Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

  • ⭐⭐

    Başkanlık sistemine geçilmesi ve sonucunda demokrasinin zayıflaması.
    Adalet ve hukuk sisteminin adeta çökmesi, üstüne yetmezmiş gibi bu sistemin tek bir kişiye bağlı olması. Bir kişi ister satılmış yargı karar verir senelerce sebepsiz yere hapis yatabilirsin.
    Türk lirasının aşırı değer kaybetmesi, kimsenin uzun saatler çalışıp sonuç olarak değersiz bir para birimi kazanmak istememesi.
    Eğitim sisteminin bilimsel temellerden iyice uzaklaşması.
    Kamu kuruluşlarında iş bulabilmek için mülakat adı altında siyasi torpil gerekliliğinin olması, yavaş yavaş KPSS gibi sınavların sonuçlarının büyük ölçüde anlamsizlastirilmasi.
    Basının son alımlarla tamamen iktidar kontrollü olması, gerçeklerin değil masabasi haberlerin yayınlanmasi vs vs (Demirören'in geçen sene büyük medya kuruluşlarını alması)

    Gelecek kaygısı yaşamak istemiyorum daha fazla, bu yüzden kafa yapısı olarak daha uygun olduğumu gördüğüm bir ülkeye gidip hayatını orada devam ettirmek istiyorum.


  • @hockeyumpire2 bu çok güzel bir yazı herkesin okuması lazım bence teşekkürler


  • %70 düşünce ve uygar olarak yaşamak. %30 maddi. yani ben mesela ny de kazandığımla bir oda kiralayıp kalanıylada her ihtiyacımı karşılayıp birazda para biriktirebilir bir kazanca sahip olmam gerekiyor. saatlik 10 dolardan çalışırsam bunu çok rahat yaparım en düşük ücret bile olsa. Daha ucuz eyaletlerdede oda yerine ev kiralar hayatımı idame ettiririm. Ama türkiyede asgari ücretle bu mümkün değil.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Abim hakim olmuştu bende üniversiteye hazırlanırken kafamda sadece inşaat mühendisliği vardı çünkü çok heves ediyordum. Babam istersen hukuk oku dedi. Bende sosyal bilimlere yatkınlığım olmadığını, matematiği ve fiziği sevdiğimi bana uymayacağını söyledim ve inşaat mühendisi olmak nasip oldu. Mesleğimi icra edeli 10 yıl oldu.Şimdiki yargının ve hak aramanın durumuna bakıyorum da iyi ki hukuk okumamışım. Çıkarlarına geldiğinde kıldan sebeplerden bile insanları senelerce infaz eden yargımız şu yazıyı okuyunca midemi bulandırdı. Tabii ki %100 adalet dünyanın hiçbir yerinde yoktur belkide ama bu hukuk anlayışı ancak 3. ve daha aşağı milletlere yakışır bir yargı sistemine ve adalet kültürüne ait olmalı. Bu olay Amerika' ya gitme sebebim olur mu bilmem ama Türkiye' den ayrılma sebebim kesin olur.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Yaşı 30 altı olanların bir an önce düşünmeden önce batı ülkelerini tercih ederek yeni bir hayat kurmaları gerekli.
    Her 5 yılda devalüasyon olduğu birikiminin alım gücünün eridiği bir ülkede çalışmak iş yapmak boşa kürek çekmek büyük sermayeli işlerden bahsetmiyorum onlar zaten
    kendilerini kurtarıyor her şekilde.
    Hukuk sistemini anlamak adalet eşitlikten bahsetmek bile istemiyorum bunların olmasını beklemek green card cıkma olasılığından bile düşük.
    Her 18 ayda bir seçim döngüsü ile yaşamak .secim kazanma adına mali disiplinden taviz verip bol keseden atmak.sonrasında bunun bedelini vergiler ile ödemek demirelden başlayıp özal ile şaha çıkıp bugüne kadar gelmiş ve devam edecek olan bir kanun haline geldi .
    adam kaymıra, partizanlık ,memleketçilik, meshepcilik ,tarikatcılık ,şunculuk bunculuk taraf olmasan bertaraf olursun olayı ile zaten acık net olarak netleşmiş bir durum boşuna uğraşma .
    eğitim sistemi 40 kişilik sınıflarda ne öğrenebilirse artık öğrenirsin.ikili öğretimden vazgecilip tekli öğretime gecilip öğlen arasında yemekhanesi olmayan okullarda rezilliğin yaşandığını öğleden sonraların akıllı tahtalarda filim izleme seansına döndüğü eğitimi sistemimiz ile çağa ne kadar ayak uydurabiliriz ?Devlet kitap veriryor içeriği boş bir katkı sağlamak dışında çocuklarının çanta ağırlığını artırmaktan öteye gitmeyen bir yük malasef.her yıl değişen sınavları ,çalınan soruları pardonları, aldantık aldatıkları ,her ile ünüversite açıp oku mezun ol sonrası ne olursan ol bana ne diyen bir eğitim sisteminin çarklarına çocuklarımız emanet etmektense kaçıp kurtulun.
    Yazacak çok şey var aslında kısa olması için gitmek değil kalmak için yazılmalı sebepler .


  • 💫Bizi buraya bağlayan birşeyin kalmaması.
    💫Yeni bir hayat kurma isteği
    💫Çocuğum için iyi bir gelecek planı


  • tam anlamıyla Türkiye'deki insanlara karşı tahammülsüzleştim.. bu konu altında daha önce de yazmıştım temel sebeplerimi ama günden güne her şey daha çok batıyor sanki gözüme.. yoldan yürümeyi bilmeyenlerden, sırada durmayı (sıra yahu arka arkaya ya da yan yana durunca kendiliğinden oluyor zaten) bilmeyenlerden, sabahın körü/gecenin bir vakti apatman merdivenlerinden binayı yıkarcasına inip çıkmalarından, yine apartman koridorunda bağır çağır konuşmalarından, tepemizde tepinip birbirlerine bağırmalarından, trafikte herkesin hep haklı olmasından etimle kemiğimle BIKTIM !!


  • Hiç bir şey yazamadım....


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hadi Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    @nevermore Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    Amerikaya gelme sebebiniz ne olursa olsun , mutlu olmak için gelin. Bu piskoloji zor. Dün benim işe girmemde sebebi olan mesai arkadaşımın intihar haberini öğrendim param parça oldum . Aklımda olan son konuşmamız buraya gelme sebebimizi açıklıyor. .

    Buraya ne için geldik güzel işlerimizi bırakıp vasat işlerde çalışıp güzel arabalara binmek için güzel evlerde oturup güzel bir hayatı yaşamak içim geldik dedi.

    Bu kelimleri kurduktan sonra dün garajında kendini astı .Hayatına soktuğunuz eşim dediğiniz insanlar bile buraya geldikten sonra değişebilir bunu kafanıza iyi sokun.. Bu uzun ve meşakatli yolda hepinize sabır diliyorum. Houstondayım kendinizi yalnız hissettiğinizde dertleriniz olduğunda birbirinizle paylaşın kimseniz yoksa bile bir kardeşiniz olarak dinlemeye hazırım sizi. Hiç bir şey hayatınızdan ve kendinizden değerli değil.

    @nevermore Basiniz sagolsun kardesim.
    Gecenlerde burada bir soru sorulmustu "Yurtdisinda mutluluk var mi" diye. Bir suru insanda fikrini paylasmis "kesinlikle var" gibilerinden. Mutluluk var mi vardir. Peki mutsuzluk var mi elbette o da vardir. Bana gore mutluluk mekanla ilgili degil kisinin kendisiyle ilgili. Bizim Kuzey Londra'da surekli gittigimiz (Turklerin yogun yasadigi yerdir) bir restaurant var. Gecen gittigimizde orada ki garson cocuga "hep burdasin sen hic izin kullanmazmisin" diye sormustum. Abi izin kullandigimda dusunmeye basliyorum kafayi yicek gibi oluyorum bu sekilde dusunmeye firsatim olmuyor demisti 🙂
    Gocmenler icin yurtdisinda ki mutsuzlugun en buyuk nedenlerinden biri yalnizlik. Ve her gocmen bunu iliklerine kadar hisseder. Ister vasifsiz isci olsun, ister PhD sahibi hic degismez bu gercek. Gettolasma dediginiz Turk, Yunan, Italyan, Cin vs mahallerinin meydana gelmeside kendiliginden olmaz, hep bu yalnizlik duygusunun, kendi kulturunden insanlarla bir arada olma isteginin sonucudur. Daha once de soylemistim, ilk zamanlar bazilarina olaganustu gibi gelen sabahlari "good morning" denmesi, yayalara yol verilmesi, bol yesilli cevreler vesaire bir muddet sonra siradanlasiyor ve zerre anlam ifade etmiyor. Birde bakiyorsunuz ki, 2 hafta onceden telefonlasip randevu almadan catkapi bir bardak cayini icmeye gidebileceginiz dostunuz(!) yok yasadiginiz sehirde. Acayip koyar insana.
    Ilginc bir ornek olacak ama 2018 talihlerinden ABD'ye birkac ay once gidenler burada veya YouTube videolarinda 2020 cekilisi icin butun yakinlarina ve tanidiklarina basvuru yaptirdiklarini soyluyorlardi. Birkac ay'da ABD onlara nasil bir mutluluk sagladi da gider gitmez butun tanidiklarini cagiriyorlar? Cogunun dogru durust is'i, hatta evlerinde oturacak sandalyesi bile yok ama haril haril yakinlarini getirebilmek icin basvuru yapiyorlar. Nedeni ne olabilir? Yalnizlik duygusu. Birkac aylik olmalarina ragmen simdiden vurmaya basladi. O yuzden ben yurtdisina gocenlere herseyden once birseyleri paylasabilecekleri bir cevre edinmelerini tavsiye ediyorum.

    evet sayin @hadi siz kultur sokundan bahsediyorsunuz, sayin @Sharm bu konuyu suraya acti:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1696/kultur-soku

    Sizin dediginiz seyleri de kapsayan oldukca faydali bilgiler var konuda. Forumun ABD'de yaptigi en faydali islerden biri de bu oldu kanimca, insanlari bulusturup (forum bulusmalarina bagimli ya da bundan bagimsiz) ek bir cevre sagladi.

    Youtube video'larina cok takilmayin, oradaki arkadaslar genelde ya honeymoon surecindeler 🙂 (ayrintili bilgi yukaridaki konuda) ya da bu isi para icin yapiyorlar.


  • honeymoon süreci 🙂 🙂 🙂
    @crazycells
    cok tuttum bu lafı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sash Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    honeymoon süreci 🙂 🙂 🙂
    @crazycells
    cok tuttum bu lafı

    ben degil konu soyluyor 🙂
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1696/kultur-soku

    sanirim Turkce'ye "cicim aylari" diye ceviriyoruz, dogru mudur sayin @sash ?


  • aynen cicim ayları,
    12 senede 8 defa USA ya gidip gelmiş biri olarak gunluk ve sosyal yaşantı açısından ürkmüyor değilim, canınız sıkılınca alsancak , konak a, tunalı hilmiye , sultan ahmet, boğaz , bebek , ortakoy , kadıkoy balıkpazarı , vefa bozasıcısına çıkayım , ya kuzenlere bi ugrayalım fırsatları , kafanızı dağıtma , zaman oldurme imkanları , bizdeki gibi avm ve sinemalar olmayacak. Sams club , Costco , gibi buyuk marketler Texas RoadHause gibi restaurantlar olacak. Arabayı tamirciye gorureyim bakım yağ buji değişsin yapamayacaksınız çünkü çok pahalı, yıkamaya gotureyim mevzusu ise 10liraya araba yıkama yok , 15 dolar yani 90 lira asla vermeyeceksiniz. Küçük çocuklarınız varsa onların aktiviteleri sizi meşgul edebilecek . Benim sektorum deli gibi eleman aradığı halde carreerbuilder ve indeed uzerinden hala ciddi kayda değer bir iş teklifi ile haşır neşir olamadım. Ama ana sebepler diğer arkadaşlarla ortak , yukarıda yazılmış ve yazılmamış herkesin bildiği ve kabullenemediği birçok şey sayabilirim.
    Neyse herkesin ortak noktası kendi anlayış ve standartlarını tatmin etmeyen bir sistemden kaçış .


  • Göçmenlerdeki yalnızlık duygusu bence biraz kişinin kendisi ilede alakalı. Biz eşimle Türkiye’deki yaşamımızda hiç ultra sosyal olmadık, olmak istemedik yada değildik. Hatta mümkünse kalabalık ortamlardan olabildiğince uzak kalmaya ekstra çaba gösterirdik. Huzur ve mutluluk kavramı kişiye göre çok değişken. Burada da aynı şekilde devam ediyoruz. Henüz bir sorun yok.

    Fakat Amerika'yı hayaller ülkesi olarak görerek buraya bir şekilde gelip, kesinlikle uzun vadede buradaki yalnızlık hissini aşamayacak çok fazla insan olduğunu tahmin ediyorum, ne kadar kabullenmek istemeselerde. Özelliklede crazycell’in adını kondurduğu honeymoon döneminden sonra.


  • YouTube konusuna gelince, benim kendi analizim YouTube kanallarında çoğu kişinin yardım şemsiyesi altında gizli olan aslında,

    • “biz inanınki mutluyuz”
    • “biz başardık”
    • “biz bu kararı aldık ama hata yapmadık bakın”
    • “Geçmişimizde o kötü insanlar, bakın biz ne olduk”
    • “Biz büyüdük, özel olduk”

    ...Gibi bir çok kanıt ve anlam çabası yatmakta 😏


  • @hadi Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    @nevermore Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    Amerikaya gelme sebebiniz ne olursa olsun , mutlu olmak için gelin. Bu piskoloji zor. Dün benim işe girmemde sebebi olan mesai arkadaşımın intihar haberini öğrendim param parça oldum . Aklımda olan son konuşmamız buraya gelme sebebimizi açıklıyor. .

