Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tolga-a çok teşekkür ederim ilginiz için ☺


  • @numiayin Çok teşekkür ederim yorumunuz için çok sağolun ☺☺☺


  • @lumos
    Öncelikle çok teşekkür ederim.
    Forumu ilk defa kullandığım için bilmiyordum teşekkür ederim söylediğiniz için hemen ekliyorum.🙏🏻

  • ⭐⭐

    @numiayin Rica ederim, ben de tesekkur ederim.


  • @numiayin sorunsuz bir şekilde vizenizi de alırsınız inşallah


  • @Kramer merhaba hayırlı olsun , benim support kosta rika ‘da takılı kalmış dediğiniz nedir acaba tam olarak anlayamadım , çok teşekkürler


  • @sean_86 çok teşekkür ederim.


  • @numiayin ilk aşamayı aşmışsınız darısı vizenize.


  • @uraz-mert Vizeniz hayırlı olsun yolunuz açık olsun 🙂


  • Herkese merhaba, bugün (Haziran 2023) Unganlarda sağlık randevum vardı. Çok kalabalık değildi ancak belli bir yoğunluk vardı. Sabah 11:00 randevum olmasına karşın 09:00'da gelmiştim. Gün içerisinde herhangi bir saate randevu alsanız da sabah 09:00'da gelebilirsiniz. Ayrıca çok soruluyor, bir tarih bulamadıysanız bile erken günlerde gelebilirsiniz. Yeterki sistemde mülakat tarihinizi doğru girin ve mülakattan en az 2 gün önce en geç sağlık raporu için gelin. Bence olabildiğince erken randevu almanızda fayda var fakat sağlık raporunuz 6 ay süresince geçerli ve bu süre bitmeden Amerika'ya giriş yapmalısınız.

    1. Katta bekleme odasında bekledikten sonra sekreterler geldi. Sekreter masasında işlemlere başladık. Düzen Laboratuvarı ile birlikte Prof. Dr. Mehmet Ungan kliniğinde işlemleri 3. 4. ve 5. katlarda tamamladık.

    Kan alınırken sanırım hemşire hanım damarımı delmiş, şu an morarma ve şişlik oldu malesef. Sıkıca bastırdım ancak damarımı bulamadı ve şişti malesef.

    Bu arada dikkat ettiğim birkaç şey var. Düzen Laboratuvarı çok modern mobilyaları varken Unganlar katındaki mobilyalar biraz bakımsızdı. Ayrıca gelen İranlılar süreçle ilgili bilgisizler arkadaşlar. Buradan tüm admin arkadaşlara yardımları için çok teşekkür ederim. Hani derler ya "kutsal bilgi kaynağı" diye, sağlık muayenesi deneyimlerini okudukça başıma ne geleceğini vs. hep öğrenmiştik. İranlılar hiçbir şeyi bilmiyordu. İranlı bir kadın geldi. yarın görüşmesi varmış öyle el kol sallayarak sağlığa gelmiş hiç randevu da almamış appointment falan da yok. Yeşilkart foruma şükrettim o an biz Türkler gerçekten okuyup çalışarak sürece hazırlanıyoruz. Ungan Sekreteri tabi haklı olarak kızıyor haliyle. 24 saatten az kalmış ben geldim sağlık raporu diye gelmezsin yani...

    Düzen Lab 47.5 dolar ödedim. (Haziran 2023)
    Unganlara 300 dolar ve 208tl ödedim.
    Hem TL hem Dolar karışık ödenebiliyor. Sistem dolar borcu çıkartıyor ancak ödemelerde TL kabul ediliyor. Sizlere önerim 50 dolar ve 1 dolarlık banknot hazırlayın. Para üstünü TL veya dolar isteyebilirsiniz. Ben sormadım ancak sanırım para bütünleme ve çevirme de yaparlar gibi geldi.

    Muayenede siyah önlüğü ters giymişim😅😅. Sağ ve sol kola 4 aşı yaptılar. Biraz kanadı. Bayan Ungan ilk olarak kaçıncı başvurunuzda çıktı diye sordu. Sonra tüm organları sayarak kalp böbrek karaciğer ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar geçirdiniz mi diye sordu, mesleğimi sordu ve doktora için gidiyorum dedim yüksek lisansım var dedim. Çok iyi olmuş dedi. Aksesuar dövme piercing var mı dedi. Yok dedim. Burun ameliyatı oldum deviasyon dedim tamam dedi rapora bakmayı istemedi. Maskeyi bi açtırdı baktı sonra kapattım.

    10:25 muayene bitti ve bekleme salonuna geçtim. Gözlüklerimi götürdüm fakat istemediler. Sanırım gözlük yoksa yazı okutuyorlar, gözlük varsa atlıyorlar. Ben enabızdan gözlük reçetemi bile çıktı almıştım. O kadar AP'ye kalmaktan korktum ki ne kadar belge varsa almıştım. Neredeyse birçoğu boşuna olsa da gönül razı olmuyor. Tüm belgelerden 4 kopya vardı.

