• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. erdemslife
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 6
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 30
    • En İyi 19
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

erdemslife

@erdemslife

87
    İtibar
    151
    Profil Görüntülemeleri
    30
    Takipçiler
    6
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum FL

erdemslife Takip etme Takip Et

erdemslife tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba Yeşilkart Forumun değerli üyeleri,

Sizlere büyük bir mutlulukla çok kısa süren Vize görüşmesinde TEBRİKLER kelimesini duyduğumuzu bildirmek isterim. Vize görüşmesi kısa ve öncekilerden farklı bir yanı olmadığı için, hikayeme biraz geriden başlamak istiyorum. Umarım sizleri sıkmam. Kısaca mülakatı okumak isteyenler beşinci paragrafa atlayabilir.

Darısı tüm Green Card başvurusunda bulunanların başına. Green Card'a ilk olarak 2007 yılında New York'ta iken, o zaman kız arkadaşım şimdi eşim ve kendi adıma başvurmuştum sanırım. Mezun.com'mu ne vardı ismini tam hatırlayamıyorum farklı da olabilir. Onların aracılığı ile Florida'da bir adrese evrak göndererek yapmıştım. Daha sonra Türkiye'ye döndükten sonra da arada bazı yıllar atlasam da başvurmaya devam ettim. Gelelim günümüze...

Çıkmayan yıllardan sonra evlenmiş ve ilk okul çağına gelen ufak, sevimli bir kızım olmuştu. Siz değerli forum üyeleri gibi; yurt dışında yaşamak için gereken nedenlerin ağırlığı iyice artmıştı. Evladının daha iyi bir eğitim alması ve hayatta üreteceği emeklerinin karşılığını hak ettiği gibi alması için Amerika'da yaşama fikri benim için cazip olmaktan öteye geçmeye başlamıştı artık.

DV22'de önce eşimin sonucunu kontrol ettim. Has Not Been Selected'ı görünce işimde vardı kendiminkine bak(a)madım. Bir iki gün sonra kendi sonucum için sayfayı tıkladığımda açılan sonuç sayfası değişmişti ve uzun bir yazı vardı. Bir şeyler anlatıyordu. Anlık bir şokla, kafamda acaba derken, bir yandan da okumaya çalışıyordum. Kazandığımı anlamam ile araştırmalara başladım. Şanslıyım ki hemen Yeşil Kart forumla tanıştım. O gece sabaha kadar sürdü evrakları doldurup sisteme girmem ama iyi ki o günlerde ki uykusuzluğu ve yorgunluğu çekmişim. Sebebi bir sonra ki cümlemin içinde. Yeşil Kart forumla tanıştıktan sonra önce CN'ı, ne demek olduğunu, sonra Excel listesi ile birlikte 25k ile nasıl sonlarda olduğumu anladım. Sonrası uzun ve sabır isteyen bir süreç oldu. Umutların azalması üzerine DV23'ün başvurusunun da açılması ile evdekileri alıp fotoğrafçının yolunu tuttum. DV23'e de başvurumuzu yaptık. Ve onda da eşim CN12k olarak daha düşük bir numara ile kazandı. Bu bizi bir yandan rahatlattı ama bir yandan da bu belirsizlik/hayatı dondurma bir buçuk sene daha çekilmez, umarız bu sene alırız dedik.

Ve sonunda mülakat mailimiz geldi. Bu haftamız biraz olaylı geçti. Trafikte dururken bir arkadaş arkadan gelip bize çarptı. Arabayı servise bıraktık. İkame araç ayarlamak turizm sezonu olduğu için zor oldu. Güç bela son güne yetiştirdik. Yoğunluk dolayısı ile bir gün öncesinden pazar günü Ankara'ya yola çıktık. Pazar günün altını çizmek isterim. Ve sürpriz burada geldi. Her şeyi mükemmel şekilde eksiksiz hazırlayan ben güncel fotoğrafları unuttuğumuzu fark ettim. Burada Telegramı takip etmenin faydası kendini belli etti. Daha önce bir arkadaş pazar günü gelip dükkanı açan fotoğraf stüdyosundan bahsetmişti. Hemen Telegram da kısa bir aramadan sonra Stüdyonun ismini bulduk (Luca | Fotoğraf.Reklam ) akabinde Google Maps araması sonucunda teline ulaştık. Arayınca isminin Kemal olduğunu öğrendiğimiz arkadaşa sabah 8:45'te randevumuz olduğunu vb. belirtince gelip yardımcı olacağını söyledi. Ankara'ya gelince direk sözleştiğimiz gibi Kemal'le buluşup fotoğrafları çektirdik. Kendisi çok kibar birisi belirtmek isterim. Sonra arkadaşımıza gidip günü bitirdik. Sabah erkenden yola çıkıp, 7:30 gibi elçiliğin sokağa girdik. Erken gidince sokakta araba park etmek hiç sorun olmadı. Hemen giriş kapısına 50 metre mesafede sokakta uygun bir yere park ettik. Elçilik girişinin karşısında ki kafe kapalı olduğu için kısa mesafede Liva Pastanesinde taze çay eşliğinde fırından yeni çıkmış böreklerle kahvaltımızı yaptık. Türk kahvemizi de içtikten sonra mülakata tam olarak hazırdık.

Kapıda Önder ve diğer arkadaşlarla kısa bir merhabalaştıktan sonra hepimizi beşer kişilik gruplar eşliğinde içeri aldılar. Ve klasik anlatılanlarda olduğu şekilde numaramız ilk defa yanınca tek başıma gidip ödemeyi yaptım. Burada ki Türk arkadaşa Nakit olarak ödeyecektim ki, kart seçeneği aklıma geldi. Kart ile ödemeyi yaptım. Her aile bireyi için ayrı ayrı karttan çekip bir slip verdi. Numaramız ikinci defa yanınca ailecek gidip evrakları Türk görevli hanımefendinin söylediği sıra ile teslim ettik. AIS kaydını sordu ama çıktısını istemedi. KCC'ye gönderdiklerimi sormadı ve istemedi. Evrakları alıp, dosyaladıktan sonra mülakatı İngilizce yapabilir misin diye sordu. Olur, yaparım dedim. Ve yerimize geçip üçüncü kez numaramızın yanmasını beklemeye başladık. Numaramız son kez yandı. Bu kısım en hızlı süren bölümdü. Hatta para ödeme kısmından bile çabuk bitti sanırım. Hiç Türkçe konuşmadan, mülakatın tamamını İngilizce yaptık. Burada görevli hızlıca yemin ettirdi. Acelesi varmış gibi konuşması da, tepkileri de hızlandırılmış şekilde idi. Sorusunu sorarken bilgisayara hızlıca bilgileri giriyor, o sırada sıradaki sorusunu soruyordu. Amerika da daha önce bulundunuz mu? Ne iş yapıyorsun? Ne iş yapacaksın? Nerede yaşayacaksın? Amerika da tanıdığın var mı? Bunları çok hızlı sordu. Ben de aynı hızda net, kısa cevaplar verince mülakat çabucak bitti. Numarası benim önümde olan benden önce çağırılan arkadaş o sırada görüşmesine devam ediyordu. Burada şunu belirtmek isterim bazı arkadaşlar İngilizce alt yazısız film izledikleri halde orada Türkçeyi tercih ediyorlar. Ama benim gördüğüm kadarı ile İngilizce yapanlar daha hızlı şekilde mülakatlarını bitiriyorlar. Bu arada sıfır İngilizcesi olan kalabalık bir aile vardı bizden önce. Hemen bizim oturduğumuz yerin arkasında mülakatlarını yaptılar, konuşulanlar çok rahat duyuluyordu. Onlarla Türkçe mülakat yaparken tane tane çok basit şekilde nerede çalışacaksınız diye İngilizce sordu ama anlamadılar ama bu engel olmadı vizelerini aldılar. O yüzden mülakata girecek arkadaşlar doğru bilgi verdiler ve en az lise mezunu iseler bence çok rahat olsunlar. Okuyanlara teşekkür ederim. Umarım sıkmamışımdır ve birisine faydası dokunur yazdıklarım. Selamlar.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      erdemslife
      erdemslife
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Merhaba YK forum ailesi! Forum'dan o kadar faydalandıktan sonra her zaman gelip bir şeyler karalamak istiyordum, kısmet bugüneymiş. DV22 ve DV23 kazananı olarak heyecanla interview beklediğimiz günlerden geçip DV22 ile vizesini almış, bugün artık Naples, FL'da yaşayan bir aile olarak umarım birilerine faydalı olacak bir şeyler yazabilirim.

Kasım 22'de Miami'den giriş yapmıştık USA'ya. Bir aylık kısa Jacksonville, FL ikametinden sonra bugüne kadar toplam 6 aydır Miami'ye iki saat mesafede Naples, FL'da eşim ve 6 yaşındaki kızımla ikamet etmekteyiz. Naples'dan "God's waiting room" diye bahsedildiğini de belirteyim. Kıtanın kuzey taraflarında kara kışın hâkim olduğu zaman diliminde, oradan buraya deniz, kum, güneşe kaçan genellikle zengin diyebileceğimiz insanların kışlık olarak kullandığı bir bölge ayrıca Naples. Kışlık derken uzun bir sahil şehri olduğunu belirtmeliyim. Yani tam bir emekli şehri. Ben Ocak-Mayıs sonu arası anlayamadığım şekilde her yerde sadece oldukça yaşlı insanları görüyordum, gençleri sanki toplayıp bir yere kapatmışlar gibiydi. İnanın bir noktadan sonra biraz moral bozuyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herhalde biraz gelenlerin geri dönmesi, biraz okulların tatil olmasıyla gençleri de görmeye başladık.

Naples şehir olarak çok temiz, çok düzenli, her yerin peyzaj olarak piril piril olduğu bir yer. Abartmıyorum, 6 ay boyunca 2-3 u geçmez duyduğum korna sesi sayısı. Birini gerektiği için benim bastığımı söylememde sakınca yoktur sanırım. 🙂 Burada sahile gidip güneşin okyanusun üzerinden batışını izlemek yapılabilecek güzel aktivitelerden biri. Daha önce bunu yapmamış birisi için oldukça güzel bir deneyim olacağını garanti ederim. Güneş battıktan sonra alkış sesleri duyarsanız şaşırmayın :).

Bizim Naples'a ilk geldiğimiz zamanlarda o güzelim sahil, birbirinden güzel evlere tezat "Red Tide" diye bir olay vardı. Denizdeki bir alg benzeri yaşam türünün ürettiği gazdan dolayı nefes almak ciddi olarak zorlaşıyordu. Öksürükler, deride kızarıklıklar, sahilde yüzlerce ölü balık vb. tam apokaliptik film seti sahnesi. Bunlar için devletin duyuru yaptığı uygulamalar, kurumlar, kanallar var. Tabii biz yeni gelmiş olmanın verdiği acemilikle bu olayın sebebini öğrenene kadar bir iki kez tatsız deneyimimiz oldu. Bazı seneler yoğun olurmuş bu durum.

Çok olmasa da duyduğum kadarıyla son yıllarda Türk nüfusu artıyormuş burada da. Daha çok Yunanlılar, İtalyanlar var. Ama şehir çoğunlukla beyaz Amerikalılardan oluşuyor. Burada sıkılan bir arkadaşım iki haftalığına Teksas'a gitti. Çok karışık olduğundan, insanlarının çok kaba, yolların çukur dolu olduğundan bahsetti. Bir de okuldan bahsedeyim. Biz kızımızı puanı 9 olan bir okula gönderdik, 2. yarı dönem gitmiş oldu sadece. Okul ve öğretmeni çok iyi. Bu kısa sürede İngilizcesi benden iyi oldu ki benim de İngilizcem fena değildir. Özellikle aksan konusunda kıskanmıyor değilim. Okulu 8:20 civarı başlayıp 15:00'ta bitiyordu. Tatile 2 ay kala okul sonrası "sports club" diye haftalığı 50 dolara okulun sunduğu bir programa kayıt ettirdik. O da akşam beş buçuk, altı gibi bitiyor. İstersen daha erken alabiliyorsun. Çok faydalı oldu dilinin gelişmesine. Her okulda bu benzeri bir program var sanıyorum, özellikle çalışan anne-babalar için çok yardımcı oluyor.

Toparlamaya çalışırsam, Naples'ta yaşamayı gençlere çok tavsiye etmem çünkü canlarının sıkılma ihtimali epey yüksek, ama çocuklu ailelere tavsiye ederim. Çocuk yetiştirmek için güzel bir şehir Naples. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sehirle ilgili sorusu olan olursa bildiğim kadarıyla elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Okuyan herkese teşekkür eder, neşe dolu günler dilerim.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      erdemslife
      erdemslife

Merhaba,
      Sizlerle sabah, eşim ve 6 yaşında ki kızım ile girdiğim Unganlar deneyiminden aklımda kalanları paylaşmak istiyorum.

Ankara’ya şehir dışından bir gün öncesinde geldik. Unganlar kaldığımız yere otuz kilometre civarında, randevumuz 10:00’da idi. Unganların web sitesinde tok olarak gelmenin bir mahsuru olmadığını okuduğumuz için kahvaltımızı yaptıktan sonra sabah 8:30 civarında yola çıktık. Ankara’da da trafik oluyor şehir dışından gelecek arkadaşlara trafiği de hesaba katmalarını tavsiye ederim. Yoğun trafik sonrası 9:30 gibi Unganlara giriş yaptık. Unganların hemen yan sokağında otopark var araba park sorunu yaşamadık. Şunu da eklemek isterim sabah saatlerinde, gölgede Ankara bize çok serin geldi, ufaklık üşüdü ama yanımızda mevsimlik ceketinin olması üşümesini engelledi. Çocuğu olanların tedbirli olmasında fayda var.

1. Katta asansörden dışarıya adımımızı atar atmaz hemen solda bir bekleme odası gibi bir yer var. Oda da yaşlı yabancı bir beyefendi bekliyordu. Oranın asıl gireceğimiz yer olmadığını anlamamla birlikte çıkıp katta ki diğer odalara yöneldim. Arkamdan yaşlı amca da yanlış yerde beklediğini fark etmiş olacak o da bizi takip etti. Evlerdeki gibi çelik kapılardan. Üzerinde 45 numarası olan kapıyı tıklatınca içeriden otomatik olarak açtılar. Kapı 35 metrekare civarında bir bekleme salonuna açılıyor. Biz girdiğimizde çok az kişi vardı, işlemlerimiz bitene kadar da kalabalıklaştığını söyleyemem. Çalışanlar da sakin bir gün geçirdiklerini söylediler. Kapıdan girince karşıda iki hanımefendi evrakların kayıt edilmesi ve diğer yönlendirmeleri yapıyor.

Ben yarım saat önce geldiğimi belirtince bakayım sizden önce randevusu olanlardan kimse yoksa sizi alayım dedi. Benden önce randevusu olanların isimlerini okudu, orada olanları aldı bana da pasaportun arasına DS onay sayfası, aşı kartı, mevcut aşı belgesi varsa onu koyup hazır etmemi istedi. Unganların mail olarak gönderdiği muayene randevu bilgilerini içeren mailin çıktısına ihtiyaç duymadığını söyledi.

Sıramız gelince sırayla fotoğraflarımızı çekip kayıtlarımızı yaptıktan sonra bir üst 5. kata kan vermemiz için yönlendirdi. Orada da birkaç dakika bekledikten sonra kan verme işlemini bitirip 3. Kata akciğer röntgeni çekilmek için indik. Röntgen sonrası 4. Kata, Unganlara, evrak kabule geri döndük. Saat 10:30 olmuştu. Bir saatte muayene öncesi işlemlerimiz bitmişti. Bize 11:30’da muayene için gelmemiz söylendi. Daha sonra gelen, işlemleri bitmeyenleri öğleden sonra 13:00’de muayeneye çağırdıklarını gördüm. İş hanının zemin katında ki A4 kafede bir kahve içerek zamanı geçirdik. Bu arada Ankaralı arkadaşlarımız yine girişte olan Dino Burger’in çok lezzetli olduğunu söylediler, aç olacak olan olursa deneyebilir.

11:30 gibi Unganlara çıktık ve muayene için beklemeye başladık. Beklerken süreci forumdan takip eden bir beyefendi ile tanıştık. Evrakları kayıt ederken de yine telegramda olmayan bir arkadaşla tanışmıştık. İlk önce asıl talihli olarak beni çağırdılar. Elbiseleri çıkarıp meşhur önlüğü giyip muayene için beklemeye başladım. Epey bir süre bekledikten sonra hanımefendi gelip hızlıca muayenesini klasik soruları hızlıca sorarak bitirirken eşimle NYC’de tanıştığıma laf geldi ve tanışma hikayemiz kendisini neşelendirip, güldürdü. Daha sonra eşimi çağırdılar bana uzun gelen bir süre sonunda tam eşim bekleme salonuna dönüyordu ki bu seferde kızım için birlikte muayene odasına döndüler. Yine benimkine kıyasla uzun bir süre geçtikten sonra geldiler. İkisinin de muayenesinin uzun sürmesi beni meraklandırdı. İkisini de doktor hanım muayene için biraz bekletmiş. Kızıma suçiçeği aşısı, eşimle bana da dörder aşı yapıldı. Muayenelerimiz bittikten sonra ben Unganlara kredi kartı ile 13.907 TL ödedim. Laboratuvara da öncesinde 1666,49 TL ödedim. Ben Unganlar ödemesi yaparken de telegram grubundan bir arkadaşımızla son dakikalarda tanıştık. Çıktığımız da saat 13:00 olmuştu. Otoparka 40 lira ödeyerek Unganlar maceramızı bitirmiş olduk. Herkese kolaylıklar dilerim.

erdemslife
      erdemslife
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

Merhaba arkadaşlar, geçen sene asıl talihli olarak ben kazanmıştım. Mülakat dağıtımı çok az olduğu ve CN25K olduğu için yine başvurmuştuk, bu arada biz hala mülakat alamadık ve mali yılın bitmesine de çok az kaldı. Bu sene de eşim asıl talihli olarak kazandı ve CN12k ile bu mutluluğu ikinci kez yaşamış olduk. Umarım hepiniz bu duyguyu bu sene olmasa bile ileriki yıllarda yaşarsınız. Herkese bol şans diliyorum.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      erdemslife
      erdemslife
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba arkadaslar. 2022 Kasim ayinda girisimizi yaptiktan sonra 2. el bir araba almistik. Bununla ilgili yasadiklarimi burada paylasayim, belki birilerine faydasi olur.

Girisimizden sonraki 3 hafta boyunca araba kiralamistik. 3 kisilik bir aile oldugumuz ve de epeyce bavulumuz oldugu icin kiralarken buyuk araclar tecrih etmistim. Araba alma ihtimalinden dolayi da kiralamalarimin suresi hep 1 haftalik idi. Bu sayede farkli araclari da deneyimlemis oldum. Tabi sure bir aya yakin olunca biraz tuzlu oldu.

Tabi yeni gelmisiz hem geziyoruz hem de ben araba bakiyorum. (Burada sunuda belirteyim benim baktigim zamanlar pandemi sonrasi arac fiyatlarinin hala yuksek oldugu zamanlardi simdiler de fiyatlari takip etmedim ama dusus egiliminde oldugunu duydum.) Benden 2 sene once gelip FL'ya yerlesen arkadasim da sagolsun bana yardimci oluyordu. Ama bir turlu istedigim F/P dengesinde bir arac bulamiyordum. Artik arac kiralamaya daha fazla gereksiz para vermemek icin en sonunda internetten Infinity bayisinde gordugumuz Nissan marka bir araca gidip bakmaya karar verdik. Bayagi buyuk ve guzel bir bayii idi. Arkadasimin da bana co-signer olmasi ile yarisi pesin yarisi taksitle baktigimiz arabayi aldik. Gunlerden Cumaydi ve nihayet hafta sonuna kendi arabamiz ile girecektik. Artik ayagimizi yerden kesen bir arabamiz vardi ve en onemlisi de bu kredi kullanimi benim kredi skorum olusurken cok isime yarayacakti.

Cumartesi kisa mesafelerde arabamizi kullandiktan sonra Pazar gunu yine cok uzak olmayan bir turistik mekana ailece gezmeye gittik. Donuste yolda isikta dururken isigin yesile donmesi ile hafifce gaza bastim. Ve gaza basmam ile arabanin eksozundan cikan beyaz bir duman kapladi ki ortaligi anlatamam. Film setlerinde ki sis yapan makineler bu kadar efektif calisamaz. Tabi Aralik ayindayiz hafif soguk felan ama oyle normal bir duman olmadigi icin bir sorun oldugunu hemen anladim. Yol boyu gozum dikiz aynasinda eve kadar gittim. Ama ayni durum bir daha tekrarlanmadi. Ertesi gun erkenden kalkip sabah arabayi calistirdim. Bir yandan da esime telefonla arabayi videoya almasini soyledim. Bir gun onceki kadar olmasada yine anormal yogunlukta bir duman yapti. Hemen arabayi aldigim bayiye gittim. Durumu anlatip cektigimiz videoyu gosterdim. Bana satisi yapan beyefendi servis kismindan bir teknik elemanini cagirdi durumu anlatti ve arabayi gosterdi. Tekniker cok kisaca dinleyip hizlica bir goz gezdirdikten sonra simdi tam hatirlamiyorum ama kisaca cok kotu manasinda bir sey soyledi.

Olayin bundan sonrasi daha da uzun ama cok da uzatmamak adina hizli gececegim. Benimle ilgilenen satici anlayisli biri olmasina karsin bayi/manager once bizi basindan savmaya calisti. Tamda filmlerde ki sevimsiz kotu karakteri bulup manager yapmislar adamlar sansimiza. Garantisi yeni bitmis, gidin Nissan ile konusun iyi niyet gosterip yardimci olabilirler felan vb. gibi cok mantiksiz oneriler ile geldiler. Arkadasiminda bana katilmasi ile, cok uzun saatler suren tartismalar sonucunda ki twitter, yerel basin dahil her yerde bu yaptiklarini anlatacagimizi da ekledi arkadasim bu da etkili oldu diye hissettim, en sonunda adamlar araci almayi ve bize baska bir arac vermeyi kabul ettiler.

Sonra ellerinde ki araclardan 2 arac uzerinde dusunmeye basladik ve birinde karar kildik ki bu aracin fiyati planladigimdan cok daha fazlaydi. Arac gayet dolu ve temizdi. Ama burada da bir sorun vardi. Manager bu aracin yaninda bir suru gereksiz seylerde satmayi planlamisti ama ben ilk aracta bunlari almayacagimi kesin sekilde belirtip pazarligimi ona gore yapmistim. Manager nasil hirs yaptiysa bu araci bu eklemeler olmadan vermek istemedi. Artik biz de bir an once araci almak ve oradan cikmak istiyorduk. Ortamda ki gerginlik saatler suren tartismalardan zaten yukselmisti. Tam bu sirada iki metre boyunda, gri sacli, mavi gozlu, yasli ama filinta bir amca jilet gibi takim elbisesiyle yanimiza geldi. Gelmesi ile elemanlarin hareketlerinden otoritenin amcamizda oldugunu anladik. Ilk once ciddi ama kibar sekilde bize neler oldugunu sordu. Olanlari hizli bir sekilde kisaca anlattik. Sonra amcamiz bizden musade istedi, elemanlarini yanina alip gitti. Biraz bekledikten sonra elemanlari ile geri dondu, emin olmak icin bizim isteklerimizi tekrar sorup dinledikten sonra anlastik deyip elini uzatti. Biz el sikisirken Managerimizin surati belli etmemeye calissada bayagi dustu, sonrada biz islemleri bitirene kadar bir daha ortalarda gorunmedi.

Sabah erkenden girdigim bayiden, arkadasimin buyuk yardimlari ile cok uzun suren bir mucadele sonrasinda yeni arabamiz ile ayrilirken hava coktan kararmisti bile. Arabamizi keyifle kullaniyoruz diye bitirirken okuyan herkese de daha sansli, daha zahmetsiz, daha keyifli tecrubeler dilerim.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      erdemslife
      erdemslife

Arkadaşlar ben mülakat zamanı yoğunluktan CD'leri sağlık raporundan ayırmadan içeri vermiştim evraklar ile birlikte. Sonra mülakat sonrası gelen zarfın yanında yoktular. Araştırdığımda girişte istenilen bir evrak olmadığını gördüm. Ama yine de güvenli alanda olmak için biraz uğraştım.

Unganlara hem mail attım hem aradım. Aradığımda biz karışmayız, elçilikle görüşün demişti. Elçiliğe de önce mail atıp hemen akabinde aradım cevap alabileceğimi düşünmeden bir şansımı deneyeyim dedim. Aradığım zamanlar sizlerin de telefon ile aradığınız zamandı. Çıkan kişi hızlı bir şekilde biz tutmuyoruz Unganlar ile görüşün dedi, çat kapadı. Hiç cevap için beklemeden.

2-3 gün önce de elçilik attığım maile dönüş yapmış attığım mailden iki hafta sonra. Biz asla CD almıyoruz, istenilen belgeler arasında olmadığı için. Unganlar size yardımcı olsun demiş. Elçilikten gelen maili Unganlara gönderdim gelen cevap Düzen Lab. Kavaklıdere Şubeden talep edebilirsiniz oldu. :)))

Bu süreç bilginin kümülatif olarak birikmesi ile daha sağlıklı bir temele oturduğu için bu ufak ayrıntıyı burada paylaşmak istedim. Selamlar.

erdemslife
      erdemslife

Merhaba arkadaşlar. Eşim CN12k ile bir kazanan. Geçen senede CN 25k ile ben kazanmıştım. Mülakat dağıtımı çok az ve CN yüksek olduğu için yine başvurmuştuk. Hepinizin bu mutluluğu yaşamasını dilerim.

erdemslife
      erdemslife

@Erkan-Gürsoy Ben bu mentionlara cevap vermeyi kafamin bir kosesine yazmisstim sonra yogunluktan unutmusum, bu gecikmis tesekkur borcumu bu gun odemis olayim. Iyi dilekleriniz icin cok sagolun. Kendinize iyi bakin. Cok selamlar..

erdemslife
      erdemslife

@aslanamca Bunu kesin olarak bilemem. Kimsenin de bilebileceğini zannetmiyorum. Ama şahsi kanaatimi söyleyecek olursam şöyle ki Covidin resmi olarak ilan edilmese de artık nerede ise tamamen bitmesi, günlük hayata etkilerinin nerede ise sıfıra inmesi ile bence Covid öncesi çalışma düzenine dönecek. Mali yıl başlamadan DS260 formlarını işleme yöntemlerinden anlarız durumu zaten. Case No’su düşük kazananlardan evrak isteme/onaylama vb durumları olursa bunu net görmüş oluruz.

erdemslife
      erdemslife

@Onder Süpersin, Düzen Lab. Kavaklıdere Şb. gelip alabilirsiniz dedi. Bu arada Telegram eyalet gruplarında ki soruların da o kadar yerinde ve o kadar faydalı oluyor ki anlatamam. Seninle aynı dönem olup tanışmak büyük keyif. Umarım US'de de görüşme imkanı buluruz. Selamlar.

erdemslife
      erdemslife

erdemslife tarafından gönderilen son iletiler

@Erdoğan-0

Merhaba, SSN ve Green Card'lerin elimize gecis sureci su sekilde.

17 Kasim da Miami'den giris. Girerken havalimaninda adres degisikligi yaptik.
      SSN'lerin gelisi —> 28 Kasim
      USCIS kartlarin basima gecisi —-> 8 Ocak
      USCIS Web sitesinden her birey icin ikinci adres degisikligi + adres degisikligi formunun doldurulup gonderilmesi..
      Kartlarin yeni adreste bize ulasmasi 20 Ocak (Bugun)

erdemslife
      erdemslife
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba arkadaslar. 2022 Kasim ayinda girisimizi yaptiktan sonra 2. el bir araba almistik. Bununla ilgili yasadiklarimi burada paylasayim, belki birilerine faydasi olur.

Girisimizden sonraki 3 hafta boyunca araba kiralamistik. 3 kisilik bir aile oldugumuz ve de epeyce bavulumuz oldugu icin kiralarken buyuk araclar tecrih etmistim. Araba alma ihtimalinden dolayi da kiralamalarimin suresi hep 1 haftalik idi. Bu sayede farkli araclari da deneyimlemis oldum. Tabi sure bir aya yakin olunca biraz tuzlu oldu.

Tabi yeni gelmisiz hem geziyoruz hem de ben araba bakiyorum. (Burada sunuda belirteyim benim baktigim zamanlar pandemi sonrasi arac fiyatlarinin hala yuksek oldugu zamanlardi simdiler de fiyatlari takip etmedim ama dusus egiliminde oldugunu duydum.) Benden 2 sene once gelip FL'ya yerlesen arkadasim da sagolsun bana yardimci oluyordu. Ama bir turlu istedigim F/P dengesinde bir arac bulamiyordum. Artik arac kiralamaya daha fazla gereksiz para vermemek icin en sonunda internetten Infinity bayisinde gordugumuz Nissan marka bir araca gidip bakmaya karar verdik. Bayagi buyuk ve guzel bir bayii idi. Arkadasimin da bana co-signer olmasi ile yarisi pesin yarisi taksitle baktigimiz arabayi aldik. Gunlerden Cumaydi ve nihayet hafta sonuna kendi arabamiz ile girecektik. Artik ayagimizi yerden kesen bir arabamiz vardi ve en onemlisi de bu kredi kullanimi benim kredi skorum olusurken cok isime yarayacakti.

Cumartesi kisa mesafelerde arabamizi kullandiktan sonra Pazar gunu yine cok uzak olmayan bir turistik mekana ailece gezmeye gittik. Donuste yolda isikta dururken isigin yesile donmesi ile hafifce gaza bastim. Ve gaza basmam ile arabanin eksozundan cikan beyaz bir duman kapladi ki ortaligi anlatamam. Film setlerinde ki sis yapan makineler bu kadar efektif calisamaz. Tabi Aralik ayindayiz hafif soguk felan ama oyle normal bir duman olmadigi icin bir sorun oldugunu hemen anladim. Yol boyu gozum dikiz aynasinda eve kadar gittim. Ama ayni durum bir daha tekrarlanmadi. Ertesi gun erkenden kalkip sabah arabayi calistirdim. Bir yandan da esime telefonla arabayi videoya almasini soyledim. Bir gun onceki kadar olmasada yine anormal yogunlukta bir duman yapti. Hemen arabayi aldigim bayiye gittim. Durumu anlatip cektigimiz videoyu gosterdim. Bana satisi yapan beyefendi servis kismindan bir teknik elemanini cagirdi durumu anlatti ve arabayi gosterdi. Tekniker cok kisaca dinleyip hizlica bir goz gezdirdikten sonra simdi tam hatirlamiyorum ama kisaca cok kotu manasinda bir sey soyledi.

Olayin bundan sonrasi daha da uzun ama cok da uzatmamak adina hizli gececegim. Benimle ilgilenen satici anlayisli biri olmasina karsin bayi/manager once bizi basindan savmaya calisti. Tamda filmlerde ki sevimsiz kotu karakteri bulup manager yapmislar adamlar sansimiza. Garantisi yeni bitmis, gidin Nissan ile konusun iyi niyet gosterip yardimci olabilirler felan vb. gibi cok mantiksiz oneriler ile geldiler. Arkadasiminda bana katilmasi ile, cok uzun saatler suren tartismalar sonucunda ki twitter, yerel basin dahil her yerde bu yaptiklarini anlatacagimizi da ekledi arkadasim bu da etkili oldu diye hissettim, en sonunda adamlar araci almayi ve bize baska bir arac vermeyi kabul ettiler.

