Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• Form 260 doldurdum sign in confirmation. ancak bu arada pasapotumu yenilemem durumunda düzeltme yapılabiliyor mu. süresi seyahattet 6 ay sonra bitme ihtimaline karşı yenilyebilir miyim?
    Yoksa mülakata girip vizeden sonra mı yenileyeyim

• merhabalar,
    tecrubesi olan buyuklerime sorum olacakti. dallasta ikametgah ediyorum.evlilik ile sureclerimi 485 765 130 131 evraklarimi 2023 mart ayinda texas a gonderdim ancak receipt ler nbc den geldi calisma izni approve da oradan geldi. acaba butun surec oradan mi devam edecek yoksa filed ofise mi yonlendirilecek. tesekkur ederim ayrica nbc service center ile lgili bilgisi olan var midir

• @mrme12 Ağabeyim anneme şubat ayında gc için başvurdu. Sistemde şu an 4 ay görünüyor. Amerika'ya gidip oradan benim için başvuracak.

• @zorbacie, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@mrme12 Ağabeyim anneme şubat ayında gc için başvurdu. Sistemde şu an 4 ay görünüyor. Amerika'ya gidip oradan benim için başvuracak.

Processing time for Petition for Alien Relative (I-130) 14.5 ay gorunuyor nasil 4 ay olabilir ?

• @Betfair39 Bilemiyorum. Şubat ayında başvurduk. Şu an sistemde 4 ay gösteriyor. "Estimated time until case decision: 4 Months" yazıyor.

• Form 260 ve diğer dökumanları submit ettim pasaprtumun süresi yaklaştığından yenileyebilir miyim.
    Pasaportumu yenilediğimde Form 260 tan farklı olacak ne yapmalıyım

• @crazycells 3 keredir eşimin doğum belgesi red ediliyor. Nerde yanlış yapıyoruz. Lütfen bize yol gösterirmisiniz...

Please replace this upload with a scan of the original language document and a certified English translation. Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines.Birth Certificates

Available

Fees: There are no fees.

Document Name: Extract of Vital Record (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği )

Issuing Authority: General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) and e-Government website.

Special Seal(s) / Color / Format: Government of Turkey seal in red color placed at right bottom side of the document - white paper with black ink. Signed by preparer and approver. Currently available in A4 sized paper. It is a chart printed in landscape format with the holder’s name, last name, father’s name, mother’s name, PDOB, Marital Status on the first line. The following lines would list holder’s family members and their biographic information written in the next columns in the same order. If it is obtained through e-Government website, the document would have a barcode on upper right instead of red stamp and signatures.

Issuing Authority Personnel Title: Head of the Registry Office (Nüfus Müdürü)

Registration Criteria: Birth certificates are available to all Turkish citizens. For non-Turkish persons, they are available only if the birth was registered with the Turkish authorities during the parents’ stay in Turkey with a legal residency permit. This document is not available for children born in Turkey during a temporary or illegal stay of the parents or who were on a diplomatic status. Such individuals may present hospital records, baptismal or equivalent religious records or documents issued by their own governments.

Procedure for Obtaining: Birth certificates can be obtained through the e-Government website or by personally applying to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) or the Turkish Consulates abroad.

Certified Copies Available: Certified copies are available at General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü), the e-Government website and at the Turkish Consulates.

Alternate Documents: There are no alternate documents.

Exceptions: This document is not available for children born in Turkey during a temporary or illegal stay of the parents or who were on a diplomatic status. Such individuals may present hospital records, baptismal or equivalent religious records or documents issued by their own governments.

Comments: The legitimacy of the document obtained at e-Government can be verified online with its barcode number. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği is requested as this document includes all family members.Birth Certificates

Available

Fees: There are no fees.

Document Name: Extract of Vital Record (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği )

Issuing Authority: General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) and e-Government website.

Special Seal(s) / Color / Format: Government of Turkey seal in red color placed at right bottom side of the document - white paper with black ink. Signed by preparer and approver. Currently available in A4 sized paper. It is a chart printed in landscape format with the holder’s name, last name, father’s name, mother’s name, PDOB, Marital Status on the first line. The following lines would list holder’s family members and their biographic information written in the next columns in the same order. If it is obtained through e-Government website, the document would have a barcode on upper right instead of red stamp and signatures.

Issuing Authority Personnel Title: Head of the Registry Office (Nüfus Müdürü)

Registration Criteria: Birth certificates are available to all Turkish citizens. For non-Turkish persons, they are available only if the birth was registered with the Turkish authorities during the parents’ stay in Turkey with a legal residency permit. This document is not available for children born in Turkey during a temporary or illegal stay of the parents or who were on a diplomatic status. Such individuals may present hospital records, baptismal or equivalent religious records or documents issued by their own governments.

Procedure for Obtaining: Birth certificates can be obtained through the e-Government website or by personally applying to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) or the Turkish Consulates abroad.

Certified Copies Available: Certified copies are available at General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü), the e-Government website and at the Turkish Consulates.

Alternate Documents: There are no alternate documents.

Exceptions: This document is not available for children born in Turkey during a temporary or illegal stay of the parents or who were on a diplomatic status. Such individuals may present hospital records, baptismal or equivalent religious records or documents issued by their own governments.

Comments: The legitimacy of the document obtained at e-Government can be verified online with its barcode number. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği is requested as this document includes all family members.

• 18 yasindan buyuk kardesler icin processing time nedir? Bu basliktaki cevaplari gorunce USCIS teki processing time a inanasim gelmedi..
    Suan icin mesela processing time for brothers and sisters 83.5 ay gorunuyor.

• @ferda, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Form 260 doldurdum sign in confirmation. ancak bu arada pasapotumu yenilemem durumunda düzeltme yapılabiliyor mu. süresi seyahattet 6 ay sonra bitme ihtimaline karşı yenilyebilir miyim?
    Yoksa mülakata girip vizeden sonra mı yenileyeyim

Iki turlu de yapailirsiniz. Eger formu yeni doldurduysaniz once NVC'den onay bekleyin isterseniz, mulakat tarihiniz belli olduktan sonra yeni bir pasaport cikartip bu pasaport numarasiyla surecinize devam edebilirsiniz.

• @atabey, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

merhabalar,
    tecrubesi olan buyuklerime sorum olacakti. dallasta ikametgah ediyorum.evlilik ile sureclerimi 485 765 130 131 evraklarimi 2023 mart ayinda texas a gonderdim ancak receipt ler nbc den geldi calisma izni approve da oradan geldi. acaba butun surec oradan mi devam edecek yoksa filed ofise mi yonlendirilecek. tesekkur ederim ayrica nbc service center ile lgili bilgisi olan var midir

Dosyanizin bulundugu Service Center degisebilir, servis merkezleri arasinda -yogunluga gore- aktarim yapabiliyorlar. Fakat size hicbir belge verilmediyse size son gonderilen I-797 formunun sol alt tarafina bakmalisiniz, orada neresinin ismi yaziyorsa dosyaniz orada demektir. Mulakat icin size en yakin field office'e cagrilacaksiniz.

• @Betfair39, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@zorbacie, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@mrme12 Ağabeyim anneme şubat ayında gc için başvurdu. Sistemde şu an 4 ay görünüyor. Amerika'ya gidip oradan benim için başvuracak.

Processing time for Petition for Alien Relative (I-130) 14.5 ay gorunuyor nasil 4 ay olabilir ?

USCIS'teki bilgiler yaklasik -maksimum- sureler... Ayrica size gosterdigi surenin dosyalarin %80'inin bitmis olmasi gereken sure oldugunu unutmayin, yani beklentiniz bu sure olsun, ama basvurunuzdaki asamaya gore bu sure kisalabilir (ama cogunlukla uzamaz).

• @ferda, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Form 260 ve diğer dökumanları submit ettim pasaprtumun süresi yaklaştığından yenileyebilir miyim.
    Pasaportumu yenilediğimde Form 260 tan farklı olacak ne yapmalıyım

Mulakat tarihi aldiktan 1 hafta sonra konsolosluga ulasip pasaport bilgilerinizi guncelleyeceginizi belirtebilirsiniz. DS-260 formunuzun kilidini kaldiracaklardir.

• @azcarada kullandiginiz belgeyi bana gonderebilirsiniz [email protected]

neyin yanlis oldugunu tespit edeyim...

• @Betfair39, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

18 yasindan buyuk kardesler icin processing time nedir? Bu basliktaki cevaplari gorunce USCIS teki processing time a inanasim gelmedi..
    Suan icin mesela processing time for brothers and sisters 83.5 ay gorunuyor.

Boyle bir niyetiniz varsa hizli sekilde basvuru yapmanizi tavsiye ederim, zaten bekleme sureleri hic kisa degil, en yakin zamanda surece baslamis olun. I-130 formunu online bir sekilde doldurup gonderin. USCIS online profilinizde bekleme suresini daha iyi -sizin durumunuza ozel- gorebilirsiniz.

• @crazycells çok Teşekkürler

• Anerikada ilk eşimden olan oğlum benim için sponsor olarak başvurdu ve green kart için NVC aşamasındayım, istenen tüm belgeleri submit ettim bekliyorum.
    Şu anki yani current eşim ile ilgi olarak Ds 260 formunda benimle gelmeyecek diye yazdım ailesine de bakmak zorunda idi. Ancak şu an bakıcı bulduğumuzdan durum değişti. sorum şu;

1. Seçenek ( varsa)Şimdiki eşim yani oğlumun üvey annesi de benimle gelme durumu olduğu için bu aşamada DS260 güncelleme için açılır mı?ve gerekli ödeme ve belgeleri yükleyerek ekleme yapabilir miyim ve birlikte mülakata girebilir miyim?
    2. Seçenek Yoksa daha sonra ben green kart aldıktan sonra eşim ABD^ye benimle turist vizesini kullanarak geldiğinde 2-3 ay sonra ABD de statü değişikliği şekline mi başvurmak doğru olur?
      Umarım anlatabilmişimdir.
      Teşekkürler
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

Anerikada ilk eşimden olan oğlum benim için sponsor olarak başvurdu ve green kart için NVC aşamasındayım, istenen tüm belgeleri submit ettim bekliyorum.
    Şu anki yani current eşim ile ilgi olarak Ds 260 formunda benimle gelmeyecek diye yazdım ailesine de bakmak zorunda idi. Ancak şu an bakıcı bulduğumuzdan durum değişti. sorum şu;

1. Seçenek ( varsa)Şimdiki eşim yani oğlumun üvey annesi de benimle gelme durumu olduğu için bu aşamada DS260 güncelleme için açılır mı?ve gerekli ödeme ve belgeleri yükleyerek ekleme yapabilir miyim ve birlikte mülakata girebilir miyim?
    2. Seçenek Yoksa daha sonra ben green kart aldıktan sonra eşim ABD^ye benimle turist vizesini kullanarak geldiğinde 2-3 ay sonra ABD de statü değişikliği şekline mi başvurmak doğru olur?
      Umarım anlatabilmişimdir.
      Teşekkürler

IR-5 ile basvuru yapiyorsunuz sanirim?

Maalesef IR-5 dosyalarina es veya cocuklar eklenemiyor. Sadece siz bu vizeyi alabilirsiniz, daha sonra ABD'ye girer girmez GC sahibi olacaginiz icin esinize veya varsa diger cocuklariniza basvuru yapabilirsiniz.

Esinizin turist vizesi var mi? Yoksa almasi mi gerekecek?

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Merhaba @crazycells
    Ben 2022 DV talihlisiyim ve kiz arkadasim (Turist vizesi ile giris yapti) ile Amerika'da evliligi 2023 Nisan ayinda (giristen 90 gun sonra) gerceklestirdik ve gerekli olan (I-485, I-765, I-131, I-864) formlarini posta ile, I-130 formu da online olarak gonderdik. I-765 formu onaylandi ve calisma iznini aldik. I-131 henuz onaylanmadi. Bugun I-864 ile ilgili yeterli gelir olmadigina dair mail aldik, sorularim sunlar;
    1- Uscis sitesinde 2 kisi icin belirtilen yillik gelir tutari min $24,650 gorunuyor (Tennessee'de ikamet ediyorz). Ben 2022 Ekim ayinda calismaya basladim ve 2022 icin W2 ile beraber gonderdigim formda bunun uzerinde bir gelir gosterdim, ancak Uscis hesabina baktigimda gonderdigim W2 formunun taranan belgeler arasina eklenmedigini gordum. Bunun disinda basvuruyu yaptigimiz Nisan 2023’e kadar olan paycheckleri de eklememe ragmen taranan formlarda onlari da gormedim. Degerlendirmeye alinmamis olabilir mi?
    2- Bankada belli bir miktar birikimimiz mevcut, 2022 de beyan ettigim W2 formu istenen min kazanctan fazla oldugu icin bankadaki miktari belirtme ihtiyaci duymadim. Simdi bankada bulunan min tutar gerekliliklerine baktigimda da gerekli minimum tutar ile beyan edilen tutarin arasindaki farkin en az 5 katini gostermem gerektigini gordum. Benim beyan ettigim zaten fazlaydi, bankada bulunmasi gereken en dusuk tutari nasil belirlemem gerekiyor?
    3- Anladigim kadariyla RFE’ye cevap icin tek bir hakkimiz var, risk almamak acisindan ne yapmam gerekiyor? Baska bir sponsor bulmak icin herhangi bir yakin tanidigim yok,
    Simdiden tesekkurler cevaplar icin,

• Merhabalar.
    Eşim Amerikali ve ben Türküm.
    Sistemde şu anda I-130 dosyamiz incelenmektedir ve hiç bir aksilik olmadigi görünüyor. Dosya tarih detay sorgulamasina girdiğimizde Ağustos ayı içerisinde onlar ile iletisime gecebilecegimiz (10.08.2023 gibi) bir tarih verilmiş. Acaba bu ne demek oluyor?

• T tolgado bu başlıktan bahsetti

• @crazycells Eşimin Yristik vizesi var

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k