Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Barış-Metin cevabınız için çok teşekkür ederim. Maalesef bu belgelerin hiçbirisi eşimde yok. Türkiye’de yaşadı hep çünkü. Beraber Amerika’ya taşınmak istiyoruz artık. Bir akrabamız orada, bize joint sponsor da oldu. Umarım onunla yaşayacağımızı anlattığımız bir mektup işe yarar. Tekrardan teşekkür ederim. 🙂


  • @ynsmry, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys merhabalar, bizde nvc formunda ‘kullandığı diğer isim bölümüne ‘ eşimin başka ismi olmadığı için yazmadık fakat dosyayı gönderdikten sonra farkettik ki önceki soy ismini yazmak gerekliymiş ama yazmamış olduk 😞 nüfus kayıt örneğinde yazıyor, acaba dq gecikir mi? Sadece soyisimden dolayı sizin ne kadar uzadı?

    "Other given names" miydi yoksa "family/surnames" miydi? Bizimki iki hafta gecikmişti, şu anki süreler ne kadar bilmiyorum ama Nisan'da iki haftada bir onay veriyorlardı. NVC'ye mesaj atıp durumu sorabilirsiniz. Onlar size yardımcı olurlar.


  • @uogzh Büyükelçiliğin sayfasında ayrıntılı bir şekilde yazıyor* demiştim ama sonradan aklıma oraya zaten bakmış olabileceğiniz geldiği için sildim iletimi. Büyükelçilik sayfasında tarif ediyorlar nasıl gideceğinizi. Bi' bakın isterseniz.


  • Merhabalar, mulakat tarihi alındıktan sonra yapılacaklar nasıl yapabiliriz?
    Ds260 formu açtırmak için konsolosluğa email atabilir miyim? Hangi emaile atayım?
    Unganlardan randevu almak için herhangi bir mailin gelmesi gerekiyor mu? Yoksa sitelerine gidip pasaport bilgilerimi, vs. girip alabilir miyim?
    NVCye yeni dokümanları ve vergileri yükleyebilir miyim? Yoksa yanımda mi gotureyim


  • @Adil-0 Tebrikler🌿 sizin süreciniz nisbeten daha hızlı ilerlemiş sanki ortalama sürelere bakınca. Acaba konsolosluk işlemleri biraz daha hızlandırdı mı diye düşündüm.


  • @ahsenas Çok teşekkür ederim. 🙏🏼 İnanın bu konuda bir fikrim yok, aslına bakarsanız bu süreç bile bizim için oldukça uzun oldu gibi hissettik ama bir kaç arkadaşımız sürecimizin gayet iyi ilerlediğini söyleyince biz de şaşırdık. Ya da sürelerde bir kısalma olmuş olabilir.


  • @crazycells size bir şey danışmak istiyorum mümkünse. Ap sürecimdeki belirsizlik hala devam ediyor maalesef 😞 ve sürecin ne kadar uzun olabileceğini bilmediğim için benimle birlikte mülakata girip vizeleri onaylanan çocuklarım benim sürecim devam ederken ben olmadan ABD y ile giriş yapabilirler mi? Konsolosluğa bununla ilgili bir email gönderdim fakat geri dönüş olmadı. Yaşları(19,18,8) şimdiden çok teşekkür ederim ☺


  • @crazycells çok teşekkür ederim


  • @istanbullover sorunuzun cevabını bende merak ediyorum. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilirseniz seviniriz


  • @istanbullover, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar, mulakat tarihi alındıktan sonra yapılacaklar nasıl yapabiliriz?
    Ds260 formu açtırmak için konsolosluğa email atabilir miyim? Hangi emaile atayım?
    Unganlardan randevu almak için herhangi bir mailin gelmesi gerekiyor mu? Yoksa sitelerine gidip pasaport bilgilerimi, vs. girip alabilir miyim?
    NVCye yeni dokümanları ve vergileri yükleyebilir miyim? Yoksa yanımda mi gotureyim

    Öncelikle; DS-260 formu NVC aşamasında doldurduğunuz göçmen vizesi başvuru formu, bunu sisteminizden indirebilirsiniz. Zaten formu doldurup gönderdikten sonra otomatik açılan sayfada hem DS-260'ı hem de Confirmation Page'i indirebileceğiniz kısım çıkıyor. Confirmation Page'i indirmenizi ve saklamanızı her aşamada size söylüyorlar, onsuz doktor muayenesine ve vize görüşmesine alınmazsınız. Hem büyükelçilik sitesinde hem de Unganlar'ın sitesinde yazıyor bu durum.

    Unganlardan randevu almak için sitelerine girip bilgilerinizle direk randevu almalısınız. İstenilen belgeler de sitelerinde yazıyor, onlarla birlikte randevuya gidiyorsunuz.

    NVC'ye bu aşamada dosya yükleyemezsiniz. Vergi belgelerini de götürmenize gerek yok. Mülakat memuru sistemden görebiliyor. Ama ben yine de götüreyim ne olur ne olmaz diyorsanız, NVC sistemine yüklediğiniz belgelerin orijinallerini yanınızda götürmelisiniz.
    İstendiği takdirde memura gösterirsiniz.

    Son olarak; mülakata götürmeniz gereken belgelerin hepsi konsolosluk sitesinde mevcut. İyi şanslar.


  • Mülakat tarihi alan arkadaşlar oluşturulan listeye ekleyebilirler mi acaba? Birçok kişi mülakat tarihi almış ancak liste hâlâ boş. Biz bekleyenlere de bi' fikir olur.. 🙂


  • @timtim merhabalar, bizde deprem bölgesindeyiz, hangi aşamada evrakları elden teslim ettiniz? Ve DQ olduktan sonra nereye hızlandırma talebinde bulundunuz?


  • @Naerys cevabınız için teşekkür ederim.


  • Hi everyone, does anybody know ums embassy in Ankara phone number? I mean emergency call. The phone number on website doesn't answer, at all.


  • @Amir-Bahman, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Hi everyone, does anybody know ums embassy in Ankara phone number? I mean emergency call. The phone number on website doesn't answer, at all.

    Ankara +90 312 455 5555 - Emergency call number, according to their website.


  • @Naerys Öncelikle merhaba, foruma yeni kayıt oldum. Bu listeye dahil olmak için, kim yardımcı oluyor. Şimdiden teşekkürler 🙏


  • Herkese tekrardan merhaba,
    5 haziran günü Chicago'dan ülkeye giriş yaptım. Pazartesi günü olduğu için sanırım oldukça sakindi havaalanı, tüm süreçlerden hızlıca geçtim. Uçaktan iner inmez vakit kaybetmeden pasaport tarafına doğru ilerledim ancak zaten hiç sıra yoktu, "vatandaş olmayan" tarafına doğru geçtim bir görevli beni ilk boş pasaport memuruna yönlendirdi, 40'lı yaşlarında oldukça kibar bir adamdı memur. Pasaportumu aldı, "hangi uçuştan indiniz?" diye sordu ben yanıtlarken fotoğrafımı çekti, pasaporta bakıp "oo göçmen vizeniz var" dedi evet dedim "cr1, that is the spouse of a us citizen correct?" gibisinden bir soru sordu yes sir dedim. Ekranından eşimin isim adres ve telefon bilgilerini okudu bunlar doğru mu dedi, telefonu yanlıştı söyledim güncelledi. Green card 90 gün içinde bu adrese ulaşır dedi, pasaportuma damga vurdu ve tarih attı, vizen bu günden itibaren 1 yıl geçerli onu da green card gelene kadar kullanabilirsin dedi. Uçakta gümrük beyanı doldurup doldurmadığımı sordu, verilmedi dedim, tamam şunu kullanalım diyerek turuncu bir kağıda "immigration, fruits, seeds, meat" falan gibi birşeyler yazarak pasaportumun arka iç sayfasına yapıştırdı. Başka hiçbir soru sormadı, pasaportumu verdi "tamamsın, eşinle harika bir hayat dilerim" diyerek uğurladı. Kendisine müthiş bir gün dileyerek ayrıldım. Bir düzine iri yarı polis memurunun arasından geçerek bagaj teslim alanına kadar yürüdüm, bazı kişileri rastgele durduruyor pasaportlarına bakıp sorular soruyorlardı, beni kimse durdurmadı. Bagaj teslim alanında yaklaşık 45dk bagajlarımı bekledim, bu süreçte köpekli memurlar defalarca gelip eşyalarımızı köpeğe koklattılar. Çok da sevimli bir köpekti ancak kesinlikle dokunmamak gerekiyormuş köpeğe, o da polis memuru olduğu için ve dikkatinin dağılmaması için. Yaşlı Asyalı bir çiftin el bagajlarında doğranmamış bir elma varmış köpek onu kokladı buldu elmayı aldılar, kadın sandviç de var onu da vereyim mi dedi, etli mi diye sordular, hayır dedi, kontrol etmediler gerek yok diyip gittiler. Bagajlarımı aldıktan sonra gümrük memurlarına doğru ilerledim, sıra bana geldiğinde pasaportumdaki turuncu kağıdı aldılar ve bagajlarımda meyve, tohum, et ürünleri ya da canlı hayvan olup olmadığını sordular, yalnızca sırt çantamdaki çerezin içinde kabak çekirdeği var sayılır mı dedim, sayılmaz geçebilirsin dedi. Böylelikle ülkeye giriş yapmış oldum. Girişte kabalıkla ya da fazla sorguyla karşılaşırsam diye korkuyordum açıkçası ancak rahatlıkla geçtim. Yaklaşık 2 haftadır buradayım, SSN ya da green card'ım elime ulaşmadı, geldiğinde burayı güncellerim.
    Süreci devam eden herkese bol şans ve sabır diliyorum, tünelin ucunda ışık olduğunu hatırlatmak isterim. Sevgiler.


  • @Naerys thanks but it didn't respond

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cufer, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys Öncelikle merhaba, foruma yeni kayıt oldum. Bu listeye dahil olmak için, kim yardımcı oluyor. Şimdiden teşekkürler 🙏

    Lutfen direkt kendinizi suradan ekleyin: http://bit.ly/IR1veCR1BasvuruTakibi

    Herkes kendini ekleyip, kendi bilgilerini guncelliyor..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Amir-Bahman, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys thanks but it didn't respond

    Does it involve a US citizen? I believe you can try to reach them from the number on the main US website and they might connect you with them.

    Screen Shot 2023-06-23 at 11.48.58.png

    Additionally, it is wise to send them an email in the meantime, they might reach you earlier.

    [email protected]


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum