Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba, Vize görüşmesinde sponsordan hangi yıllar ile ilgili tax belgeleri isteniyor biliyor musunuz? Sadece 2022 mi?


  • Merhaba

    31 temmuzda gorusmem vardi ve her seyimi hazirladim bugun boyle bir mail aldim. Follow-up ne demek nasil boyle bir sey oldu anlamiyorum bu maili yardimci olur musunuz

    Immigrant Visa - Follow Up Appointment
    You have successfully scheduled a follow-up immigrant visa appointment on this website.
    Consular Interview Date: 11 August, 2023, 07:45 Ankara local time


  • @timtim bizden de ek evrak istediler.Yükledik ertesi gün aynı mail geldi.Ama refused den ready oldu.issued yazmıyor nedenini anlayamadık


  • Merhabalar, 3 ağustos mülakatım vardı. Fakat az önce mail geldi. 22 ağustosa ertelendi diye. Mail alan oldu mu başka acaba? Moralim çok bozuldu 😢


  • @meryem-b Rica ederim. Isiniz rast gitsin.


  • @dpdemir teşekkür ederim sizinde ☺️


  • Merhabalar 1 Agustosta olan randevumun iptal edildigini yazmistim buraya daha oncesinde. Konsoloslukla iletisime gectigimizde randevu tarihinizi tekrardan 1 agustos olarak guncelliyoruz demislerdi. Bugun ise 11 agustosa ertelendigini soylediler. Bu haberi ankaraya geldigimizde almamiz cok uzucu oldu :(


  • @timtim sorun yok, onaylanmissiniz. 2 3 is gunune pasaportunuz gelir


  • @Ozgur-tunali forumda bununla ilgili bir şey okumuştum. Arama kısmına 'issued' yazıp aratmıştım. Bir bakın isterseniz


  • @meryem-b henüz sistemde kaydınız görünmüyor olabilir. Birkac hafta icinde tekrar denemenizi oneririm


  • @Ozgur-tunali Henüz vizeniz kargolanmadigi icin issued yazmiyor. Kargolandigi zaman issued olarak guncellenir


  • @uogzh teşekkür ederim


  • @uogzh merhaba. Evet bende öyle düşünüyorum. Teşekkür ederim ☺️


  • @cedric Benim 31 temmuzdu 11 agustosa alindi


  • Arkadaşlar selam
    Dün mail gelmişti normalde görüşmem 3 ağustostaydı 22 ağustosa ertelendi diye. Ama ais üzerinde görüşme tarihi 3 ağustos olarak gözüküyor halen güncellenmemiş. 3 ağustosta gitmelimiyim ne yapacağım bilemedim


  • @cedric Bende de hala ilk randevu tarihi gorunuyor. Gidecegim mulakata.


  • @köstebek gittiğinizde haber verir misiniz? İstanbuldan gideceğim duruma göre biletimi vs ertelemem gerekiyor çok arada kaldım


  • @cedric tabii yazarim


  • hello how do i transfer my process to turkey im foreigner living in turkey IR1


  • Arkadaşlar randevuları iptal edilenlerin iptal edilmesine dair herhangi bir gerekçe sunuyorlar mı? Bütün ayarlamalarımı o güne göre yaptım ve 1 hafta kala bu şekilde mail atılması gerçekten çok absürt buluyorum. Konu ile ilgili konsolosluk ile iletişime geçen ve olumlu olumsuz dönüş alan oldu mu acaba?


Benzer Başlıklar

  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum