Talihlilere ve ailelerine bol sabırlar diliyorum, umarım akıllanırlar. -
Bu 2023 mali yılı için geçerli bir sorun mu genel olarak mi
-
@symbi0te yukarıda verdiğim bilgi spesifik olarak DV2023 için geçerli olsa da, son 4-5 yıla bakarsanız "genel" bir sorun olduğunu görebilirsiniz.
-
@gucarslan Çok kötü bir durum. Geçmiş olsun gerçekten. Dosya taşımak için en ufak bir kıvılcımı ateşe çevirmek gerekiyor. Şöyle mi olur, böyle mi olur demeden, çok beklemeden dosyayı fırsat varsa taşımakta fayda var.
Yoksa geçen günlere yazık. Herkese bol şans ve bol mülakatlar diliyorum 🙏
-
@gucarslan Sasirmayalim diye cabalamalari takdire sayan.
-
@canym mülakat aldıktan sonra taşımak pek akıl işi değil ve hayır başka bir mülakat tarihi alırsınız.
-
Bu ileti silindi! -
@atakandenek süreciniz daha başlamadı DS-260 formunu doldurduktan sonra artık beklemeye ve sürecinizi bu site üzerinden takip etmeye çalışın size önerim vakit buldukça lütfen yeşilkartforum sitesinde yer alan geçmiş yıllara ait süreçleri tecrübeleri okumanız emin olun bu site haricindeki hiç bir bilgi size yön veremez admin arkadaşların ve diğer tecrübesi olan arkadaşlar sizlere her konuda yardımcı olacaktır. Bu süreçte sabırlı olun site üzerindeki konu başlıkları inceleyin zaten zamanla sizde bir fikir sahibi olmaya başlayacaksınız.
-
@gucarslan bey eşimin ds260 formunu bekar gönderdik ve daha sonra evlenip benim formumu ekledik(dosya açtırmadan). Mülakatımız polonyaya gelecek, mülakat maili geldikten sonra yapacagımız 2 işlem var eşimin formunu evli olarak güncellemek ve konsolosluğu ankaraya taşımak, sizce hangisi daha mantıklı, düşünceleriniz nedir yardımcı olabilir misiniz?(vakit kaybetmeden en hızlı işleme ulaşmaya çalışıyorum, bu sebeple mülakat tarihimiz ileri tarihlere ertelenmesin diye)
1- ds260 formunu güncellemek için polonyaya mail atmak ve formu güncellemek, daha sonra ankaraya mail atıp dosya taşımalarını istemek
2- ankaraya mail atıp dosya taşımayı istemek ve daha sonra dosya taşınır ise ankaradan form güncelleme talebinde bulunmak(bu kötü bi ihtimal gibi belki evli oldugumuzu görmeyip dosyamızı taşımayabilirler ya da evlendiniz dosyanız neden güncel degil diyebilirler)
3- aynı anda vakit kaybetmemek için hem ankaraya mülakat taşımak için hem de polonyaya form güncellemek için mail atmakNe önerirsinz yardımlarınızı rica ederim.
-
https://yesilkartforum.com/forum/post/376739
👆Bu iletiyi okudunuz mu
Mülakat aldıktan sonra Ankara'ya taşımayı bir daha düşünün bence...
-
@Kramer ben mail attıktan sonra bana yeni bir mülakat tarihi için onaylıyor musunuz tarzında bir mail atmaları gerekiyor diye düşünüyorum? Daha önceki tecrübelerde bu sekilde anlatılıyordu, ankaradaki sorun mülakat alamamak gördüğüm kadarıyla, eğer zaten mülakat taşımama cevap verip tarih verecek ise bir sorun olmayacaktır diye düşünüyorum, schengen vize sorunum var bu yüzden maalesef ankarayı düşünüyorum bu arada ... evet okudum oradaki iletiyi takipteyim sürekli.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum