Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar nvc den randevu için hızlandırma talebi yapmıştık. Biz daha geçen hafta dq olduk. Bu mail ne anlama geliyor. Yardımcı olur musunuz?

Şu anda kullanılabilir bir vize numarası olmadığı için dilekçenizin işlenmesini hızlandıramıyoruz.

Halihazırda kullanılabilir bir vize numarası bulunmadığından, başvuru sahibi, Yakını için geçerli olabilecek alternatif vizelerle ilgili olarak ABD'nin ANKARA Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu veya ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) ile iletişime geçmek isteyebilir.

Dilekçenin öncelik tarihi, asıl başvuru sahibi için bir vize numarasının ne zaman mevcut olduğunu belirler. Rüçhan tarihi, dilekçenin şu tarihte olduğu tarihtir:

Bir İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ofisinde dosyalanmış veya
    Yurt dışında bir ABD Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğuna sunulur.
    (İstihdama dayalı dilekçeler için) İşçi sertifikası başvurusunun Çalışma Bakanlığı (DOL) tarafından alındığı tarih.

Hangi öncelik tarihlerinin işlenmeye hazır olduğu hakkında daha fazla bilgi için şunları yapabilirsiniz:

Dışişleri Bakanlığı'nın önceden kaydedilmiş bitiş tarihi duyurusunu (202) 485-7699 numaralı telefondan arayın.
    Dışişleri Bakanlığı'nın https://usvisas.state.gov/visabulletin adresindeki çevrimiçi Vize Bültenini ziyaret edin.

Hızlandırılmış talepler ve randevu görüşmeleri ile ilgili vize uygunluğu için lütfen güncel Vize Bülteninin A Tablosuna bakınız.

Lütfen yalnızca ABD Elçiliği veya Konsolosluğunun hızlandırılmış istekleri onaylama veya reddetme yetkisine sahip olduğunu unutmayın. Başvuru sahibi, şu anda mülkü elden çıkarmak, işten vazgeçmek veya seyahat düzenlemeleri yapmak gibi kesin planlar yapmamalıdır.

Saygılarımızla,

• @uogzh girdim bilgileri bu yazıyor;

Vizeniz yazdırıldı. Görüşme yaptığınız yerdeki yerel prosedürlere bağlı olarak, vizeniz yakında postalanacak veya teslim alınabilecektir. Başka sorularınız varsa veya güncellenmiş iletişim bilgilerine ihtiyacımız olursa, sizinle iletişime geçilecektir.
    Daha fazla bilgi için lütfen ABD Büyükelçiliği Ankara'yı ziyaret edin.

• @meryem-b ben anlamlandıramadım

• @timtim ben de anlayamadım biz dq olduk ne vize numarasından bahsediliyor. Anlayamadım bir Türlü.

• @meryem-b case number değildir herhalde bahsettikleri

• @timtim case number var ama anlayamadık. 20 sinde dq mailide aldık biz dosyamız onaylandı diye.

• @meryem-b bilemedim tekrar bir mail atın olmadı.

• @timtim tamamdır çok teşekkür ederim.

• @meryem-b August Visa Bulletin’e bakin diyor. Eger orada Vize turunuze gore dilekcenizi verdiginiz tarih vize almaniza uygunsa bir vize alabilirsiniz diyor.
    Yani, oncelikle hangi vize turundesiniz? Sonra I-130 dilekcenizi gonderdiginiz tarih ne? Bu tarih sizin priority date’iniz oluyor. Visa bulletin’de priority date’nizi baz alarak vize turunuze gore Final Action Date tarihine bakiyorsunuz. Sizin p.date’niz bu tarihten onceyse vize alabilirsiniz, degilse bekleyeceksiniz demek oluyor.

• @uogzh issued yazıyor en üstte evet

• @dpdemir çok güzel açıklamışsınız. Teşekkür ederim. Evet muhtemelen yeni tarihli olduğumuz için olmuyor.

• @dpdemir biz f2a kategorisindeyiz. Eşim green cardlı. bizim I 130 onayımızda yeni tarihli 2023 olduğu için Vize bülteni henüz bizim tarihimizden önce sanırım

• değerli platform takipçileri ben amerikaya turist vizesi ile gittim eşim ile evlilik yatım. fakat orada USCIS sistemine başvuru yapmadım. başvuru yapınca orada işlemlerim bitinceye kadar vizemin süresi dolacağından türkiyeye işimden ötürü dönmem gerekiyordu türkiyede devlet okulunda okul müdürlüğü yapıyorum. amacım türist vizemle tekrar geri dönüp başvurumu yapmaktı döneceğim gün arabamdan houstonda çantam çalındı vizemin kayıtlı olduğu pasaportla birlikte herşeyim gitti. konsolusluktan geçici pasaport aldım tabiki uçağımı iptal etmek zorunda kaldım sürem 14 marta bitiyordu ben 13 marta abd den ayrıldım geçici pasaportla tekrar turist vizesine başvuru yaptım randuvü tarihinde konsoluslukta bana vize reddi verdiler oysa ben abd ye iki defa girp çıktım zamanında.
    bende aile birleşimi vizesi için avukat tuttum ve 21.07.2023 tarihinde evraklarımız postayla avukat uscıs adresinne yolladı. buradan takip ettiğim kadarı ile işlemler bazı arkadaşların bir yıllık bir sürede bazı arkadaşların 16 aylık bir sürede sonuçlanıyor. son zamanlarda USCIS ofislerinde bir hızlanma var mı yoksa işler daha da yavaşladımı? cevaplarınız için şimdiden teşekürler.

ikinci sorum tekrar bu aşamada turist vizesine başvuru yaparsam bir sakıncası var mı? ayrıca yeşil pasaporta sahibim maddi durumumda iyi yani abd ye ihtiyacım yok sadece eşime bir an önce kavuşmak istiyorum.

• Merhaba, Vize görüşmesinde sponsordan hangi yıllar ile ilgili tax belgeleri isteniyor biliyor musunuz? Sadece 2022 mi?

• Merhaba

31 temmuzda gorusmem vardi ve her seyimi hazirladim bugun boyle bir mail aldim. Follow-up ne demek nasil boyle bir sey oldu anlamiyorum bu maili yardimci olur musunuz

Immigrant Visa - Follow Up Appointment
    You have successfully scheduled a follow-up immigrant visa appointment on this website.
    Consular Interview Date: 11 August, 2023, 07:45 Ankara local time

• @timtim bizden de ek evrak istediler.Yükledik ertesi gün aynı mail geldi.Ama refused den ready oldu.issued yazmıyor nedenini anlayamadık

• Merhabalar, 3 ağustos mülakatım vardı. Fakat az önce mail geldi. 22 ağustosa ertelendi diye. Mail alan oldu mu başka acaba? Moralim çok bozuldu 😢

• @meryem-b Rica ederim. Isiniz rast gitsin.

• @dpdemir teşekkür ederim sizinde ☺️

• Merhabalar 1 Agustosta olan randevumun iptal edildigini yazmistim buraya daha oncesinde. Konsoloslukla iletisime gectigimizde randevu tarihinizi tekrardan 1 agustos olarak guncelliyoruz demislerdi. Bugun ise 11 agustosa ertelendigini soylediler. Bu haberi ankaraya geldigimizde almamiz cok uzucu oldu :(

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k