Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Kilicyesim burdan devam edebilirsiniz. Sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.

• @Samet-Ünlü Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için . Başka bir forumda sıra artık eşimin DQ grubuna gelmişti diye konuştuk ve bu ay randevu dağitmamaya karar verdiler. Beklemeye devam.

• @Handan merhabalar, temmuz ayı için mi randevu dağıtmama kararı verildi? Hangi grupta yazıldı acaba öğrenebilir miyim?

• @ipek1907 325$ ödedik biz ordaki vezneye

• @Handan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Samet-Ünlü Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için . Başka bir forumda sıra artık eşimin DQ grubuna gelmişti diye konuştuk ve bu ay randevu dağitmamaya karar verdiler. Beklemeye devam.

Bu bilgiye nereden ulaştınız?

• @liistartsvs Icinizi rahat tutun, refused gorunmesi normal. Pasaportunuzu kargoladiklari zaman issued olarak guncellenecektir. Bu tarz durumlar 3 haftaya kadar surebiliyor. Umarim herhangi bir sorun yasamadan her sey gonlunuzce olur

• @timtim Vize kategoriniz nedir acaba? Ve alinan ucret tam olarak ne ucretiydi?

• @liistartsvs ekstra olarak sizden hangi yıllara kadar olan 1040 tax belgeleri istendi acaba?

• @uogzh IR1 kategori, istenen evraklar listesinde 325$ da vardı, nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz diyordu, görüşme bittikten sonra bizim eksik evraklar vardı konsolosluktan çıktıktan sonra beni geri arayıp ödeme yapmamışsınız eğer uzaklaşmadıysanız ödeme yapmak için gelebilir misiniz dediler, tekrar uğrayıp vezneye ödeme yapmıştım

• @uogzh sadece 2022 yilina ait olani istediler bende hepsi hazirdi ama
    Avukatim w 2 yeterli diyince evraklarin icine koymamistik simdi boyle bir surec oldu iste

• @liistartsvs 2022 tax transcript goturdunuz mu yanınızda

• @timtim Anladim, tesekkur ederim

• @istanbullover Esasinda 6 ay gecmedigi takdirde bir sorun olmaz ds 260 icin ama siz yine de guncellyin derim

• @istanbullover Hayir sadece son 3 yila ait w 2 formlarini goturmustum ama halihazirda it’s den de butun belgeler ile transcript de dahil almistim onlar 1040 istedigi anda hemen gonderdim su anda an itibariyle administrative processing durumuna guncellendi benim durum umarim pasaportu kargoya vermeleri uzun surmez

• @ynsmry merhaba, Visa Filers from Turkey diye Facebook grubu. Karar verildi değil, orada bazı kişilerle hemfikir olduk. Normalde artık sıra eşime gelmişti fakat sanırım bu ay randevu ya dağıtmayacak gibi duruyorlar ya da DV için çalışmaları hızlandırdılar. Geçen yılda DV adaylarının vizelerini yetiştirmek için IV kategorisini yavaşlatmışlardı. Onların sanırım Eylül sonuna kadar vakti var yakında bitiyor o yüzden bizim işlerimizi yavaşlatıp DVlere hız veriyorlar diye biliyorum.

• @ynsmry Bu arada bu grup Foreign State of Chargeability si Türkiye dışında olanların katıldığı bir grup. Eşim Türk vatandaşı ama Fransa doğumlu, bu grupta bu gibi olan visa bekleyenler var.

• Merhabalar eşimin 22 Mayıs’ta randevusu vardı 21 Haziran’da da ülkeye giriş yaptı. Ssn i hemen geldi. Fakat greencard için herhangi biryere başvurmamız gerekiyormuydu? Ya da bildirmemiz gereken bir yer falan? Bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim 🙂

• @meliskadim Merhaba SSN için amerikada herhangi bir başvuru yaptınız mı yoksa konsoloslukta mı otomatik yapıyorlar?

• @Handan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@ynsmry Bu arada bu grup Foreign State of Chargeability si Türkiye dışında olanların katıldığı bir grup. Eşim Türk vatandaşı ama Fransa doğumlu, bu grupta bu gibi olan visa bekleyenler var.

Sizin durum bizimkinden farklı o halde. Size geç gelmesi normal.

• @meliskadim green card ücretini odediyseniz eğer bekliyorsunuz sadece. Zaten eşiniz haziranda giriş yaptığı için henüz normal bekleme süreci icerisindesiniz. Ssn her zaman daha önce geliyor ona takılmayın.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k