Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Naerys evet, öyleymiş :) Dosyaya ekleyemedi ama çok aşı da yapmadı. O yüzden sıkıntı yok bence.

• @baharg, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Naerys evet, öyleymiş :) Dosyaya ekleyemedi ama çok aşı da yapmadı. O yüzden sıkıntı yok bence.

Önemli olan sıkıntı olmaması. :smiling_face_with_smiling_eyes: Hayırlı olsun vizeniz. Darısı bizlerin başına. :smiling_face:

• @uogzh iletiniz silinmis gorunuyor

• @yasmin982 Tesekkur ederiz😊 İlk California idi daha sonra Potomac’a transfer oldu.

• @Naerys merhabalar, bizde nvc formunda ‘kullandığı diğer isim bölümüne ‘ eşimin başka ismi olmadığı için yazmadık fakat dosyayı gönderdikten sonra farkettik ki önceki soy ismini yazmak gerekliymiş ama yazmamış olduk :( nüfus kayıt örneğinde yazıyor, acaba dq gecikir mi? Sadece soyisimden dolayı sizin ne kadar uzadı?

• @köstebek potomac daha uzun bir süreçteydi o zamanlar 🤔🤔🤔neyse darısı bizim başımıza diyelim.😄mi🥹mı durumundayız şuanki haleti ruhiyemiz kaç bilimeyenli denklemin içindeyiz anlamadım Allah en kısa zamanda bu denklemden hayırlısıyla cümlemizi kurtarsın.

• @Barış-Metin cevabınız için çok teşekkür ederim. Maalesef bu belgelerin hiçbirisi eşimde yok. Türkiye’de yaşadı hep çünkü. Beraber Amerika’ya taşınmak istiyoruz artık. Bir akrabamız orada, bize joint sponsor da oldu. Umarım onunla yaşayacağımızı anlattığımız bir mektup işe yarar. Tekrardan teşekkür ederim. :)

• @ynsmry, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Naerys merhabalar, bizde nvc formunda ‘kullandığı diğer isim bölümüne ‘ eşimin başka ismi olmadığı için yazmadık fakat dosyayı gönderdikten sonra farkettik ki önceki soy ismini yazmak gerekliymiş ama yazmamış olduk :( nüfus kayıt örneğinde yazıyor, acaba dq gecikir mi? Sadece soyisimden dolayı sizin ne kadar uzadı?

"Other given names" miydi yoksa "family/surnames" miydi? Bizimki iki hafta gecikmişti, şu anki süreler ne kadar bilmiyorum ama Nisan'da iki haftada bir onay veriyorlardı. NVC'ye mesaj atıp durumu sorabilirsiniz. Onlar size yardımcı olurlar.

• @uogzh Büyükelçiliğin sayfasında ayrıntılı bir şekilde yazıyor* demiştim ama sonradan aklıma oraya zaten bakmış olabileceğiniz geldiği için sildim iletimi. Büyükelçilik sayfasında tarif ediyorlar nasıl gideceğinizi. Bi' bakın isterseniz.

• Merhabalar, mulakat tarihi alındıktan sonra yapılacaklar nasıl yapabiliriz?
    Ds260 formu açtırmak için konsolosluğa email atabilir miyim? Hangi emaile atayım?
    Unganlardan randevu almak için herhangi bir mailin gelmesi gerekiyor mu? Yoksa sitelerine gidip pasaport bilgilerimi, vs. girip alabilir miyim?
    NVCye yeni dokümanları ve vergileri yükleyebilir miyim? Yoksa yanımda mi gotureyim

• @Adil-0 Tebrikler🌿 sizin süreciniz nisbeten daha hızlı ilerlemiş sanki ortalama sürelere bakınca. Acaba konsolosluk işlemleri biraz daha hızlandırdı mı diye düşündüm.

• @ahsenas Çok teşekkür ederim. 🙏🏼 İnanın bu konuda bir fikrim yok, aslına bakarsanız bu süreç bile bizim için oldukça uzun oldu gibi hissettik ama bir kaç arkadaşımız sürecimizin gayet iyi ilerlediğini söyleyince biz de şaşırdık. Ya da sürelerde bir kısalma olmuş olabilir.

• @crazycells size bir şey danışmak istiyorum mümkünse. Ap sürecimdeki belirsizlik hala devam ediyor maalesef :( ve sürecin ne kadar uzun olabileceğini bilmediğim için benimle birlikte mülakata girip vizeleri onaylanan çocuklarım benim sürecim devam ederken ben olmadan ABD y ile giriş yapabilirler mi? Konsolosluğa bununla ilgili bir email gönderdim fakat geri dönüş olmadı. Yaşları(19,18,8) şimdiden çok teşekkür ederim ☺️

• @crazycells çok teşekkür ederim

• @istanbullover sorunuzun cevabını bende merak ediyorum. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilirseniz seviniriz

• @istanbullover, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhabalar, mulakat tarihi alındıktan sonra yapılacaklar nasıl yapabiliriz?
    Ds260 formu açtırmak için konsolosluğa email atabilir miyim? Hangi emaile atayım?
    Unganlardan randevu almak için herhangi bir mailin gelmesi gerekiyor mu? Yoksa sitelerine gidip pasaport bilgilerimi, vs. girip alabilir miyim?
    NVCye yeni dokümanları ve vergileri yükleyebilir miyim? Yoksa yanımda mi gotureyim

Öncelikle; DS-260 formu NVC aşamasında doldurduğunuz göçmen vizesi başvuru formu, bunu sisteminizden indirebilirsiniz. Zaten formu doldurup gönderdikten sonra otomatik açılan sayfada hem DS-260'ı hem de Confirmation Page'i indirebileceğiniz kısım çıkıyor. Confirmation Page'i indirmenizi ve saklamanızı her aşamada size söylüyorlar, onsuz doktor muayenesine ve vize görüşmesine alınmazsınız. Hem büyükelçilik sitesinde hem de Unganlar'ın sitesinde yazıyor bu durum.

Unganlardan randevu almak için sitelerine girip bilgilerinizle direk randevu almalısınız. İstenilen belgeler de sitelerinde yazıyor, onlarla birlikte randevuya gidiyorsunuz.

NVC'ye bu aşamada dosya yükleyemezsiniz. Vergi belgelerini de götürmenize gerek yok. Mülakat memuru sistemden görebiliyor. Ama ben yine de götüreyim ne olur ne olmaz diyorsanız, NVC sistemine yüklediğiniz belgelerin orijinallerini yanınızda götürmelisiniz.
    İstendiği takdirde memura gösterirsiniz.

Son olarak; mülakata götürmeniz gereken belgelerin hepsi konsolosluk sitesinde mevcut. İyi şanslar.

• Mülakat tarihi alan arkadaşlar oluşturulan listeye ekleyebilirler mi acaba? Birçok kişi mülakat tarihi almış ancak liste hâlâ boş. Biz bekleyenlere de bi' fikir olur.. :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1u9gGziRP-Qi-bfBgkjxbudZiAPFRC6Qptya56SMDE9w/edit#gid=0

• @timtim merhabalar, bizde deprem bölgesindeyiz, hangi aşamada evrakları elden teslim ettiniz? Ve DQ olduktan sonra nereye hızlandırma talebinde bulundunuz?

• @Naerys cevabınız için teşekkür ederim.

• Hi everyone, does anybody know ums embassy in Ankara phone number? I mean emergency call. The phone number on website doesn't answer, at all.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k