Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Türkiye iyi de çevresi kötü... Karadeniz de karıştı tam oldu.

    alt metni


  • @hadi Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    @freeworld Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    Göçmenlerdeki yalnızlık duygusu bence biraz kişinin kendisi ilede alakalı. Biz eşimle Türkiye’deki yaşamımızda hiç ultra sosyal olmadık, olmak istemedik yada değildik. Hatta mümkünse kalabalık ortamlardan olabildiğince uzak kalmaya ekstra çaba gösterirdik. Huzur ve mutluluk kavramı kişiye göre çok değişken. Burada da aynı şekilde devam ediyoruz. Henüz bir sorun yok.

    Fakat Amerika'yı hayaller ülkesi olarak görerek buraya bir şekilde gelip, kesinlikle uzun vadede buradaki yalnızlık hissini aşamayacak çok fazla insan olduğunu tahmin ediyorum, ne kadar kabullenmek istemeselerde. Özelliklede crazycell’in adını kondurduğu honeymoon döneminden sonra.

    Simdi sorun olmaz, ileride olur. Ciftlerin birbirine yetmesi guzel ama herkesin kendi ozel alani olmali. Ciftler biraz ayri zaman gecirmeli ki birbirlerini ozleme firsati bulsunlar. 7/24 beraber olanlar birbirlerini ozleyemezler bile. Ozleyemedikleri icin mesela filmlerde ki gibi kosup sarilamazlar 🙂 Ayni evde yasayip, ayni isyerinde calisan esler taniyorum. Nasil yapiyorlar bilmiyorum.

    Aslinda demek istedigim tam olarak bu.
    Size anlamsiz gelen 7/24 beraber yasama ornegindeki gibi bir durum, baskasi icin gayet normal, siradan ve hatta olmasi gereken olabilir.
    Kimi icin simit, cay ve boza hicbir anlam ifade etmezken, kimi ne hayatin anlami olabilir.
    Kimileri icin minimum insan iletisim ve etkilesimi tercih nedeni olurken, bir baskasina dunyanin sonu gelmiscesine ileride buyuk sorun olabilir. Kimi Istanbul'un ortasinda mutlu olur, kimi koy hayatinda. Vs vs.

    Iste bu nedenlerle, herseyin kisinin kendisinde bittigini dusunuyorum. Tamamen tercihlerle ilgili beklentilerin sonuclari.


  • Öncelikle burda paylaşım yapan herkese kendi adıma teşekkür ederim. Bende kendimce acizene gitme fikirlerimi paylasmak istiyorum .
    33 yaşındayım Ankara'da yaşıyorum 2 kızım var biri 4 aylık biri 6 yasinda. Eşim de bende çalışıyoruz.Turkiye şartlarına göre orta derecelerde gelirimiz var diyebilirim.. Ankara'da yaşıyorum diyorum niyemi ??? bir ülkenin başkentinde bile bu kadar yalanın dolanin hilenin, torpilin, kuralsizligin,kimseye derdini anlatamamanin, insan hayatının değersiz olduğu gerceginin bu kadar içinde olmak bile yeteri kadar sebep sayılır benim için.6 yaşında kızım okuldan geldiğinde baba arkadaşıma okul çıkışında araba çarpıp kaçtı dediğinde kaçan elemanın sonrasında torpil ile serbest bırakıldığında suçun okul önündeki yaya geçidinden geçen 6 veya 7 yaşında bir çocukta bulunduğundan ve bunun gibi yüzlerce sebep sayabileceğimden gitmek istiyorum.okudugum o kadar farklı düşünce varki bu forumda çocuklarım için bir gelecek goremedigim için gitmek istiyorum. Kendimce ne iş olsa yapacagimi bilerek belki buradaki sartlarimin yarisi kadar bile iyi şartlarda yasamayacagimi bile bile gitmek istiyorum . Çünkü ben bir babayım ..

  • ⭐⭐

    Bu Amerika'da da yılbaşı kutlamak haramdır tayfası gibi bir tayfa var mı merak ediyorum?

    Bugün çok sevdiğimiz bir aile dostumuzun işlettiği kafeteryaya ziyarete ve yemek yemeye gittik. Kafeteryanın bulunduğu semt çok muhafazakar denecek bir semt değil kesinlikle. Her tipten insanın yaşadığı huzurlu denecek bir yer. Yav kafeye 2 saatte ayrı ayrı 3 tane grup sakallı gelip ellerinde yılbaşı kutlamak haramdir temalı bildirileri bırakıp gittiler. Aile dostumuz bildirileri alıp parçalayıp geri dönüşüm kutusuna attı tabii 🙂

    Gerçekten anlamıyorum, yılbaşı harammış; müslümansak niye Noel kutluyormuşuz, dinimize uygun değilmiş, kutlarsak hıristiyanlara benzermişiz; yılbasi gecesi evimizde sessiz sakin oturmaliymisiz bir sürü zırva.

    Tacizlere, tecavüzlere, torpillere, iş kazasi adı altında yaşanan cinayetlere, yağmaya, hırsızlıklara, çevre katliamlarına, yolsuzluklara, adaletsizliklere, kafa kesmeye, insan öldürmeye, insan hakkı ihlallerine, talana, cinsel saldırıya uğrayan çocuklara hiçbir şeye tepki vermezler ama konu yılbaşı olunca elde bildiriler din elden gidiyor diye ortalığı ayağa kaldırırlar. Şunlara benzer tipler orada yoksa eğer bu gitmek için bir sebep olarak daha haneme yazılacak


  • @chromium Noel baya heyecanlıydı ama aynı heyecanın yılbaşı için de olduğunu söylemek zor.Burada çocukları olan müslüman araplar da Noel'in güzelliklerinden yararlanıyor gördüğüm kadarıyla. İnanmıyor olabilirler ama parçası olunca müslümanlıklarına zarar gelmeyeceğinden eminler. Türkiye'deki o saçma sapan insanlar gibi değiller.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chromium o dediginiz turden insanlari sahsen hic gormedim ben. Ama noel zamani butun sehir isiklaniyor, sehir kirmizi ve yesile burunuyor. Bence oldukca guzel ve toplumsal bir olay... Ayrica herkes genis ailesiyle gecirmeye calisiyor Noel'i... Andy Williams'in da dedigi gibi noel "is the most wonderful times of the year"... 🙂

    Ayrica sayin @Puer-Corde 'ye de katiliyorum, ayni heyecan yilbasinda gorunmuyor ama... Yilbasi daha cok genclerin parti yapip, eglenerek gecirdigi bir gun gibi...


  • evet @Puer-Corde @crazycells benim de gözlemim öyle. yılbaşı kutlamaları kesinlikle noelin yanında çok sönük. zaten millet coktan tatilleri birleştirip ailesinin yanına ya da memleketine gitti 😃


  • @chromium oglumun sinifinda bangladeshli bir aile var dini gunlerde (jewish, christian vs) okulda kutlama yapilacak ve gunun anlam ve onemine vurgu yapilacak diye cocuklarini okula gondermiyor. Biz dini acidan hicbirine inanmasak da (islam dahil) sosyal acidan hepsini kutluyoruz.

  • ⭐⭐

    @chromium öyle bir tayfanın olma ihtimali pek yok en azından varsa bile sindirilmiştirler 320 milyonluk nüfus müslüman nüfusta yüzde 1 o yüzde o birin içinde bu tarz marjinal saçma insanlar olsa dahi bir şey yapamazlar.. sayıca çok azlar hadi bir kaçı yapmaya kalktı diyelim kesinlikle şikayet alıp tutuklanır ve pek hoş davranmaz memurlar ona.. bizde de bu tarz saçma insanların ortaya çıkışı son 16 yılda oldu zaten ne yazık ki insan kendi kendine ne oldu vatanıma deyip gitmek istiyor gerçekten... ve gelecekte, çok karanlık görüyorum.. buda benim gitme sebebim olsun karanlık.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    haram helal arkadaslar buranın enerjisini dusurmeye degmez yazdıklarınız 57 mukemmel ulke var en iyisi turkiye. Yaşanan yaşatılan yaşamlar belli kıyas kabul etmez. Zırlayana he he deyip gecin kendinizi ve varsa ailenizi koruma altına alın. En az iki dili sertifikayla ispatlayın. Diplomanız olsun .Amerikaya da takılmayın onunuze ne ıs cıkarsa yabancı ulkede gıdın paranıı bırıktırın bır kapı acılacaktır Gerisi bomboş. Ataturk gıbı bır mucızeyı degerlendırmeyenlere Okumus alim adamları gazetecılerı bombalarla puştca öldürenlere harcanacak nefesim yok sahsen.


  • domuz eti yemeğe gösterilen itina hak yemeğe gösterilse, yılbaşı kutlamanın haram olduğunu bildiri dağıtma ile anlatma hassasiyetinin yarısını hırsızlığa yolsuzluğa çinsel istismara gösterseler yaptıklarının gerçekten dini duygular ile yapıldığına inanırdım.cambaza bak cambaza bak oyunu gündemi karıştırmaktan bir amacı yok.dün bir akrabama yılbaşı msj attım oda bana mekkenin fethi mesajını atmış .11 ocakta olan bir günü alternatif olsun diye bugüne sabitlemişler millette bugün sanıyor.bu kişi avurpada yaşayan biri duygu düşünceler saplantıları bağnazlığı insan havalanında pasport kontrolunde bırakmıyor kendisi ile götürüyor malasef .

  • ⭐⭐

    @birumut maalesef bu tarz tuhaf insanlar yüzünden Avrupa'da ırkçılık artıyor ve masum hak etmeyen insanların sadece Türk olduğu duyulunca ön yargılı davranılıyor burada batıya benziyoruz içki içme yılbaşı kutlama yok ahlaksızlık öyle giyinme deyip batı karışıtlığı bir anti tez oluşturan insanların batıya gidip orada yaşamasını hiç bir zaman anlayamadım büyük çelişki doğrusu afedersiniz ama bir nevi de şizofrenik bence. Avrupa'da ırkçılık artıyor bu insanlar yüzünden Almanya'da çok uzun bir sürenin ardından AFD adlı ırkçı parti meclise girdi ve o partiler belli bir süre sonra iktidara gelecekler.. kaderin cilvesi mıdır bilmiyorum ama o kadar batı tek dişi kalmış canavar deyip deyip gerçekten de Batı'nın canavar tarafı ile karşılacaklar dileğim hak edenler karşılaşsın hak etmeyenler değil ama tarihte pek çok zaman kurunun yanında yaşta yanmıştır oda bir gerçek.. 🙄 (dip not: bu yazdıklarım akrabaniza yönelik değil kesinlikle sadece genel bir konusmaydi)

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Lordbolton o yuzden hedefim 5 sene sonra almanyaya amerikan olarak hiristiyan ismiyle giriş yapmak. Dedıklerını yasadık


  • @kleros al bendende o kadar!


  • Yazmak istemek ama yazamamak... Yazıp yazıp silmek bu korku bile yeter! Özgürlük, huzur, medeniyet ve mutluluk bu kısa hayatta fazla bişe istemiyoruz ama bunlar bile çok görülüyor seküler insanlar için çember giderek daralıyor.

  • ⭐⭐

    https://www-bbc-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.bbc.com/turkce/amp/46743522?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&usqp=mq331AQECAFYAQ%3D%3D#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%251%24s alanından&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fturkce%2F46743522 Burada gitme sebebi ile ilgili güzel bir yazı ele alınmış ancak bence esas çarpıcı nokta yazı da "Eğer tarihte, ülkelerin yaşadığı önemli yıkımlara bakılırsa, bu yıkımların öncesinde varlıklı insanların o ülkeden göç ettiği görülür." Denilmesi... Daha Sabancı bugün Malta vatandaşı oldu (not:kendine AB vatandaşlığı korumasına aldı ülkeye bir şey olduğu anda pat özel bir jetle tüyer.) Dediğim gibi ne zaman bir haberlere bakayım bugün ne olmuş desem sürekli gitme isteğimi arttıran haberler görüyorum.. tarihe göre çok korkutucu...

  • ⭐⭐

    @lordbolton Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    https://www-bbc-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.bbc.com/turkce/amp/46743522?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&usqp=mq331AQECAFYAQ%3D%3D#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%251%24s alanından&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fturkce%2F46743522 Burada gitme sebebi ile ilgili güzel bir yazı ele alınmış ancak bence esas çarpıcı nokta yazı da "Eğer tarihte, ülkelerin yaşadığı önemli yıkımlara bakılırsa, bu yıkımların öncesinde varlıklı insanların o ülkeden göç ettiği görülür." Denilmesi... Daha Sabancı bugün Malta vatandaşı oldu (not:kendine AB vatandaşlığı korumasına aldı ülkeye bir şey olduğu anda pat özel bir jetle tüyer.) Dediğim gibi ne zaman bir haberlere bakayım bugün ne olmuş desem sürekli gitme isteğimi arttıran haberler görüyorum.. tarihe göre çok korkutucu...

    Bu yazı ile ilgili şu başlığı açmıştım bugün.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum