Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @gucarslan bey vize istatiklerini inceliyorum fakat bu visa class'tan hangisi green cardı temsil ediyor anlayamadım.


  • @tugbaokutan Teşekkür ederim


  • @ibrahimhalılll THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS ile başlayan ve aşağıdaki gibi şemalandırılan kısımdır.ugur beyin verdiği yazıda belirtilmiş bu kategoriye bakabilrmisiniz.


  • @mehmetizmirli Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @canym bu cn ve submit ile hala neden abd'den ev bakmadığınızı anlamış değilim..
    bu telaş ve çabanız boşa. TR'de ya da kendi ülkenizde mülakata girecek muhtelemen ilk ya da ikinci kafile olacaksınız.
    yaptığınız bu telaş boşa, sakin kalıp mülakata hazırlanın.

  • ⭐⭐

    @gucarslan uğur bey @canym ı anlayabilmek için biraz Rusyada yaşamanız lazım. :) Bende kendisine kalacak yerleri araştırmalarını,planlarını yapmalarını çok önceden söyledim.Özelden de görüşüyoruz. Heyecana kapılmadan süreçlerini tamamlayacaklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selamibasaran tek eksik nokta var, ben rusya'da yaşadım.


  • @Caner-alçile merhaba, adli sicil kaydını; doğdunuz ülkeden, kesintisiz 12 aydan (İngiltere için 6 ay) fazla kaldığınız ülkeden ve şu anda ikamet ettiğiniz ülkede 6 aydan fazla kaldıysanız almanız gerek.

    ilk seferde yanlışlıkla almanız gerek yazmışım, düzeltiyorum. 12 ay ve üzeri yaşamadıysanız almanıza gerek yok.

    lütfen bu başlığı inceleyin: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak


  • Merhaba!
    Umarım herkes için sene iyi geçer.
    Size bir kaç tavsiyem var.
    Bu sene mutlaka grip aşısı yaptırın her aile üyesine, influenza aşısı şart. Olmazsa para vermek zorunda kalırsınız. Oyüzden yaptırın. Bu en basit şey.
    Ve tabi ki seneyi iyice takip edin..2023 gibi olursa Ocak Şubat ayı dosya taşımak İçin uğraşın. Bol şans! Ve tabi mecbur her kuruşu dolara çevirin.


  • @canym :))) sizin 2024 süreciniz daha başlamadı bile, şimdiden pasiflora alın derim :))) daha çok yoracak bu süreç…baya baya stresli geçiyor. Özellikle Ankara’nın performansı hiç yardımcı olmuyor)


  • @incomprisa ben 2024 için Ankara'dan umutluyum. İçimden bir ses, son bir kaç yıldır yaşanan süreçlerin yaşanmayacağı yönünde.. Bu sene su gibi akacak mülakatlar...
    Bu durumu da Ekim- Kasım gibi anlarız diye düşünüyorum hatta Aralık gibi en geç.. Ben Kasım ortası yada en geç Aralık ortası gibi duruma bakıp %100 harekete geçeceğim.. Ne kadar erken hareket o kadar "Az Stres" yaşamama neden olacak, bu nedenle erkenden hareket edeceğim.. En azından "A" , "B" planlarını hazırlayalım son saniye uğraşmayalım.

    Not: İnanıyorum 2024 süreçlerin iyi geçeceğine, umarım yanılmam.. Bu mesajı yazarken "Uğur Bey'in sözleri kulaklarımda çınlamıyor değil :) :) @gucarslan öyle bir söz söylemişsiniz ki; Yıllarca kimsenin unutmayacağı bir söz ve gerçek olmuş. Umarım bu durum değişir ve çekilişi kazanan ve gerçekten gitmek isteyen insanların psikolojik olarak en azından sürece hazırlanmaları biraz daha kolay olur. @gucarslan @crazycells @cerkezkizi09 @lumos başka sayamadığım tüm aktif admin, eski değerli forum üyelerine "Değerli zamanlarını insanlara yardıma adamış herkese çok teşekkürler. Gerçekten çok kişinin hayatına dokunuyorsunuz. Bu forumda insanlara yardım eden herkese çok çok teşekkürler.. Şunu da fark ettim konu ne olursa olsun, insanlar tecrübe ettikçe (GC süreci için demiyorum.) bu tecrübelerini buraya yazmaları bile bu forumun ne kadar değerli olduğunu ortaya çıkarıyor..


  • @Redbeard Umarım 2024 dilediğiniz gibi geçer. Yine de a, b, c... planları yapmakta fayda var :)


  • @ozzy22 katılıyorum, planları yapalım , planların hazırlıklarını başlatalım, en azından prosedürleri rahat tamamlayalım, GC alırız almayız, yaşayıp göreceğiz. Sonuçta dünyanın sonu değil.. Hayatımızı endekslemek doğru değil. Ben endekslememek için planları yapıp rahatça hareket etmek istiyorum, diğer türlü belli ki insanların geçmişte çok psikolojisi bozulmuş. ( Zaman zaman Uğur Bey bunu yazıp duruyor, belli ki bunlar geçmişte yaşanmış, biz yaşamayalım.)


  • @Redbeard Evet, katılıyorum. sabırlı olmalı, tüm yaşantımızı vize görüşmesine green karta odaklamamak gerekiyor. Normal yaşantımıza devam etmeye çalışmalıyız.


  • Özellikle @gucarslan ve adminlerin görüşleri, tecrübeleri çok önemli. Vize almış forum üyelerin deneyimlerinden yararlanmak gerekiyor.


  • 2024 yılı green kart talihlilerinden dosyasını başka ülkeye taşıyacak olanlardan genellikle çalışma izni ya da oturma izni istenmektedir. Bazı konsolosluklar ise vize görüşmesi için bu koşulları aramadan doğrudan vize görüşmesi için randevu verebilmektedir.


  • Dosyasını özellikle gelişmekte olan ülkelere taşıyacak olan talihlilerin Sağlık Bakanlığının https://www.seyahatsagligi.gov.tr/Site/AlfabetikListe web adresindeki öneriler aşı ve ilaçlara dikkat etmesinde yarar vardır.


  • @Şener-Uysal %100 katılıyorum..


  • @Redbeard Kesinlikle doğru bir bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz :thumbs_up:


  • @canym DV -2023 tarihinde mülakat almış fakat farklı sebeplerden dolayı aldıkları ülkede mülakata giremeyen arkadaslarimiz başka konsolosluklara taşıma talebinde bulundular ve genellikle bulunduğu tarihten 15 veya 20 gün sonraya yeni taşıdıkları konsolosluktan mülakat aldılar. Yani konsolosluk o ay içinde slot açarsa aldığınız mülakat tarihine verebilir tekrardan.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    887k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum