Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @tufank Evet mulakat muafiyeti vize yenilemeden dolayi..seyahat birlikte olacagi icin birlikte grup olusturulabilir mi? Oyle bir sey oluyorsa siz pasaportu gonderin digeriniz randevuya gelsin mi deniyordur onu merak ettim. Bir de b2den ret alan biri b1/b2 ye muracaat ederse ayni vize turunden ret aldiniz mi sorusuna evet mi demeli hayir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Bushra993 AIS grup randevu sürecinde her başvuru sahibi için ayrı ayrı bilgiler giriliyor ama yeni vize başvurusu ile yenileme sürecinde olan biri aynı anda işlem yapması durumunda sistem nasıl işliyor bilgim yok, eğer bir sorun çıkarsa uyarı vermesi ve gerekli yönlendirmeleri yapması gerekir . ( AIS randevu ekranında kişi eklerken daha önceki ABD vizesine sahipseniz bu bilgileri girmenizi istiyor) Muafiyet şartlarını sağlıyorsanız zaten posta yoluyla belgeleri göndermeniz gerekecek, eğer sağlamıyorsanız randevu süreci ile ilerlenecek. Bu arada grup randevusu seçmeseniz bile beraber seyahat edebilirsiniz, DS-160 formunda bunu belirteceğiniz bir alan mevcut.( persons traveling with you)

B2 vizesi zaten B1/B2 nin içersinde olduğu için aslında aynı kategoride oluyor. Dolayısıyla bu soruya evet cevabı vermeniz lazım.

• Ben egitim amaciyla yurt disindayim ve oturum kartim mevcut. Vize randevusunu da yurt disindaki konsolosluktan alacagim. DS 160'daki ikamet adresi yerine TR adresi mi girmeliyim yoksa yurt disi mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@no911 ikamet ettiğiniz adreste 6 aydan fazla süredir mi kalıyorsunuz? eğer geçici bir adres ise ve Türkiyeye döndüğünüzde konaklayacağınız kalıcı bir adres var ise bu adresi girmeniz daha sağlıklı gibi.

• @tufank Anladim bir deneyeyim o zaman..Bir de yeni e mail adresimle mi uyelik yapmak gerekiyor. Cunku eski e mail adresimle uyelik yaparken ret aldigim ds160 bilgilerim ve randevu tarihim cikiyor.. yanlis bir sey olsun istemedim.

• @tufank

@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Emre-Fırat-Bilici otelde kalacaksınız, mevcutsa otel kasasına bırakabilirsiniz değerli eşyaları, telefonları. Cüzdan sizinle kalabilir. çantalar otelde kalmalı çünkü izin verilmiyor. Konsolosluğa ait bir emanet bırakma yeri yok. Civardaki mekanlar ve araba ile bekleyen emanetçiler var, ben kullanmadım ama güvenip kullanan çok.

Biz Kocaelinden Yüksek hızlı tren ile gideceğiz. Kapımızın dibinden geçiyor hemen. Otelde konaklamamak için , ki geçen gün arkadaşlarım aynı yaptı. Akşam 23:00 treni ile ankara gar bileti aldılar, 6 gibi trenden inip konsolosluğa taksi ile geçtiler mülakatlarını yapıp aynı gün tren ile konaklamasız geri geldiler. Yanımıza çanta almayız konaklama yapmayacağımız için ama cüzdan ve telefon olacak. Cüzdan alabiliyorsak sorun yok , telefonlarıda çevredeki cafelere veririz diye düşünüyorum öyleyse :)

• ⭐⭐⭐⭐

@Bushra993 yeni hesap açmanıza gerek yok. sağ üste “yeni grup” butonu var buradan yeni bir randevu oluşturabilirsiniz.

• merhabalar... vize başvurusundaki fotoğraf için; türk pasaportumuzda kullandığımız biometrik fotoğraf uygunmudur acaba yoksa başka boyutlardamı olmalı

• ⭐⭐⭐⭐

@2009aralik hayır uygun değil. 50 mm x 50 mm boyutlarında olması gerekiyor. pasaport için olan biyometrik fotoğraf ise 50 mm X 60 mm. fotoğrafçıya söylerseniz Amerika vizesi için olduğunu buna uygun ölçülendirmeleri yapacaktır.

• @tufank Su an daha 6 ay olmadi fakat oturum kartim var dedigim gibi. Fakat vizeye basvuracagim zaman 6 ayi gecer zaten. Ayrica uzun sure kalacagim burada ogrenci olarak.

• ⭐⭐⭐⭐

@no911 o zaman bulunduğuz adresi yazmanız daha doğru olacaktır.

• Merhabalar 5 temmuz tarihinde vize randevum var. DS160 formunda vize tipine B2 yazmıştım turistik olacağı için ancak randevu sayfasında B1/B2 şeklinde işaretlemişim ve değiştiremiyorum. Bu durum bana randevuda problem yaşatır mı?

• Merhaba ben 1 buçuk yıl oldu toptan gıda satış işi ile uğraşıyorum esnafım vergi levham var 4 küçük çocuğum var 3 aylık mal satış faturalarım 500 Bin TL ben ve eşim tek turist vizesine basvurmak istesek alirmiyız daha önce yurtdışına gitmedik çocuklarım ve şirketim burda kalıcak ABD vizesi alma ihtimalim nedir

• @HATICE-KUREYSLI her sekilde alma sansiniz %50. Ya alacaksinizdir ya almayacaksinizdir. Bunu basvurmadan kimse bilemez. Ayrica vize degerlendirmelerinde aylik ne kadar satis yaptiginiza falanda bakmazlar. Tek kafalarindaki soru isareti, neden cocuklarla gitmediginiz ile lgili olabilir. Onu da memura ikna edici sekilde anlatabilirseniz vizenizi alabilirsiniz.

• Merhaba,

10 yıllık pasaportumun süresi geçti. Ana amacım US'e yasal yollarla yerleşmek. Bu yolda da önce Turist Vizesi ile US'e giriş yapmak, sonra E2 vb. statü geçişi yaparak US'de kalmak istiyorum. Bu sebeple Turist Vizesi ile girişte yeni çıkartacağım pasaportun süresi 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl veya 10 yıl olması fark eder mi?

• 29 Nisan 2024 tarihine Istanbul'dan randevu aldık 4 kişi aile olarak. Tek randevuda hepimiz gireceğiz. Ds formlarımızda 2024 Şubat ayında gideceğimizi yazdık. Ki öyle de olacak eğer vizeyi alırsak. Sorularım şu şekilde;

1. Vizeyi öne çekemezsek formu baştan güncelleyip 29 Nisan'dan sonra gitmek istediğimizibeyan eden yeni formlarla görüşmeye gidebilir miyiz?
    2. Istanbul'da yaşıyoruz ama bu formu güncellerken randevuyu Ankara'ya almak bizim için bir handikap olur mu? Yani ikamet Istanbulken randevuyu Ankara'ya almak.
  • ⭐⭐⭐⭐

1- Vizeyi öne çekemezseniz görüşmeye yakın formu tekrardan doldurup seyahat tarihlerini ve değişen başka bilgiler var ise girebilirsiniz. Yeni formlara ait DS-160 numaralarını AIS üzerindenden kişi bazlı güncelleyebilirsiniz. Bu güncelleme işlemi 1 sefere mahsus.

2- Hayır bir sorun yaratmaz bu durum.

@Uğur-Koç, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

29 Nisan 2024 tarihine Istanbul'dan randevu aldık 4 kişi aile olarak. Tek randevuda hepimiz gireceğiz. Ds formlarımızda 2024 Şubat ayında gideceğimizi yazdık. Ki öyle de olacak eğer vizeyi alırsak. Sorularım şu şekilde;

1. Vizeyi öne çekemezsek formu baştan güncelleyip 29 Nisan'dan sonra gitmek istediğimizibeyan eden yeni formlarla görüşmeye gidebilir miyiz?
    2. Istanbul'da yaşıyoruz ama bu formu güncellerken randevuyu Ankara'ya almak bizim için bir handikap olur mu? Yani ikamet Istanbulken randevuyu Ankara'ya almak.
  • ⭐⭐⭐⭐

@Yolcu34 statü değişiklikleri zaman alan işlemler. 1 senelik pasaport zaten işinizi görmez. 10 yıllık çıkartmak varken size ekstra iş ve maliyet çıkartacak kısa süreli seçenekleri düşünmemeniz faydanıza olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@HATICE-KUREYSLI Size ait bir iş yerinin olması ülkeye döneceğize yönelik bir kanıt olarak olumlu yansıyacaktır. Yurtdışına hiç çıkmamış olmanız dezavantaj yaratabilir ancak Amerikaya seyahat nedeniniz / planınız iyi ise ve bunu görüşmede doğru bir şekilde ifade edebilirsiniz vizeyi alma ihtimaliniz var. Eşinizin de çalışma durumu önemli tabi. Yine de son karar görevliye ait. 100% alabilirsiniz veya alamazsınız cevabını kimse veremez.

• @tufank bir sorum daha olacak size. Kız kardeşim Almanya'da yaşıyor, kendisinin süresiz oturum izni var ve eşi de Alman vatandaşı. Amerika seyahatimizde onlar da bizimle olacak. Onlar Almanya'dan gelecekler ve biz Türkiye'den gideceğiz. DS-160 formunda kimlerle gideceksiniz sorusuna onları da eklemeli miyiz yoksa bu soru için sadece vize randevusuna beraber görüşmeye gideceğimiz kişileri mi yazmalıyız.

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    121 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k