    Buraya ne için geldik güzel işlerimizi bırakıp vasat işlerde çalışıp güzel arabalara binmek için güzel evlerde oturup güzel bir hayatı yaşamak içim geldik dedi.

    Bu kelimleri kurduktan sonra dün garajında kendini astı .Hayatına soktuğunuz eşim dediğiniz insanlar bile buraya geldikten sonra değişebilir bunu kafanıza iyi sokun.. Bu uzun ve meşakatli yolda hepinize sabır diliyorum. Houstondayım kendinizi yalnız hissettiğinizde dertleriniz olduğunda birbirinizle paylaşın kimseniz yoksa bile bir kardeşiniz olarak dinlemeye hazırım sizi. Hiç bir şey hayatınızdan ve kendinizden değerli değil.

    @nevermore Basiniz sagolsun kardesim.
    Gecenlerde burada bir soru sorulmustu "Yurtdisinda mutluluk var mi" diye. Bir suru insanda fikrini paylasmis "kesinlikle var" gibilerinden. Mutluluk var mi vardir. Peki mutsuzluk var mi elbette o da vardir. Bana gore mutluluk mekanla ilgili degil kisinin kendisiyle ilgili. Bizim Kuzey Londra'da surekli gittigimiz (Turklerin yogun yasadigi yerdir) bir restaurant var. Gecen gittigimizde orada ki garson cocuga "hep burdasin sen hic izin kullanmazmisin" diye sormustum. Abi izin kullandigimda dusunmeye basliyorum kafayi yicek gibi oluyorum bu sekilde dusunmeye firsatim olmuyor demisti 🙂
    Gocmenler icin yurtdisinda ki mutsuzlugun en buyuk nedenlerinden biri yalnizlik. Ve her gocmen bunu iliklerine kadar hisseder. Ister vasifsiz isci olsun, ister PhD sahibi hic degismez bu gercek. Gettolasma dediginiz Turk, Yunan, Italyan, Cin vs mahallerinin meydana gelmeside kendiliginden olmaz, hep bu yalnizlik duygusunun, kendi kulturunden insanlarla bir arada olma isteginin sonucudur. Daha once de soylemistim, ilk zamanlar bazilarina olaganustu gibi gelen sabahlari "good morning" denmesi, yayalara yol verilmesi, bol yesilli cevreler vesaire bir muddet sonra siradanlasiyor ve zerre anlam ifade etmiyor. Birde bakiyorsunuz ki, 2 hafta onceden telefonlasip randevu almadan catkapi bir bardak cayini icmeye gidebileceginiz dostunuz(!) yok yasadiginiz sehirde. Acayip koyar insana.
    Ilginc bir ornek olacak ama 2018 talihlerinden ABD'ye birkac ay once gidenler burada veya YouTube videolarinda 2020 cekilisi icin butun yakinlarina ve tanidiklarina basvuru yaptirdiklarini soyluyorlardi. Birkac ay'da ABD onlara nasil bir mutluluk sagladi da gider gitmez butun tanidiklarini cagiriyorlar? Cogunun dogru durust is'i, hatta evlerinde oturacak sandalyesi bile yok ama haril haril yakinlarini getirebilmek icin basvuru yapiyorlar. Nedeni ne olabilir? Yalnizlik duygusu. Birkac aylik olmalarina ragmen simdiden vurmaya basladi. O yuzden ben yurtdisina gocenlere herseyden once birseyleri paylasabilecekleri bir cevre edinmelerini tavsiye ediyorum.

    🙂 tabi bekar kişileri daha çok vuran özellikler. Eşim ve iki çocuğum yanımda olunca 4 ayda bunları düşünmedim. En az 5 arkadaş ve akrabamada başvurdum ama başvurma sebebim yanlızlık değil de harbiden burada yaşam kolay. Yani maddiyat olarak burada yapamamak çok zor bence. Onun için başvurdum. Tabi benim koşullarımda. Yanıma gelmesini istediğim tanıdıklarımda aynı şekilde yaparlar. Sadece Amerika değil. Avrupa ülkeleride aynı. Amerika'da olunca Avrupa'yı gurbet göremedim 3 saatte memlekete gitme şansı olunca. 🙂


  • Bizi bu ulkeden kaciran sey gerceklesmeyen hayallerimiz degil, bu ulkede hayal kurmaktan vazgeciyor olmamiz. Cunku gitmek bir seçenek degil artik, bir zaruriyet.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 1
  • 7
  • 141
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum