Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @baharg çok teşekkür ederim için rahatladı. 1 ağustosa bilet aldık çünkü.

• @crazycells merhabalar, ikamet adres değişikliğim oldu birde yurtdışına tatile gitmiştim. bunlarıda mı ds 260 a tekrar eklemem gerekiyor. actırmam gerekir mi formu?

• @baharg mülakattan kaç gün sonra pasaportunuzu alabildiniz acaba?

• @ipek1907 Hayir odemedik. Bizim kategoride USCIS fee onceden odenmis oluyor. I-140 dilekcesi doldurdugumizda odeniyor. Sizin de sanirim I-130 doldurdugunizda odeniyor. O yuzden konsoloslukta herhangi bir odeme yapmiyoruz.

• @ipek1907 AP olduktan sonra bugun, yarin Issued olacaktir. Issued oldugunda da pasaportlari PTT ye veriyorlar. Hayirli olsun.

• @uogzh 12 temmuzda mülakatım oldu, 18 temmuzda pasaportum gelmişti.

• Merhaba oncelikle Bu surecte bekleyen ugrasan sabirla guzel gunleri icin bekleyen herkese kolayliklar ve sabir diliyorum benim bir sorum olacak uzun zamandir uyeyim ama cok da firsat bulup yazamadim ve en sonunda yazip gelecek cvp Lara gore daha sabirli olabilirmiyim ona karar verdim en sonunda esimin 12 temmuzda mulakati vardi dosyamizi dikkatlice hazirladik fakat amerikadaki avukatimiz sadece w 2 formu yeter dedigi icin mulakata 1040 forumunu goturmemistik esimin mulakattan bir sari kagitla birlikte pasaportu ile cikti sari renkli evrak ta w2 ve 1040 forumunun yazili oldugu yerler isaretliydi bizden w 2 ve 1040 belgelrininin sisteme yeniden yuklememizi ve pasaportumuzu ptt ile geri gondermemizi istedikleri yaziyordu ayni gun mulakat cikisinda w2 ve 1040 tax return belgelerini sisteme yukledim ayrica da birer ciktisini alip pasaportu gondercegim dosyanin icine koydum hatta daha hizli olsun diye hemen oglen 12 olmadan Çukurambar daki ptt subesinden gonderdim sonrasinda sistemden kontrol ettigimde 14 temmuzda onlara ulastigini gordum sonrasinda visa check status sayfasindan case number ile kontrol ettigimde 17 temmuzda bir guncelleme olmus refused olarak gorunuyor o gunden beri hergun araliklarla kontrol ediyorum fakat hala refused olarak duruyor herhangi bir guncelleme gorunmuyor bilgisi ve fikri olan varmi Bu surec bundan sonra nasil ilerleyecek daha onceki yorumlari okudugumda bunun normal oldugu degisecegi gibi yazilar okudum ama acikcasi neredeyse bir hafta oldu herhangi bir guncelleme olmadi sabirla beklesekde insan yinede stres yapiyor surec nasil olacak ne zaman hayirlisiyla bitecek diye hem esim Hemde Ben biraz stres yapmis durumdayiz tecrubesi ve bilgisi olan arkadaslar varsa ihtiyacimiz var bizi dogru sekilde yonlendirmelerine Tesekkur ederim

• @Kilicyesim burdan devam edebilirsiniz. Sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.

• @Samet-Ünlü Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için . Başka bir forumda sıra artık eşimin DQ grubuna gelmişti diye konuştuk ve bu ay randevu dağitmamaya karar verdiler. Beklemeye devam.

• @Handan merhabalar, temmuz ayı için mi randevu dağıtmama kararı verildi? Hangi grupta yazıldı acaba öğrenebilir miyim?

• @ipek1907 325$ ödedik biz ordaki vezneye

• @Handan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Samet-Ünlü Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için . Başka bir forumda sıra artık eşimin DQ grubuna gelmişti diye konuştuk ve bu ay randevu dağitmamaya karar verdiler. Beklemeye devam.

Bu bilgiye nereden ulaştınız?

• @liistartsvs Icinizi rahat tutun, refused gorunmesi normal. Pasaportunuzu kargoladiklari zaman issued olarak guncellenecektir. Bu tarz durumlar 3 haftaya kadar surebiliyor. Umarim herhangi bir sorun yasamadan her sey gonlunuzce olur

• @timtim Vize kategoriniz nedir acaba? Ve alinan ucret tam olarak ne ucretiydi?

• @liistartsvs ekstra olarak sizden hangi yıllara kadar olan 1040 tax belgeleri istendi acaba?

• @uogzh IR1 kategori, istenen evraklar listesinde 325$ da vardı, nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz diyordu, görüşme bittikten sonra bizim eksik evraklar vardı konsolosluktan çıktıktan sonra beni geri arayıp ödeme yapmamışsınız eğer uzaklaşmadıysanız ödeme yapmak için gelebilir misiniz dediler, tekrar uğrayıp vezneye ödeme yapmıştım

• @uogzh sadece 2022 yilina ait olani istediler bende hepsi hazirdi ama
    Avukatim w 2 yeterli diyince evraklarin icine koymamistik simdi boyle bir surec oldu iste

• @liistartsvs 2022 tax transcript goturdunuz mu yanınızda

• @timtim Anladim, tesekkur ederim

• @istanbullover Esasinda 6 ay gecmedigi takdirde bir sorun olmaz ds 260 icin ama siz yine de guncellyin derim

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k