Sonra ellerinde ki araclardan 2 arac uzerinde dusunmeye basladik ve birinde karar kildik ki bu aracin fiyati planladigimdan cok daha fazlaydi. Arac gayet dolu ve temizdi. Ama burada da bir sorun vardi. Manager bu aracin yaninda bir suru gereksiz seylerde satmayi planlamisti ama ben ilk aracta bunlari almayacagimi kesin sekilde belirtip pazarligimi ona gore yapmistim. Manager nasil hirs yaptiysa bu araci bu eklemeler olmadan vermek istemedi. Artik biz de bir an once araci almak ve oradan cikmak istiyorduk. Ortamda ki gerginlik saatler suren tartismalardan zaten yukselmisti. Tam bu sirada iki metre boyunda, gri sacli, mavi gozlu, yasli ama filinta bir amca jilet gibi takim elbisesiyle yanimiza geldi. Gelmesi ile elemanlarin hareketlerinden otoritenin amcamizda oldugunu anladik. Ilk once ciddi ama kibar sekilde bize neler oldugunu sordu. Olanlari hizli bir sekilde kisaca anlattik. Sonra amcamiz bizden musade istedi, elemanlarini yanina alip gitti. Biraz bekledikten sonra elemanlari ile geri dondu, emin olmak icin bizim isteklerimizi tekrar sorup dinledikten sonra anlastik deyip elini uzatti. Biz el sikisirken Managerimizin surati belli etmemeye calissada bayagi dustu, sonrada biz islemleri bitirene kadar bir daha ortalarda gorunmedi.

Sabah erkenden girdigim bayiden, arkadasimin buyuk yardimlari ile cok uzun suren bir mucadele sonrasinda yeni arabamiz ile ayrilirken hava coktan kararmisti bile. Arabamizi keyifle kullaniyoruz diye bitirirken okuyan herkese de daha sansli, daha zahmetsiz, daha keyifli tecrubeler dilerim.

erdemslife
      erdemslife

@Sevval Aradan cok zaman gecti. Yeni bir ulkeye yerlesmenin telasida eklenince bir anda 6-7 ay olmus. Umarim her sey cok guzel sekilde ilerliyordur sizin icin. Babanizla muhabbetimizi hatirliyorum. O gun Avrupa vize konusunu konusmutuk karistirmiyorsam. Dedikleri aynen gerceklesti. Babaniza selamlarimi iletin, kendinize cok iyi bakin.

erdemslife
      erdemslife

@waterman Bu kadar gec bir cevap icin oncelikle ozur diliyorum. Guzel dusunceniz icin de ayrica tesekkur ederim. Umarim siz de ilk yuz de bir Case Number'la aramiza katilirsiniz en yakin cekiliste. Selamlar..

erdemslife
      erdemslife

@Erkan-Gürsoy Ben bu mentionlara cevap vermeyi kafamin bir kosesine yazmisstim sonra yogunluktan unutmusum, bu gecikmis tesekkur borcumu bu gun odemis olayim. Iyi dilekleriniz icin cok sagolun. Kendinize iyi bakin. Cok selamlar..

erdemslife
      erdemslife

@celica Tesekkur ederim. Ben de sizlere bol sanslar dilerim.

erdemslife
      erdemslife
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhaba, ehliyet konusunda yazmak istedigim bir mevzuyu buraya yazmam daha dogru olacak sanirim. Benim 2007 yilinda Florida eyaletinden aldigim bir ehliyetim vardi. Onu da hatira olarak sakliyordum. Green kart cikinca yanimda getirmistim faydasi olur diye.

Ayrica araba icin insurance yaptirirken ehliyetin yasi insurance fiyatini etkileyen onemli faktorlerden biri oluyor. Maalesef bir kac farkli office den farkli sekillerde denememe ragmen bir turlu o ehliyetin kaydina ulasamadilar. Hatta ucret karsiligi alinan driver history gibi bir resmi onayli belge de aldim Tax Collector office'in den ama orada da cikmadi.

Daha sonra esime ehliyet alirken, cok tatli bir memur denk geldi. Bayagi muhabbet ettik. Istanbulun tarihine kadar muhabbet geldi. Dedim tam sirasi 🙂 sorayim bu mevzuyu da. Eski ehliyetimin fotosunuda gosterdim. Arastirdi bayagi bir sonra o tarihte SSN'imin olup olmadigini sordu, olmadigini soyleyince bunun neden olabilecegini soyledi. Sonuc olarak insurance'a biraz fazla odeyerek devam ettik.

Eski ehliyetimin tek faydasi kendime ehliyet alacagim zaman memurlar kendi aralarinda konustular ve sadece yazili sinava girmem yetti. Ehliyet sinavi kolay bir sinavdi. Online kaynaklarda ki bilgiler fazlasiyla yeterli geldi. Yavas yavas yapmama ragmen Ilk 41 soruda 40 yaparak** 15 dk.da bitirdim. Driving teste sokmadilar. Ben zaten 14 yas civarinda cat pat ogrenmistim araba kullanmayi cok da farketmedi.

** Atladigim soru hatirladigim kadariyla soyleydi. '' Bir su birikintisinden gectikten sonra ne yapmaliyiz? - Cevabi tahmin ettim ama atlamak daha garanti geldi. Hafif bir fren yapmamiz gerekiyormus.

Okuyanlara tesekkur ederim. Selamlar..

erdemslife
      erdemslife

@fenercag Merhaba, postunuzu okudum. Guzel ve bilgilendirici olmus. Eger sakinlik ve guvenlikli bir yer ariyorsaniz Naples'i oneririm. Cok guvenlikli ve duzenli bir sehir. Arabanin, evin kapisini kilitlemeden yasanacak derecede guvenli diyebilirim. Tek eksik yani buyuk sehirlerde olan aktivite sayisinin azligi. Selamlar.

erdemslife
      erdemslife

Merhaba YK forum ailesi! Forum'dan o kadar faydalandıktan sonra her zaman gelip bir şeyler karalamak istiyordum, kısmet bugüneymiş. DV22 ve DV23 kazananı olarak heyecanla interview beklediğimiz günlerden geçip DV22 ile vizesini almış, bugün artık Naples, FL'da yaşayan bir aile olarak umarım birilerine faydalı olacak bir şeyler yazabilirim.

Kasım 22'de Miami'den giriş yapmıştık USA'ya. Bir aylık kısa Jacksonville, FL ikametinden sonra bugüne kadar toplam 6 aydır Miami'ye iki saat mesafede Naples, FL'da eşim ve 6 yaşındaki kızımla ikamet etmekteyiz. Naples'dan "God's waiting room" diye bahsedildiğini de belirteyim. Kıtanın kuzey taraflarında kara kışın hâkim olduğu zaman diliminde, oradan buraya deniz, kum, güneşe kaçan genellikle zengin diyebileceğimiz insanların kışlık olarak kullandığı bir bölge ayrıca Naples. Kışlık derken uzun bir sahil şehri olduğunu belirtmeliyim. Yani tam bir emekli şehri. Ben Ocak-Mayıs sonu arası anlayamadığım şekilde her yerde sadece oldukça yaşlı insanları görüyordum, gençleri sanki toplayıp bir yere kapatmışlar gibiydi. İnanın bir noktadan sonra biraz moral bozuyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herhalde biraz gelenlerin geri dönmesi, biraz okulların tatil olmasıyla gençleri de görmeye başladık.

Naples şehir olarak çok temiz, çok düzenli, her yerin peyzaj olarak piril piril olduğu bir yer. Abartmıyorum, 6 ay boyunca 2-3 u geçmez duyduğum korna sesi sayısı. Birini gerektiği için benim bastığımı söylememde sakınca yoktur sanırım. 🙂 Burada sahile gidip güneşin okyanusun üzerinden batışını izlemek yapılabilecek güzel aktivitelerden biri. Daha önce bunu yapmamış birisi için oldukça güzel bir deneyim olacağını garanti ederim. Güneş battıktan sonra alkış sesleri duyarsanız şaşırmayın :).

Bizim Naples'a ilk geldiğimiz zamanlarda o güzelim sahil, birbirinden güzel evlere tezat "Red Tide" diye bir olay vardı. Denizdeki bir alg benzeri yaşam türünün ürettiği gazdan dolayı nefes almak ciddi olarak zorlaşıyordu. Öksürükler, deride kızarıklıklar, sahilde yüzlerce ölü balık vb. tam apokaliptik film seti sahnesi. Bunlar için devletin duyuru yaptığı uygulamalar, kurumlar, kanallar var. Tabii biz yeni gelmiş olmanın verdiği acemilikle bu olayın sebebini öğrenene kadar bir iki kez tatsız deneyimimiz oldu. Bazı seneler yoğun olurmuş bu durum.

Çok olmasa da duyduğum kadarıyla son yıllarda Türk nüfusu artıyormuş burada da. Daha çok Yunanlılar, İtalyanlar var. Ama şehir çoğunlukla beyaz Amerikalılardan oluşuyor. Burada sıkılan bir arkadaşım iki haftalığına Teksas'a gitti. Çok karışık olduğundan, insanlarının çok kaba, yolların çukur dolu olduğundan bahsetti. Bir de okuldan bahsedeyim. Biz kızımızı puanı 9 olan bir okula gönderdik, 2. yarı dönem gitmiş oldu sadece. Okul ve öğretmeni çok iyi. Bu kısa sürede İngilizcesi benden iyi oldu ki benim de İngilizcem fena değildir. Özellikle aksan konusunda kıskanmıyor değilim. Okulu 8:20 civarı başlayıp 15:00'ta bitiyordu. Tatile 2 ay kala okul sonrası "sports club" diye haftalığı 50 dolara okulun sunduğu bir programa kayıt ettirdik. O da akşam beş buçuk, altı gibi bitiyor. İstersen daha erken alabiliyorsun. Çok faydalı oldu dilinin gelişmesine. Her okulda bu benzeri bir program var sanıyorum, özellikle çalışan anne-babalar için çok yardımcı oluyor.

Toparlamaya çalışırsam, Naples'ta yaşamayı gençlere çok tavsiye etmem çünkü canlarının sıkılma ihtimali epey yüksek, ama çocuklu ailelere tavsiye ederim. Çocuk yetiştirmek için güzel bir şehir Naples. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sehirle ilgili sorusu olan olursa bildiğim kadarıyla elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Okuyan herkese teşekkür eder, neşe dolu günler dilerim.

erdemslife
      erdemslife

@diclemre Merhaba, Bu paylasim cok nostaljik oldu benim icin. 10 -15 sene once bir sene boyunca her gun gecerdim o asma yapinin altindan.

erdemslife
      erdemslife