    Öyle işte, sonuçlar yarın 15:00'ten sonra çıkacakmış. Arkadaşlara da başarılar diliyorum. 👏👏

    Özetle edit: Sekreter sağlık tarihini değiştirebiliyor + saatini değiştirebiliyor. Yeter ki sistemden internet kaydınızı yapın, o gün bile gelseniz biz yardımcı oluyoruz dediler. Bence çok iyi bir destek sunuyorlar.

    Özetle edit 2: Tuvalet ihtiyacınızı Düzen Lab katında giderebilirsiniz. Veya binaya gelmeden Kuğulu Park'ta tuvalet vardı veya arka tarafta Starbucks var ücretsiz ve temiz tuvaletleri.

    Ertesi gün saat 15:00'te unganlar kliniğine yeniden gittim ve zarfımı aldım. Kese kağıdındaki zarf konsolosluğa verilecek, Kağıt ve CD formatında ataçlı verdiklerini ise Amerika'ya girişte polise verecekmişiz.

    Herkese süreçlerinde başarılar diliyorum.


  • @jacky_y hayırlı olsun yarısı bitmiş vize sürecinizin


  • @jacky_y hayırlı olsun şimdiden.


  • @uraz-mert vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @uraz-mert sarı zarf PTT ile gönderiliyor.

  • ⭐⭐

    @tolga-a, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Serapp Serap hanım gözünüz aydın, forumu çok sıkı takip ediyordunuz. sizi ve oğlunuzu tebrik ederim, hayırlı olsun.

    Çok teşekkürler Tolga bey. Evet forumun sıkı bir takipçisiyim 🙂 Sizin de vizeniz hayırlı uğurlu olsun. Bizim gibi çabalayan uğraşan herkesin emekleri zayi olmasın inşallah..
    Yollarınız açık olsun inşallah🙏


  • @Serapp teşekkürler


  • @zehraoz, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Kramer merhaba hayırlı olsun , benim support kosta rika ‘da takılı kalmış dediğiniz nedir acaba tam olarak anlayamadım , çok teşekkürler

    Bazı konsoloslukların iletişim mail adresleri state.gov ile bitiyor. Bu çok iyi, konsolosluk direk cevap veriyor.
    Bazıları da [email protected] şeklinde. Bu da sıkıntı yaratıyor.
    Siz support olan bir veya bir kaç yere mail yolladıysanız önce size has been updated başlıklı cevaplar geliyor. Ardından transfer isteğiniz kabul edilmezse has been closed başlıklı cevaplar geliyor ve dosya kapanmış oluyor.
    Bazen dosyanız kapatılmıyor ve ülkenin birinde kalıyor. Bundan sonra attığınız maillere cevap gelmiyor.
    İşte ben en son Kosta Rika'ya atmışım dosyam kapatılmamış durum bu.


  • @teamspirit
    Cevabınız İçin çok teşekkürler 🙏


  • 23 Haziran Cuma günü sabah 9'da mülakatımız vardı. Tüm belgeleri çoktan tamamlamıştım. 2002 ve 2022 yıllarındaki iki boşanma sürecime dair mahkeme evrakları, 4 yıl Irak'da çalıştığım için Irak büyükelçiliğinden aldığım adli sicil belgesi (bunun nasıl yapılabileceğini farklı ülkelerden adli sicil belgesi almakla ilgili konu başlığı altında yazdım), yine Cezayirde 11 ay 10 gün çalışmış olduğum için, her ihtimale karşı oradan aldığım adli sicil belgesi (bu konuyu da aynı şekilde paylaştım), askerlik durum belgesi, bir lisans ve iki yüksek lisans diplomam, yine gelen belge listesinde olmasa da ABD'ye girince lazım olacağından eski eşimden almış olduğum muvafakatname ve noter tasdikli ve apostilli tercümesi, oğlumun ve benim nüfus kayıt örnekleri (üç dilde olması sebebiyle hem formul a, hem de vukuatlı nüfus kaydı) belgelerimizi dosyaladık.

    İstenirse yanımızda olsun diye bazı ilave belgeler de götürdük ama gerek kalmadı.

    Ankarada Royal Sweet diye bir otelde kaldık. Hem fiyat olarak uygun, hem elçiliğe yakın, nitelik olarak da fena olmayan bir otel. Fiyat performans oranını beğendiğimi söylemeliyim.

    Mülakat sabahı elçiliğin önüne 7:20 gibi gittik. 8:00 gibi içeri almaya başladılar. İlk biz girdik oğlumla. İçeri girdikten sonra bize hem sıra numaramızı verdiler, hem de okumamız için red gerekçelerini belirten kağıdı okuttular.

    Vize ücretlerimizi yatırdık kişi başına 330’ar dolar olarak.

    Ardından beklemeye başladık. Numaramız ilk yandığında, evraklarımızı teslim etmek üzere ilgili bankoya gittik. İyi Türkçe konuşan Amerikalı bir hanımefendi bizden belgelerimizi aldı. Adli sicil belgelerini verirken, ‘Cezayirde 12 ay’a yakın kaldığım için adli sicil belgesi yine de aldım’ diye ifade ettim. O belgeyi de istedi hanımefendi. Diplomayı sordu. Üç diplomam var, hepsini veriyorum deyince, en sonuncusu lütfen dedi. Ben de Liverpool üniversitesinde yaptığım yüksek lisans diplomamı ve kopyasını uzattım. ‘İngilterede ne kadar kaldınız?’ diye sordu. ‘Yüksek lisansı online yaptım. O yüzden eğitim için kalmadım. Sadece birkaç kez kısa süreli ziyaretlerim oldu’ diye ifade ettim. ‘İngilizce biliyorsunuz o zaman’ dedi. ‘Evet’ diye yanıtladım. ‘O zaman mülakatınız ingilizce olacak’ dedi. ‘Uygundur’ diye yanıt verdim. Ve tekrar sıramıza geçip beklemeye başladık.

    Mülakat için numaramız çıkınca, sarışın gözlüklü beyefendi ile mülakata başladık.

    Önce doğru bilgilendirme yapacağımıza dair yemin ettik. Akabinde her iki elimin parmak izleri ile, oğlum için de sol elimin parmak izlerini verdim.

    Belgelere bakmaya başladı tek tek. Boşanma belgesini vermişsiniz dedi. ‘Evet, fakat iki boşanmam var. İkisini de orada bulabilirsiniz’ dedim. Burada anladığım kadarıyla bir kafa karışıklığı yaşadı ve oğlumun üvey olup olmadığını, hangi evliliğimden olduğunu sordu. Öz oğlum olduğunu, ikinci evliliğimde doğduğunu söyledim.

    İngiltere burada da konu oldu. Aynı açıklamayı yaptım. Türkiyede eğitimim olup olmadığını sorguladı. Türkiyeden de bir lisans ve bir master derecem olduğunu söyledim.

    Irak ve Cezayirde niçin kaldığımı sordu.

    Petrol ve Doğalgaz projelerinde Elektrik ve Enstrümantasyon mühendisi olarak görev yaptığımı, bu ülkelerde de bu sebeple kalmış olduğumu ifade ettim.

    Amerikada nerede yaşayacağımı sordu. Tabii ki Houston, petrol ve doğal gazın merkezi orada çünkü dedim. Ne iş yapacağımı sordu. Burada yaptığım işi aynen devam edeceğim dedim.

    Tekrar ‘Burada ne iş yapıyordunuz?’ diye sordu. Önceki açıklamayı aynen tekrarladım.

    Akabinde ‘Vizenizi onaylıyorum, bayramda çalışmıyoruz. O yüzden pasaportlarınız bayram sonrasında vize basılarak gelir, biraz gecikeceği için merak etmeyin’ dedi. Diplomalarımızı aldık ve oradan çıktık.

    Oğlumun yüzündeki sevinç ifadesi sebebiyle elçilikteki bütün görevliler hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

    Ankarada bir gün daha kaldık, akraba ziyareti, eski iş arkadaşları vs görüşmesi sonrası, Cumartesi günü İstanbul’a döndük. İkimiz de son derece mutlu ve heyecanlıydık.

    Bayramın bittiği gün artık heyecanla PTT’den mesaj gelmesini beklerken, onun yerine elçilikten gelen bir e-posta ile benden word formatındaki ‘DS-5535’ formunu 20 gün içinde doldurup göndermem istendi.

    Hem Uğur bey ile yazıştım, hem konuyu araştırdım. Uğur bey’in de tavsiyesiyle formu aynı gün içerisinde doldurup gönderdim. Bu formun işlemlenmesinin birkaç haftadan başlayıp aylara uzayan süreçleri olabileceğini öğrendim. Açıkçası bende ve oğlumda bir hayal kırıklığı ve endişe oluştu. Endişemin kaynağı, işlemin 30 Eylül tarihine kadar tamamlanmaması halinde hakkımızı kaybedecek olmamızdı.

    Araştırmanın olumsuz sonuçlanmasını gerektirecek bir durumumuz yok elbette. Bu sebeple bir endişe taşımıyorum. Fakat süreç ne kadar alacak, bu bir merak konusu.

    Ve yaptığım araştırmaların yanı sıra, Brit Simons ve bir göçmen avukatı ile yaptığım görüşmelerde yapabileceğim tek şeyin beklemek olduğunu, süreci hızlandırma şansının pek olmadığını öğrendim. Yine de birkaç hafta sonra ABD büyükelçiliğine bir e-mail yazıp göndererek konunun aciliyetini hatırlatıp, durumu soracak bir e-posta atacağım. Gelişmeleri de tekrar paylaşacağım.

    Şu anda beklemek dışında yapabileceğimiz birşey yok.


  • @warmgrey çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda vizeniz onaylanır


Benzer Başlıklar

  • 19
  • 9489
  • 6498
  • 296
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

183
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum