Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @incomprisa ben 2024 için Ankara'dan umutluyum. İçimden bir ses, son bir kaç yıldır yaşanan süreçlerin yaşanmayacağı yönünde.. Bu sene su gibi akacak mülakatlar...
    Bu durumu da Ekim- Kasım gibi anlarız diye düşünüyorum hatta Aralık gibi en geç.. Ben Kasım ortası yada en geç Aralık ortası gibi duruma bakıp %100 harekete geçeceğim.. Ne kadar erken hareket o kadar "Az Stres" yaşamama neden olacak, bu nedenle erkenden hareket edeceğim.. En azından "A" , "B" planlarını hazırlayalım son saniye uğraşmayalım.

Not: İnanıyorum 2024 süreçlerin iyi geçeceğine, umarım yanılmam.. Bu mesajı yazarken "Uğur Bey'in sözleri kulaklarımda çınlamıyor değil :) :) @gucarslan öyle bir söz söylemişsiniz ki; Yıllarca kimsenin unutmayacağı bir söz ve gerçek olmuş. Umarım bu durum değişir ve çekilişi kazanan ve gerçekten gitmek isteyen insanların psikolojik olarak en azından sürece hazırlanmaları biraz daha kolay olur. @gucarslan @crazycells @cerkezkizi09 @lumos başka sayamadığım tüm aktif admin, eski değerli forum üyelerine "Değerli zamanlarını insanlara yardıma adamış herkese çok teşekkürler. Gerçekten çok kişinin hayatına dokunuyorsunuz. Bu forumda insanlara yardım eden herkese çok çok teşekkürler.. Şunu da fark ettim konu ne olursa olsun, insanlar tecrübe ettikçe (GC süreci için demiyorum.) bu tecrübelerini buraya yazmaları bile bu forumun ne kadar değerli olduğunu ortaya çıkarıyor..

• @Redbeard Umarım 2024 dilediğiniz gibi geçer. Yine de a, b, c... planları yapmakta fayda var :)

• @ozzy22 katılıyorum, planları yapalım , planların hazırlıklarını başlatalım, en azından prosedürleri rahat tamamlayalım, GC alırız almayız, yaşayıp göreceğiz. Sonuçta dünyanın sonu değil.. Hayatımızı endekslemek doğru değil. Ben endekslememek için planları yapıp rahatça hareket etmek istiyorum, diğer türlü belli ki insanların geçmişte çok psikolojisi bozulmuş. ( Zaman zaman Uğur Bey bunu yazıp duruyor, belli ki bunlar geçmişte yaşanmış, biz yaşamayalım.)

• @Redbeard Evet, katılıyorum. sabırlı olmalı, tüm yaşantımızı vize görüşmesine green karta odaklamamak gerekiyor. Normal yaşantımıza devam etmeye çalışmalıyız.

• Özellikle @gucarslan ve adminlerin görüşleri, tecrübeleri çok önemli. Vize almış forum üyelerin deneyimlerinden yararlanmak gerekiyor.

• 2024 yılı green kart talihlilerinden dosyasını başka ülkeye taşıyacak olanlardan genellikle çalışma izni ya da oturma izni istenmektedir. Bazı konsolosluklar ise vize görüşmesi için bu koşulları aramadan doğrudan vize görüşmesi için randevu verebilmektedir.

• Dosyasını özellikle gelişmekte olan ülkelere taşıyacak olan talihlilerin Sağlık Bakanlığının https://www.seyahatsagligi.gov.tr/Site/AlfabetikListe web adresindeki öneriler aşı ve ilaçlara dikkat etmesinde yarar vardır.

• @Şener-Uysal %100 katılıyorum..

• @Redbeard Kesinlikle doğru bir bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz :thumbs_up:

• @canym DV -2023 tarihinde mülakat almış fakat farklı sebeplerden dolayı aldıkları ülkede mülakata giremeyen arkadaslarimiz başka konsolosluklara taşıma talebinde bulundular ve genellikle bulunduğu tarihten 15 veya 20 gün sonraya yeni taşıdıkları konsolosluktan mülakat aldılar. Yani konsolosluk o ay içinde slot açarsa aldığınız mülakat tarihine verebilir tekrardan.

• @erme11 Balkan ülkeleri biraz sıkıntılı eğer taşımak istiyorsaniz elinizi erken tutmanızda fayda var zira cutt off olursanız konsoloslukla taşımak cidden yorucu hal oluyor hatta Belgrad Sofya gibi ülkeler kalıcı ve vatandaşlık istiyor dosya taşımak için kcc ile tasisaniz bile mülakata almayabiliyorlar

• DOSYA TAŞIMA SÜREÇLERİ

TAŞINABILECEK ÜLKE MAIL ADRESLERİ

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html

1.Liste

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Vq0zFoWQ3K5BdelgZt_0JeYdl2pCIJu3iUQH291KUe4/edit?usp=drivesdk

2.Liste

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1PkgdOTbPxlEYCRJIYr1ptPDnDp7mnDqACz22X5Vp3Bg/edit?usp=drivesdk

MAIL ÖRNEĞİ

Kime: (İlgili konsolosluk mail adresi) veya [email protected]
    Konu: 2024EU000XXXX

Case Number : 2024EU000xxxxx

Principal Applicant : SOYİSİM,  İSİM

Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY

Date of Birth : MM/DD/YYYY

Dear Sir/Madame

My name is…... I won the green card lottery (DV2024) from Turkey via the Europeen region.

(Dosya neden taşımak istediğinizi anlatan kısa bir metin.(orada yaşıyorum/çalışıyorum vs)

So that I kindly request you to transfer my case from US Embassy Ankara /TURKIYE to (ilgili konsolosluk)

You can find my passport pictures and evidence of my ability to remain in the (gideceğiniz ülke) during the duration of the visa process (ülke passportu, ID card, or work permit hangisine sahipseniz) attached.

If you are not the authorized person, I request you to give information about this matter to the authorized person. 

I am looking forward to hear your positive response. 

Thanks in advance for your time. 

(isim /soyisim)
    Tarih

• @mehmetizmirli Çok teşekkürler

• 2024 yılı talihlileri için aylık yayımlanacak bültenin
    (https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html)
    takibi incelenmesi önemli.

• @mehmetizmirli Eline sağlık Mehmet Bey Ayrıntılı bir doküman olmuş

• CUT OFF olmak
    AIS kaydı oluşturmak
    AOS yapmak ve diğer bir çok green card terminolojisine hakim olmak süreci kolaylaştıracaktır.
    Bülten ve konsolosluk performans verilerinin analiziyle detaylı bilgi edinebiliriz. Bilgi kullanılırsa güçtür.

• @maximtk merhabalar, şimdi verdiğiniz bilgi doğrultusunda yaklaşırsak "kesintisiz" 12 aydan fazla kaldığım bir ülke yok. Teknede çalıştığım sürede 11 ay hizmet 1 ay tatil gibi olduğu için yılda 1 kez Türkiye'ye geldim. Aynı zamanda bir başka örnekleme yapmam gerekirse teknenin Hırvatistan'da kaldığı kış döneminde de sıklıkla Bosna'ya dolaşmaya gittiğim için Hırvatistan'da da kesintisiz kalmış olmadım.
    Bir diğer hususta şu denizci olduğunuzda çalıştığınız gemi/tekne hangi bayrağı taşıyorsa o ülkede çalışıyor görünüyor olursunuz. Bu durumda çalıştığım tekne Marshall Adaları bayraklı olduğundan tekne üstünde olduğum her an orası kabul ediliyor. Denizci olunca hatlar biraz daha karışıyor açıkçası o yüzden sorun yaşamamak adına iyice araştırayım önlem alayım diye uğraşıyorum.

• M maximtk bu başlıktan bahsetti

• @gucarslan Uğur bey ay tutulması gibi anlarda hayatınızdan böyle bilgiler kapıyoruz. İstemeden bunun çetelesini tutuyormuş gibi hissediyorum. Rusya'da yaşamış olma verisi de bu gönderiyi görmemle birlikte o çetelede yerini aldı. 😂

• @mehmetizmirli Mehmet döktürmüşsün dostum. Çok faydalı bir içerik 👍

• @Caner-alçile sizin mesleğiniz için bu durum sorun yaratmaz.
    eğer yasal olarak 1 yıl ve üzeri yaşamadıysanız almanıza gerek yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k